Britse pers: GB wil met de Brexit ook de Europese Mensenrechtenconventie verlaten

Screenshot_88

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

Groot-Brittannië schijnt niet alleen de EU, maar ook de Europese Mensenrechtenconventie te willen verlaten. Dat heeft de “Telegraph” vorige week gemeld.

De onderhandelingen over de Brexit worden moeilijk, wellicht zelfs onmogelijk. Tot het eind van het jaar moeten de EU en Groot-Brittannië het eens worden, anders komt het toch tot een harde Brexit. Dat scenario is nu nog waarschijnlijker geworden.

In Frankrijk kon men deze dagen in de krant lezen dat Macron er niet in geïnteresseerd is dat de Brexit een succes wordt voor Groot-Brittannië. De Brexit moet pijnlijk worden voor Londen om andere EU-landen, waarin eveneens inspanningen bestaan om uit de EU uit te treden, af te schrikken. Dat bevestigt wat ik al jarenlang schrijf: de EU wil van Groot-Brittannië een afschrikwekkend voorbeeld maken om potentiële navolgers af te schrikken.

En Londen lijkt het de EU heel gemakkelijk te willen maken om de onderhandelingen te laten mislukken. Regeringsleden in Londen willen uit de Europese Mensenrechtenconventie stappen en zodoende ook uit het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Dat zou voor de EU wel eens een goed excuus kunnen zijn om ook de gesprekken over een handelsakkoord te laten mislukken.

Omdat ik hierover in Duitsland niets heb gehoord, vertaal ik hieronder de melding van het Russische persbureau TASS en link ik, net zoals de TASS dat heeft gedaan, naar een artikel in de “Telegraph”.

Begin van de vertaling:

Londen wil volgend jaar al de Europese Mensenrechtenconventie niet meer volgen, wanneer de overgangsperiode na de Brexit tussen Groot-Brittannië en de EU afloopt. Dat meldde de “Telegraph” zaterdag 29 februari.

Volgens de krant zullen de Britten bij de op 2 maart begonnen onderhandelingen in Brussel weigeren om de bepalingen van het toekomstige handelsakkoord te accepteren, die het Verenigd Koninkrijk ertoe verplichten zich te houden aan de bepalingen van de Europese Mensenrechtenconventie, die sinds 1953 geldt.

De krant wijst erop dat de huidige Britse minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab, en minister van Binnenlandse Zaken, Priti Patel, de conventie daarvoor bekritiseerd en erop gewezen hebben dat Europese rechters deze in hun voordeel gebruiken. Ook de belangrijkste adviseur van de premier, Dominic Cummings, is een groot voorstander van uittreding van Groot-Brittannië uit de Mensenrechtenconventie. Daarvoor had hij bepalingen van het document bekritiseerd, zoals de noodzakelijkheid om stemrecht aan gevangenen toe te staan, of een verbod op de uitlevering van bepaalde buitenlandse criminelen.

“Wij zullen de mensenrechten op onze wijze respecteren”, citeerde de krant een bron van de regerende Conservatieve Partij, die de eisen van de EU om zich na het einde van het lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk van de Europese Unie aan Europese wetten te houden  onacceptabel noemt.

Het Verenigd Koninkrijk heeft de EU na drie jaar uittredingsonderhandelingen in de nacht van 1 februari 2020 verlaten. Brussel en Londen zijn het over een overgangsperiode tot eind 2020 eens geworden, waarin nog steeds alle Europese bepalingen voor het Verenigd Koninkrijk gelden. In deze periode moeten de beide partijen het eens worden over hun toekomstige betrekkingen, vooral over de bilaterale handel. Londen is niet van plan de overgangsperiode te verlengen.

Einde van de vertaling

Wanneer een van de redenen van de uittreding uit de Europese Mensenrechtenconventie is dat Groot-Brittannië zich niet in de uitlevering van buitenlandse staatsburgers wil laten inpraten, dan lijkt de zaak Julian Assange daarvoor een reden te zijn. De zaak zal Britse rechtbanken nog langere tijd bezighouden met beroepszaken en revisies. Assange zou dan echter geen klacht meer kunnen indienen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens tegen een op een bepaald moment na 2020 besloten uitlevering aan de VS.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, EUSSR, Groot-Brittannië, Justitie, Mensenrechten, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

7 reacties op Britse pers: GB wil met de Brexit ook de Europese Mensenrechtenconventie verlaten

 1. Arthur Schop zegt:

  Zeer goed initiatief. EHRM is een belangenvereniging van euronationalisten en globalisten waar de scheiding der machten de laatste bekommernis is.

  Like

 2. Pietersen zegt:

  Goed zo. Het kan mij niet ver genoeg gaan de deugcultuur af te wijzen.

  Like

 3. In opzet was het EHRM een goed ding en ging ook uit van de juiste intenties.
  Maar je mag een ding niet vergeten dat als tegenwoordig iemand het land uitgezet moet worden dan start zo iemand een rechtzaak ondersteund door activistische Advocaten die een heel dik belegde boterham willen verdienen en gaan dan door tot Het EHRM en ondertussen staat de Nederlander te werken om hem of haar te onderhouden.
  Omdat het EHRM er jaren over doet om een zaak rond te krijgen zit zo iemand dus hetzelfde aantal jaren op zijn luie reet te profiteren van het Nederlandse sociale systeem.
  Zou het gaan om een of twee personen zou de schade meevallen maar het gaat om duizenden en allemaal ten koste van de Nederlandse arbeider.
  De Engelsen zetten daar dus eenvoudig een punt achter en zijn wat dat betreft heel goed bezig.
  Zo lang daar activistische rechters te vinden zijn werkt het niet en zal het ook nooit blijven werken.

  Like

 4. vangie1206j zegt:

  De tirannen uit Brussel weten niet van ophouden.
  Wat een afgrijselijk volk zit daar.

  Like

 5. LUCIA zegt:

  Als je toch besluit ergens uit te gaan, doe het dan goed en snij alle banden door, laat je vooral niet chanteren door een zootje linkse juristen en globalisten!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s