CORONA: het virus van de angst en de doelloosheid

Screenshot_44

(Door: “Weethetwel”)

Met veel mensen valt op dit moment geen land te bezeilen. Het Corona-virus is alles en overal. De ratio is weg, de rede is zoek. Hoe komt dat toch? Zelfs zéér weldenkende mensen raken in opperste verwarring. En overheden spelen paniekvoetbal. Waar blijven de feiten? Waar blijft de realiteit? Want ook dit Corona-virus wordt het niet. Het heeft geen schijn van kans onsterfelijk sterfelijk de toekomst in te gaan. Dat bedenkelijke record is zonder twijfel nog steeds in handen van de Pokken en op plaats twee de echte en originele Pest. Pokken en Pest kenden geen genade, maar de meeste Corona-patiënten zijn alweer beter.

Natuurlijk, er is altijd een kans dat het pokken-en-pest-record verbeterd wordt, maar niet door Sars, Mers, Ebola, Vogelpest: ze hebben het allemaal niet. Maar de schade is enorm. Niet door stervende mensen, maar vooral door panikerende media die zwakke bestuurders domme besluiten laten nemen die onnoemlijke schade aanrichten in de maatschappij. De gewone man wordt in het dagelijks leven het slachtoffer van maatregelen die in alle dommigheid bedoeld waren hem te beschermen. Laat dat maar eens ophouden.

Even wat feiten op een rij

Het Corona-virus duikt begin december 2019 op in de Chinese stad Wuhan. Het feit dat de oorzaak van de ziekte tot nu toe onbekend was, maakt autoriteiten natuurlijk zenuwachtig. De ziekte zélf lijkt wel mee te vallen, er vallen twee keer zoveel doden als bij een gewone griep, maar wat véél belangrijker is: verreweg de meeste mensen worden gewoon beter. Daar komt bij dat die telling in het begin vrijwel zeker een grote foutmarge heeft, omdat de ernstig zieken en doden wél in de telling terecht kwamen maar niet de mensen die maar korte tijd ziek waren en al helemaal niet de mensen die besmet werden maar niet ziek.

Als half januari de Chinese autoriteiten dus besluiten groot alarm te slaan, is het al bekend dat het niet de verwachte pandemie gaat worden die de wereldbevolking zal decimeren. China presenteert de ziekte in de vorm van een wereldwijde reclamespot door te laten zien dat ze in 14 dagen tijd een compleet ziekenhuis kunnen bouwen. Wie doet hen dat na? Maar dan begint het circus van paniek en hulpeloosheid. Opmerkelijk is dan dat een columnist als Leon de Winter in de Telegraaf na een verschrikkelijke beschrijving van de komst van de pest in Europa allerlei parallellen ziet met het Corona-virus.  Maar die parallellen zijn er niet, want nog nergens zijn er filmpjes opgedoken van mensen die zwart geworden zijn en met bulten onder de vreselijkste pijnen in korte tijd bezwijken terwijl het bloed uit hun organen stroomt. Filmpjes zijn er vooral van uitverkochte handgels en zenuwachtige mensen met mondkapjes. En niet te vergeten: de berichtgeving van het mediacircus zélf.

De natuur speelt een grote rol

Mensen zijn ingewikkelde organismen, maar ook weer niet zó ingewikkeld. Op basis van de evolutie zijn  bepaalde gedragsregels waar te nemen. Álle organismen op aarde hebben in feite maar twee standen: Stand één is de situatie van rust en ontspanning. Dat is de situatie waarin het organisme goed gedijt, zich ontwikkelt en zich voortplant. Een beetje te vergelijken met een maatschappij in vrede en welvaart, maar in de dierenwereld is het al niet anders. Maar: als er gevaar dreigt, treedt stand twéé in werking: de overlevingsmodus. In de hersenen bevindt zich een regelcentrum: de hypothalamus, dat bliksemsnel reageert en in een fractie van een seconde allerlei organen óf uitschakelt óf juist activeert.

