Het sprookje van mamma en de ondernemers

Screenshot_137

(Door: “bozeoudeman”)

Er was eens een tijd waarin hersenloze mensen konden schreeuwen en brullen wat zij wilden, omdat een andere grotere groep daar nu eenmaal maling aan had en er zo dus niet gebeurde wat schreeuwers wensten. Dit ging op tot veel bankiers, industriëlen en ondernemers snapten dat er geld, heel veel geld aan het geschreeuw van die hersenloze meute kon worden verdiend. Opeens veranderde de houding van politieke partijen die eerst hadden gezorgd dat het land niet vol stroomde met zogenaamde ‘asielzoekers’ en ‘zielige’ immigranten, door hen angstvallig buiten ´s lands deuren te houden, ook omdat velen van hen om te beginnen helemaal geen vluchtelingen waren en velen ook niet het soort was waar we hier behoefte aan hadden.

Bovendien begreep men voordien ook dat om een toeloop aan mensen te voorkomen je uiterst voorzichtig en met mondjesmaat mensen moest binnenlaten, aangezien logischerwijze anders meer en meer van hen toelaten automatisch leidde tot nog meer en meer aanbod. Iedereen leefde blij en gelukkig in de wetenschap dat schreeuwers konden schreeuwen, dat recht hadden zij, maar dat zij toch door mensen met verstand altijd genegeerd zouden blijven. Gelukkig maar.

Maar helaas kwam er een kentering in het denken bij de groep bankiers, industriëlen en andere ondernemers toen die groep begreep dat er geld aan deze ‘zielige’ mensen verdiend kon worden. Heel veel geld. De omslag werd bereik toen een groots politica, die ook nog eens hoopte de baas van de arme mensen bij de Vereniging van Landen te worden, om die reden toonde een groot hart te bezitten en alle arme mensen uit de hele wereld liet weten dat zij allen welkom waren in het land van mamma. “Kom naar mij, mamma helpt jullie allemaal!”. Daarna gebeurde wat tot dan toe niemand had voorzien: van alle kanten kwamen ‘arme zielige’ mensen tevoorschijn, met tientallen miljoenen trokken zij weg van de plek waar zij hun bestaan hadden opgebouwd, veestapels werden verkocht, winkels opgeheven, een nieuwe industrie van smokkelen van mensen werd een volwassen miljarden bedrijf waar bekende geldbezitters voor ongekend groot rendement konden investeren toen miljoenen mensen op weg gingen naar ‘mamma’.

Mamma schrok in eerste instantie, aangezien zij dit niet had bedoeld. Bovendien had zij de plek die zij met haar mooie woorden had willen krijgen niet gekregen en zag zichzelf met een dilemma opgezadeld. Tegen al die mensen de waarheid vertellen dat zij eigenlijk geen barst om hen gaf, dat zij hen enkel voor haar ambitie had gebruikt, kon natuurlijk vanwege haar grote ego niet, dus moesten al haar buren maar bijspringen om net als zij al de ‘arme zielige’ mensen liefdevol op te nemen met duizenden per dag. Alle hersenloze schreeuwers van eens waren verrukt en stonden alle ‘arme zielige’ mensen blij een warm welkom toe te zingen, dit ongeacht dat de stroom bleef aanhouden en aanhouden tot er geen plek meer was om de ‘arme zielige’ mensen  te herbergen. Maar dat mocht niets aan de goedheid veranderen; andere mensen, die het altijd hier best ook wel heel erg goed hadden gehad, moesten maar wat inschikken, zo vonden de bankiers, industriëlen en andere ondernemers, die inmiddels heel veel geld aan deze toenemende ‘goedheid’ verdienden.

Opnieuw leidde dit ook tot groot genoegen van alle schreeuwende goed-doeners die eindelijk hun harten konden laten spreken door anderen met de hieruit ontstane problemen op te zadelen, dat is nog eens win-win! Woningen werden nog schaarser dan ze al waren en dat was goed voor torenhoge stijgingen van waarde van het huizenbezit van huiseigenaren, in het bijzonder de  grootschalige huisjesmelkers, villa- landhuizen- en grootgrondbezitters. Ook zou alles in de nabije toekomst een verder positief gevolg voor ondernemers hebben via de op termijn grote en tot dan toe onvoorziene dalingen in arbeidskosten. Door de gigantische toename aan werkkrachten zou men straks beloningen sterk naar beneden kunnen bijstellen om zo winsten te laten stijgen in het belang van die ondernemers en aandeelhouders.

