Geen ruggengraat

Screenshot_161

(Door: H. Numan)

Er is nog niets bekend over de komende verkiezingen, maar helaas. De PVV gaat het wederom niet halen. En dit zijn de laatste verkiezingen voor de problemen echt gaan beginnen. De reden is niet het linkse front. Dat is er niet, en komt niet. De reden is het Forum voor Democratie. Dat gaat – heeft al – gekozen voor eigen gewin. Als u gaat stemmen op het FvD had u net zo goed op de VVD kunnen stemmen of desnoods op GroenLinks.

Begrijp me niet verkeerd, er is meer dan genoeg ruimte voor meerdere conservatieve partijen. Ik ben het niet met het Forum eens. Er is op dit moment maar één probleem: islam. De rest is of zo op te lossen, of niet zo belangrijk. Wat mij betreft heeft het Forum haar prioriteiten nogal verkeerd, maar wie ben ik? In theorie is er geen enkel probleem voor een mogelijke PVV – FvD – ? coalitie. Helaas is de praktijk nogal anders. Die coalitie komt er niet. Waarom? Omdat Baudet gaat kiezen om geaccepteerd te worden door de rest van de politiek. De prijs die hij er voor gaat betalen, is erg hoog: hij wordt vrijwel zeker de nieuwe Alexander Pechtold die de idealen van zijn partij verkocht aan de hoogst biedende. Maar net als Pechtold zal hij daar totaal niet mee zitten. Beiden opereren onder het motto: na ons de zondvloed.

Op dit moment is de FvD-fractie 2 zetels sterk: Baudet en Hiddema. Baudet verwierf bekendheid tijdens het Oekraïne-referendum en besloot de politiek in te gaan om te incasseren. Hiddema heeft een hele dure hobby: echtscheidingen. Vandaar dat hij op z’n oude dag nog moet werken. Hiddema is conservatief, maar bleef wel op politiek correcte afstand van de PVV. De twee overlopers, van Klaveren en Bontes boden hem een positie aan. Maar Baudet betaalde uiteindelijk het best, dus verhuurde hij zich aan hem. Beiden hebben meer dan genoeg uitspraken gedaan waarbij het masker net even slipte. Je moet wel goed kijken om dat te zien. Dat doen de meeste mensen liever niet. Die kijken uitsluitend naar wat ze willen zien.

Het Forum profileert zich als een partij die wat netter verwoordt wat Wilders zegt. Niets is minder waar helaas. Wilders zegt het niet ‘te hard’. De waarheid is veel en veel erger. Er moeten heel snel verre gaande maatregelen getroffen worden om een catastrofe te verhinderen. Als dat nog mogelijk is, tenminste. “Wij zijn straks hier de baassssss!” is geen loze kreet. Dat menen ze. Na 9-11 heeft de islam laten zien dat hij volstrekt meedogenloos is en de wereld wil overheersen. De wereld is op dit moment iets te ambitieus, maar Europa is vrijwel zeker haalbaar. Binnen een paar jaar zelfs. Niet over 3 generaties.

Er wonen nu een miljoen of meer mohammedanen in ons land. Er worden jaarlijks vele tienduizenden jonge strijdbare mohammedaanse mannen geïmporteerd. Niet alle mohammedanen zijn gewelddadig. Achesoes, uw vriendelijke Marokkaanse groenteman of Turkse bakker wil u helemaal niet van een hoog gebouw gooien of stenigen. Waarom zou hij? Er zijn meer dan genoeg vrijwilligers die dat heel graag willen doen. Even zo goed wil Achesoes sharia recht, en wel zo snel mogelijk. Zijn zonen en kleinkinderen spugen op u. Hoe zou dat komen? Misschien omdat Achesoes tegen hen iets heel anders zegt dan tegen u?

Ik heb geen idee hoeveel asielzoekers nu in ons land rondlopen sinds de poorten van de hel (Lampedusa) opengingen. Ik denk dat de overheid het zelf niet eens weet. Als iemand op onze kosten na vele jaren eindelijk uitgeprocedeerd is, wordt hij uitgezet. Niet uit het land, maar uit de opvang. Zoek het maar uit. Dat doen ze maar wat graag. Als er al een echte uitzetting plaatsvindt, komt die knaap met een brede grijns met het volgende vliegtuig terug om het nog een keer te proberen. Vliegen is goedkoop. Dat werkt naar twee kanten. U kunt goedkoop naar Afrika op vakantie. Maar andersom kan Afrika net zo goedkoop naar Europa.

