VIDEO: Geert had, zoals gebruikelijk, wéér gelijk!

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op VIDEO: Geert had, zoals gebruikelijk, wéér gelijk!

 1. Rensk. zegt:

  Hoe vaak Rutte het woord moeilijk en lastig heeft gebruikt. Idd alles wat verantwoording dragen betreft is lastig en moeilijk voor dit idiote mannetje. Met dictators overeenkomsten afsluiten? Dan ben je oliedom Rutte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nou ja Rutte de marionet van de oliedomme varkens in Brussel

  Geliked door 2 people

 2. Harry zegt:

  RUTTE WEER INGEHAALD DOOR DE WAARHEID !

  WEDEROM VERTELD DOOR …………… ?

  Hij leert het nooit !

  Geliked door 3 people

 3. Wat had Geert moeten zeggen tegen die halve gare??

  Ik begrijp die smeerlap in Turkije beter als jij slappe lul.
  Waar hebben we mee van doen met een Turk die Taqqya toe past en daar wil jij niet aan rubberen klootzak.
  Dat had iets duidelijker over gekomen, ook bij lul Rutte

  Geliked door 4 people

 4. Mary zegt:

  Ja inderdaad waar heeft hij geen gelijk in gehad, niks, maar al wat Wilders te melden had en heeft komt de NWO kliek en dus Rutte en Co helemaal niet uit het Nederlandse volk zal toch eens massaal voor Wilders gaan kiezen dan kunnen de duistere EU, VN en de rest van de NWO clubs het wel vergeten voor wat betreft Nederland want hij gaat namelijk wel de EU en VN uit stopt de Islamisering van Nederland, stopt de klimaatellende, sluit de grenzen voor de uitvreters, belastinggeld stroomt weer terug naar de hardwerkende Nederlanders, onze ouderen worden weer verzorgd etc.etc.. Vanaf het begin is hij (net zoals Pim Fortuyn) een groot gevaar geweest voor ze en hebben ze alle zeilen bijgezet om hem te demoniseren en de gemiddelde domme Nederlander trapte er in, hoe benauwd moeten ze het dan nog gaan krijgen????

  Geliked door 4 people

 5. Peter zegt:

  Geert heeft altijd gelijk, het leger loopt binnenkort ook door de straten ,ook voorspelddoor Geert .

  Geliked door 2 people

 6. edwin vissers zegt:

  De grot van Plato- Plato’s allegorie van de grot (uit Politea)
  “Onze natuurlijke toestand wat ontwikkeling betreft zou je met de volgende situatie kunnen vergelijken. Stel je een aantal mensen voor in een onderaardse, grotachtige woning, met een naar het daglicht toegekeerde ingang langs de volle breedte van de grot. Ze zijn daar van jongsaf aan opgesloten, aan handen en voeten en aan hun nek geboeid, zodat ze daar moeten blijven en alleen recht voor zich uit kunnen kijken, want vanwege die boeien zijn ze niet in staat zich om te draaien.

  Verder is er licht van een vuur dat hoog en ver boven hen brandt, in hun rug, en tussen het vuur en de gevangenen een weg in de hoogte, waarlangs je je moet voorstellen dat een muurtje is aangelegd, zoals bij een poppenkast vóór het publiek een scheidswand staat waarboven de poppen worden vertoond. Langs dat muurtje moet je nu mensen allerlei voorwerpen zien dragen, gemaakt van steen en hout en van allerlei ander materiaal, waarbij sommigen van die mensen natuurlijk praten en andere zwijgen. Een vreemde vergelijking en een vreemde gevangenis, zul je zeggen, maar die mensen lijken op ons.

  Like

  • toetssteen zegt:

   En weet u ook wat er gebeurt als één van hen naar buiten mag en het licht aanschouwt?
   Zo ongeveer wat men nu ziet gebeuren.
   Het is waarschuwen voor de gifslang die een onbenul koestert (de olifant achter iemand wordt ook wel gebruikt). Als degene die met zijn rug naar de waarheid staat stervende is, kreunt hij dat niemand hem/haar waarschuwde, dat men het niet wist….

   Geliked door 1 persoon

 7. edwin vissers zegt:

  Want wat dacht je, hebben zulke mensen om te beginnen van zichzelf of van elkaar ooit iets anders gezien dan de schaduwen die door het vuur op de tegenover hen liggende wand van de grot worden geworpen? Als ze inderdaad gedwongen zijn hun hele leven hun hoofd onbeweeglijk te houden is dat onmogelijk. En hetzelfde geldt natuurlijk voor de dingen die langs gedragen worden.

