De zogenaamd liberale Indonesische islam laat zijn masker vallen

Screenshot_52

(Door: Albrecht Künstle – Vertaling: E.J. Bron)

15 jaar na de grote hulpactie van christelijke landen is alles vergeten – christelijke minderheid in toenemende mate in het nauw gedreven.

philosophia perennis

Het gebeurde eind december 2004, toen Sri Lanka, Thailand en Indonesië door een vreselijke tsunami werden geteisterd. Daarbij kwamen 280.000 mensen om het leven. De Indonesische provincie Atjeh werd het ergst getroffen. De Duitse regering zegde de islamitische regering daar onmiddellijk € 500 miljoen toe. Ik adviseerde destijds al eerst de islamitische olielanden een bedrag aan hulp te laten noemen en dan hetzelfde bedrag te geven. Maar tevergeefs. Binnen vijf dagen zamelden de Duitsers nog eens een extra bedrag van € 124 miljoen in. In de weken daarna kwam daar nog eens eens € 500 miljoen aan private schenkingen bij.

Vanzelfsprekend boden ook de Duitse kerken en hun hulporganisaties daadkrachtig hulp, hoofdzakelijk het katholieke Caritas International. Ook andere westerse landen met een christelijke bevolking schoten de overwegend islamitische slachtoffers met miljarden te hulp.

15 jaar later: “Open Doors”, in dienst van christenen wereldwijd, ziet zichzelf genoodzaakt om met zijn maartnummer 2020 de huidige situatie van de christenen in Indonesië in het bewustzijn te roepen, die blootgesteld staan aan toenemende vijandigheid. Samenvattingen van pagina 3:

“Het land met de wereldwijd grootste islamitische bevolking stond lange tijd om het vreedzame samenleven van verschillende religies bekend. Maar in de afgelopen jaren is de druk op de christenen (ca. 12% van de bevolking) constant toegenomen. De belangrijkste reden daarvoor is de toenemende radicalisering onder de moslims van het land.”

Net als in andere islamitische landen komt de vijandigheid tegenover de christelijke minderheid niet van de kant van de staat. Men heeft een grondwet met daarin religievrijheid – echter alleen maar op papier. Het vuile werk van de christenvervolging wordt overgelaten aan militante groepen – en men wast zelf de handen in onschuld. En je denkt je ogen niet te geloven:

“De christenen in de provincie Atjeh worden het meest door de vervolging getroffen. Daar geldt de sharia. Maar ook in andere gebieden worden ze in toenemende mate met een strikte vorm van de islam geconfronteerd. Extremistische islamitische groepen krijgen steeds meer invloed. Zij kunnen honderdduizenden mensen mobiliseren, zoals bij de protesten eind 2016 tegen de toenmalige christelijke gouverneur van Jakarta.”

De terreurafweer kan aanslagen op kerken door individuele strijders (?) niet verhinderen. De aanslagen op drie kerken in Surabaya op Java in 2018 werden door een “familie” gepland en uitgevoerd. Op de scholen keuren de meeste leraren andere religies dan de islam af. Datzelfde geldt voor de universiteiten, die voedingsbodems voor radicaalislamitische en extremistische ideologieën zijn. Een bedenkelijke ontwikkeling zijn bovendien de sharia-wooncomplexen, waar niet-moslims geen huizen kunnen kopen of huren. In de afgelopen jaren zijn er in en rondom Jakarta 81 van zulke complexen gebouwd en de vraag stijgt.

“Open Doors” verzoekt daarom om van 1 tot 6 maart voor de gekwelde christenen in Indonesië te bidden. Van 6 tot 8 maart wordt dit gedaan door jeugdgroepen. Dat is oké, dat heeft nog nooit iemand geschaad.

Waar ik eveneens om zou willen verzoeken: om erover na te denken hoe de situatie bij ons over 15 jaar na de “tsunami” van 2015 zal zijn, wanneer “de Moor zijn plicht heeft gedaan”. Zal de golf van hulpvaardigheid door de staat en grote delen van de bevolking eveneens vergeten zijn en omslaan in vijandigheid? Laten we bidden dat het verhaal van Indonesië zich niet bij ons herhaalt. Het zijn nog maar tien jaar tot het uur van de waarheid.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Albrecht Künstle

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, dictatuur, Indonesië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op De zogenaamd liberale Indonesische islam laat zijn masker vallen

 1. LUCIA zegt:

  Ja en tegenwoordig ben je als Christen ook in je eigen land niet veilig, de ellende komt je tegemoet als je de grenzen open doet . Overigens is iedere niet -moslim doelwit en mogen ze alles met je doen van de koran; van je stelen, je verkrachten, vermoorden.. het geldt allemaal niet als een zonde omdat het een niet-moslim betreft.Kijk maar hoe de mannen aldaar hun eigen vrouwen en moeders behandelen .

  Geliked door 1 persoon

 2. Lilith zegt:

  Speelt al jaren: Kwam als stewardess regelmatig in Indonesie begin jaren ’80. Geen hoofddoek te zien. Het gaat heel snel met die k.t islam als je het toestaat!

  Geliked door 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  De Franse CCIF laten hun ware aard zien door zich tegen Asia Bibi te keren met hun ( Franse ) advokaat Sefen Guez Guez.
  CCIF is de overkoepelende Franse organisatie van moslims in Frankrijk.

  Asia Bibi, de Christen vrouw die in Pakistan in de gevangenis heeft gezeten omdat zij beschuldigd werd islam te hebben onteerd ! ! ?, is momenteel in Frankrijk om asiel aan te vragen.
  De moslims gaan te keer en proberen ’t tegen te werken.
  Macron staat welwillend tegenover haar aanvraag en wil haar ontvangen in ’t Elysée.
  Dit heeft bijgedragen aan de woede van de moslims en hun organisatie CCIF.
  Voor de advokaat van de CCIF, Stefen, heeft Asia Bibi echt geen problemen in haar land van afkomst……

  https://www.europe-israel.org/2020/02/un-avocat-du-ccif-sinsurge-contre-la-rencontre-entre-emmanuel-macron-et-asia-bibi-chretienne-condamnee-a-mort-au-pakistan/

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Ik had [ aangetrouwde ] familie uit Indonesië of in ieder geval banden met dat land.
  Ze ging er om de zoveel jaren heen en wat ik mij herinner is dat zij zei:” Elke keer als ik er weer kom, zie je steeds meer “SLUIERS”.
  Dat speelde vanaf de jaren ’60 tot enkele jaren her [ ze is ondertussen overleden ].
  Een voorteken voor al die idioten in NL / EU die zeggen:”t’is maar een doekje “…….!

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  ISLAM ???
  Godsdienst ??? – Nee. Kwaadaardige, Gevaarlijke, Moorddadige IDEOLOGIE.
  Weg ermee.
  malsion@orange.fr

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Mossels blijven Mossels.

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Bidden tegen de islam zal niet helpen.
  Islam is wat het is.

  Like

 8. Rensk. zegt:

  Wij blijven betalen voor onze eigen ondergang. Ik wil er niet voor betalen, maar ik en nog een kwart van de bevolking staan machteloos tegenover de deugers.

  Like

 9. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Het geeft een helder beeld op het toekomstige Europa

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s