Hongarije neemt geen migranten meer op – reden is de Corona-situatie in Iran

Screenshot_93

Een Hongaarse grensagent sluit het hek bij een transitcentrum voor migranten in de buurt van Röszke bij de grensovergang naar Servië.

(Door: Szilvia Akbar – Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse regering sluit haar transitzone voor nieuwe migranten, omdat er een verband zou bestaan tussen het Corona-virus en migratie. Dat verklaart de veiligheidsadviseur van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán. De meeste mensen komen uit Iran of via Iran – een van de knooppunten van de Corona-vorus-epidemie – in de EU-zone.

epoch times

“Er bestaat een verband tussen het Corona-virus en de illegale migratie”, zei Györgi Bakondi, de veiligheidsadviseur van de Hongaarse minister-president, zondag 1 maart in Boedapest op een persconferentie.

Bakondi zei dat de meeste illegale migranten uit Iran of via Iran in Europa zouden aankomen. Hij benadrukt dat Iran een knooppunt van de Corona-virus-infectie geworden zou zijn. Iran zou veel besmette mensen hebben en zelfs enkele doden.

Daarom zou Hongarije hebben besloten om voor onbepaalde tijd geen nieuwe vluchtelingen meer in de transitzone op te nemen. Dit zou voor de bescherming van de 321 mensen die zich op dit moment in de zone bevinden en voor de bescherming van het land uitermate belangrijk zijn.

Tibor Lakatos, leider van de parate dienst van de Hongaarse Corona-virus-Taskforce, benadrukte eveneens de rol van Iran bij de beslissing: “Iran geldt als een van de knooppunten in de uitbreiding van het virus”benadrukte hij.

Hongarije houdt asielzoekers, wier asielaanvraag werd afgewezen, in zogenaamde transitzones aan de Hongaarse grens vast.

Ernstige situatie in Iran: 23 parlementariërs besmet, eentje al gestorven  

Volgens Reuters zijn in Iran volgens officiële cijfers ondertussen 2336 mensen met het Corona-virus besmet. Aan de door het virus veroorzaakte longziekte zouden 77 mensen zijn gestorven, deelt het ministerie van Gezondheid mee.

De epidemiegolf heeft ook de regeringskringen in Teheran bereikt. De vicevoorzitter van het Iraanse parlement verklaarde dat 23 parlementariërs besmet zijn met het Corona-virus. Zondag werd bekend dat er al een hoge afgevaardigde, Mohammad Ali Ramazani, na een Corona-infectie stierf.

In geen enkel ander land buiten China zijn tot nu toe zoveel mensen aan het nieuwe Corona-virus overleden als in Iran. Mochten de officiële cijfers kloppen, dan zou het sterftecijfer in Iran extreem hoog zijn. Daarom wordt een groot niet officieel geregistreerd aantal besmettingen gevreesd.

Om deze reden worden reizigers uit Iran op de Hongaarse vliegvelden en grenzen uitgefilterd en onderzocht, zei Lakatos. Tot nu toe werden er in totaal 4829 mensen op vliegvelden in Hongarije en 403 mensen aan de grenzen onderzocht, deelde de leider mee.

Steeds meer grensoverschrijdingen

Györgi Bakondi zei op de persconferentie: “Volgens de data van vrijdag [28 februari] vonden er in de eerste twee maanden van het jaar circa 6700 illegale grensoverschrijdingen plaats, waarvan 6100 aan de Servische grens en 465 aan de Roemeense grens.” De veiligheidsadviseur maakte ter vergelijking duidelijk dat er in het jaar 2019 in totaal 490 illegale grensoverschrijdingen aan de Roemeense grens zouden zijn geweest.

De adviseur benadrukte eveneens dat de meeste illegale migranten niet uit Syrië, maar uit Afghanistan, Pakistan en Iran zouden komen.

Volgens Turkse regeringsbronnen zin er ongeveer veertigduizend migranten uit Turkije vertrokken, zei Bakondi, en hij voegde er aan toe: “De reis van de migranten is georganiseerd, bijvoorbeeld met bussen.”

