Salvini over het Coronavirus en de vluchtelingencrisis: “Men kan niet sterven aan de Europese bureaucratie”

Screenshot_71

(Door: Reinhard Werner – Vertaling: E.J. Bron)

In een interview met de persgroep LENA beantwoordde Matteo Salvini (foto) o.a. vragen over het Coronavirus, dat Italië bovengemiddeld treft, en de vluchtelingencrisis aan de Turks-Griekse grens. Hij eiste opnieuw een hervorming van de EU.

epoch times

De chef van de Italiaanse partij Lega, Matteo Salvini, heeft een interview gehouden met de “Leading European Newspaper Alliance” (LENA), waaraan o.a. kranten zoals “La Repubblica”, “Le Figaro” of de “Tages-Anzeiger” deelnemen. Daarin liet hij zich o.a. uit over thema´s als het Coronavirus, de EU-politiek of de vluchtelingencrisis aan de Turks-Griekse grens. In Duitsland publiceerde “Die Welt” de inhoud van het gesprek.

Hoewel zijn poging om in de zomer van vorig jaar nieuwe verkiezingen te bewerkstelligen mislukt was aan de vliegende coalitiewisseling van zijn regeringspartner tot dan toe, de “Vijfsterrenbeweging”, is Salvini in Italië volgens de nieuwste peiling van EMG Acqua nog altijd de op één na populairste politicus – net achter de cheffin van de eveneens rechts-conservatieve partij “Fratelli d´Italia”, Giorgia Meloni. Ook zijn partij gaat met 30% van de stemmen duidelijk aan de leiding. In mei worden er in zes provincies van het land verkiezingen gehouden.

Salvini: “Regering heeft te laat op Coronavirus gereageerd”

In verband met het Coronavirus beschuldigt Salvini de regering in Rome er van niet op tijd naar de waarschuwingen, die er al in januari geweest zouden zijn, geluisterd te hebben. Anders dan in Duitsland hebben in Italië de nationale autoriteiten in Rome het laatste woord met betrekking tot verstrekkende maatregelen zoals het sluiten van scholen of noodverordeningen ter bescherming tegen de uitbreiding van epidemieën.

“De gouverneurs van de Lega hebben op 3 februari alarm geslagen, waarop de regering ons meedeelde dat we niet zouden moeten overdrijven”, zegt Salvini. “Als ze eerder actief zou zijn geworden, dan zouden er nu minder problemen zijn.”

Ondertussen zijn onderwijsinstellingen van de staat gesloten. Op dit moment telt het land bijna 4000 Coronagevallen. Het nu in Rome besloten, € 3,6 miljard dure pakket maatregelen zou bij lange na niet volstaan om de crisis en haar gevolgen, waardoor Italië in de EU het hardst getroffen wordt, te overmeesteren. Salvini beschouwt minstens het tienvoudige aan geldmiddelen als noodzakelijk:

“De ondernemingen gaan er van uit dat er € 50 miljard noodzakelijk zullen zijn om de economie weer aan te zwengelen. Ieder punt van het bnp komt overeen met € 18 miljard. En schattingen gaan uit van een daling van 2%, wat betekent dat we minstens € 36 miljard nodig hebben.”

Excuus voor handelsoorlog tegen Italië

Het benodigde geld zou uit een conjunctuurprogramma voor bouwplannen van de staat moeten komen, bovendien zou de EU zich flexibeler moeten opstellen als het er om gaat Italië de vrije hand te laten in de omgang met de situatie. Er zou een recessie komen en veel terreinen zouden twee jaar nodig hebben om zich weer te herstellen.

