Het grote “nut” van het klimaatprobleem en de Corona-pandemie voor de EU-plannen

Screenshot_166

(Door: “Henk V.”)

Het is opmerkelijk hoe deze twee ”alles ontwrichtende problemen” die de overheden op ons bord leggen daadwerkelijk onze welvaart en ons welzijn naar de knoppen helpen. Is er bijvoorbeeld echt sprake van een klimaatramp? Dat is maar zéér de vraag… Het klimaat heeft in de loop van de tijden namelijk vaker fundamentele veranderingen ondergaan, van kouder naar warmer en vice versa. Maar in geen daarvan was schadelijke gedrag van de toenmalige mensheid de aantoonbare aanleiding tot die veranderingen, voor zover wij weten! Maar niettemin lezen een tenger puberend meisje uit Zweden en haar volgzame schare van halfzachte volwassenen en jeugdige volgelingen ons de les. ONS! HIER in het Westen, nota bene! Wij heten schuldig te zijn aan de ondergang van onze planeet en nu moeten wij drastische maatregelen nemen. Anders gaat het mis.

En weinig mensen in het Westen plaatsen de nodige kanttekeningen bij die onheilsboodschap. In de eerste plaats concentreert het vervuilingsprobleem zich niet in het Westen! De werkelijke vervuilers vinden wij in Oost- en Zuidoostelijk-Azië. In China, Mongolië en India, maar vreemd genoeg lees ik niet van bezoeken die Greta in die landen brengt. WIJ zijn kennelijk weer eens schuldig aan iets…

Daar komt nog iets anders bij: in de westerse wereld is men al lang doordrongen van de noodzaak om goed voor onze planeet te zorgen. Dat wij schone lucht nodig hebben, schoon water en een niet vervuilde grond weten wij allang en sinds jaar en dag leidt dat er toe dat de burgers en de bedrijven zich daarvoor inspannen! Dus het Westen heeft zichzelf niet echt iets te verwijten. Bovendien dumpen wij in het Westen NIET grote hoeveelheden plastic in de oppervlaktewateren van de planeet! Ook daarvoor moet je in Oost-Azië zijn. De erkenning van die waarheid hoor ik niet uit de mond van Greta’s Groene Khmer fanaten. Wij zijn zogenaamd bezig om eigenhandig de wereld om zeep te helpen.

Daarbij wordt onder meer het te hoog (?) CO2-gehalte in de lucht tot een probleem verklaard (Zou door de – “door ons” veroorzaakte – grote hoeveelheid CO2 de opwarming van de aarde zijn ontstaan? Zo ja, hoe zat het dan bij eerdere klimaatveranderingen in de geschiedenis? Waren daar ook mensen verantwoordelijk voor? Een interessante vraag is bovendien deze: Is de veronderstelde opwarming van de aarde het gevolg van het ”te hoog” CO2-niveau , of de veroorzaker ervan?)

Het is tijd voor nuttige overwegingen. CO2 is een belangrijk onderdeel van onze lucht, want door de zogenaamde koolzuurassimilatie van de groene planten krijgen wij weer zuurstof. Planten nemen namelijk CO2 op een geven onder andere zuurstof af. Plant dus zoveel mogelijk bomen en je hebt de voorwaarde geschapen voor gezonde lucht. Kap bomen en je verstoort de opbouw van gezonde lucht… Als er al sprake zou zijn van menselijk verstoring van dat proces, dan zouden de waanzinnige ontbossingen die plaatsvinden op onze aarde daarvan wel eens schuld aan kunnen hebben! Hebzuchtige individuen die op zoek zijn naar snel verkrijgbare rijkdom aan bodemschatten zien er geen been in prachtige oerwouden, de natuurlijke longen van de aarde, naar de bliksem te helpen. Daar moet men grondig een einde maken.

De ware groene discipel zal steeds een stok vinden waarmee het Westen kan worden geslagen. Na het verhaal over de “schadelijke” CO2-concentratie werden wij er op gewezen dat wij ook een stikstofprobleem hebben waaraan zo snel mogelijk een einde moest worden gemaakt. En die taak werd gelegd op de schouders van onze agrariërs, die qua kennis en werkwijze tot de wereldtop moeten worden gerekend. Zij moeten minder stikstofverbindingen gaan gebruiken. En ook hier gaat op dat overheden die de boeren onder druk zetten te weinig beseffen hoeveel tijd onze agrariërs besteden aan het bedenken van verantwoorde vormen van land- en tuinbouw. Daar zijn onze boeren al lang mee bezig! Maar niettemin: onze allesweter in Brussel, de heer Timmerfrans, beweert dat de Nederlandse manier van boer-zijn “niet meer van deze tijd is’’.

En verder is er natuurlijk sprake van de schade die onze heilige koeien, de auto’s, en het vliegverkeer aan het milieu (en dus impliciet aan het klimaat) toebrengen vanwege de uitstoot van uitlaatgassen en/of stofdeeltjes… Ook daartegen moet worden opgetreden. Wanneer alle EU plannen tot redding van ons klimaat worden uitgevoerd, zal het gevolg zijn dat allerlei belangrijke onderdelen van onze economie, energievoorziening en infrastructuur zullen worden aangetast. Het Europese continent zal zeer verarmen, omdat de rol van industrieën die de economieën dragen zijn teruggedrongen. Dat is nu wat de EU, lopend aan de leiband van de Groene dictatuur, teweeg zal brengen. En slechts weinigen lijken dat te beseffen.

