NGO’s; het einde van onze democratie

Screenshot_49

(Door: “bozeoudeman”)

Onder andere ook om te vermijden dat er allerlei vormen van rechtsongelijkheid ontstaan, zijn er wetten en regels bedacht die moeten zorgen dat dit niet of niet te erg gebeurt en waar ook burgemeesters en wethouders zich aan dienen te houden. Deze plaatselijke bestuurders dienen die wetten uit te voeren en niet zomaar zelf besluiten te nemen die in strijd zijn met die wetten. Zij zijn dus zeg maar het uitvoerend bestuur en niet het wetgevend bestuur.

Sinds warhoofden als Balkenende en Rutte op het toneel verschenen, heerst er een toenemende vorm van rechtsongelijkheid, doordat plaatselijke besturen opeens denken dat zij boven alle landelijke wetten staan en derhalve wetten mogen veranderen of zelfs negeren.

De vraag is wie in vredesnaam dit land nog regeert? Dwazen vinden dit alles een goede ontwikkeling, omdat het goed is voor inventief en stimulerend gedrag en de maatschappij variatie en verbreding van democratie en meer ‘kleur’ brengt.

Waarom bestaat er dan nog een landelijke overheid als die enerzijds haar bevoegdheden overhevelt naar Brussel en anderzijds lagere overheden zonder in te grijpen een bestuurlijke gatenkaas laat creëren, want dat is de realiteit vandaag.

Is het eind uiteindelijk het geopperde idee van de gestoorde D66-wethouder uit Amsterdam die stelde dat als de landelijke overheid zou doen wat haar niet beviel zij persoonlijk de republiek in Amsterdam zou uitroepen? Gaat Nederland straks uiteenvallen in een veelheid van staatjes?

Als een landelijke overheid toont dermate slap te zijn dat zij in wezen niet meer regeert, zullen en kunnen dan overal kleine machtswellustelingen hun kansen proberen te grijpen om zich als nieuwe Napoleon of Erdoğan te ontwikkelen.

Niemand kan en mag van plaatselijke overheden verwachten dat die de grote lijnen van de politiek zien. Dit houdt dus ook in dat die plaatselijke overheden, burgemeesters en wethouders zich aan wetten dienen te houden, wetten die dus ook voor hen opgaan.

Helaas door een toename van mislukte ceremoniemeesters in de landelijke politiek sinds Lubbers en Kok is er een situatie ontstaan dat allerlei plaatselijke bestuurders een te grote broek kunnen aantrekken en de populist mogen uithangen.

Ja, schreeuwt een PvdA-dwaas uit Leiden, doe mij maar 25 van die kindjes Coalition of Willing. En ook andere, met name van iedere realiteit los gezongen bestuurders van nep-links die bij hun allochtone achterban populair willen overkomen, volgen dit voorbeeld van in wezen dus pure wetteloosheid.

Dit soort zaken, waar precedentwerking van uitgaat, is niet aan individuele burgemeesters, laat staan wethouders om besluiten in te nemen. Besluiten hierin dienen door de landelijke politiek te worden genomen, PvdA-dwaas uit Leiden. Wat NGO’s hiermee uitvoeren, is een directe aanval op onze democratie.

Deze NGO’s wensen via het voor hun karretje spannen van diverse gemeenten, burgemeesters en wethouders de landelijke politiek te dwingen naar hun pijpen te dansen. Democratie is niet iets dat NGO’s naar eigen idee of belang mogen bepalen en dus moeten deze NGO’s onmiddellijk worden ontbonden vanwege het schenden van de rechten van iedereen in dit land.

Als dit laatste niet gebeurt en men gaat verder op de ingeslagen weg, dan hoef ik geen helderziende te zijn om te voorspellen dat wetteloosheid, anarchie en het recht van de sterkste uiteindelijk zullen gaan heersen. En dat danken wij dan al die goedmenschen en populistische hersenloze politici en andere randdebielen die weten dat zij gelijk hebben.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Elite, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, NGO´s, nieuw fascisme, Overheid, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op NGO’s; het einde van onze democratie

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Dit is DE analyse van ANARCHIE. Het zal de hang naar DEFENSIEVE bewapening bij de bevolking bevorderen.

  Geliked door 4 people

 2. Hovawart zegt:

  Het tergende besef dat er jaarlijks miljoenen aan gemeenschapsgeld naar de NGO’s vloeien, de instanties die met die fondsen ONS gaan verplichten hoe te mogen leven,……
  De samenleving mangelen als niet-gouvernementele organisaties, de wettelijk opgerichte vrijwillige, non-profit organisaties die nergens en aan niemand enig rekenschap af hoeven te leggen,……..slechts hun handen ophouden en het vingertje opsteken, doet u ons nog maar een paar miljoen.
  Dat de bevolking geen enkel besef meer heeft hoeveel gemeenschapsgeld er jaarlijks wegvloeit naar NGO’s en via overheidssubsidies naar instituten en bureaus, naar klimaatclubjes en belangenorganisaties, is een tenhemelschreiende ontwikkeling, en een politiek moeras van onzichtbare bestedingen aan bevriende ondernemers, men noemt het buiten de EU gewoon “corruptie” en “smeergeld”……….in de Pays-Bah heet het “humanitaire hulp”.

  Like

 3. vangie1206j zegt:

  Inderdaad als burgermeesters en (wet)houders zich niet meer aan de nationale wetten houden geldt dat ook voor mij.
  Dat zie ik wel zitten het recht van de sterkste och wat kan ik me dan lekker uitleven.
  Heb dan een aardig verlanglijstje.

  Like

 4. M. zegt:

  Vreemd dat ze in de politiek niet wilden dat het faciliteren van mensensmokkel strafbaar werd gemaakt.
  Of zal men daar belang bij hebben en zelf faciliteren?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s