Hongaarse staatssecretaris over migratiecrisis: EU is hulpeloos en besluiteloos

Screenshot_128

Een stuk van de Hongaars-Servische grens in de buurt van de stad Gara, Hongarije.

(Door: Szilvia Akbar – Vertaling: E.J. Bron)

Een Hongaarse staatssecretaris heeft kritiek op de EU vanwege “schijnmaatregelen” in de huidige migratiecrisis. Reden zouden haar hulpeloosheid en besluiteloosheid zijn.

epoch times

Het Hongaarse grenshek en het asielrecht volstaan om de door de migratie veroorzaakte uitdagingen de komende tijd de baas te kunnen, verklaart Zoltán Kovács, staatssecretaris voor Internationale Communicatie in Hongarije. De politicus voegde er in een interview met het dagblad “Magyar Hírlap” aan toe dat de regering bereid zou zijn om bij behoefte nog meer stappen te ondernemen.

Kovács verklaarde in het interview dat zich in West-Europese landen parallelsamenlevingen ontwikkeld zouden hebben, “wat nauwelijks als succesverhaal gerekend kan worden”. “De meeste economische migranten, die zich gevestigd hebben in West-Europa, hebben dit illegaal gedaan”, voegde hij er aan toe.

Europa is nu gedwongen iets te doen met de harde realiteit van honderdduizenden migranten, die proberen de EU-buitengrenzen vanuit het zuiden te doorbreken. Kovács ziet de reden van de huidige situatie in de “hulpeloosheid en besluiteloosheid” van de EU.

Brussel laat zijn problemen steeds meer door NGO´s oplossen

Hongarije´s oplossingsvoorstellen voor het probleem zouden aan dovemansoren gericht zijn, zei hij tegenover de Hongaarse krant. Brussel zou zich nog steeds concentreren op een algemene Europese oplossing en de controle over de migratie- en asielpolitiek willen overnemen, aldus Kovács. “Dat zal duidelijk niet functioneren, omdat de meerderheid van de lidstaten een centralisering niet zal ondersteunen, die de soevereiniteit schendt”, zei de staatssecretaris.

De Hongaarse grensbewaking zou gegarandeerd zijn en zou ook kunnen standhouden tegen de uitdagingen van de komende tijd, schat Kovács in. Hij zou er een gevaar in zien dat Brussel zijn problemen steeds meer door NGO´s laat oplossen. “Omdat de NGO´s het voor de EU sowieso goede proces [van de migratie] niet stoppen, maar hoogstens beter willen managen.”

EU voert “schijnmaatregelen” in

Kovács bekritiseerde de omgang met de migratiecrisis en zei dat de EU alleen maar “schijnmaatregelen” met betrekking tot de grensbewaking en de bouw van transitzones zou hebben ingevoerd.

“Frontex heeft bijvoorbeeld maar 1500 grensbewakers aangesteld, terwijl Griekenland alleen al op dit moment 10.000 heeft aangevraagd”, zei hij. Kovács ziet er een veel serieuzer probleem in dat “ze het niet begrepen hebben dat men de hulp daar naartoe moet brengen waar het probleem zich bevindt” en niet omgekeerd.

Kovács zei dat Europa er aan zou moeten werken om bij te dragen aan een stabilisering van Syrië, Libië en andere crisisgebieden. Het “Hungary Helps” programma zou ter plaatse hulp bieden. “De VS zijn er ook mee begonnen aan dit programma mee te doen. De regering in Washington heeft het programma direct als positief voorbeeld genoemd”, verklaarde de staatssecretaris.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Szilvia Akbar

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Nuttige idioten", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, belangenverstrengeling, Brussel, cultuurrelativisme, Elite, establishment, Eurofielen, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Naïviteit, Nationalisme, NGO´s, Patriottisme, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

20 reacties op Hongaarse staatssecretaris over migratiecrisis: EU is hulpeloos en besluiteloos

 1. Rensk. zegt:

  Dat gedrocht met gedrochten zit er ook enkel voor zichzelf. Ze zullen alles uit de kast trekken om op de stoel van het pluche en de macht te kunnen blijven zitten. Maar dat het fout gaat daar twijfel ik niet aan. Geen moment.

