Hysterie rondom zogenaamde Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen: media is geen verhaal te absurd

Screenshot_56

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

De anti-Russische hysterie in de VS neemt steeds absurdere vormen aan. Intussen wordt Rusland ervan beschuldigd zich tegelijk voor meerdere kandidaten in de Amerikaanse verkiezingen in te mengen.

Die Unbestechlichen

Nog een keer ter herinnering: de zogenaamde Russische verkiezingsinmenging in de verkiezingen van 2016 heeft nooit bestaan. Het Mueller-rapport, dat de zaak voor $ 30 miljoen jarenlang onderzocht heeft, heeft niets gevonden. Van de beschuldigingen, die sinds 2016 door de media spoken, is, behalve een paar advertenties op Facebook, niets overgebleven. De advertenties waren afkomstig van Russische accounts en het is zelfs niet bekend of de Russische staat überhaupt verbindingen met de accounts had. En ook de advertenties zelf waren eerder belachelijk en de bedragen die voor ze betaald werden, bedroegen in totaal $ 100.000,-, samengesteld uit vele kleine advertenties voor enkele dollars. Dat daarmee een verkiezingsstrijd beïnvloed werd, die $ 2,5 miljard gekost heeft, is een onzinnige bewering.

Men kan Rusland zeker de nodige dingen verwijten als men zou willen. Maar Rusland wordt niet beschuldigd van domheid. Als Rusland de verkiezingsstrijd had willen beïnvloeden, dan zou het dat zeker niet met zo´n minimale inzet gedaan hebben, dat het risico in zich heeft ontdekt te worden en tegelijkertijd gegarandeerd geen resultaat oplevert.

Desondanks doen de media net alsof er sprake geweest zou zijn van een Russische inmenging en nu begint de volgende campagne over de “hernieuwde Russische inmenging”. En die is absurd, want nu zou Rusland niet alleen Trump ondersteunen, maar ook Bernie Sanders, een van de favorieten van de Democraten.

Wat hebben Trump en Sanders gemeen? Ze zijn allebei gewoon niet de lievelingen van het establishment

Het establishment wilde Joe Biden als volgende Amerikaanse president. Omdat zijn klaarblijkelijke corruptie in de Oekraïne echter zijn kansen heeft gereduceerd, is nu Michael Bloomberg de nieuwe lieveling van het establishment. Helaas doet hij het miserabel.

Amerikaanse media hebben nu laten verluiden dat Rusland zich in de voorverkiezingen van de Democraten inmengt om Sanders te ondersteunen. Bewijzen werden uiteraard niet geleverd. In de VS werd Rusland tot het grootste vijandbeeld opgebouwd en om iemand ervan te beschuldigen dat Rusland voor hem zou zijn, kan zeer schadelijk voor hem zijn. Bewijzen zijn daarbij niet nodig, de bewering van de media volstaat volledig.

De strategie daarachter is gemakkelijk te begrijpen. De partijleiding van de Democraten wil Sanders niet als kandidaat, zijn standpunten (gratis gezondheidsverzorging en gratis onderwijs) is haar te links. Nu wordt de wereld ingebracht dat Rusland Sanders zou ondersteunen, omdat die geen kans maakt tegen Trump en Trump zodoende president zou kunnen blijven. Of dat klopt, laten we in het midden. En of Bloomberg betere kansen tegen Trump heeft ook.

Maar waarom zou Rusland Trump überhaupt moeten ondersteunen? Trump heeft meer sancties tegen Rusland ingevoerd dan Obama daarvoor. Waaronder sancties, die echt pijn doen, zoals de vertraging van Nord Stream 2. En bij de thema´s Venezuela, Iran, Syrië en nog enkele anderen bedrijft Trump een politiek, die Rusland absoluut niet bevalt.

Daar staat voor Rusland aan de creditzijde weinig tegenover. Er schiet mij geen thema te binnen waarbij Trump iets gedaan zou hebben wat Rusland heeft bevallen en wat niet ook andere politici uit Amerikaanse belangen gedaan zouden hebben. Maar zulke vragen stellen de media niet, in plaats daarvan verbreiden zij het gemakkelijk in de koppen te rammen narratief van de Russische inmenging.

Desalniettemin heeft Hillary Clinton Trump onlangs nog de “marionet van Moskou” genoemd: “Poetin´s marionet heeft het oude weer opgepakt en Rusland´s hulp in zijn voordeel gebruikt. Hij weet dat hij zonder Rusland niet kan winnen. En dat mogen we niet toelaten.”

Al in 2016 heeft de leiding van de Democraten er alles aan gedaan om Sanders zege in de voorverkiezingen te verhinderen en Clinton ondersteund. Omdat dit een schending van alle regels en bepalingen was, moest de voorzitster van de partij destijds aftreden. Nu zien we opnieuw hetzelfde spel: de Democraten saboteren Sanders, want de meldingen over de zogenaamde Russische ondersteuning kwamen uit een besloten zitting van de commissie geheime diensten van het Congres.