Een voorbeeld: Iemand loopt vrolijk te wandelen in het bos en ineens komt er een leeuw uit de struiken. In een fractie van een seconde springt het lichaam in de overlevingsmodus. Het voert wat ver in dit bestek alle verschijnselen uit de doeken te doen, maar iedereen kent het verschijnsel wel als: “het hart klopte in mijn keel” en “de adrenaline schoot door mij heen”. Op dat moment worden vliegensvlug afwegingen gemaakt: vluchten of vechten. Soms verstijft iemand helemaal van angst. Ook dat kan juist het overleven mogelijk maken. Op basis van ervaringen en onderzoek blijkt dat mensen in de meeste gevallen vluchten als er gevaar dreigt.

Het mag duidelijk zijn dat de vluchtmodus een aanslag pleegt op de energie en de reserves van het organisme. Stress, adrenaline, verhoogde hartslag en ademhaling, hogere bloeddruk, extra energiegebruik terwijl het herstellende vermogen van rust en ontspanning wordt uitgeschakeld.

Het mag tevens duidelijk zijn dat deze situatie niet te lang moet voortduren, omdat het in zekere zin een ontregeling is van het evenwicht in het lichaam en niet te lang mag voortduren. Het kan leiden tot allerlei kwalen.

En toen kwam het Corona-virus

Het bedreigende aan een virus is dat het niet zichtbaar is en overal verstopt kan zijn. Dat is iets anders dan een leeuw die uit de struiken komt. Dat laatste is een overzichtelijke actie met een begin en een eind. De dreiging van een virus duurt veel langer en kan op iedere hoek loeren en dat betekent dat de stressmodus niet uitgeschakeld wordt en mensen uit balans brengt. De mens is een kuddedier en in de natuur begint de kudde doelloos rond te rennen, want men wil vluchten maar weet niet hoe en waar naartoe. Normaal gesproken is er een leider van de kudde die de weg wijst. Maar zover komt het in het geval van Corona helemaal niet, want vóórdat een leider iets kan zeggen hebben de media zich van het geval meester gemaakt en daar zitten dus helemáál geen leiders. Daar zitten de echte kuddedieren die elkaar allemaal na-apen en in opperste paniek niets anders meer uit kunnen brengen dan “geváár, geváár, het komt steeds dichterbij, geváár”.

Vervolgens wreekt het zich dat er in onze maatschappij ook geen echte leiders meer zijn, maar beroepspolitici, die meestal op die post zijn gekomen door het oor te laten hangen naar de media die hen geholpen hebben gekozen te worden. De media eisen dus actie en ze worden op hun wenken bediend. Maar in plaats van de kudde in rustig vaarwater te brengen, beginnen ze mét de media in paniek rond te rennen. En dan wreekt het zich nóg meer, omdat géén van die politici ooit voor zijn geld heeft hoeven werken en ze vervolgens allemaal maatregelen nemen die níks helpen maar wél enorme schade toebrengen aan de economie en aan de mensen die wél werken voor hun geld.

Het is méér dan schandalig dat van miljoenen mensen het brood uit de mond geroofd wordt, alleen omdat het schlemielige journaille de zaken zodanig opblaast dat de hele wereld in de paniekmodus schiet en daardoor redeloos gemanipuleerd kan worden. Welke kwaliteit van leven hebben de mensen nog die op deze manier aan de rand van de afgrond worden gebracht?

Voor de media is er natuurlijk nóg een reden dat ze in deze kwestie flink uit willen pakken. Hun berichtgeving over gendertjes, klimaat, milieu en immigratie is zó onbeduidend en wereldvreemd dat ze blij zijn als ze een kwestie als het Corona-virus enorm op kunnen blazen. Ze denken weer in aanzien te stijgen als ze de lezer of kijker de indruk kunnen geven dat ze zélf moeten kiezen tussen leven en dood. En de stress-modus duurt voort.