Bakondi benadrukte op de persconferentie dat de Hongaarse regering een boodschap zou hebben voor de Hongaarse mensen, de Schengen-regio´s en ook voor de EU-lidstaten: “Wij zullen onze grenzen en onze binnenlandse veiligheid beschermen”. Dit zou ook een duidelijke boodschap aan de migranten moeten zijn, voegde hij er aan toe: “Onafhankelijk van het feit wat de organisatoren zeggen, er leidt geen weg in deze richting”.

 “EU net zo weerloos als in 2015”

Tamás Menczer, de Hongaarse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, zei op zijn Facebook-pagina dat de voormalige EU-top – aangevoerd door Jean-Claude Juncker – tijd verspild zou hebben. Ze zou zich niet goed op de bescherming van de grenzen hebben voorbereid. Daardoor zou het in Hongarije bij de grenskwesties niet alleen meer om de veiligheid, maar ondertussen ook om de gezondheid gaan.

“In de afgelopen jaren had men zich op de versterking van de grenzen moeten concentreren”, zei hij in de video. Hij benadrukte dat de migratie een gezondheidsrisico geworden zou zijn. Volgens Menczer zou Europa op dit moment “net zo weerloos tegenover de migratie zijn als in het jaar 2015”.

De eerst en enige fysieke hindernis voor de migranten zou het Hongaarse grenshek zijn. “Dit hek is nu meer alleen vanwege de veiligheid belangrijk, maar ook vanwege de bescherming voor de gezondheid, omdat we niet met zekerheid kunnen weten of een van de migranten is besmet met het Corona-virus”, voegde Menczer er aan toe.

De Europese Commissie onderzoekt de beslissing

De Europese Commissie onderzoek op dit moment de beslissing van de Hongaarse regering om de transitzone te sluiten. Adalbert Jahnz, woordvoerder van de Europese Commissie, deelde aan het Hongaarse tijdschrift “Népszava” mee: “De stappen van de lidstaten ter verhindering van de uitbreiding van de infectie moeten gebaseerd zijn op risicoanalyse en wetenschappelijke aanbeveling”.

De maatregelen zouden in verhouding moeten staan tot het daadwerkelijke gevaar en dit zou ook met andere landen afgestemd moeten worden, aldus de woordvoerder verder. “Bovendien moeten de maatregelen in overeenstemming zijn met de regel die de uitzetting van de asielzoeker verbiedt en ook met de vluchtelingenregel van de EU”, deelde de woordvoerder aan “Népszava” mee.

Adalbert Jahnz zei dat de EU zou adviseren om vanwege de epidemie geen reisbeperkingen in te voeren. “Maar de landen die de buitengrens van de EU beschermen, kunnen zich beroepen op de gezondheidstoestand en de toegang tot hun regio verbieden”, deelde Jahnz mee.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Szilvia Akbar

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", Europa, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Iran, Nationalisme, Patriottisme, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hongarije neemt geen migranten meer op – reden is de Corona-situatie in Iran

 1. Rensk. zegt:

  Als nou die ayatollahs eens een flink dodelijk virus zouden krijgen daar in Iran. Ben je in 1 klap voor korte tijd van die ellende af. Korte tijd, want er zullen ongetwijfeld weer machtsmoslimpjes opstaan om de openstaande plek weer in te nemen.

  Like

 2. andre zegt:

  We doen even de deur dicht in afwachting van. Dan ben je een goede huisvader! De EU heeft geen deur meer en ook geen ouders.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  De eerste gevallen van het Corona-virus hebben zich in Afrika geopenbaard.

  Afrika sub-saharien is tot nu toe ontsnapt aan ’t virus maar het eerste geval is in Nigeria geconstateerd.
  Een Italiaan die een bezoek aan Milaan had gebracht is in Lagos gehospitaliseerd.