En deze commissie wordt voorgezeten door Adam Schiff, die de mislukte impeachement procedure tegen Trump al met meer dan ondoorzichtige methodes heeft helpen aanzwengelen. Ook destijds heeft hij doelbewust informatie laten doorsijpelen om de procedure te kunnen beginnen. De zeer interessante details daarover zijn hier te vinden.

Ook Trump zelf verdacht Schiff ervan diegene te zijn die het verhaal aan de pers heeft doorgespeeld. Trump zei daarover:

“U weet wellicht dat de Democraten Bernie Sanders zeer unfair behandelen en voor mij betekent deze ´krantenpublicatie´ een door Adam Schiff georkestreerd lek, omdat zij niet willen dat Bernie Sanders hen vertegenwoordigt. Voor Bernie Sanders ziet het er weer uit als 2016.”

En op de vraag of hij zelf van de geheime diensten iets over een verkiezingsinmenging van Rusland in de huidige verkiezingsstrijd had gehoord, zei Trump:

“Niemand heeft mij zoiets verteld. (…) Ik denk dat de voorzitter van de commissie geheime diensten van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, de Democraat Adam Schiff, achter het lek zit. Er bestaan krachten, die niet willen dat Sanders wint, dus zeggen ze dat hij door Rusland ondersteund wordt.”

Ook de Russische televisie heeft het thema weer opgepakt. Daarom vertaal ik – als contrast tegenover de Duitse mainstream – een bijdrage van de Russische televisie over het laatste tv-debat van de Democraten, want in Duitsland klinkt het bericht anders dan in Rusland.

Begin van de vertaling:

In de Amerikaanse staat South Carolina vond een debat van de Democraten plaats. Rusland en Trump werden weer de beide belangrijkste discussiethema´s. Dit tv-debat was het laatste voor Super-Tuesday, waarop in 14 staten gestemd wordt.

De Democraten hebben de accenten geplaatst: voor het eerst nam Bernie Sanders de middelste plaats in, die in hun interne presidentenrace bovenaan staat. Het debat vond plaats in South Carolina, waar, net als in heel Amerika, de werkloosheid op een record verdacht laag niveau is. De presentatrice vroeg wie Sanders´s socialistische hervormingen nodig heeft als het zo goed gaat met de economie.

“De economie functioneert uitstekend voor miljardairs zoals Bloomberg, maar voor gewone Amerikanen loopt het niet zo goed. De helft van onze burgers leeft van loonstrookje tot loonstrookje. 87 miljoen Amerikanen hebben geen ziektekostenverzekering, 45 miljoen hebben een enorme studieschuld”, zei Bernie Sanders, de Amerikaanse Senator uit Vermont.

Bloomberg strooide zout in een verse wond: de socialistische Democraat zou bij de kandidatuur door Rusland ondersteund worden. Hij pakte het onbewezen gerucht, dat door een krant werd gelanceerd, op.

“Poetin vindt dat Donald Trump de president van de Verenigde Staten zou moeten zijn. Daarom helpt Rusland hem om gekozen te worden!”

“Hé, meneer Poetin, als ik president van de Verenigde Staten ben, geloof me, dan zult u zich niet meer in de Amerikaanse verkiezingen inmengen”, antwoordde Sanders.

Trump werd er ook voor bekritiseerd dat hij geen grip krijgt op het Corona-virus. Het aantal gevallen neemt toe, in de VS zijn al 57 geïnfecteerde mensen. Joe Biden herinnerde eraan hoe de regering-Obama, waarvan hij vicepresident was, Ebola in de VS met succes heeft bestreden. Nu strijdt de politicus om de stemmen van de inwoners van de zuidelijke staten. In de blanke staten Iowa en New Hampshire heeft hij gigantisch verloren, dus zet hij nu in op de zwarte bevolking.

“Ik werk als een gek om de ondersteuning van Afro-Amerikanen te krijgen. Ik verwacht niets, ik ben van plan om die stemmen te verdienen. Ik zal South Carolina winnen”, zei Joe Biden.

De voorverkiezingen in Sout Carolina vinden vandaag plaats. Peilingen laten zien dat Biden daar bovenaan staat [update: Biden wint inderdaad de Democratische voorverkiezingen in South Carolina]. Michael Bloomberg was niet te herkennen. In tegenstelling tot het debat vorige week zweeg de miljardair niet en de zaal stond vaak aan zijn kant.

Op bijna iedere opmerking van Bloomberg reageerde het publiek met daverend applaus. Enkele journalisten begonnen te spreken van een gekocht publiek. De Democratische Partij had de toegangskaarten voor het debat in South Carolina om de een of andere reden waanzinnig duur gemaakt. Het goedkoopste kaartje kostte $ 1700,-, wat natuurlijk lang niet iedereen zich kan veroorloven. En voor de miljardair in de ronde speelt geld geen rol, hij heeft al bijna $ 500 miljoen uitgegeven. Bloomberg wordt in toenemende mate verweten het presidentschap niet te bevechten, maar te kopen.