Er is één wereldleider die zijn oor niet naar de media laat hangen

Donald Trump, de Amerikaanse president, is gekozen ondanks de media. Zij haten hem en doen alles om hem zo negatief mogelijk af te schilderen. Trump had zich wél goed geïnformeerd en wist in februari al dat het Corona-virus geen pandemisch gevaar voor de mensheid op zou leveren. Dit is echter het jaar van de verkiezingen, dus hij mag niets zeggen wat tegen hem gebruikt kan worden. Iedere uitspraak van hem wordt door de hysterische media minutieus onderzocht of er geen draai aan gegeven kan worden om Trump zwart te maken.

Zijn eerste uitspraak was: “Eind april is iedereen het Corona-virus alweer vergeten”. Dat is nogal een uitspraak die lijnrecht staat tegenover de paniekaanvallen van de media. Maar voor géén van de media een reden om daar serieus over te berichten of zélf eens op onderzoek uit te gaan of de zaak niet wat evenwichtiger bekeken kan worden. Integendeel, de hysterie is sindsdien alleen maar toegenomen. Tijdens een persconferentie werd hij heel veelbetekenend geconfronteerd met het feit dat er ook in Amerika Corona-gevallen waren gerapporteerd. ”It will be fine” was zijn reactie: “Alles komt goed”. Het liefst zou hij gezegd hebben: “Doe effe normaal, het is een normale griep, dat gaat wel weer over”. Maar bij een normale griep sterven ieder jaar 650.000 mensen en het is niet moeilijk je de hartverscheurende sterftereportages in de media voor te stellen van mensen die aan de griep sterven en waarbij Trump dan degene is die dat niet erg zou vinden. De media zijn walgelijk.

Tenslotte is er met name voor de Amerikaanse media nog een extra belang om de zaak zo op te blazen. Alle haat ten spijt is het ze tot op heden niet gelukt Trump van een komende herverkiezing af te houden. De economie van het land dat hem gekozen heeft, is tijdens zijn bewind enorm verbeterd. De werkloosheid is historisch laag. Dat levert hem veel extra stemmen op. Het buitenproportioneel opblazen van het Corona-virus lijkt voor de media de laatste kans daar nog verandering in aan te brengen. Het leidt er toe dat miezerige bestuurdertjes ondoordachte maatregelen nemen die de economie enorm schaden en alleen een economie die flink in elkaar zakt zou in hun ogen de positie van Trump nog kunnen verzwakken. Het is voor iedereen in de wereld raadzaam als eerste bezuiniging het abonnement op al die media op te zeggen. Als zegen voor de mensheid.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op CORONA: het virus van de angst en de doelloosheid

 1. fredjohan zegt:

  Mijn dank voor deze voortreffelijke bijdrage. Logisch en volkomen juist.