  Dus als ze in staat zouden zijn met elkaar te praten, denken ze ongetwijfeld dat ze praten over de dingen die ze op die muur zagen. En als er in de gevangenis ook een echo was van die tegenoverliggende wand, geloof je niet dat ze dan, wanneer een van die voorbijgangers spreekt, zouden denken dat het geluid werd gemaakt door de passerende schaduw? Dat lijkt me logisch. Zulke mensen zullen er ongetwijfeld van uitgaan dat de werkelijkheid niets anders is dan de schaduwen van die voorwerpen.

  De grot van PlatoStel je nu eens hun genezing voor, hun bevrijding uit die gevangenis van onwetendheid. Hoe zou die toegaan als hen in het werkelijke leven het volgende overkwam? Wanneer iemand werd losgemaakt en gedwongen plotseling op te staan, zijn hoofd om te draaien, te lopen en naar het licht op te kijken, en al die handelingen zouden hem pijn doen en hij zou door de schittering niet in staat zijn de voorwerpen te onderscheiden waarvan hij tot dusver de schaduwen had gezien, hoe zou hij dan, denk je, reageren als men hem zou vertellen dat het maar flauwekul was wat hij tot op dat moment had gezien, en dat hij nu dichter bij de werkelijkheid was en een juistere kijk had op de dingen, omdat zijn blik nu was gericht op echte voorwerpen? En als men hem dan ook nog elk voorwerp dat langs kwam zou aanwijzen en hem zou dwingen vragen te beantwoorden over wat dat was, geloof je niet dat hij dan met zijn mond vol tanden zou staan en zou denken dat wat hij tot dusver had gezien eerder echt was dan wat men hem nu aanwees?

  En als men verder zou dwingen naar het licht zelf te kijken, zouden zijn ogen dan geen pijn doen? Zou hij zich niet afwenden en vluchten naar de dingen die hij wel kan onderscheiden, in de overtuiging dat die echt duidelijker zijn dan wat men hem aanwees?

  Als men hem nu uit die grot zou meesleuren, met geweld, langs een ruwe, steile weg naar boven, en men hem niet zou loslaten voor men hem naar buiten had gesleurd in het licht van de zon, zou hij zich dan niet verschrikkelijk voelen en zich er enorm over opwinden dat hij zo wordt meegetrokken?

  Wanneer hij in het daglicht kwam zouden zijn ogen natuurlijk door de felle schittering zijn verblind en hij zou helemaal niets onderscheiden van wat men hem nu als de werkelijkheid voorhoudt. Er zal een gewenningsproces nodig zijn voordat hij de dingen daarboven kan zien. In het begin zou hij het gemakkelijkst schaduwen kunnen onderscheiden en daarna weerspiegelingen in het water van mensen en voorwerpen, en nog later al die dingen zelf.

  Als hij zover is gekomen zou hij ook naar de hemellichamen kunnen kijken en naar de hemel zelf, makkelijker ’s nachts, wanneer hij kijkt naar het licht van de sterren en de maan, dan overdag naar de zon en het zonlicht. Ten slotte zou hij dan ook de zon, niet alleen weerspiegeld in het water of in een ander oppervlak, maar de zon zelf op zijn eigenlijke standplaats kunnen waarnemen en kunnen bestuderen, hoe hij is. Daarbij zou hij dan uiteindelijk tot de conclusie komen dat het die zon is die voor de seizoenen en jaren zorgt, alles in de zichtbare wereld bestuurt en zo in zekere zin ook de oorzaak is van alles wat zijzelf daar beneden hadden gezien.

  Als hij nu terugdenkt aan zijn eerste woning, aan de kennis daar en aan zijn medegevangenen van toen, zou hij dan met de verandering in zijn situatie niet gelukkig zijn en die andere mensen beklagen? Stel dat er daar toen een bepaalde hiërarchie was geweest, waarbij de hoogste functies waren weggelegd voor de mensen die de dingen die voorbijkwamen het scherpst konden onderscheiden, een goed geheugen hadden voor de volgorde waarin ze plachten te verschijnen en op grond daarvan dus met het meeste succes konden voorspellen wat er zou komen, denk je dan dat hij daaraan nog behoefte zou hebben of jaloers zou zijn op de status van de mensen die daar in de gevangenis de hoge posten bekleden? Zou hij niet eerder het gevoel hebben dat Homerus beschrijft, veel liever ‘op aarde een knecht te zijn van een onbemiddeld man’? Zou hij niet alles liever meemaken dan een leven met zulke waanideeën?

