Erdoğan dreigt EU met open grenzen “totdat alle Turkse verwachtingen zijn vervuld”

Screenshot_141

(Vertaling: E.J. Bron)

Tijdens de laatste ontmoeting met vertegenwoordigers van de EU kon de Turkse president Erdoğan (foto) zijn eisen niet doordrukken. Nu dreigt hij met de verscherping van zijn grensopening politiek.

epoch times

In de zich toespitsende vluchtelingenruzie met de EU heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan gedreigd de grenzen van Turkije voor vluchtelingen op te houden, totdat Brussel al zijn eisen inwilligt. “Totdat alle verwachtingen van Turkije merkbaar vervuld zijn, zullen we de praktijk aan onze grenzen voortzetten”, zei Erdoğan vandaag in een televisietoespraak.

Hij noemde de wederopname van de gesprekken over de visumvrijheid voor Turkse staatsburgers in Europa, het openslaan van nieuwe hoofdstukken in het EU-toetredingsproces van Ankara, een modernisering van de tolunie en extra financiële ondersteuning als eisen. “Wij bedelen bij niemand. Alles wat wij willen, is dat men zich aan de beloftes, die aan ons land werden gedaan, houdt”, voegde Erdoğan er aan toe.

Migranten worden door Turkije gebruikt

De Turkse president had de grenzen van zijn land eind februari voor geopend verklaard. Dit zorgde voor een sterke aandrang aan de Turks-Griekse grens, temeer omdat Turkije complete busladingen vol migranten daar naartoe transporteerde. Griekse autoriteiten hielden de grenzen gesloten en drongen illegale grensoverschrijders deels onder het gebruik van traangas terug.

De situatie leidde ook tot nieuwe spanningen tussen Ankara en Brussel. De EU beschuldigt Turkije er van de migranten als pressiemiddel tegenover Brussel te gebruiken. Turkije op zijn beurt beschuldigt de EU er van zich niet te houden aan haar toezeggingen uit het in maart 2016 gesloten vluchtelingenakkoord.

Ankara heeft zich er destijds toe verplicht om alle op de Griekse eilanden aankomende vluchtelingen terug te nemen en harder tegen smokkel-bendes op te treden. De EU beloofde als tegenprestatie miljarden voor de verzorging van vluchtelingen in Turkije, een versnelde visum-versoepeling en de modernisering van de tolunie.

Europa dient Turkije bij de bezetting van Syrische gebieden te ondersteunen

Erdoğan zei vandaag in zijn toespraak dat hij de grenzen ook geopend zou hebben om Europa te dwingen meer hulp te bieden in het Syrië-conflict. Turkije ondersteunt de tegenstanders van de Syrische regering militair. Bij gevechten met door Rusland ondersteunde Syrische regeringstroepen werden tientallen Turkse soldaten gedood.

“Met het warmer wordende weer in het voorjaar zal de toestroom van irreguliere migranten, die naar Europa komen, zich niet tot Griekenland beperken, maar zich uitbreiden over de hele Middellandse Zee”, zei Erdoğan. Hij bevestigde dat Turkije hoopt op een nieuw akkoord met Brussel voor de volgende EU-topontmoeting op 26 maart.

Turkije herbergt al ongeveer 3,6 miljoen vluchtelingen – veel daarvan uit Syrië. Ankara vreest in het kader van het militaire offensief van de Syrische regeringstroepen ter herovering van het laatste bolwerk van radicaalislamitische milities in Idlib nog een grote vluchtbeweging van radicaalislamitische militieleden en hun families richting Turkije en eist ondersteuning van de EU tegen Syrië.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", belangenverstrengeling, Brussel, Demografie, Eurabië, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, nieuw fascisme, Rotzakken, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

19 reacties op Erdoğan dreigt EU met open grenzen “totdat alle Turkse verwachtingen zijn vervuld”

 1. Lucky zegt:

  Als turkije zo’n last heeft van ‘vluchtelingen’ uit syrië, waarom bestaat dan 90% van die figuren voor de Griekse grens uit niet-syriërs?
  Turkije kan alle illegalen gewoon uitzetten richting hun land van afkomst, en niet uit gemak maar over de grens richting Europa smijten.
  Deze mensen worden als wapen en sabotagemiddel gebruikt door de turken, voor een nieuwe ottomaanse invasie.
  Wat zijn trouwens de tegenmaatregelen van Europa?

  Geliked door 6 people

 2. guusvelraeds zegt:

  De miljarden werden tot nu voornamelijk overgemaakt aan de NGO’s die de vluchtelingen hulp bieden. Daar heeft Erdogan geen trek meer in heeft liever dat geld direct overgemaakt wordt aan Tuks regime. Vat U hem?