  Geliked door 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Nou het spijt me maar hier ben ik het niet mee eens.
  Een pandemie is niet ondenkbaar en kan zich zeer snel ontwikkelen.
  Dit keer ontstond het virus in China en die hebben het eerst geprobeerd onder de pet te houden, toen de eerste berichten desondanks uitlekten was er wel degelijk paniek en dat kunnen we in China niet aan de media verwijten, die schijven precies wat de communistische leiding voorschrijft.
  Vervolgens werd een complete regio met maar liefst 45 miljoen mensen compleet op slot gegooid, niemand erin en niemand eruit. Dat is nogal wat, en de Chinese leiders hebben dat echt niet gedaan omdat ze dat leuk vonden en het was tevens voer voor de paniek die vervolgens elders op de wereld de kop opstak.
  De logische manier van denken is; daar is meer aan de hand, wie weet wat ze nu nog niet vertellen.
  China is groot, gigantisch groot, en los van de zeer dicht bevolkte gebieden zijn er ook minder dicht bevolkte gedeelten, geen hond die weet wat zich daar heeft afgespeeld, maar de communistische leiding heeft echt niet voor niks zulke draconische maatregelen getroffen wetende dat dit hun economie zwaar zou schaden.
  In Italië zijn al tweehonderd doden gevallen dus het is echt wel wat meer dan een zware vorm van griep.
  Eerlijk gezegd maak ik me meer zorgen over het “laat maar waaien” ‘beleid van Rutte en consorten.
  ‘Gaat u maar rustig slapen’ beleid omdat ze nog niet het begin van een idee hebben wat te doen.
  Oh ja, Brabanders wordt aangeraden niet naar buiten te gaan, da is geen beleid, dat is dronkenmanstaal.
  Als u ziek bent moet u niet naar buiten gaan en als je het wel doet dan vinden we dat erg vervelend hoor!
  Een van de mensen die een besmetting inmiddels heeft overleefd zei dat het wel degelijk wat anders was dan een ernstige griep en hij was dankbaar dat hij het overleefd had ondanks het gemis aan enige behandeling.
  Rutte denkt alleen “wie het heeft mag het houden” en Dood66 is het daar roerend mee eens maar dan met een andere reden. (hoera daar komen de organen en, dat scheelt weer een hoop pillen van Drion)

  Geliked door 4 people

 3. droevige mof zegt:

  Wat me verbaast is dat zogenaamde rechtse mediaportalen zoals beforeitsnews.com deelnemen aan de coronavirus hype. Alex Jones ook. Hij denkt onder andere dat Corona een manier is om van de oude mensen af te komen. Angstaanjagende speculatie, slechte journalistiek.

  Geliked door 1 persoon

 4. andre zegt:

  We moeten ook maar ons verplicht abonnement “ziektekosten” op gaan zeggen. Hoe de NL regering met de bevolking en dit virus is omgegaan is meer dan schandalig. Een totaal faal van het RIVM en de gore leugens in de media natuurlijk maar ook de dames en heren politici die nog minder verstand blijken te hebben dan een poepvlieg.

  Vooral niet naar je huisarts gaan en bel maar met de huisartsenpost. Sluit jezelf op en ga onder de wol was het advies! knetter kneiter gek, het functioneert niet maar we betalen wel de hoofdprijs.

  Geliked door 2 people

 5. Kees Water zegt:

  Dat evolutie gedoe is echt krankzinnig voor woorden, neem voldoende vitamine C in je en de virus heeft geen kans, dit is geen evolutie maar onderhoud van je lichaam.

  Geliked door 1 persoon

  • Jack Terrible zegt:

   Da’s een goed advies Kees! Laatst kwam het RIVM met die stikstofonzin en nou komen ze met dat Corona (Korano) Virus onzin. Gisteren moest ik in de apotheek zijn en daar zag ik een doos Vitamine C liggen. Ik dacht; “daar krijg je kracht door… maar waar heb ik het eigenlijk voor nodig?” Dus ik heb het laten liggen. Zo’n doosje aanschaffen kan geen kwaad!!!

   Like

  • BigLJohn zegt:

   Kees Water; Vitamine C is geen bescherming tegen een virus. Zoek maar eens op Google. Anders zouden de doktoren allang een geneesmiddel tegen een virus hebben ontwikkeld. Tot nog toe kan een virus alleen een beetje tot bedaren worden gebracht met een ingespoten dood virus. En dan maar hopen dat je geen ander soort virus oploopt. Overigens ben ik tegen dat vaccineren omdat ik die vaccinaties niet vertrouw. Zo’n acht jaar geleden werden mensen behoorlijk ziek van de griepprik, opgezwollen arm, flink koorts…Er stond een klein berichtje in de krant dat het serum voor de griepprik vergif bevatte….