  Geliked door 2 people

 2. Hovawart zegt:

  De hulpeloosheid en besluiteloosheid van de EU is niet het probleem in deze kwestie, het openhouden en het ophouden van het Schengenakkoord is de crux, het rücksichtslos vasthouden aan verdragen en inlegvelletjes……….de schimmige achterkamertjespolitiek doet ons allemaal de das om,…..niet een virus.

  Geliked door 5 people

 3. Kuu zegt:

  Hulpeloos en besluiteloos? Wisten we toch al jaren…
  De rekening komt bij Ne en Dui terecht, let maar op.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  ‘Vluchtelingen’ bij de Bosnisch-Croaatse grens, bewapend met messen

  95 Prozent dieser Migranten, die da durchbrechen wollen, sind junge Männer, fast alle mit Messer bewaffnet. Auf einen Grenzpolizisten wurde bereits eingestochen.“

  Die Masse kommt aus Pakistan. Und es sind viele Iraner, Algerier, Marokkaner.“

  meer foto’s op: https://www.krone.at/1801367

  Geliked door 1 persoon

 5. Trucker zegt:

  eu HQ brussel zijn van de eerste tot de laatste onverkozen niksnutten die stuk voor stuk in het bedrijfsleven zelfs geen ontslagvergoeding zouden krijgen wegens verregaande incompetentie.
  Hun enige motivering daar te zitten is de poen en het ego.
  De gebuisde politici die niet meer verkozen raken (of de kontlikkers) krijgen een job in de eu en zijn derhalve schatplichtig aan de partij.

  Geliked door 1 persoon

 6. vangie1206j zegt:

  Er moet Europees worden afgesproken alle illegalen die toch door geweld de grens doorbreekt en Europa binnen dringt direct met desnoods grof geweld terug schoppen waar ze doorgebroken hebben.
  Ik schrijf grof geweld is een antwoord op hun grof geweld.
  En desnoods neer schieten.
  Wie niet horen/luisteren wil
  Moet maar voelen of niet meer pang.

  Geliked door 2 people

 7. Lucky zegt:

  Ondertussen in Ter Apel,
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/zien-aso-asielzoekers-veranderen-ter-apel-in-crimineel-slagveld-in-de-supermarkt-bespuugd/

  ZIEN! Aso-asielzoekers veranderen Ter Apel in crimineel slagveld: ‘In de supermarkt bespuugd!’

  Inwoners van de Groningse dorp Ter Apel luiden de noodklok: de overlast van zogeheten ‘veiligelanders’ in hun pittoreske plaatsje houdt maar niet op. Intimidatie en winkeldiefstal zijn er aan de orde van de dag, en de politie heeft een dagtaak aan het oppakken van de asielzoekers uit landen als Marokko. Bij Rutger Castricum (PowNed) luchten inwoners hun hart

  Winkeldiefstal, wapens op zak, verkrachten, dorpsbewoners zonder duidelijke aanleiding een racist noemen, spugen, intimidatie… de lijst met zaken die in het Groningse Ter Apel op dagelijkse basis plaatsvinden, omdat het dorp een asielzoekercentrum voor veiligelanders herbergt, is lang. De inwoners van de noordelijke plaats zijn het helemaal zat dat asielzoekers uit landen als Marokko, waar totaal geen oorlog is, gewoon gratis in Nederland kunnen verblijven en naar hartelust rotzooi mogen trappen.

  Harry Stuulen, van de plaatselijke ondernemersvereniging, heeft het er totaal mee gehad. Dit gedonder vindt nu al enkele jaren plaats, en lijkt maar niet af te nemen: “Het neemt niet af, het is nu stabiel erg. De overlast blijft. Elke overlast is er één teveel.”