  Stel je verder eens voor wat er zou gebeuren als zo iemand naar beneden terugging en op dezelfde plaats ging zitten. Door de plotselinge overgang vanuit het zonlicht zou hij in het donker natuurlijk geen hand voor ogen zien. Als hij zich dan in het beoordelen van die schaduwen weer moest meten met de mensen die daar nog altijd gevangen zitten, op een moment dat zijn ogen zich nog niet op het duister hebben ingesteld – en het zou wel enige tijd duren voor hij daaraan gewend was – zou hij dan niet een belachelijke indruk maken? Zou men niet van hem zeggen dat hij met die tocht naar boven zijn ogen had bedorven en dat het niet de moeite waard was zelfs maar een poging te ondernemen om boven te komen? Als iemand dan zou proberen de mensen daar te bevrijden en naar boven te leiden, zouden ze hem toch doden als ze hem op een of andere manier in handen konden krijgen?

  Like

 8. edwin vissers zegt:

  Nu, deze vergelijking is in zijn geheel op het voorafgaande van toepassing. De zintuiglijk waarneembare wereld komt overeen met die woning in de gevangenis, het licht van het vuur met het vermogen van de zon. En als je in die tocht omhoog en de aanblik van de dingen daarboven de weg ziet waarlangs de psyche opstijgt naar de wereld van het denken, dan heb je begrepen wat in elk geval mijn eigen verwachtingen zijn, en die wilde je nu eenmaal graag horen. Alleen god zal weten of ze met de werkelijkheid overeenstemmen.”

  De grot van PlatoSamenvatting
  Plato’s allegorie van de grot (uit Politea). Plato’s vergelijking van de grot om de natuurlijke toestand van de mens qua kennis en inzicht aan te geven: een aantal gevangene zien niets anders dan schaduwen op een muur en denken dat dat de werkelijkheid is, waarover ze druk over praten en debatteren. Hoe zou het iemand vergaan die werkelijk in het licht komt? Lees het verhaal

  Toelichting
  Uit Plato’s hoofdwerk ‘Politea’ (‘Constitutie’), waarin hij de vraag wil beantwoorden: “Hoe moet een mens leven?” Om goed te kunnen leven is kennis en inzicht van de wereld om ons heen van essentieel belang. In dit fragment gaat Plato in op de vraag hoe het volgens hem met de kennis van veel mensen is gesteld en hoe het mogelijk is wel juiste kennis te verwerven. Hij doet dit aan de hand van een wereldberoemd geworden vergelijking: de vergelijking van de grot (Plato’s grot).

  Het fragment vormt en goede inleiding in Plato’s Ideeënleer, een leer van abstracte begrippen met een eigen vorm van bestaan van een hogere orde dan het concrete en materiële.

  Plato stelt voor het verwerven van juiste kennis en hoger inzicht elders in de ‘Politeia’ het volgende praktische lesprogramma voor: na de lagere school enkele jaren muziekonderwijs, intensieve sporttraining en militaire dienst. Daarna – tot het twintigste levensjaar – een systematische studie van rekenkunde, meetkunde, stereometrie, astronomie en harmonieleer. Vanaf het dertigste levensjaar vijf jaar filosofie en daarna vijftien jaar stage in openbare functies. Als bekroning volgt op het vijftigste levensjaar een studie in de psychologie en de studie van de ‘waarde’. Dit alles om het vermogen tot abstract denken (noodzakelijk voor de Ideeënleer) te verkrijgen.

  Een modern equivalent? Televisie? Computer?

  Like

 9. Jan zegt:

  Wat een slecht toneelspeler, Altijd weer die gemaakte, kinderachtige en geaffecteerde pose en quasi verbazing.

  Geliked door 2 people

 10. Jan zegt:

  Intussen verrijking in Londen

  video

  Geliked door 1 persoon

 11. LUCIA zegt:

  Geert is echt een stuk intelligenter dan Rutte, die is alleen maar nevel en mist… ook in het hoofd.

  Geliked door 1 persoon

 12. Hovawart zegt:

  Men geeft een dictator miljarden om vervolgens te constateren dat er wapens voor gekocht worden, je geeft een alcoholist tien euro en word vervolgens een half uur voor je voordeur getrakteerd op dezelfde schreeuwende en agressieve dronkaard, die er ook nog zijn behoefte doet……..Het Linksche Idealisme, geld van anderen uitgeven aan iedereen die er niet mee om kan gaan, het is enkel spijtig dat zijzelf nooit de slachtoffers zullen zijn van de gevolgen van hun bedoelingen….en zullen er nooit van (willen) leren.

  Geliked door 1 persoon

 13. M.A.L. Sion zegt:

  Die duizenden slachtoffers van een ongelijke strijd in Syrië moeten natuurlijk wel geholpen worden maar niet door ze hierheen te halen. Ze moeten ter plaatse geholpen worden. Het moderne EUROPA kan een luchtbrug organiseren om MASSAAL hulpgoederen aan te voeren om deze ‘mensen’ daar te helpen in plaats van ze in de modder om te laten komen.
  malsion@orange.fr

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s