De komende oorlog in Gaza

Screenshot_37

De logo´s van de “Islamitische Jihad” (links) en Hamas. 

(Door: Yochanan Visser – Vertaling: E.J. Bron)

De terreurgroepen in Gaza zijn klaar voor de oorlog. Is Israël, zo kort voor de verkiezingen, dat ook?

Israel Heute

Opnieuw heeft Israël te kampen met een mini-raketoorlog door de “Islamitische Jihad” in Gaza. In het weekend sloegen meer dan 90 raketten in het zuiden van het land in.

Het lukte “Iron Dome” om 90% van de afgevuurde raketten nog in de lucht uit te schakelen. Maar het leven staat bij zulke aanvallen in de gemeenten in de buurt van Gaza stil. De mensen brengen de meeste tijd weer eens in hun schuilkelders door.

De burgemeesters van de steden en gemeentes in het zuiden van Israël eisen nu dat er voorgoed een einde wordt gemaakt aan de raket- en ballonterreur uit Gaza. Omdat Iran achter de jongste escalaties zit, is het twijfelachtig of er aan hun eis kan worden voldaan.

Iran heeft aan de Palestijnse “Islamitische Jihad” bevolen om welke overeenkomst tussen Israël en Hamas dan ook te blokkeren. Het gaat om een zogenaamde “hudna”, een lange tactische wapenstilstand die de terreurgroepen in Gaza de mogelijkheid biedt om hun gevechtseenheden op sterkte te brengen.

Israël en Hamas voeren sinds enkele maanden achter gesloten deuren onderhandelingen over zo´n wapenstilstand. Daarbij spelen Egypte en Qatar een bemiddelende rol, waarbij Qatar Gaza al meer dan een jaar lang financieel ondersteunt.

De chef van de Mossad, Yossi Cohen, en generaal-majoor Herzi Halevi, de commandant van het zuidelijk front en voormalig chef van de geheime dienst van het leger, waren onlangs in Doha, de hoofdstad van Qatar, om de “hudna” met Hamas te bespreken, bericht Avigdor Lieberman van de partij “Israël Beteinu”.

Qatar heeft sinds 2018 bijna $ 79 miljoen in de Gazastrook gepompt. Dit geld belandde echter grotendeels in de zakken van Hamas terecht, die het gebruikt om hun militaire vaardigheden uit te breiden, aldus professor Hillel Frish van de Bar-Ilan universiteit. Frish is voorstander van een grotere militaire operatie tegen de “Islamitische Jihad” en Hamas, die moet leiden tot de vernietiging van de beide elkaar beconcurrerende terreurgroepen.

Van de $ 79 miljoen die Qatar deed toekomen aan de verarmde kustenclave is slechts een bedrag van $ 17 miljoen bij ca. 70.000 arme gezinnen in Gaza aangekomen, zegt Frish, die zijn cijfers baseert op data die werden gepubliceerd door de Hamas-functionaris Muhammas Hamada.

De rest van het geld is verdwenen. Men kan er van uitgaan dat Hamas het geld gebruikt heeft om wapens te kopen en het militaire apparaat uit te breiden. Een groot deel van het geld dat door Hamas aan arme gezinnen werd uitgedeeld, werd overgemaakt aan families van “martelaars”, dus terroristen die in de uitoefening van hun terreur gedood werden.

Frish noemt het geld uit Qatar “beschermingsgeld” zonder bescherming, omdat, anders dan bij de maffia gebruikelijk, Israël met steeds meer geweld geconfronteerd wordt dat uitgaan van de Gazastrook, hoewel het geld de enclave wordt binnengelaten.

“Als men een vijand bestrijdt, zou men datgene moeten doen waar men verstand van heeft. En niet datgene doen wat de vijand goed kan”, zegt Frish. Israël zou voor zichzelf een doel moeten afdwingen, dat betekent Hamas en de “Islamitische Jihad” zo hard, massaal en snel mogelijk te verslaan.

Het is duidelijk dat Israël het einde van de weg in de lange strijd tegen de Gaza-terreurgroepen heeft bereikt. En ogenschijnlijk heeft de nieuwe Israëlische minister van Defensie Naftali Bennet dezelfde mening als Frish.

