Thüringen: AfD-chef Höcke kandideert bij verkiezingen minister-presidentschap

Screenshot_76

(Vertaling: E.J. Bron)

De AfD-Thüringen stuurt haar voorzitter en fractiechef Björn Höcke (foto) in de verkiezingen voor het minister-presidentschap op 4 maart aanstaande. Dat deelde de AfD-fractie vandaag mee in Erfurt. Höcke treedt zodoende aan tegen de kandidaat van Die Linke, Bodo Ramelow.

RT

De rood-rood-groene gewenste coalitie van de politicus Bodo Ramelow van Die Linke heeft in het parlement van Thüringen geen meerderheid. De 64-jarige komt vier stemmen tekort voor een absolute meerderheid. Die stemmen wil hij al in de eerste verkiezingsronde uit de gelederen van de CDU en FDP halen.

Nu stuurt de AfD-Thüringen haar voorzitter en fractiechef Björn Höcke in de verkiezingen voor het minister-presidentschap. Deze vinden op 4 maart in Erfurt plaats. Het bestuur van het parlement bevestigde de aanmelding van Ramelow en Höcke als kandidaten. De voorstellen voor kandidaten konden vandaag tot uiterlijk 14.00 uur ingediend worden.

Voor de verkiezing van Ramelow zijn 46 stemmen benodigd

Höcke geldt als woordvoerder van de rechts-nationale “vleugel” van de AfD, die door de binnenlandse veiligheidsdienst als geval van verdenking op het gebied van rechts-extremisme wordt geclassificeerd. De AfD vormt met 22 afgevaardigden in het parlement van Thüringen de op een na grootste fractie.

De verkiezingen op 5 februari hadden in heel Duitsland een politieke aardbeving veroorzaakt. De AfD had ook daar in de derde verkiezingsronde een eigen kandidaat, maar stemde niet op hem. In plaats daarvan gingen de stemmen van de AfD naar de FDP-politicus Thomas Kemmerich. Omdat die ook de stemmen van de CDU en de FDP kreeg, had Kemmerich de meerderheid en werd zodoende tot nieuwe minister-president gekozen. Zodoende waren voor het eerst stemmen van de AfD van doorslaggevende betekenis voor de verkiezing van een minister-president in Duitsland. Drie dagen later trad Kemmerich na verontrusting in de Bondsrepubliek en onder massale druk van politici uit Berlijn af en is sindsdien slechts demissionair en zonder ministers in functie.

Die Linke, de SPD en de Groenen beschikken over maar 42 stemmen in het deelstaatparlement, voor een verkiezing van Ramelow zijn minstens 46 nodig. Thüringen heef top dit moment geen regering.

Wanneer Ramelow niet gekozen wordt, wil Die Linke de ontbinding van het parlement aanvragen

Als haar kandidaat Ramelow opnieuw niet gekozen wordt, wil Die Linke de ontbinding van het parlement aanvragen. Deze stap zou worden gezet wanneer Ramelow niet zoals verwacht in de eerste verkiezingsronde een democratische meerderheid zou halen, kondigde de voorzitter en fractievoorzitter van Die Linke in Thüringen, Susanne Hennig-Wellsow, verleden week in Erfurt aan. Haar fractie zou er van uitgaan dat de tussen Die Linke, de SPD en de Groenen met de CDU verleden week uitonderhandelde stabiliteitsovereenkomst zou werken.

Bron:
https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

3 reacties op Thüringen: AfD-chef Höcke kandideert bij verkiezingen minister-presidentschap

 1. vangie1206j zegt:

  Al die linkse ratten moeten ze verzuipen in een grote septic tank vol met varkens stront.

  Like

 2. droevige mof zegt:

  Nu is een CDU-parlementslid waarschijnlijk besmet met het coronavirus. Het is twijfelachtig of de minister-presidentverkiezingen morgen kunnen plaatsvinden. Als Höcke morgen minister-president zou worden, wat zou er dan gebeuren? Het einde van de Bondsrepubliek zoals we die kennen. Niets is meer onmogelijk bij de buren.
  https://www.n-tv.de/politik/Corona-Verdacht-bei-CDU-Abgeordnetem-article21615976.html

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Dat zelfs in Duitsland zo hypocriet over moordaanslagen wordt gedaan bewijst dit artikel:

  Merkel en Steinmeier aanwezig bij herdenking aanslag Hanau

  Kanselier Merkel en bondspresident Steinmeier hebben op 4 maart 2020 in Hanau samen met inwoners van de stad de slachtoffers van de aanslag op twee shishalounges herdacht. Hadden ze dat ook gedaan bij de autochtoonse Duitsers die door moslimextremisten zijn omgebracht! Dus niet en is deze herdenkingen ontzettend hypocriet te noemen!
  Bij de zwaarbewaakte herdenkingsplechtigheid op het marktplein in Hanau waren volgens de politie rond de 2000 mensen aanwezig, onder wie de nabestaanden van de slachtoffers. Ook (beslist een linkse doemdenker) deelstaatpremier Volker Bouffier van Hessen was aanwezig.

  De meerderheid van de mensen in Duitsland is tegen uitsluiting en wrok, zei Steinmeier in zijn toespraak. “Maar weten dat je in de meerderheid bent, is niet genoeg”, voegde hij eraan toe. “Het zwijgen van velen moet niet voor sommigen een aanmoediging zijn.”
  De meerderheid moet zich in verenigingen, in cafe’s of in het stadion meer laten zien en horen, benadrukte hij. En als er helaas aanslagen door moslimextremisten plaatsvinden in Duitsland dan durft hij opeens iets dergelijks NIET te verkondigen! Wat een smerige huichelaar die met twee maten meet!
  De aanslag is donderdagochtend ook in de Bondsdag herdacht. Daarna volgde een debat over de omgang met rechtsextremisme. Bondsdagvoorzitter Schäuble riep de overheid op meer te doen om rechtse terreur in Duitsland te bestrijden.
  Alleen wordt het moslimextremisme en het linksextremisme weer NIET besteden en die doen net zo goed aan racisme, uitsluiting, terreur, discriminatie en de afkeer van de maatschappij waarvan zij uit de voedertrog mee-eten!

  op 19 februari schoot een 43-jarige man in en rond twee shishalounges in Hanau. Negen mensen werden vermoord, zes raakten gewond. De man had een racistisch motief.
  Wat kon je ook anders verwachten als je daar in Duitsland horden vreemdelingen toelaat die de hand bijten die hen voedt en zich niet als gasten gedragen! Dit wekt juist ook haat en racisme in de hand omdat links helaas ook niet iedereen gelijk behandeld!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s