Ik begrijp FvD-stemmers heel erg goed. Als je bekend staat als PVV´er kun je een carrière wel vergeten. Familie en vrienden willen niets meer van je weten. Er zijn meer dan genoeg mensen die daarom heel stilletjes in het stemhokje het PVV-vakje toch rood kleurden. Anders zou de PVV echt geen 19 zetels hebben. Maar veel van die mensen zouden graag voor hun partij of keuze uit willen komen. Zich er niet voor hoeven te schamen.  Ze denken dat Baudet de nette verwoording van Wilders is. Baudet weet dat donders goed en doet er alles aan om dat zo te houden. In werkelijkheid wil Baudet graag minister of hoger worden. Dat gaat niet lukken als hij samenwerkt met Wilders. In ieder geval niet zo snel als hij wil. Als hij hogerop wil komen, dan moet hij deel gaan uitmaken van het systeem.

Brabant laat zien dat hij al gekozen heeft. Het Forum wordt in de coalitie opgenomen, tenminste… als het AL haar principes laat vallen. Namelijk meer vluchtelingen opnemen, minder CO2 en stikstof uitstoten, het beleid vanuit Brussel volgen. Het enige wat het FvD vroeg, is: “Waar moeten we tekenen?” Laten we even aannemen dat de Brabo’s van het FvD dit op eigen gezag deden, dan is het de taak van Baudet om er direct een streep door te zetten. Maar dat doet Thierry niet, want dat is precies wat hij wil. Namelijk politiek geaccepteerd worden.

De landelijke politiek? Die glimlacht en proost elkaar met champagne. Ze hebben Baudet gewogen en te licht bevonden. Ze weten nu zeker dat Baudet te koop is. Nog mooier, voor heel weinig. Laten we de uitslag van de komende verkiezingen voor de PVV en het FvD op allebei rond 30 zetels stellen. Dat betekend dat ze 16 zetels te kort komen voor een coalitie. Als Baudet een ruggengraat heeft, dan is een kabinet met een gekortwiekte VVD of een opkrabbelend CDA heel goed mogelijk. Maar Brabant laat zien dat Baudet geen ruggengraat heeft. Dus het enige wat de VVD en het CDA hoeven te doen is gewoon doorgaan met hun boycot. Een PVV–FvD kabinet is dan niet mogelijk.

Andersom werd een monstrueuze vijf partijen coalitie al overwogen tijdens de onderhandelingen voor het laatste kabinet Rutte. De reden dat het toen niet door ging was Yasser Feras. Die eiste veel te veel.

Dus de politici gaan Baudet voor de keuze stellen: je kan blijven samenwerken met Wilders, dat is je goede recht. Maar een kabinet Wilders-Baudet komt er niet. Of je laat dat bizarre plan varen en je wordt door ons geaccepteerd. Baudet gaat dan voor het laatste kiezen. Brabant laat zien dat het FvD enkel de ambitie heeft om systeempartij te worden. De rest is enkel om kiezers te trekken. Heel erg jammer, maar het is niet anders. Ik weet dat ik heel wat enthousiaste Forummers op de ziel trap, en ik leef met jullie mee. Ik zou precies hetzelfde schrijven als Wilders zich overgeeft en systeempartij zou worden. Dat is dus het grote verschil tussen Thierry en Geert. Wilders heeft ruim 15 jaar zijn persoonlijke vrijheid op moeten geven om zijn boodschap te verkondigen. Dat is nogal een offer, lijkt me. Baudet probeerde 12 jaar hard werken te kapen om zelf snel te kunnen incasseren. Wilders heeft meerdere malen geweigerd om landelijk of lokaal te regeren, wetende dat hij op dat moment dat niet aan kon. Baudet grijpt de eerste de beste gelegenheid aan om systeempartij te worden. Wilders heeft wat Baudet mist: doorzettingsvermogen. Oftewel een ruggengraat.