   Like

 6. henk verhoef zegt:

  het hele circus geeft aan hoe ontzettend dom de nederlanders /mensen zijn

  \remedie tegen virus– handen wassen== om je rot te lachen
  en dan EEEEENNNN hele 86 jarige dode== man oh man

  in= een weekendje een stuk of 1o overdodsis ( drugs/drank dode/levenslang invalide) hoor je niemand over of de 100 soa/hiv besmettingen– helpt ook handen wassen niet tegen

  Wel zorgelijk – maar daar geen aandacht aan– aantal drugs/drank misbruikers meer dan verdubbeld — ieder borreltje te veel is beetje meer korzakoff–

  75 pct van de 55 plussers staPT REGELMATIG MET TE VEEL DRANK OP OP DE FIETS– HOEVEEL DODEN IN EEN WEEKENDJE–

  WEL NATUURLIJK WEINIG AANDACHT WAT DIE GEKTE met uw pensioen doet/gaat doen
  want ja beursen zakken dieper dan 2008 terwijl we reeds armer zijn /meer schuld hebben dan in 2008

  wel mooi — minder vliegen-=- schiphol ineens groot genoeg voor madurodam

  Hetr mooie van een grote recessie zou kunnen zijn dan fransje timmermans met zijn zotte ideeen op zijn platte bek gaat
  want ja het volk laat het wel gebeuren– totaal ontzaggelijk dom
  en helpt daar ook al geen handen wassen tegen

  Like

 7. Een relativerende opmerking. De griepepidemie in Nederland van 2018/2019 waren er 400.000 besmettingen en 3000 doden. Hier hoor je niemand over.

  Geliked door 1 persoon

 8. Lucky zegt:

  Sukkels, té laat gereageerd op de uitbraak en te laat besteld…
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/coronavirus-zet-eu-onder-druk-duitsland-frankrijk-en-tsjechie-zeggen-over-mondkapjes-eigen-volk-eerst/

  Coronavirus zet EU onder druk! Duitsland, Frankrijk en Tsjechië zeggen over mondkapjes: ‘eigen volk eerst’

  EU-landen laten steeds meer hun ware aard zien nu het coronavirus écht op stoom begint te komen. Dat samenwerken is allemaal leuk en aardig, tot er schaarste dreigt te ontstaan. Duitsland, Frankrijk en Tsjechië houden daarom de mondkapjes mooi voor zichzelf: ‘eigen volk eerst’.

  De ministers van Volksgezondheid zijn het eens over wat ze in deze fase van de virusuitbraak te wachten staat: het indammen en verlangzamen van de verspreiding. Dan helpt het (voor zover mondkapjes überhaupt helpen) dat er genoeg mondkapjes zijn in gebieden waar uitbraken zijn. Maar daar willen Duitsland, Frankrijk en Tsjechië niets van weten! Ze zeggen per aanvraag te bekijken of ze zullen leveren of niet (dikke kans van niet dus).

  Like

 9. Lucky zegt:

  HET IS GÉÉN GRIEPJE!
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/10-redenen-waarom-coronavirus-covid-19-niet-zomaar-een-griepje-is/

  10 redenen waarom coronavirus COVID-19 niet zomaar “een griepje” is

  In de media, in de politiek en zelfs op straat horen we mensen het nieuwe coronavirus COVID-19 steevast afdoen als “een griepje.” Volgens FVD Eerste Kamerlid én arts Nicki Pouw-Verweij is dat een waardeloze vergelijking. COVID-19 is veel gevaarlijker. Het afdoen als “een griepje” is onjuist

  1. Een gemiddeld griep seizoen (Alle influenze varianten samengenomen) staan garant voor tussen de 0.1% en 0.2% sterfte bij alle besmettingen. (Sterftecijfer 0,1% – 0,2% 1-2 per 1000). Echter ligt het sterftecijfer bij Covid-19 aanzienlijk hoger. (Sterftecijfer 3,4% 34 per 1000). De enige vergelijking met Influenza in dit geval is dat ze dezelfde risicogroepen hebben. (Ouderen, verzwakte mensen, verminderd immuunsysteem)

  2. Voor Influenza kan de met name zwakkere medemens zich wapenen met een griep vaccin. Er bestaat op het moment geen enkel vaccin voor Covid-19. De eerste vaccins voor Covid-19 worden verwacht medio 2021

  3. De incubatie periode van Covid-19 is langer (1 tot 14 dagen). De incubatie periode van Influenza is ( 1 tot 7 dagen). Het bijbehorende risico is dus dat men besmet kan zijn met Covid-19 zonder zich te herinneren waar en wanneer dit mogelijk opgelopen is.

