Angela Merkel spreekt dit jaar de 5 mei-lezing uit

Screenshot_16

De Duitse bondskanselier Angela Merkel spreekt op Bevrijdingsdag een lezing uit in Den Haag. De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat premier Rutte daarbij aanwezig zal zijn. De 5 mei-lezing vormt het begin van de nationale viering van de bevrijding. Afgelopen jaar werd de lezing verzorgd door schrijfster en wetenschapper Rosanne Hertzberger. Eerdere auteurs waren acteur Nasrdin Dchar en (toen nog) prins Willem-Alexander. In 2012 sprak de Duitse bondspresident Joachim Gauck de rede uit.

NOS

Vrijheid

Het is dit jaar 75 geleden dat de Tweede Wereldoorlog in Nederland eindigde met de capitulatie van Duitsland. Het thema van het comité 4 en 5 mei is dan ook 75 jaar vrijheid.

Koning Willem-Alexander zal dit jaar op 4 mei niet alleen een krans leggen bij het monument op de Dam in Amsterdam. Hij zal er ook een toespraak houden. Het is voor het eerst dat de koning bij de Nationale Dodenherdenking spreekt

Bron:
https://nos.nl
(h/t “Aegolius cs.”)

Lees eveneens “Het wereldbeeld van Merkel”: https://ejbron.wordpress.com

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Angela Merkel spreekt dit jaar de 5 mei-lezing uit

 1. flo zegt:

  Dat foute shit nationaal socialisten wijf komt hier even een 5 mei tekstje uit kotsen. Heel europa naar de kloten helpen met de import van moslim primitieven die hier onze samenleving naar de afgrond brengen. Uitgerekend op 5 mei.
  Kapot dat wijf.

  Geliked door 4 people

 2. Dr. Heinz zegt:

  Die wij dan herdenken, zijn voor niets gestorven.
  Die EUSSR proleten laten héél Europa volstromen met lieden die hier niet horen en passen.
  Ze passen hier niet inzake: cultuur, normen en waarden, vergeet ook niet dat mentaliteit.
  De misdaadcijfers schieten omhoog, en de gevolgen ook!!
  Nog even en de autochtonen zijn verdwenen in héél Europa!!!
  Wat moet die EUSSR Merkel hier dan???

  Nexit!!

  Geliked door 3 people

 3. Peter Selie zegt:

  Dan mag volgend jaar Kim van Noord Korea de rede houden

  Geliked door 4 people

 4. droevige mof zegt:

  Een Duitse uitdrukking komt spontaan bij me op: Den Bock zum Gärtner machen. Naar de geest: De vos de passie laten preken.

  Geliked door 3 people

 5. Krater zegt:

  Ik verwacht grote protestacties bij de komst van Merkel. Zij immers was het die de al afbrokkelende Europese cultuur het laatste zetje gaf. Het is een grote onvergeeflijke fout van haar, die in de toekomst nog tot groot bloedvergieten zal leiden. Haar naam zal ooit de geschiedenisboeken ingaan als degene met de meest kortzichtige blik. Ja zij hielp arme moslims aan een huis en uitkering (korte termijn gutmensch denken), maar ja zij hielp ook Europa daarmee naar de kloten. Pak je rekenmachine erbij. Gezinshereniging, partner uit het buitenland, veel nakomelingen, de groep moslims zal in de toekomst explosief gaan stijgen. En Merkel liet het gebeuren. De joods-christelijke tradities hebben ons democratie gebracht, rijkdom, onderling vertrouwen, maar tegelijkertijd is die redelijkheid ook onze ondergang geworden. Want bevolkingsgroepen die het juist slecht voorhebben met ons konden er makkelijk en lachend gebruik van maken. Merkel staat hier symbool voor.