Het ergste is nog dat een coalitie PVV–FvD–? heel goed mogelijk is. De VVD gaat een afgrijselijk pak slaag krijgen. De 66 dhimmies ook. Rob Jetten is geen tussenpaus, daar is hij veel te jong voor. Hooguit het handige neefje van de baas die even op de zaak mag passen. Het CDA is bezig een nieuwe leider te kiezen, dat is nooit handig vlak voor verkiezingen. Asscher probeert de PvdA op de kaart te krijgen, maar met 9 zetels gaat dat niet lukken. Op z’n best wordt dat verdubbeld. Twijfelachtig, maar niet onmogelijk. Die zetels komen dan van andere linkse partijen. Dat is de reden waarom een links front leuk klinkt, maar niet werkt. De deelnemende partijen willen allemaal de premier leveren. Binnen de partijen wordt degene die het meest belooft of de meest absurde beloftes doet de grootste. Op dit moment is dat Yasser Feras. Op de voet gevolgd door Jetten, maar die zit niet in dat front.

Kortom, het systeem heeft weer eens gewonnen. De onderhandelingen in Brabant laten zien dat het FvD open staat voor alles. Of het FvD wel of niet in het bestuur komt, doet niet eens ter zake. Zo gaat het altijd. Erdoğan is vreselijk in z’n hemd gezet in het Kremlin. Poetin heeft namelijk wèl een ruggengraat. Is voor Erdoğan geen enkel probleem. Binnenkort krijgt hij alles wat hij maar wil van de EU. Want de EU heeft absoluut geen ruggengraat.

PVV nieuw

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Forum voor Democratie, PVV. Bookmark de permalink .

12 reacties op Geen ruggengraat

 1. flo zegt:

  Wn zo is het, helaas.

  Geliked door 1 persoon

 2. M. zegt:

  Ze worden betaald om geen ruggengraat te hebben en men kan niet luisteren naar het volk omdat men een agenda dient.
  Iemand die de grens dicht wil (PVV) kan niet samenwerken met iemand die de grens een beetje dicht wil (FVD), en een half open grens bereiken we geen moer mee dan alleen het volk verdeeld te houden en de ellende in ons land te laten verergeren.

  Persoonlijk verwacht ik helemaal geen enkele verandering dan ten nadelen van het volk zolang men nog met een potloodje stemt en dit hele kartel niet ziet voor wat het is ..een kartel.
  Een kartel met islamisering als doel en beleid, dat eerder al anderhalf miljoen stemmers gewoon kon buitensluiten.
  Met de media als handlangers om ze een handje te helpen met demoniseren.

  U heeft niets te stemmen.

  Geliked door 3 people

  • Piet Snot zegt:

   Hier wordt allang niet meer bepaald door de bevolking bij stemmingen wie er in Den Haag de baas mag spelen of wie waar minister van wordt.
   Dat bepalen ze zelf wel onder mekaar.
   Ik denk dat de uitslag van de volgende verkiezingen allang klaar liggen.
   In dat geval heeft je stem uit brengen, op wie dan ook, geen enkele betekenis meer.
   Dus dat ga ik dan ook niet meer doen, ik laat mij niet langer in de maling nemen.

   Like

   • M zegt:

    Ik zie het als een protest stem niet omdat ik er ook maar eentje vertrouw maar wil de vijand die wel te stemmen gaat ook niet in de kaart spelen.
    Als wij niet stemmen en zij wel waar krijgen we dan mee te maken?
    Eigenlijk zouden ze allemaal weg moeten wegens volksverraad en volksvijandig beleid en het wegzetten van onwelgevallige partijen en hun stemmers.

    Like

 3. Rensk. zegt:

  Zelfs als FbD er niet was en die mensen op PVV zouden stemmen komt rechts nog niet aan regeren toe. De gevestigde partijen vormen dan 1 cordon. En driekwart blijft op die gasten stemmen. Verder is onze soevereiniteit allang aan Brussel overgeheveld. Knol b.v.zit er voor haar salaris en niet omdat ze ook maar iets kan wil veranderen. En dat weet ze zelf ook wel. Maar als zij het niet doet doet een ander het denkt ze en daarom doet ze het liever zelf. Niks dus, maar wel salaris ontvangen. Gaat leuk zo. En dat gaat bij de volgende verkiezingen weer gebeuren.