  4. Covid-19 kan anders dan dat word aangehaald door het RIVM ook verspreid worden door mensen zonder symptomen, met name in de beginfase. Als risicofactor hebben mensen milde symptomen die niet direct aan Covid-19 doen denken.

  5. Covid-19 kan worden overgedragen nadat symptomen al verdwenen zijn (Max. 29 dagen na besmetting).

  6. Er is een verhoogde kans op herbesmetting binnen de risicogroepen. (Covid-19 opnieuw onder de leden krijgen)

  7. Covid-19 is overdraagbaar op uw huisdier, echter is er geen informatie bekend of uw huisdier dit kan overdragen op u.

  8. Covid-19 is heftiger. Bij influenza komt 1% in kritieke / ernstige toestand terecht. Bij Covid-19 liggen deze aantallen hoger, 13,8% ernstig en 4,7% in kritieke toestand.

  9. De reproductie van Covid-19 is hoger. R2 / 3 ( Des te hoger het getal na de R, des te hoger de verspreiding ). Bij Influenza is dit R1.3

  10. Covid-19 kan netzo als SARS / MERS permanente schade aanrichten in uw centrale zenuwstelsel.

  Geliked door 3 people

 10. BigLJohn zegt:

  Vergeleken met de Spaanse Griep is Corona slechts een slappe hap. Wereldwijd stierven er rond 1918 20 tot 100 miljoen mensen aan deze zeer dodelijke griep. In Nederland stierven 28000 mensen. Twee uur na opname hebben ze al roodbruine vlekken op hun jukbeenderen en een paar uur later zie je al hoe de blauwzucht zich vanaf de oren over het hele gezicht verspreidt….De dood laat dan nog slechts een paar uur op zich wachten en die tijd wordt gevuld met een gevecht om een paar happen lucht totdat ze stikken. Vreselijk is het….

  https://anderetijden.nl/aflevering/620/De-Spaanse-Griep

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Spaanse_griep

  Bij mijn moeder haar thuis stierven ook twee kinderen. De overige vier (waaronder mijn moeder) hadden ook niet veel geluk. Zij stierven aan verschillende kwalen en werden per persoon niet ouder als ongeveer 50 jaar.

  Like

 11. Jan zegt:

  Alleen een moslim verzint dit

  Farah Khan
  @FaraaahKhan
  ·Mar 6
  A latest episode from ‘Miracles of Mullah’!
  Just see how this Mullah is curing #coronavirus with toy gun.
  Dear Scientists & Doctors, time to leave planet earth.

  @Imamofpeace
  @TarekFatah

  video

  Like

 12. Nemesis zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/321571165/tientallen-bedolven-door-instorten-quarantainehotel-in-china (geen premium dus door de link te klikken gewoon helemaal te lezen)

  SHANGHAI – Een nieuw hotel dat voor de quarantaine van eventuele coronapatiënten diende in de Zuid-Chinese kuststad Quanzhou is zaterdag ingestort. Volgens plaatselijke media zijn circa zeventig mensen bedolven onder het puin. De autoriteiten meldden dat er vooralsnog zeker 37 mensen zijn gered. Ongeveer 150 reddingswerkers zijn op zoek naar meer slachtoffers, meldden de staatsmedia.

  Dit nieuwe hotel was extra ingericht voor de opvang van Corona Patienten. Gezien eerdere, wel of niet ware, berichten uit China, vraag ik me af af of ze wel heel hard hun best doen deze mensen te redden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s