Engelse rechtbank verklaart Sharia-huwelijken niet geldig onder Engels recht

Screenshot_99

Het Gerechtshof Court of Appeal, het op één na hoogste gerechtshof in Engeland en Wales na het Hooggerechtshof, heeft geoordeeld dat het islamitische huwelijkscontract, in het Arabisch bekend als nikah, niet geldig is onder Engels recht. Afgebeeld: de Royal Courts of Justice in Londen, zetel van het Court of Appeal.

(Door: Soeren Kern)

Het Engelse Court of Appeal, het op een na hoogste gerechtshof in Engeland en Wales na het Hooggerechtshof, heeft geoordeeld dat het islamitische huwelijkscontract, in het Arabisch bekend als nikah, niet geldig is onder Engels recht.

De historische uitspraak heeft verstrekkende gevolgen. Aan de ene kant is de beslissing een mokerslag voor de inspanningen om dit aspect van de sharia-wetgeving in het Britse rechtssysteem te verankeren. Aan de andere kant laat het mogelijk duizenden moslimvrouwen in Groot-Brittannië zonder wettelijk beroep in geval van echtscheiding.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Gatestone Institute

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", gezond realisme, Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Justitie, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Sharia, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Engelse rechtbank verklaart Sharia-huwelijken niet geldig onder Engels recht

 1. Ronald B zegt:

  Nu de volgende stap…alle shariarechtbanken ongeldig verklaren en opheffen! Daarna ALLE illegale moslims, criminele moslims en van de staat levende moslims eruit!!!

  Geliked door 1 persoon

  • D.G.M.Holland zegt:

   Het op een na hoogste gerechtshof in Engeland is dus al nodig om de Engelse wetten te handhaven. Dit bewijst hoe ver de islamisering al gevorderd is.
   Maar hoe hard moslims ook roeptoeteren, hoe groot allah wel niet is…
   Dit kan zelfs dit niet tegenhouden.
   Goed zo Engeland

   Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Waarom niet alle moslims. Alleen ex moslims zijn integreerbaar of zijn al geïntegreerd. Met de rest blijf je problemen houden.

   Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  Het is een allereerst beginnetje. Opzouten met die geschifte Islam

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Nou en! Wat schiet je daar mee op. Ze doen het toch in hun paralel samenleving. Scheiden voor deze vrouwen blijft lastig en een aanval met zuur en erger ligt elke seconde van zo’n huwelijk op de loer. De isamitische man kan scheiden wanneer hij wil terwijl de vrouw is overleverd aan zijn willekeur. Maar het is nog erger. De man kan vandaag zeggen je mag scheiden en een halfjaar later herroept hij die uitspraak. Heeft de vrouw dan een andere partner wordt ze beschuldigd van overspel met als gevolg de dood naar sharia recht. Er zijn altijd neven, vrienden, die deze doodstraf willen uitvoeren. Wil je Europa weer normaliseren dan moet je elke moslim eruit flikkeren. Een tussenweg is er niet.

  Geliked door 2 people

 4. Mary zegt:

  Heel goed van de Engelse rechtbank, wat nooit heeft plaatsgevonden kun je ook niet geldig verklaren he, en de Engelse wetgeving is de enige wetgeving in Engeland, denk dat die zogenaamde activisten hun beklag moeten doen bij de sharia rechtbank over de rechten en behandeling van vrouwen binnen de Islam, bij onze staatspropaganda hoor je geen onvertogen woord van Islamitische vrouwen over de Islam, het is allemaal geweldig zitten ze dik ingepakt in vodden te verkondigen bij de linkse kliek…………en o wee als wij daar een andere mening over hebben dan gillen ze moord en brand dat we racisten, Islamofoben etc.etc. zijn……..

  Like

 5. Lucky zegt:

  Ondertussen,

  East London used to be tbe home of the British working class.
  Now, it’s just the home of violence, chaos and anarchy

  Oost-Londen was vroeger de thuisbasis van de Britse arbeidersklasse.
  Nu is het gewoon het huis van geweld, chaos en anarchie

  Like

 6. Laura van der Storm zegt:

  Engeland zit in het zelfde schuitje als Nederland!. Grenzen open en alles maar toe gelaten. Dit is al jaren gaande, maar ben blij dat het tij aan het keren is. Hoop ik!!!! Nu Nederland nog!

  Like

 7. Ronald B zegt:

  Wat het artikel laat zien is dat de islam met eigen rechtbanken en wetten een politieke ideologie is die een eigen rechtstaat nastreeft. Het is geen godsdienst! Daarom zou men deze stroming in ieder westers land kunnen en moeten verbieden!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s