“Klimaatopwarming”: IJsbreker met klimaatonderzoekers vast in 160 cm dik ijs bij Noordpool. Hulp is onderweg

Screenshot_51

(Door: “NineforNews”)

Een groep klimaatwetenschappers doet op de Noordpool onderzoek naar de Arctische winter. Zij hebben hun schip, de Polarstern (foto), laten invriezen in het poolijs. Zo nu en dan komt er een ijsbreker om het schip te bevoorraden en de bemanning af te lossen. De ijsbrekers hebben grote moeite om de Polarstern te bereiken, aangezien ze door onverwacht dik ijs moeten ploeteren. Na veel pijn en moeite wist de Russische ijsbreker Kapitan Dranitsyn het schip op 28 februari te bereiken.

IJsdikte verdubbeld

De ijsbreker was op 3 februari vertrokken uit de haven van het Noorse Tromsø. Op sommige plekken is de ijsdikte in vergelijking met december verdubbeld: van 80 naar 160 centimeter. De Kapitan Dranitsyn moest geregeld wachten tot de omstandigheden verbeterden, van koers veranderen en om extreem dikke stukken ijs heen varen. Op sommige dagen kwam de ijsbreker dagelijks slechts 32 kilometer vooruit, een afstand die normaal gesproken binnen enkele uren is te overbruggen, laat eigenaar Rosmorport weten.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op “Klimaatopwarming”: IJsbreker met klimaatonderzoekers vast in 160 cm dik ijs bij Noordpool. Hulp is onderweg

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Is Greta ook aan boord?

  Geliked door 6 people

 2. guusvelraeds zegt:

  Iets verteld me dat dit geen nieuws is. Als het geen nieuws is bestaat het niet en dus kan Timmermans doorgaan met zijn meer dan 1000 miljard sprookje geofferd op het altaar van de Heilige Greta de onbevlekte klimaat heilige. Heil Greta, heil Greta! Gevolgd door staande ovatie in de kathedraal van de waanzin genaamd “Euro” parlement.

  Geliked door 3 people

 3. Tistochwat zegt:

  Alleen als-ie ijs-en ijskoud is.

  Het is om je bewusteloos te lachen.

  Geliked door 2 people

  • M. zegt:

   Bij Al Gore zijn bijeenkomsten voor de opwarming van de aarde werden tot twee keer toe mensen afgevoerd met onderkoeling verschijnselen.
   Met die boten komen ze ook iedere keer vast te liggen de vorige keer moesten ook de reddingsploegen er aan te pas komen omdat ze vast gevroren lagen.
   Hilarisch inderdaad.

   Geliked door 1 persoon

 4. BigLJohn zegt:

  Volgens die klimaatgekken ligt het altijd aan het klimaat. Te warm, te koud, te nat, te droog, je kunt het gewoonweg niet verzinnen want het zou altijd aan het klimaat liggen. Daarom is iedere discussie met die idioten zinloos. Ze kunnen met alle hedendaagse technische middelen nog niet eens het weer voor morgen fatsoenlijk voorspellen, maar weten wel te vertellen over hoe ons klimaat er over 50 jaar komt uit te zien. De zeespiegel die 10 meter zou stijgen, warme winters zouden we krijgen en veel te droge en ultra hete zomers. Ja, in hun opinie zou de wereld eigenlijk vergaan. Daarom menen zij, zouden wij de laatste generatie zijn die er nog iets aan zouden kunnen doen. Ja, en weet je wat we er aan kunnen doen ? Al die klimaatgekken levenslang opsluiten in een psychiatrische kliniek. Platspuiten en hersenspoelen die rotzakken !

  Geliked door 2 people

 5. Kraftavilqa zegt:

  ingevroren klimaatonderzoekers warempel. Ik zou hun mooi laten zitten totdat ze hun ongelijk en vooringenomenheid toegeven en bekennen dat ze bewust en tegen beter weten in al die tijd de kluit om ideologische redenen belazerd hebben.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s