Salvini verdedigde weliswaar het recht van elk land om zijn grenzen te controleren en de gezondheid van zijn burgers te beschermen – wat inclusief het recht zou zijn om Italiaanse staatsburgers bij binnenkomst te controleren of zelfs af te wijzen. Anderzijds, aldus Salvini, zou het virus als excuus worden genomen om een handelsoorlog tegen Italië te voeren:

“Enkelen zijn een handelsoorlog tegen Italië begonnen – en gebruiken het virus als excuus. Handelswaar is met het oog op Corona toch volledig onproblematisch, ook agrarische producten. Als iemand de invoer daarvan weigert, dan gaat het hem om economische belangen.”

Een opschorting van Schengen zou vanuit de optiek van de chef van de Lega voor de hand liggen, daarvoor zou het inmiddels echter te laat zijn.

Solidariteit met Griekenland in de vluchtelingencrisis

Wat voor de omgang met het Coronavirus zou gelden, zou ook voor thema´s als de euro of de migratiepolitiek moeten gelden, zei Salvini. Hij zou landenoverstijgende inspanningen ondersteunen om de EU van binnenuit te veranderen en het apparaat op deze wijze tot meer flexibiliteit te dwingen. De actuele crisis zou een test zijn:

“Als de EU haar regels hervormt en flexibiliseert, dan zou het zinvol zijn om er in te blijven. Maar als er altijd alleen maar een nee komt […] men kan niet aan de Europese bureaucratie sterven.”

Salvini verklaarde zich met het oog op de actuele vluchtelingencrisis aan de EU-buitengrens solidair met Griekenland en de Griekse politie. Turkije zou niet aan de Europese standaards voldoen en men zou Athene juist nu niet in de steek mogen laten. Tegelijkertijd verdedigde Salvini zijn rigide vluchtelingenpolitiek in de tijd dat hij minister van Binnenlandse Zaken van Italië was.

“Vrouwen en kinderen konden altijd aan land gaan”, benadrukte Salvini. “En meer nog: de huidige Italiaanse regering heeft uiteindelijk humanitaire corridors verhinderd, via welke de mensen uit Afrika zouden hebben kunnen komen die werkelijk voor oorlog vluchtten. Ik heb het illegale binnensluizen van mensen bestreden.”

Vergrijzing bestrijden door betere gezinspolitiek

Ondertussen zouden de NGO´s, die in zijn ambtstijd grotendeels hun werkzaamheid van de private “zeenood redding” zouden hebben opgegeven, deze weer hebben opgepakt – met het effect dat het aantal aangekomen migranten verleden jaar van 240 naar 2700 gestegen zou zijn. Dit zou duidelijk het aantrekkende effect van de activiteit van de private “zeenood redders” aantonen. De gevolgen van de illegale immigratie zouden daarna in de Italiaanse steden zichtbaar worden. Salvini wees bovendien nogmaals het idee van de hand de vergrijzing, die ook in zijn land te zien zou zijn, door immigratie te willen bestrijden:

“Wat wij nodig hebben, is een gezinspolitiek, die het voor jonge Italianen mogelijk maakt een huis te kopen en kinderen te krijgen. En niet mensen in andere landen uit hun huizen te gooien om ze daarna onze fabrieken binnen te halen.”

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Italië, LEGA, Matteo Salvini, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Salvini over het Coronavirus en de vluchtelingencrisis: “Men kan niet sterven aan de Europese bureaucratie”

 1. Hans van Straaten zegt:

  Stel je voor… Salvini, Kurz, Le Pen, Orban, de Winter, Wilders of Baudet, AFD etc. Hoe zou de EU er an uit zien, beter denk ik.

  Geliked door 5 people

 2. Lucky zegt:

  https://tpook.nl/2020/03/07/coronadoomsday-italie-blijkt-inderdaad-serieuze-doomsday-ziekenhuizen-stellen-voor-besmette-hoogbejaarden-maar-te-laten-creperen-wegens-te-weinig-plek-voor-zieken/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Coronadoomsday Italië blijkt inderdaad serieuze doomsday: ziekenhuizen stellen voor ‘besmette hoogbejaarden’ maar te laten creperen wegens te weinig plek voor zieken.