Einde van de vertaling

Nog een afsluitende opmerking: wat zegt het eigenlijk over de toestand van de Amerikaanse democratie wanneer kandidaten niet over zakelijke onderwerpen discussiëren, die de mensen in hun dagelijks leven aangaan, maar zich alleen maar met zichzelf bezighouden en het anders alleen maar hebben over Trump en Rusland?

Bron:
https://dieunbestechlichen.com
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Donald Trump, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Poetin, propaganda, Rotzakken, Rusland, Socialisten, Verenigde Staten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hysterie rondom zogenaamde Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen: media is geen verhaal te absurd

 1. eurorist zegt:

  Nee, eerlijk gezegd, Wlad moet Mike voor het adverteren van zijn financiële kracht betalen!

  Like

 2. Jan zegt:

  Bloomberg gaat af in kerk, aanwezigen gaan met rug naar hem toe staan

  Bloomberg went to a church this morning in Alabama and people in attendance turned their backs to him as he spoke.
  pic.twitter.com/LIX5QuhSel
  — Benny (@bennyjohnson) March 1, 2020

  Pete Buttigieg uit de voorverkiezingen gestapt

  Breaking: Pete Buttigieg drops out of the Democratic presidential race ahead of Super Tuesday https://t.co/XnCeRmFBQp
  — Los Angeles Times (@latimes) March 1, 2020

  Trump:

  Pete Buttigieg is OUT. All of his SuperTuesday votes will go to Sleepy Joe Biden. Great timing. This is the REAL beginning of the Dems taking Bernie out of play – NO NOMINATION, AGAIN!

  — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 1, 2020

  Like

 3. Jan zegt:

  Hypocriet Sanders neemt het vliegtuig, te lui voor de auto

  It’s a 2 hr drive from Charleston to Myrtle Beach & locals do it all the time – Not @BernieSanders– He & his entourage flew from Charleston to Myrtle Beach in not 1, not 2, but 3 Gulfstream Jets today. It took them 10 minutes to fly. Who is the elitist?? #BernieIsACommunist pic.twitter.com/2CWMXVn4eE

  — 🇺🇸CarolinaGirl🇺🇸 (@izzybelle1964) February 27, 2020

  En nooit zelfstandig geworden, want neemt het verkeerde vliegtuig

  Oh come on TMZ his has happened to the best of us
  It’s early, you’re a bit hung over, hop out of your Escalade to board your private jet when your staff starts yelling because you’ve boarded the wrong one
  You’re on the Gulstream G650 not the G550, oops!https://t.co/pA3UmM4L99
  — Tim Pool (@Timcast) March 1, 2020

  Like

 4. Jan zegt:

  Communist en Cuba-fan Sanders hoeft niet op steun van Cubanen te rekenen

  Cubans for Trump in South Miami. pic.twitter.com/KpmUsMoVsw
  — NR (@NelsonReinhard) February 29, 2020

  Miami calle 8 rally for Cuba and Trump pic.twitter.com/wIsnCRYEc6
  — JUAN C HERNANDEZ (@JUANCARLOS6928) February 29, 2020

  Like

 5. Trucker zegt:

  Ook in Vlaanderen zijn ze (mainstream media met openbare omroep BRT op kop) al lang op deze wagen gesprongen.
  Bij het eerste elkaars vliegen afvangen bij de democraten (de boksmatchen 🙂 ) was het al van “Rusland gaat de verkiezingen beïnvloeden” hun bron CIA waar wat lieden zitten die de huidige POTUS het liefst zouden zien verdwijnen.
  Donald Trump wordt gehaat door de mainstream ik heb geen weet van voorgaande presidenten die hetzelfde lot beschoren waren.
  De konijnen (kiezers) staren naar de lichtbak en mompelen geen rook zonder vuur en daardoor (ook) krijgen jullie in Nederland een rukker Rutte en een links kabinet aan de macht.

  Like

 6. Jan zegt:

  Nepnieuws verspreider SNNBC: Trump is bereid Amerikanen te laten sterven aan het Coronavirus om de verkiezingen van 2020 te winnen

  Now we have this story that the WH overruled health officials who wanted to warn elderly and immune-compromised people not to fly. But Trump wants the economic activity because he wants to be re-elected.

  This is sociopathic governance. https://t.co/rtpg5Xk59X

  — Chris Hayes (@chrislhayes) March 8, 2020

  All the facts we have access to suggest the following: Trump is attempting to cover up the full scope of the outbreak in order to boost his chances for re-election. HE ADMITTED AS MUCH YESTERDAY ON CAMERA.

  In doing so, he is quite literally threatening public health.

  — Chris Hayes (@chrislhayes) March 8, 2020

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s