  Geliked door 5 people

 3. Rensk. zegt:

  Ik zou keihard terugroepen: iedereen die Europa binnen probeert te komen die gaat a la minuutn naar het paradijs. Ik denk dat als iemand in Den Haag dit leest ze meteen roepen: wat een raar mens. Gelukkig zijn wij niet zo. Nou we gaan het zien. Zover gaat het wel komen. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben.Is ook de enige mogelijkheid om dit probleem op te lossen.Maar onze regering doet dat niet. Zijn lieve poppedoppies en doen geen vlieg kwaad. Zijn ook heeeeeeeeeeel eerlijk en integer en graaien komt niet in hun woordenboek voor. Kuch Moet ineens schrikkkkkkkkkkkkkelijk hoesten richting Den Haag.

  Geliked door 3 people

  • vangie1206j zegt:

   Renks dan ben ik ook een raar mens ben mog vande oude stempel OOG OM OOG EN TAND OM TAND.
   Je schrijft verder op doen geen vlieg kwaad daar ben ik het niet mee eens.
   Zie maar wat ze de NL en de Bevolking aan doen en ik kuch niet maar schiet liever.

   Like

 4. vangie1206j zegt:

  Ok, dan moeten de Grieken die verwoesters terug jagen de Turkse grens over.

  Geliked door 3 people

 5. P. Puk zegt:

  En de lafbekken in Brussel zullen hem z’n zin wel geven. Zo creëer je dictators!!
  Weg met die falende fakir!!

  Geliked door 4 people

 6. Hovawart zegt:

  Als de domme Hollanders niet op vakantie naar Turkije gaan, komt ErdoGannef de poen zelf wel halen, geholpen door Syrische vakantievierders……..

  Like

 7. Kees zegt:

  Elk nadeel heb zijn voordeel zei iemand en dat nu Erdogans laatste dagen geteld zijn is vrijwel zeker.

  Like

  • Harry zegt:

   Geloof er niks van !
   Erdogan is als een uitgezaaide kanker , het zit overal en je krijgt het niet meer weg !
   Miljoenen derivaten van hem zwerven er in Europa rond .
   En je hebt het gezien met die zogenaamde staatsgreep , hij domineert heel Turkije , betrekkelijk moeiteloos .
   Zelfs de Koerden krijgen hem niet klein !

   Geliked door 5 people

 8. Lucky zegt:

  Like

 9. Lucky zegt:

  https://tpook.nl/2020/03/11/extra-nederlandse-hulp-voor-migratieaanpak-griekenland/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  ‘Extra Nederlandse hulp voor migratieaanpak Griekenland’

  “Extra marechaussees controleren vanaf vandaag grenzen tussen Griekenland en Turkije. Daarmee biedt Nederland de Grieken, op verzoek van Frontex, verdere ondersteuning bij de migratieaanpak. Dat is nodig, omdat de buitengrenzen van de Europese Unie onder druk staan en het Griekse asielsysteem is vastgelopen. Dat meldde staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Asiel en Migratie vandaag aan de Tweede Kamer.

  Sinds de migratiecrisis van 2015-2016 voeren leden van de Koninklijke Marechaussee al grenscontroles uit in Griekenland. In totaal zijn er nu 9. Verder zijn er tientallen medewerkers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, het Centraal opvangorgaan asielzoekers en de Dienst Terugkeer en Vertrek in Griekenland.”

  Geliked door 1 persoon

 10. fredjohan zegt:

  Het is voor de moderne mens kennelijk moeilijk om een dictator te herkennen. Erdogan heeft krachtige imperialistische ambities: het oude Ottomaanse rijk te herstellen. Heel Europa moet hier deel van uitmaken. Zulke figuren moeten met de dreiging van geweld in hun hok gejaagd worden. Praten helpt niet en lost niets op.

  Geliked door 4 people

 11. Lucky zegt:

  Former Hizbullah Secretary-General Subhi Al-Tufayli: Fighting in Idlib alongside Putin’s Crusader Army Is Forbidden by the Shari’a

  Voormalig secretaris-generaal van Hezbollah Subhi Al-Tufayli: vechten in Idlib naast het kruisvaardersleger van Poetin is verboden door de Shari’a

  Like

 12. Lucky zegt:

  Oorlogsverklaring?
  https://www.geenstijl.nl/5152328/erdogan-zet-chantage-door-voorspelt-migranten-langs-hele-middellandse-zee/

  Erdogan zet chantage door, ‘voorspelt’ migranten langs hele Middellandse Zee
  Mooi, weet iedereen waar we aan toe zijn.

  “Tot de EU aan al onze eisen omtrent vrij verkeer van goederen en personen voldoet en betere financiële hulp aanbiedt, houden wij de grenzen open”, aldus opper-Turk in de bovenstaande speech. Ook ‘voorspelt’ hij dat de migrantenaanwas zich niet zal beperken tot Griekenland, maar zich over de hele Middellandse Zee uit zal breiden. We durven te vermoeden dat Erdogan hier eigenlijk aankondigt dat hij zijn invloed in Libische hoofdstad Tripoli gaat gebruiken om ook vanaf daar migranten richting Malta en Italië sturen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s