VIDEO: Dr. Nikolaus Fest over het Corona-virus en de observatie van de AfD (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Het Corona-virus heeft ook Brussel in zijn greep. Alle commissievergaderingen zijn afgezegd, alle hoorzittingen, alle debatten. Groepen bezoekers mogen het parlement niet meer betreden, niet de medewerkers van de parlementariërs, geen gasten – met één uitzondering: hare klimaatheiligheid Greta Thunberg spreekt in Brussel. Voor haar mag de milieucommissie bijeenkomen, in het bijzijn van de voorzitter van het Europees Parlement. Zelfs bij de strijd tegen pandemieën kan Brussel niet afzien van zijn dubbele standaards.

Als commissies niet vergaderen, is er weinig te doen. Dan kan men zich een keer met dingen bezighouden waar je anders nauwelijks toe komt. Je kunt je bijvoorbeeld bezighouden met het nieuwste rapport van Europol over het Europees terrorisme. De data zijn geclassificeerd, dus als “geheim” gekwalificeerd. Je mag het rapport alleen maar lezen in een beveiligde ruimte, je moet je mobiele telefoon afgeven, zelfs het maken van aantekeningen is niet toegestaan.

Het rapport van Europol omvat alle belangrijke Europese landen. Het resultaat kan als volgt samengevat worden: het met afstand grootste gevaar is nog steeds het islamitisch terrorisme. Hier zou de bedreigende situatie onveranderd hoog en acuut zijn. Men zou op elk moment rekening moeten houden met aanslagen, het ondersteunende milieu zou bijzonder groot zijn.

Het op één na grootste terroristische gevaar voor Europese landen zou het linkse terrorisme zijn. Vooral in Spanje en Griekenland zou dit terrorisme letterlijk een moorddadige kwaliteit hebben. Maar ook het extreme geweld van de Antifa, zoals bij de G 20-top in Hamburg, is voor Europol niet verborgen gebleven. Ook hier zou het ondersteunende milieu tot ver in de politiek reiken, bovendien zouden er vele verbindingen bestaan tussen linkse en islamitische terroristen. Landverraders blijven elkaar gewoon graag trouw.

Derde uitspraak: er zou geen sprake zijn van een bedreiging van rechts. Wat “rechtsterrorisme” genoemd zou worden, zouden aanslagen van verwarde mensen zijn, vaak wapengekken met grove samenzweringsideeën. Hun brieven, waarin zij de verantwoordelijkheid voor politieke misdrijven en/of aanslagen opeisen, zouden getuigenissen van zware mentale storingen zijn, geen politieke programma´s. Zelfs de racistische passages zouden in de eerste plaats voortkomen uit een algemene woede op de wereld en het gevoel over tekort gekomen te zijn; een vast vijandbeeld zou daar niet mee verbonden zijn. Veelmeer zou de haat op elk moment ook andere slachtoffers kunnen zoeken – zoals de amokloop van Halle onlangs bewees. Toen de dader de synagoge niet kon binnendringen, schoot hij willekeurig andere mensen dood.

Waarom het rapport geclassificeerd was – geen idee. Het bevatte geen speciaal op bepaalde personen of groepen betrokken data, ook geen aanwijzingen naar te beschermen bronnen. Dat kwam niet alleen op mij vreemd over, ook collega´s uit andere landen waren verbaasd over het gedoe dat er rondom dit rapport gemaakt wordt.

Eén verklaring zou er kunnen zijn: de grootste nettobetaler van de EU is Duitsland. Duitsland levert de voorzitter van de Europese Commissie, Duitsland neemt over enkele maanden het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie over. En in dit Duitsland loopt op dit moment een grote campagne van de regering, de media en de zogenaamde “burgersamenleving” tegen “rechts”, dus vooral tegen de AfD. En iedere aanslag van verwarde psychopaten, denk alleen maar aan Hanau, wordt op de meest schaamteloze wijze politiek geïnstrumentaliseerd en de AfD in de schoenen geschoven. Dan zou een rapport, dat een gevaar door rechtse terroristen ontkent, maar het linkse terrorisme duidelijk benoemt, natuurlijk zeer ongelegen komen. Want het werpt eveneens een kenmerkend licht op de uitspraak van de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer, volgens welke het rechtsterrorisme op dit moment het grootste gevaar voor Duitsland zou zijn.

Daarom de quizvraag voor het weekend: Wie gelooft u meer?: de minister van Binnenlandse Zaken van een partij die bij elke verkiezing dramatisch stemmen aan de AfD verliest en in het vervolg met de Groenen wil regeren, of de vakmensen van Europol? Precies. Een fijne dag nog!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op VIDEO: Dr. Nikolaus Fest over het Corona-virus en de observatie van de AfD (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Jean zegt:

  groen-links is vééééééél gevaarlijker dan die corona. corona gaat voorbij maar groen-links maakt eeuwig schade en ellende.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Het klimaatvirus heeft in Brussel al veel slachtoffers gemaakt, daar zijn ze niet angstig voor een besmettinkje meer of minder……het Zweedse Orakel, zoals het wonderkind bekend staat, mag de commissie haar (klimaatvirus) boodschap brengen, zonder enig wetenschappelijk bewijs of opleiding….
  (ze kan beter haar voortgezette onderwijs afmaken en een studierichting kiezen die wél past bij haar psychologische aandoening.)

  Like

 3. Jan Malenstein zegt:

  Kan die Greta Tonijnburg niet een beetje Corona virus mee naar binnen smokkelen? En dan bedoel ik niet om te doden maar om aan te tonen hoe snel iedereen weer beter zal zijn want het stelt geen moer voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s