Nadat zondagavond een nieuwe strategie in de strijd tegen de “Islamitische Jihad” werd gepresenteerd, bombardeerden Israëlische gevechtsvliegtuigen niet alleen doelen in Gaza, maar ook de centrale in het Syrische Damascus. Bennet verklaarde dat het moment steeds dichterbij zou komen waarop Israël “Gaza opnieuw zou starten”.

Sinds hij in november de functie van minister van Defensie heeft overgenomen, probeert Bennet de strategie van Israël tegen zijn vijanden te veranderen. DE aanval op de centrale van de “Islamitische Jihad” in het zuiden van Damascus was een van deze veranderingen die Bennet heeft ingevoerd. Nu wil hij hetzelfde inzetten in de uitputtingsoorlog die Hamas en de “Islamitische Jihad” tegen Israël voeren.

Samen met de chef van het leger, Avi Kochavi, en minister-president Benjamin Netanyahu heeft hij een nieuwe strategie in de omgang met Gaza ontwikkeld, die de huidige vergelijking zal veranderen.

“We zullen de terroristen een allerlaatste kans geven om zich rustig te gedragen”, zei hij in een interview deze week. Hij zou er geen moment in geloven dat Hamas en de “Islamitische Jihad” zich ook werkelijk rustig zullen houden. “Ik geloof ze niet. Ze zijn leugenaars en moordenaars, we moeten eindelijk handelen”, zei Bennet en hij voegde er aan toe dat Israël het juiste moment en de duur zou bepalen.

Volgens Bennet is er 95% kans op een nieuwe oorlog in Gaza. Hij gaat er van uit dat de mensen in het zuiden van Israël daarna zo rustig zullen leven als in 20 jaar niet.

Hamas zou een “pijnlijke lente” krijgen, zei Bennet, wat velen als mogelijke aanwijzing over de timing van een militaire operatie tegen de “Islamitische Jihad” en Hamas in Gaza duiden. De nieuwe militaire operatie zou “volledig anders” dan afgelopen militaire operaties zijn en ook Gaza zou er “op de dag daarna” anders uitzien.

Het leger bevindt zich op dit moment in een transformatieproces, dat uit de opleiding van nieuwe eenheden en aanwijzingen bestaat, die gebaseerd zijn op een plan genaamd “Momentum”, dat door de chef van het leger Avi Kochavi is uitgewerkt.

Bron:
www.israelheute.com
Door: Yochanan Visser

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamitische Jihad", "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabieren, Barbarisme, demoniseren, Gazastrook, gezond realisme, Hamas, IDF, Iran, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Joden, Jodenhaat, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op De komende oorlog in Gaza

 1. flo zegt:

  Godverd wat haat ik die gore primitieve stinkende moslim inteelt overal. Dat israel de pislam viezigheid maar de allah hel in mag bombarderen….

  Geliked door 5 people

 2. koosv8 zegt:

  Schuif die hele Gaza strook zee in. Dan hoeft er geen belastinggeld ook meer heen.

  Geliked door 2 people

 3. Rensk. zegt:

  Die raketten zijn voor een deel betaald van onze centen. Kaag is er verantwoordelijk voor. Lelijk naar mens dat ze is. Schandalig. Meer dan schandalig.

  Geliked door 2 people

 4. BigLJohn zegt:

  Het borrelt daar in het midden Oosten. Maar Israel die weer op oorlogspad gaat, nu in de lente ? Eerst zien en dan geloven ! En ik snap ook niet dat de wereld (inclusief Israel) Iran zo lang met rust laat als het gaat over het atoomprogramma van Iran. Iran is in mijn ogen gevaarlijker dan Noord Korea. Men weet totaal niets wat er zich afspeelt in ondergrondse bunkers in Iran alwaar Iran zich met atoomzaken bezighoudt. Bunkers die nog nooit gecontroleerd werden. Van het ene op het andere moment kan daardoor onze wereld er opeens heel anders uit gaan zien….