  Geliked door 6 people

 6. Jules Vismale zegt:

  Hoezo vrijheid op 5 mei? In Oost-Europa werd gewoon in 1945 de ene dictatuur, het nationaal-socialisme, vervangen door het communisme dat daar bijna 10x zo lang de hele boel terroriseerde! Zo hebben de Stalinistische communisten West-Europa decennia’s lang met kernwapens bedreigd en altijd gehoopt dat zij heel Europa konden bezetten!
  Van een Verenigd Europa heb ik hoegenaamd niets gemerkt en zeker niet met die afschuwelijke islam die hier alles nog verder verpest! Ik hoop dat op 5 mei een heleboel Nederlanders Angela Merkel, in plaats van met bloemen en toejuichingen, met rotte eieren, fruit en tomaten gaan bekogelen omdat zij alles hier in Europa heeft verpest!
  En zou Willem-Alexander nou eindelijk ook eens eerlijk kunnen toegeven dat hier in Nederland 102.000 joden konden worden gedeponeerd en vermoord in Auschwitz en Sobibor met hulp van duizenden Nederlandse politieagenten, ambtenaren, spoorwegpersoneel en joodse raden? En heeft hij hierna ook het lef om mee te delen dat 25.000 Nederlanders in de Waffen-SS dienden en dat zijn overgrootmoeder, koningin Wilhelmina, op 20 april 1939 Adolf Hitler uitbundig heeft gefeliciteerd met het feit dat hij 50 jaar werd en dat zij geen gevluchte joden in haar achtertuin wilde en die verbande naar het opvangkamp bij Westerbork?

  Geliked door 4 people

 7. John van antwerpen zegt:

  Dus iemand die Europa weer laat bezetten door een oude vijand mag over vrijheid spreken ?
  Schande.

  Geliked door 2 people

 8. Tistochwat zegt:

  Allemaal schurftige huichelaars!
  Wat heb ík een hekel aan hypocrieten en leugenaars!

  Geliked door 3 people

  • Tineke zegt:

   Het wordt steeds grimmiger allemaal Tis !
   Er staat straks voor ik weet niet hoeveel verraad bij elkaar om de vrede en vrijheid te vieren en promoten,om de dag erna verder te werken aan de dictoriale superstaat !

   Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Jürgen Braun, AfD, geeft Merkel een veeg uit de pan vanwege haar antisemitische gedrag

  Geliked door 5 people

  • Jan zegt:

   Hypocriet Merkel: “Die Sicherheit Israels ist Staatsräson der Budesrepublik Deutschland”

   Dus Merkel stuurt het Duitse leger naar Israël om Joden bij te staan als dit nodig mocht zijn. Zij beschermt hen nog niet eens in Duitsland
   Overigens, zou Merkel wel beseffen dat slechts 18% van de Duitsers bereid is voor eigen land te vechten?
   Citaat:
   ….
   Danach waren nur rund ein Viertel der Befragten in Westeuropa bereit, für ihr Land zu kämpfen. Selbst in den beiden Vetomächten des Weltsicherheitsrates der UN, Frankreich und England, antworteten nur 29 bzw. 27 Prozent mit ja. Noch dahinter liegen Spanien (21), Österreich (21), Italien (20), Belgien (19), Deutschland (18) und die Niederlande (15 Prozent).

   https://www.welt.de/geschichte/article142886294/Nur-wenige-Deutsche-wuerden-fuer-ihr-Land-kaempfen.html

   Michael Klonovsky: “Merkel is niet eens in staat met het Duitse leger Thüringen te veroveren en Von der Leyen heeft het leger dusdanig gesloopt zodat de uitspraak van Merkel nooit op de proef hoeft te worden gesteld”
   Die zit

   De sarcastische toespraak:

   Geliked door 1 persoon

 10. Monalisa zegt:

  Familie Asscher heeft daar wel een beetje de hand in gehad de grootvader belazerde zijn eigen broeders en zusters zullen we maar 4/5 mei afschaffen.

  Geliked door 1 persoon

 11. Tineke zegt:

  Rutte zijn vriendin mag zich wel goed laten beveiligen.
  Ik vind het een grof schandaal dat Rutte haar heeft uitgenodigd.
  Waarom uitgerekend ”wir schaffen das”?
  Om ons te treiteren?
  Sodemieter op naar je heimat en ga welkom-welkom blaten met je linkse vriendjes.