  The virus, which emerged in China, has spread to more and more countries. The World Health Organization (WHO) said the world should do more to prepare for a possible coronavirus pandemic. Iran, an immediate neighbor of Afghanistan, has now the highest number of deaths outside China (The Diplomat)

  De nu getroffen landen in Afrika zijn: Egypte,Algerije,Tunesië, Marokko, Nigeria en Senegal.
  Ondanks onze voorzorgsmaatregelen heeft Senegal niet kunnen ontsnappen aan de epédemie, aldus het Dagblad “Walf”…

  Aller ogen zijn gericht op ons systeme sanitaire.
  Wij worden nu ook geconfronteerd met de harde werkelijkheid van het virus, aldus een ziekenhuis medewerker.
  Maar veel Afrikanen vluchten vrijwillig achter hun gebeden en bezweringen, eerder dan dat zij de adviezen van de dokter opvolgen.

  De doktoren zelf ?, een stethoscoop om de nek en in de hand een Islamitische gebeds-kralen-ketting.
  De baardmannen in witte uitrusting en de gesluierden in kuddes tegelijk, wandelen nonchalant en doelloos door de smerige gangen van het Academisch Ziekenhuis.
  Deze beoefenaars van de geneeskunde verschuilen zich achter bezwerende formules en religieuze gebeden om hun hulpeloosheid en vaak onkunde en incompetentie te verbergen.
  Een specialist pathology onderbreekt zijn gesprekken toespraken of overleg voortdurend met “insjallah, staghfir allah, hamdouallal “…
  Als er een telefoon afgaat wordt men verwelkomt met een koranvers voordat je het gesprek kunt beginen met le Docteur.
  Qal allah, qal rassoul !
  Arme geneeskunt ! Arme patienten !

  Lijdende aan een heel erge ziekte, was de enige troost die Marzouk B kon krijgen, een koran uit handen van zijn behandelend “geneesheer”! die hem aanmoedigde opnieuw en opnieuw de heilige verzen te lezen.

  Kunnen we binnenkort meer zieken verwachten in West Afrika ?
  Men moet er niet aan denken, zelfs landen met een heel efficiente gezondheidszorg hebben het virus in huis.
  Van Wuhan en Hubei tot Washington, New York, Parijs, Milaan, dit virus kent geen grenzen. Als Senegal wordt getroffen, moeten we vroeg of laat verwachten dat Guinee, Mali, Burkina, Somalië, Syrië, Ivoorkust ook zullen worden getroffen, gezien de porositeit van de grenzen, de falende of slecht aangepaste gezondheidssystemen voor een dergelijke pathologie.

  Als ziekenhuizen in stedelijke gebieden al meer stervende herbergen, dit zijn dan plaatsen van effectievere zorg, dan missen de gezondheidscentra in afgelegen landelijke gebieden alles.


  EEN ZIEKENHUIS IN SENEGAL.

  Hoe kan men snel zieken opspeuren in dergelijke condities ?
  Hoe moeten zij een quarantaine organiseren ?
  Waar vind men het geld om zich te laten verzorgen opnemen als het al een opgave is om aan de dagdelijkse maaltijden toe te komen.
  Nog erger zal het zijn in die gebieden waar de terroristen huishouden.
  De verspreiding van dit kwade virus zal in Afrika, eenmaal aan de gang, zeer snel gaan.

  EEN HOOFDVERPLEEGSTER, BELAST MET DE HYGIÉNE-MAATREGELEN, RUIMT PERSOONLIJK OP.

  Anne Schubert, schrijfster voor Riposte Laique

  Like

  • karton zegt:

   @ delamontagne.
   Als ik de foto’s zo bekijk dan denk ik, en dat heb ik al veel vaker gedacht : “Waar is al die ontwikkelingshulp toch naar toe gegaan ?”
   Ik vermoed dat de foto’s ons een duidelijk beeld geven van hetgeen óns te wachten staat als die gore bende van Fransje Timmermans, Robbedoesje Jetten en Yasser Feras de “macht” in handen krijgen………dát moet met álle middelen worden voorkomen !!!!!

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Laat DIE, die al die MILJARDEN aan HULPGELD in hun zakken hebben gestoken, dit nu er eens uithalen en besteden an DIT wat ik hierboven zag en ook zelf gezien heb daar, jááááren geleden.

   Geliked door 1 persoon

 4. vangie1206j zegt:

  Een goede reden om de eerste 100 jaar de grens gesloten te houden bespaard gelijk een hoop ellende en kosten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s