  “De situatie rondom het coronavirus is zo extreem geworden in Italië, dat een Italiaanse vereniging van anesthesie, analgesie, reanimatie en intensive care voorstelt om een leeftijdsgrens te stellen aan mensen die opgenomen moeten worden op de intensive care. Bovendien moeten mensen die meer kans hebben op overleven voorrang krijgen.

  „Het kan nodig zijn om een leeftijdsgrens in te stellen voor toegang tot de intensive care”, zo stelt het document. De vereniging acht de maatregel noodzakelijk „om middelen te reserveren die zeer schaars kunnen zijn voor diegenen die in de eerste plaats een grotere waarschijnlijkheid hebben om te overleven en in de tweede plaats van wie meer jaren kunnen worden gered”, zo staat verder in het document van de vereniging Siaarti

  Geliked door 2 people

 3. Lucky zegt:

  Ondertussen in Nederland,

  https://uc7d38a79860bf0556fd51880af5.dl.dropboxusercontent.com/cd/0/inline/AzdxCOuKh0LCC-W3ei92yoflpyBcnyLcHj7glCl6cjRduea7yQEODxWp7ddUMPHRSXBaGmot_ZvRnCzGA3sJVcDfGb8_jDj2MHOt2f4rcsP2dg/file#

  Men wil niet vaker gaan testen….want als er meer mensen besmet zijn dan raakt het zorgsysteem overbelast….
  Wie is hier nou gek?

  Geliked door 3 people

  • Tistochwat zegt:

   Lucky 8 maart 2020 om 01:45

   Als het straks ook hier uit de hand loopt met dat Coronavirus, zal de mohammedaanse bezetter voorrang krijgen in ziekenhuizen. Want: zielughggg. En de islam is nu eenmaal heilig.

   Mijn vader (R.I.P.) zei het tientallen jaren geleden al: ‘Er komt een tijd dat er voor ons geen plaats meer is in een ziekenhuis, dan gaan die smerige mohammedanen voor.’

   Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Patient 0 in Italie was een Pakistaanse ‘immigrant’ die er geen boodschap aan had geen contact te hebben met anderen

  The man believed to be coronavirus patient zero in Italy is a Pakistani migrant refused to self-isolate after testing positive for the virus and continued to deliver food.

  Health authorities asked the man to quarantine himself at his home in the Pavia area for two weeks, but he ignored the request and continued to work at a Chinese restaurant.
  ….
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/03/oh-my-coronavirus-patient-zero-in-italy-reportedly-a-pakistani-immigrant/

  ……
  Percentage doden in Italië
  90+ years old: 6% of deaths
  80 – 89 years old: 42% of deaths
  70 – 79 years old: 35% of deaths
  60 – 69 years old: 16% of deaths
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/03/update-latest-numbers-from-italy-show-99-of-coronavirus-deaths-are-people-60-and-older/

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   Ik las ergens op het net dat als men de cijfers erbij pakt, dat het Coronavirus eigenlijk een soort onvrijwillige euthanasie inhoudt voor ouderen en men vraagt zich ook af, of het niet maatwerk is hiervoor . Er lopen genoeg Eugenicists rond met een teveel aan geld en waanideeën dus als je iedere keer een andere groep pakt en daar een virus op los laat, voorkom je dat iedereen in opstand komt hebben de nazi’s ook gedaan. Bekende Quote van Martin Niemöller;

   First they came for the socialists, and I did not speak out—because I was not a socialist.

   Then they came for the trade unionists, and I did not speak out— because I was not a trade unionist.

   Then they came for the Jews, and I did not speak out—because I was not a Jew.

   Then they came for me—and there was no one left to speak for me.

   Ditzelfde principe wordt ook door de regeringen toegepast in een ” Scheidt en Heers” scenario, waarbij partijen tegen mekaar opgezet worden zodat men kan heersen en wetgeving doordrukken z.g. om een zwakkere partij te beschermen.