  Geliked door 2 people

 12. VRIJHEID????????? Vraag het de slachtoffers van de OMVOLKING / VERRIJKING!! Vraag het de miljoenen Kaaskoppen die ’s avonds de deur niet meer uitdurven, overdag over de schouders kijken! Laat Vrouwtje Bibber en haar Kontelikkers even 10 afleveringen van Opsporing verzocht zien!! Willem mag ook wel even aanschuiven om inspiratie op te doen voor de kersttoespraak!

  Geliked door 2 people

 13. Lot zegt:

  Allemaal buitenlanders, met buitenlandse namen. Geen friezen of franken te bekennen. Dus wij hoeven dan ook niet te gaan herdenken, het zijn zij die het geweest zijn die oorlog speelden.

  Like

 14. Lot zegt:

  Nu zegt een naam ook niets, want napoleon heeft als dictator over heel Europa alle buitenlanders die hier 400 jaar geleden kwamen allemaal een Nederlandse naam gegeven! Dus vooral naar het uiterlijk kijken of iemand is zoals jou, een weldenkende fries of frank. Niet dat oosteuropese ddr heksen slavische grut.

  Like

  • Lot zegt:

   Er mocht geen elite meer zijn, dus iedereen onthoofden die wat voorstelde in de franse revolutie, net zoals de Linken willen in duitsland. Alle rijken of ondernemers doodschieten. ………en… dan kunnen zij de bedrijven overnemen … en geld in hun eigen zak steken. Ook al hebben ze geen verstand van zaken doen, of beter, geen verstand van de goederen die ze inkopen.

   Na de elite kill off in de franse revolutie kozen de oosterse joodse leiders voor nieuwe tirannen, een keizer, Napoleon. En al zijn familie in nederland zweden en waar al niet, mochten ook absolute koningen e.a. worden. Gewoon vervangen heet dat. Niet afschaffen van een systeem hoor huh. Zolang wij dat weten, ga alsjeblieft niet voor deze mensen vechten wat ze ook beloven, want jij krijgt niets, ook de fransen niet 200 jaar geleden. Een en al poppenkast.
   Steun hun sujetten ook niet, alleen maar zakkenvullers. Zend ze lekker naar huis met een laag basisinkomen.

   Like

 15. Gerrit zegt:

  Ze zal haar stokpaardje van stal halen en volop oproepen dat we bang moeten zijn voor de rechtse krachten in Europa. Immers in 1933 enzovoorts.

  Geliked door 1 persoon

 16. bozeoudeman zegt:

  Erger afzakken dan dit kan bijna niet meer, een massamoordenares laten speechen!

  Like

 17. malthablog zegt:

  Dit is op malthablog's Blog herblogden reageerde:
  Jaag haar het land uit. Verrader laten we toe.

  Like

 18. wanneer worden we bevrijd van frau Merkel?

  Like

 19. verwardeman zegt:

  Perfect ! perfect ! kunnen we mooi een scherpschutter installeren , het schijnt dat een
  Barret – snipergun tot twee kilometer zuiver schiet , YESSSSSSSSSSSSSSS .

  Like

 20. verwardeman zegt:

  Perfect ! kunnen we er op 5 mei naar toe en die gestoorde stasiteef bekogelen met tomaten
  en eieren en haar ISLAMIETENHOER toebrullen !
  Of wordt deze stasiteef veilig binnen gehouden , is het een besloten ” feestje ” ?

  Like

 21. Frans Brassens zegt:

  Een en ander komt op mij over alsof Hitler ons op Bevrijdingsdag komt feliciteren met het feit dat we van hem bevrijd zijn in 1945.

  Like

 22. M. zegt:

  Oprotten met die satanische heks van de omgekeerde bijbelclub.
  We hebben al huichelaars genoeg in eigen land.
  Laat haar maar in haar eigen land de boel lopen treiteren en laat je schoothondje daar maar naar toe komen.
  We kunnen dat schoothondje hier missen als kiespijn.

  Geliked door 2 people

 23. Aegolius cs zegt:

  Het criminele fascistische “koningshuis”
  http://www.vrijewereld.org/2011/10/12/het-criminele-fascistische-koningshuis/
  5 Mei vieren we onze “bevrijding”. Zeker in nagedachtenis van al die jongen militairen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s