  Geliked door 2 people

  • R Thomasson zegt:

   @BigLJohn. “Men weet totaal niets wat er zich afspeelt in ondergrondse bunkers in Iran”. Wij weten nu heel goed wat zich bovenaards in Iran afspeelt. Zij moeten nu vechten tegen de Corona Virus en daartegen hebben ze geen pest aan hun mooie Shi’haab raketten en atoombommen. De bevolking van Iran ziet ook hoe machteloos hun bebaarde top-apen zijn en dat mijnheer Allah meldt zich niet thuis. De Corona is een vijand van een andere kaliber dan de stinkers van de rest van de wereld; een bende die goed kan janken en bedreigen, maar verder niets. https://www.youtube.com/watch?v=FPngHLY8Yf4

   Like

 5. R Thomasson zegt:

  “Als men een vijand bestrijdt, zou men datgene moeten doen waar men verstand van heeft”. Dat betekent het volgende: bestrijding van een vijand kan absoluut niet gebeuren door het gooien van dure bommen op duinen, bombarderen van lege kantoorgebouwen en pincetten oorlogje voeren waar de “burgerbevolking” buitenschot blijft. Net zo goed dat in nazi-Duitsland bestond, in de optiek van de geallieerden, uitsluitend de vijand, bestaat in Gaza geen burgerbevolking. Uitzondering op de regel zijn loslopende verhongerde straathonden, uitgemergelde Derde-Wereldkatten en een paar ezels. Als deze Frish wil een uitputtingsoorlog tegen Hamas en de Islamitische Jihad, betekent dat een ding: “BOMBARDEREN”! Ieder terrein waar een raket wordt afgevuurd, wordt door zware bommen verschroeid; ongeacht hoeveel mensen daar wonen. De installaties van de vijand plus de huizen eromheen worden met de grond gelijkgemaakt. Dat is een Sovjetmethode die overal werkt; nu ook bij de Russen. En zoveel wij weten uit de film “Red Heat” Sovjetmethoden zijn economischer

  Geliked door 1 persoon

 6. scherpschutter1943 zegt:

  roei ze uit, die islamitische terroristen. Vernietig ze waar je ze vindt, zonder genade en trek je geen moer aan wat de wereld er van vindt. De VN, een club van moslimvrienden. De europse eui van hetzelfde laken een pak. Laf volk, die VN en europse leiders. Lijden allemaal aan het stockholmsyndroom. Ik heb onze minister van buitenlandse zaken gezien ndat hij een bezoek bracht aan 1 of andere woestijnrover met zo’n lap op zn kop. De minister was net de boekhouder die het jaarverslag kwam brengen. Wat een eikel.

  Geliked door 2 people

 7. Jan zegt:

  Al die terroristen komen zo vaak bijeen in Gaza om daar met duizenden te krijsen en te gillen. Stuur er op dat moment een stuk of tien drones en bommenwerpers op af en veeg hen van de aardbodem.

  Prijsschieten
  https://tinyurl.com/vd9x9c4

  Geliked door 4 people

 8. Republikein zegt:

  Ach wat, straks lekker voetballuh in de zandbak 😢.
  Op dit moment is het WK schaatsen en baanwielrennen, rare benaming, rennen met wielen, nationale vlaggen alom, mag dat wel🤣.

  Like

 9. Het ernstigste virus wat de wereld en vooral Israël bedreigt is de de haat van de goddeloze islam ,die hun kinderen van jongs af aan volpompt met dit onuitroeibare virus waardoor grote delen van de wereld worden besmet met dit islamitische levensgevaarlijke virus ,zelfs de United Nonsens ( VN) zijn voor de meerderheid ongeneeslijk geïnfecteerd door het haatdragende “gen ” islam! Ook Europa is vrijwel als verloren te beschouwen door de ongeneeslijke ziekte die door de aanhangers van de moordenaar ,pedofiel en jodenhater Mohammed zijn geïnfecteerd door middel van de islam!!Dagelijks wordt Israël bedreigd door islamitische haat raketten!

  Geliked door 2 people

 10. Jan zegt:

  Netanyahu opnieuw mp

  Benjamin Netanyahu Defeats Benny Gantz With Striking 60-Seat Bloc
  ….
  The exit polls indicated that Netanyahu’s Likud won 36-37 seats. Its allies in Shas, UTJ and Yamina won 9, 7-8 and 6-7. The polls gave Blue and White 33 seats, its ally Labor-Gesher-Meretz 6-7, the Joint List 14-15 and Yisrael Beytenu 6-8…
  ….
  https://tsionizm.com/politics/2020/03/02/benjamin-netanyahu-defeats-benny-gantz-with-striking-60-seat-bloc/

  De zusterpartij van de PvdA Meretz 6-7. Mooi zo.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s