   Like

 5. Krater zegt:

  Als Baudet en Wilders slim zijn dan zetten ze ook in op hervorming van de EU in plaats van de nexit. De nexit is namelijk voor de grote massa te ver weg. Het zou zo zonde zijn als ze door de nexit te prediken de verkiezingen niet zouden winnen. Als je bij verkiezingsdebatten aankomt met nexit, dan lachen rutte en co in hun vuistje, want dat is voor hun een makkie. Ik zeg laat het varen, zet alles op migratie. Dat zou zo zonde zijn. Ik hou m’n hart vast als Thierry daar toch mee blijft komen. De grote groep zogenaamde middenkiezers jaag je er namelijk mee weg. AUB AUB AUB AUB, doe het niet. Tuurlijk zou uit de EU mooi zijn, maar de massa is daar bang voor. Denk aan het hoofddoel. Stop de migratie. Die EU is net iets minder belangrijk. Please!!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Krater 8 maart 2020 om 10:25

   Tuurlijk zou uit de EU mooi zijn, maar de massa is daar bang voor.

   De ‘massa’, het stomme klootjesvolk, is helaas in de meerderheid, en daarom gaan we gegarandeerd naar de bliksem.

   Like

  • LUCIA zegt:

   @ Krater;
   Gewoon doen wat ze nu ook doen, veel beloven en minder geven en met een konijn uit de hoge hoed komen aanzetten m.a.w. iets wat in geen enkel partijprogramma van de deelnemend politieke partijen stond z.a. het klimaat accoord en i.c. een Nexit , ja ik speel even advocaat van de duivel hier.. Je wil niet weten hoe blij mensen zouden zijn, met een immigratiestop, een belastingverlaging , lekker doorblijven op het gas,sluiten van de moskeeën en COA’s, dan nemen ze de Nexit op de koop toe. Dus Krater zie hier mijn spindokter advies gratuit!!

   Like

  • bobzelf zegt:

   beste krater

   waarom begrijpt u nou niet , dat de EU / brussel
   de immigratie gewoon helemaal niet wil stoppen

   ze hebben het godgloeiende gloeiende gewoon geanimeerd
   en blijven dat doen ook ..

   DUS HOE GAAT U DE IMMIGRATIE STOPPEN ??

   zonder gesloten grenzen ???

   dus u snapt er werkelijk geen reet van he ??

   iK maak me sterk dat oom frans zit te godveren in BRUSSEL

   dat die pleuris grieken dus die grens niet opengooien

   MOET IK DAT UITLEGGEN , OUWE KRATER ??

   dank u ,

   ome bob

   Geliked door 1 persoon

 6. Blaffertje zegt:

  “Coronadoomsday Italië blijkt inderdaad serieuze doomsday: ziekenhuizen stellen voor ‘besmette hoogbejaarden’ maar te laten creperen wegens te weinig plek voor zieken.”

  Is er ook een D666 in Italië die maar wat graag ‘dure’ouderen wil opruimen?
  Je bent maar mooi in de aap gelogeerd met de mentaliteit van tegenwoordig “ben je oud, dan ben je duur, lastig, overbodig en moet zo snel mogelijk opgeruimd”.
  Je zou haast denken dat dit virus bewust is losgelaten op de mensheid om op te ruimen, dan kunnen de dames en heren politici met opgeheven hoofd zeggen ‘wij konden er niets aan doen’ en hoeven ze er niet vooruit te komen dat ze je het liefst willen ‘ausradieren’ als je oud word.

