“Rechtbanken vol: tienduizenden zaken moeten worden uitgesteld”

Screenshot_29

De Nederlandse rechtbanken hebben capaciteitsproblemen, die inmiddels zo ernstig zijn dat er dit jaar ruim 20.000 zittingen uitgesteld moeten worden. De baas van het OM spreekt van ‘een erg slechte ontwikkeling, die aan verdachten en slachtoffers lastig uit te leggen is’.

Dat zegt de topman van het Openbaar Ministerie (OM), Gerrit van der Burg, in een interview met De Telegraaf.

Lees verder>>>
RTL Nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, Justitie, Krankzinnigheid, Overheid, verloedering. Bookmark de permalink .

18 reacties op “Rechtbanken vol: tienduizenden zaken moeten worden uitgesteld”

 1. Net als met verpleegkundigen etc., rechters en advocaten importeren! Haha, het is toch al 1 Grote Criminele Bende! Stik ‘dr maar in om mij!

  Geliked door 3 people

 2. Blaffertje zegt:

  Goh, de criminaliteit daalde toch in Nederland?
  Gevangenissen konden toch worden gesloten?
  We waren toch zoveel braver geworden ondanks de tsunami van raddraaiers, verkrachters, moordenaars en overig tuig uit Islamistan?

  Maar ja, wij als gewone burgers die met beide benen op de grond staan midden tussen alle ellende waar ze ons mee opzadelen, weten maar al te goed dat wij in de steek worden gelaten door overheid en justitie en als we onze have zelf gaan verdedigen dan zijn WIJ de klos en worden gestraft.
  Bedenk ook eens dat er nog maar zo’n 20% van de mensen aangifte doet en dat de overige 80% er van af ziet omdat ze er niet meer in geloven dat er met hun aangifte iets word gedaan en dat deze tienduizenden zaken eigenlijk maar een topje van de ijsberg zijn.

  Dit land is failliet.

  Geliked door 4 people

 3. Nachtkaarsje zegt:

  Quote: “De baas van het OM spreekt van ‘een erg slechte ontwikkeling, die aan verdachten en slachtoffers lastig uit te leggen is’.” Einde quote

  Eh? Het is lastig om dat aan verdachten uit te leggen? De verdachten hebben niets te klagen, en je hoeft ze zeker niets uit te leggen.

  Geliked door 3 people

 4. Wim Vreeswijk zegt:

  Verbaasd me niks met die idiote minder, minder procedure, de Pochprocedure en het vele geblunder met Gokmen T die de komende 30 jaar 50 miljoen gaat kosten als meervoudig moordenaar.

  Geliked door 4 people

 5. vangie1206j zegt:

  Wat gaat erbij de overheid eigenlijk wel goed.
  Zelfs de terreur bende genaamd de belastingdienst is een puinhoop.
  Dat heb je maar weer eens goed gedaan jochie (Mark Rutte).
  Maar dat zal JIJ ook wel weer gender neutraal weglachen zoals gewoonlijk.

  Geliked door 2 people

 6. vangie1206j zegt:

  Gast = gaat.

  Like

 7. het immigratie-effect wordt steeds duidelijker; steeds meer vraag naar zorg, woningen en politie

  Geliked door 2 people

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Onze economie draait al vele jaren op volle toeren en toch is alles kapot bezuinigd, verzorgings- en bejaardenhuizen zijn gesloten en opgedoekt terwijl we middenin de grijze golf van de babyboomers zitten, alsof je middenin de herfst je regenjas weggooit.
  Sociale werkplaatsen zijn afgeschaft ‘want’ die konden in het bedrijfsleven terecht werd ons verzekerd.
  Ondanks alle afspraken die boterzacht bleken is dat voor geen meter gelukt, en vergis je maar niet, die maatregel is nota bene door PvdA muts Jetta Kleinsma met haar looprek en tandem doorgevoerd!
  Gevangenissen zijn gesloten dankzij alle ‘taakstraffen’ terwijl justitie het niet aankan.
  Kunt u zich nog herinneren dat tijdens de crisis alle lasten voor de burger verhoogd werden ?
  Dat moest vanwege de crisis, je verzint het niet. De crisis is inmiddels al een flink aantal jaren voorbij maar ik heb gek genoeg nog niet gehoord dat de verhogingen van destijds teruggedraaid worden.
  En dan lees je in de krant;
  “Hagenaars frauderen voor zeker 42 miljoen met bijstandsuitkeringen”:
  ‘Dit is schrikbarend’
  Den Haag moet nog zeker 42 miljoen euro terugkrijgen van inwoners die gefraudeerd hebben met hun bijstandsuitkering. In totaal loopt de bijstandsschuld van Hagenaars aan de gemeente zelfs op tot ruim 80 miljoen euro.”
  Waar kun je de verantwoordelijken aanklagen voor onbehoorlijk bestuur ?

  Geliked door 4 people

 9. Mary zegt:

  Ja en weet je wat ook heel veel tijd kost de “zaak” Wilders en die gaat, juist, helemaal nergens over……..dat zijn pas slechte ontwikkelingen die aan niemand uit te leggen zijn………OM en “recht”spraak laat me niet lachen.

  Geliked door 2 people

 10. koddebeier zegt:

  Wederom een bewijs dat de bezem door dat zooitje moet !!

  Geliked door 2 people

 11. Bij veel zittingen wordt een meervoudige kame gebruikt (3 rechters ipv 1), terwijl dat NIET vereist is. Maar dit gebeurt omdat de ArrRb en Hof betaald worden voor het aantal rechters dat zitting heeft. Ergo; 1 rechter ipv 3.
  Ook worden civiele zaken vaak eindeloos gerekt als de conclusie niet bevalt. Bij mijn procedures met KTI bv/ Technip kon eiser geen verkrijgen van copyright bewijzen. Echter Hof Fasseur-van Santen stelde botweg dat KTI/ Technip dat later nog wel zou kunnen. Hoe weet deze dame dat ? Bijgevolg duurde de procedure > 15 jaar. Gewoon bedrog. En bijgevolg werd de Staat der NL door het EHRM (Europees Hof) veroordeeld voor de lange duur. Zie https://alfred-mol.vpweb.be/

  Like

 12. Hovawart zegt:

  Net als in het oude herkenningsmelodietje van de serie Baretta, een politieserie uit de 70’er jaren, met de gevleugelde lyrics, “Don’t do the crime, if you can’t do the time” No No!…..gold dat ‘can’t do the time’ toen voor de delinquenten, tegenwoordig slechts voor de rechtspraak…..Bananen Te Koop!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s