Om dit alles niet meer kwijt te raken, werd ‘mamma’ door de ondernemers op een schild gehesen om haar te stimuleren door te gaan met het laten spreken van haar hart, ook al waren veel oorspronkelijke inwoners van mamma’s land daar inmiddels de dupe van via verkrachtingen, berovingen, moorden, aanslagen en andere vormen van misdaad, naast ook gigantische stijgingen van de kosten van levensonderhoud, in het bijzonder een stijging van huren. Mamma, die door de ondernemers heilig werd verklaard, kwam met de briljante ingeving dat alle ‘arme zielige’ mensen waar ook ter wereld het recht hadden om naar mamma te komen. Met applaus werd dit menslievend gebaar in de wereld ontvangen en meteen begaven miljoenen ‘arme zielige’ mensen zich op weg naar ‘mamma’.

En zo ontstond na twintig vreselijke jaren een situatie dat de overbevolking van een ooit arm continent verhuisd was naar een ander tot dan toe welvarend continent. Het welvarende continent was veranderd in een armzalig continent, net als dat andere. En zo was iedereen gelijk en daar waren de hersenloze schreeuwers van eens heel verrukt mee, ook al waren zij zelf ook de dupe. Mama was en bleef overtuigd dat zij door haar grote hart te hebben laten spreken het beste had gedaan voor iedereen, ook al waren nu miljoenen mensen, die voordien in een welvarend land woonden, het daar niet mee eens. Dat laatste kon mamma niet schelen, want zij had de steun van veel bankiers, ondernemers en industriëlen, die nog altijd heel veel en nog meer grof geld verdienden aan de stroom ‘arme zielige’ mensen die nog steeds kwamen en waardoor vele miljoenen anderen kort en heel ongelukkig leefden in miserabele omstandigheden.

EINDE van dit prachtige sprookje van de Terlouwen, De  Mollen en aanhang en natuurlijk de Timmerklonen, die wel lang en in weelde leefden en leven ten koste van al die anderen, net als ooit in bijvoorbeeld 1600.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Het sprookje van mamma en de ondernemers

 1. Republikein zegt:

  80 jaren oorlog , en daarna nog eens ruim 450 jaar, wie gaat er winnen, corona?

  Like

 2. verwardeman zegt:

  Staat die stasi – muts bijzonder goed !
  Nou nog oprotten naar de zandbak met medeneming van al die kutmoSSels………………………

  Like

 3. fleckie zegt:

  Met dien verstande,dat. de ‘bedoelde ‘ personen, mamma, en ome Fr. T. Etc.! in hun eigen ‘afgebakende ‘ percelen. ‘verblijf houden’, terwijl de. ‘gewone massa’, de , met. een. andere levensbeschouwing ‘begunstigde’. binnendringers , …… wordt geacht gewoonweg. op alle gebied. TOLERANT!!!. te. zijn,

  Like

 4. hans-e-pans zegt:

  In mijn jongere jaren werden “hersenloze mensen die konden schreeuwen en brullen wat zij wilden” opgesloten in ver buiten de bebouwde kom gelegen gesloten instellingengen.

  Tegenwoordig, eigenlijk al enige tijd, zitten “hersenloze mensen die kunnen schreeuwen en brullen wat zij willen” in allerlei bestuursorganen die voor ons burgers uitmaken hoe wij ons zullen moeten gedragen.

  Een voorbeeld van bestuursorganen waarin deze mensen zich erg thuis voelen is de dictatuur die EU genoemd word, dan denk ik aan de super schreeuwer de voormalige Belg “Guy Verhofstadt” en goede tweede de voormalige Nederlander “Frans Timmermans”.

  Like

 5. droevige mo zegt:

  Merkel vandaag in BILD over het onderwerp corona:
  “Mijn wens is dat we deze proef doorstaan.”
  Acht woorden, drie leugens. Deze vrouw wil dat we de zwarte plaag krijgen, in de dubbele betekenis van het woord.
  https://m.bild.de/politik/inland/politik-inland/merkels-erster-grosser-corona-auftrit-live-bei-bild-69328164.bildMobile.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s