  Geliked door 1 persoon

 4. klaas zegt:

  Like

 5. Ik moet zeggen Henk dat het een goede analise van het FVD is Henk.
  Ik heb eigenlijk meer gekeken naar het stemgedrag van het Forum en dat hangt mij te dicht tegen de VVD aan en eerlijk gezegd als Ik VVD hoor werkt dat op mijn als de welbekende rode lap op een stier.
  Alles samengenomen zie Ik ook niet zitten dat er een grote ommekeer komt, maar mijn stemgedrag blijft in ieder geval hetzelfde.
  PVV of de dood zal Ik maar zeggen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jules van Rooyen zegt:

  Uw analyse is plausibel en ligt in de lijn der verwachtingen, beste H. Numan. Maar goed lezen bij dat Brabantse basis accoord, vergt enige ervaring in de Haagse bureaucratie, of diplomatie. Het Brabantse basis accoord zit vol slagen om de arm, voorbehouden en mitsen. Het oogt wel “systeem-trouw”, maar alle voorbehouden van het FvD, spelen in op de innerlijke tegenstellingen van de systeem doelstellingen. Die zijn redelijkerwijs niet houdbaar. Uiteindelijk zal bij de uitkomst in Brabant moeten blijken welke kant het op gaat. Pas dan zal blijken of het FvD verraad pleegt aan zijn achterban.

  Like

 7. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3170767/Verdachte-van-moord-op-tonprater-Frank-Schrijen-is-asielzoeker

  Verdachte van moord op tonprater Frank Schrijen is asielzoeker

  BOXMEER – Een asielzoeker wordt ervan beschuldigd dat hij eerder deze maand Frank Schrijen uit Boxmeer om het leven heeft gebracht. Een woordvoerder van de politie wil dat niet bevestigen. De verdachte werd dinsdag opgepakt. Schrijen, een bekende tonprater, werd 1 maart dood gevonden in zijn huis. Over hem deden al lang verhalen de ronde dat hij onder anderen jonge asielzoekers voor seksuele activiteiten ronselde.

  De verdachte, die sinds dinsdag vastzit, is een man van 26. Hij woonde in het asielzoekerscentrum (azc) in het Limburgse Echt en werd dinsdag aangehouden in een huis in Gilze. Mogelijk gaat het ook hier om een woning van een azc. De verdachte zou volgens De Gelderlander en De Limburger afkomstig zijn uit Trinidad en Tobago.

  Like

 8. ronjaspers zegt:

  De bilderberg groep heeft de macht in europa,niet de regeringen van de europeese landen.Politici worden door de bilderbergers omgekocht of gechanteerd of desnoods met de dood bedreigd.Stemmen is nutteloos.

  Like

 9. bobzelf zegt:

  HR, NUMAN DANK U VOOR UW GEWELDIGE UITLEG!!

  VANAF DAG I ZAT IK NAAR VVD.2..0 LIGHT TE KIJKEN

  ANNABEL ,,,,,,,, VVD SOROS , DDS LIVESTRO etc

  het na de verkeizingen rennen naar HANSIE WIEGEL ect

  HET ROEPEN ORBAN IS EEN KANJER, EN DAARNA IN BRUSSEL AANSLUITEN
  BIJ DE ISLAM OMVORMERS , ongelofelijk

  nexit ?? forget it ,,, grenzen dicht ?? forget it

  dus vvd , zelfs dezelfde kleermaker ,allemaal in zo’n iets te klein kots pak

  BRABANT DEED DUS DE DEUR DICHT ,,,

  ALS IEMAND DUS NOG TWIJFELT ???

  GOOGLE GEWOON DE STEMMINGEN VAN van de laatste 3 a 4 maanden

  ALS U HET DAN NOG NIET BEGRIJPT, ??

  HUG

  OME BOB

  Like

 10. Don R zegt:

  Lid van FvD maar stemt op PVV.
  Zo steun ik beide.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s