  Geliked door 2 people

 7. Jules Vismale zegt:

  De gehate EU, die thans doodziek is geworden door zijn eigen arrogantie, het binnenhalen van de islam en het coronavirus, doen me (in filosofische vorm) denken aan een boek van de beroemde kinderboekenschrijver Paul Biegel (1925-2006), genaamd ‘Het sleutelkruid’ (1964).
  In dit verhaal regeerde een oude vorst van bijna 1000 jaar oud, Mansolein, over een (dieren)rijk in een kasteel dat verstopt was in koperen bergen. De koning had alleen nog maar een haas als dienaar en deze wilde zijn vorst, die een slecht kloppend hart had, redden via een wonderdokter die erachter kwam dat het hart van Mansolein moest worden opgewonden met een soort sleutelkruid.
  Omdat dit kruid zich erg ver bevond in een afgelegen gebied en alleen de wonderdokter dit kon bemachtigen en hij als enigste het recept daarvan kende vertelde hij tegen de haas, toen de wonderdokter op reis ging, dat het hart van de koning alleen nog kon functioneren als er iedere avond spannende verhalen aan Mansolein werden verteld.
  Omdat de haas echter geen verhalen meer kon voorlezen, daar de koning die allemaal kende, stuurde hij tijdens zijn reis allerlei dieren naar Mansolein toe die allemaal verhalen vertelden over zichzelf of hun familieleden. Onder hen waren er bijvoorbeeld; een wolf, een eekhoorn, een duinkonijn, een eend, een schaap, een leeuw, twee muizen, een paard met gouden hoeven, een driekoppige draak (Breng), een ezel, een zwaluw, een kever en 10 hommels en later nog een dwerg die het verleden van de koning oprakelde via allerlei boeken omdat deze later ooit heerste over de dieren en de dwergen. Mansolein doodde zelfs vroeger nog een gigantische reuzenkikker!
  Sommigen van deze dieren of hun voorouders, waaronder die van de wolf, de leeuw en de draak, hadden het echter al eens aan de stok gekregen met boosaardige heksen die hen wilden betoveren
  of hun tijd kapot maakten maar Breng, de draak, was zelfs eeuwenlang de slaaf geweest van een gehandicapte en kwaadaardige heks, Neschi genaamd en daarvoor drie zilveren toverringen gebruikte, en zij eveneens wilde genezen maar daar geen succes mee boekte.
  Breng wist uiteindelijk een “dokter”, in de vorm van een oude boer, naar Neschi toe te sturen die haar zogenaamd zou genezen maar de boer vermoordde de heks daarna met de drie toverringen waarmee de draak zelf zo lang in de ban van de heks bleef. De draak beloonde de boer later met een enorme goudschat en Breng wilde hierna niet eens zelf meer gouden ringen dragen!
  En wat is de filosofie van dit verhaal? Simpel: Koning Mansolein vertegenwoordigd de EU die met behulp van de wonderdokter, EU-leiders, in leven moet worden gehouden terwijl de dieren weer groepen Europeanen en buitenstaanders vertegenwoordigen om het rijk van de koning overheid te houden. In tegenstelling tot de EU-Europeanen en de moslims leven deze dieren in het koninkrijk (ofschoon sommigen natuurlijke vijanden van elkaar zijn) allemaal in pais en vree en krijgen ze, na het vertalen van hun verhalen, ieder een soort mini-paradijs in het kasteel cadeau.
  De heksen en de reuzenkikker vertegenwoordigen de gehate islam die juist deze dieren in hun macht wilden houden en de dwergen de vroegere Europeanen die een buitenstaander, Mansolein (een herdersjongen en een weeskind), als koning wilden daar hij hen moest wegleiden uit een rijk dat op instorten stond, gelijk aan het Midden-Oosten! Deze dieren en dwergen leken toen eveneens op de huidige en gigantische vluchtelingenstroom en later op zoek waren naar Europa.
  En nou probeert de EU zichzelf te beschermen tegen het coronavirus door middel van allerlei nep-verhalen die ze van anderen te horen krijgen of zelf verkondigen ofschoon ze hierin niet met de dieren zijn te vergelijken daar zij de nieuwe hofhouding werden van koning Mansolein! Zijn rijk zou in het boek ook een keer spoorloos zijn verdwenen, gelijk zoals het de EU ooit zal vergaan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s