  “Voor de sfeer is het dramatisch,” zegt hij ook. En hij vraagt Den Haag om de regels aan te scherpen voor inwoners van landen waar géén oorlog is maar tóch denken het Nederlandse asielsysteem een poot uit te kunnen draaien.

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   Van de “oorlogstoestand” in Ter Apel heb ik vaker gewag gemaakt.
   Voor de échte Ter Apelers is de toestand niet langer houd- en leefbaar.
   Maar dát maakt onze `overheid` niets uit, als het de `vluchtelingen` maar goed gaat !!
   Hoogste tijd om élke inwoner van Ter Apel uit te rusten met een heel grote, bijtgrage herdershond.
   Verwacht niks van onze `leiders`, die zijn druk met zichzelf, u, Ter Apelers, u zoekt het ook maar mooi zelf uit.
   Den Haag is er NIET voor ons, alleen voor de z.g. `intelligentia` én `vluchtelingen`!!!
   Schandelijke zaak !!!

   Like

  • vangie1206j zegt:

   Als ik daar zou wonen had ik mij bewapen met minimaal een mes.
   Dr eerste de beste die mij lastigvalt bespuugd plante ik direct mijn mes in zijn strot.
   Ik laat me onder geen beding door dit uitschot zo behandelen zeker weten.

   Like

 8. Lucky zegt:

  Geliked door 2 people

 9. Lucky zegt:

  Iets anders,
  https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/178992/flevoziekenhuis-door-het-stof-na-weigeren-vrouw-met-nikab

  Flevoziekenhuis door het stof na weigeren vrouw met nikab

  Het Flevoziekenhuis in Almere heeft begin december een doodzieke 22-jarige vrouw de toegang geweigerd omdat ze een nikab droeg. Dat meldt het tv-programma Brandpunt+. De vrouw kon nauwelijks op haar benen staan, maar mocht van de portier pas naar de huisartsenpost toen ze haar sluier had afgedaan.

  De 22-jarige vrouw was op dat moment ook een maand zwanger. Ze werd dezelfde nacht nog opgenomen in het ziekenhuis. Ze bleek een blindedarmontsteking te hebben en werd de dag erop geopereerd, stelt Brandpunt+. Na twee weken was ze volledig hersteld, maar ze is wel boos. “Mijn leven is in gevaar gebracht”, zegt ze in het programma.

  Sinds ruim een half jaar is het verboden om gezichtsbedekkende kleding te dragen in het openbaar vervoer, overheidsgebouwen en ziekenhuizen. Op overtreding staat een boete van 150 euro, maar die is volgens Brandpunt+ nog nooit uitgedeeld.

  Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   De vraag is waarom het ziekenhuis door het stof moet omdat ze zich aan de regels houden.
   Daarbij; “een maand zwanger”, dat is hetzelfde als zeggen ik heb gisteren nog gen**kt.
   Als je werkelijk zo beroerd bent waarom haal je dan die lappen niet even van je hoofd?
   En ach goh, ze is boos, potjandoppie dat is nou ook wat, nog een mazzel dat niemand dat aan haar ziet….

   Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Lucky.
   Ach, geef dat mens een paar centen en ze is plots weer helemaal gelukkig blij.
   Kan me best voorstellen dat een portier zo’n verhulde idioot tegenhoudt , je weet maar nooit wat er onder die gore lappen verborgen zit.
   Een lintje voor die portier, die precies doet wat de politie behoort te doen.

   Like

 10. ronjaspers zegt:

  De E.U. is niet besluiteloos of hulpeloos,ze voeren braaf de N.W.O. agenda uit.Het is kwade opzet george soros heeft 226 E.P. leden omgekocht.Gecondoleerd europa.

  Like

 11. karton zegt:

  Natuurlijk is de EU besluiteloos en hulpeloos.
  Enige voortvarendheid is alléén merkbaar als ze “praten” over hun vergoedingen, pensioenen enz.
  Ik hoor Fransje Timmermans helemaal niet meer !
  Er zal die parasiet toch niets zijn overkomen, onder een tram gelopen ? Of mogelijk besmet met het corona-virus ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s