Het vreemde is dat het nieuwe probleem, de Corona-virus pandemie op zeer vergelijkbare wijze ons maatschappelijke welzijn onderuit haalt. Niemand weet precies hoe ernstig dit virus is. Er bestonden allang Corona-virussen, maar die hadden als slachtoffers bepaalde diersoorten. Men vermoedt dat vleermuizen die aan het virus leden in China op de een of andere manier de ziekte konden overbrengen op mensen. De aantallen dodelijke slachtoffers wereldwijd zijn nog niet bekend.

Maar andermaal zien wij dat er op verschillende plekken in Europa grootschalige, preventieve maatregelen worden getroffen, die tot doel hebben de verspreiding van deze ziekte tegen te gaan, allerlei economische sectoren zwaar dreigen te treffen.

Ik ben er van overtuigd dat de EU – die er als organisatie bepaald slecht voorstaat – zit te wachten op enorme “calamiteiten” die kunnen dienen om de bevolkingen in de armen van “Brussel” te drijven. De EU-elites zullen zeker proberen bestuurstechnisch maximaal te profiteren van de problemen die zich voordoen. De EU wil ALLE macht naar zich toetrekken.

Daarom is NU NEXIT meer dan nodig!

Door:
“Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Het grote “nut” van het klimaatprobleem en de Corona-pandemie voor de EU-plannen

 1. Deze nexit was tien jaar geleden al nodig toen bekend werd dat er in Brussel alleen maar zakkenvullers zitten die het val dood hebben aan de Europesche burger.
  Het was al duidelijk toen het Nederlandse referendum afgeschaft werd door de communisten van D 66 geimplimenteert.
  Veel mensen hebben nog steeds niet door dat ze genaaid worden door het volk (vuilnis) waar ze zelf op gestemd hebben.

  Geliked door 2 people

 2. ronjaspers zegt:

  De E.U. is een uitvoerend kantoor van de bilderberg groep.Er moet 90% van de wereldbevolking uitgemoord worden,ze zijn al decennialang bezig om manieren te vinden om ons uit te roeien.Door middel van biowapens zoals,ebola,aids en kanker.De islamitische invasie,alles voor een N.W.O.

  Geliked door 1 persoon

 3. Henk.V zegt:

  Hoogst nuttige info, Klaas! Bedankt !

  Geliked door 1 persoon

 4. henk verhoef zegt:

  de evolutie is nooit gestopt en zal niet stoppen( vreten of gevreten worden)
  dus zie je dat de blanke man steeds meer uitgeroeid/omgeruild word omdat hij het laat gebeuren
  Hij bijt niet meer van zich af

  Kijk nu eens na die homo robot jetje– daar veegt de getinte/zwarte toch zijn zwarte reet mee af en
  groenlinkse mientje hersenloze haarnetje heeft toch liever een VENT in bed voor regeneratie( en een beetje degeneratie)
  Maakt voor de planeet helemaal niet uit wat er gebeurt en wie er schuld aan is
  de planeet lost het gewoon op– en dan verdwijnt er iets voor altijd– de dino een b;loemetje of de blanke man– sowhat

  Geliked door 2 people

 5. droevige mof zegt:

  Er is momenteel een voorzienbaar scenario. In Italië zijn de economie en het sociale leven tot stilstand gekomen, is er een enorm productieverlies en raken de belastinginkomsten in het slop. Italië gaat failliet en verlaat de ECB, omdat de op twee na grootste economie van de EU niet kan worden “gered”. Dit kan een domino-effect teweegbrengen, zoals een nexit.
  Duitsland is de hekkensluiter. Ze keken uit naar de Endsieg, ha ha.

  Geliked door 2 people

 6. Lucky zegt:

  Géén klimaathysterie = géén wetenschapper!
  https://www.breitbart.com/europe/2020/03/08/delingpole-wikipedia-airbrushes-list-of-climate-sceptical-scientists-out-of-history/

  Delingpole: Wikipedia Airbrushes List of Climate Sceptic Scientists Out of History

  Wikipedia has deleted its ‘List of Scientists Who Disagree with the Scientific Consensus on Global Warming’.

  Stalin — who set the template for airbrushing inconvenient people out of history — would no doubt have heartily approved of this wanton act of censorship.

  But what would probably have pleased him more is the magnificently twisted justification offered by the editor responsible.

  “The result was delete. This is because I see a consensus here that there is no value in having a list that combines the qualities of a) being a scientist, in the general sense of that word, and b) disagreeing with the scientific consensus on global warming.”

  What this Wikipedia editor is saying, in other words, is that if you’re a scientist who doesn’t believe in global warming then that automatically makes you not a scientist.

  In fact many tens of thousands of scientists are sceptical of catastrophic man-made global warming theory, including some of the most eminent experts in the field, among them physicists Dr Richard Lindzen of MIT and Dr Will Happer of Princeton

  Nl
  Delingpole: Wikipedia Airbrushes Lijst van klimaatsceptici uit de geschiedenis

  Wikipedia heeft de ‘Lijst van wetenschappers die het niet eens zijn met de wetenschappelijke consensus over de opwarming van de aarde’ verwijderd.

  Stalin – die de sjabloon heeft bepaald om ongemakkelijke mensen uit de geschiedenis te airbrushen – zou ongetwijfeld van harte hebben ingestemd met deze moedwillige censuur.

  Maar wat hem waarschijnlijk meer zou hebben behaagd, is de prachtig verwrongen rechtvaardiging die de verantwoordelijke redacteur biedt.

  ‘Het resultaat was verwijderen. Dit komt omdat ik hier een consensus zie dat het geen waarde heeft om een ​​lijst te hebben die de kwaliteiten combineert van a) wetenschapper zijn in de algemene zin van dat woord, en b) het niet eens is met de wetenschappelijke consensus over de opwarming van de aarde. ”

  Met andere woorden, deze Wikipedia-editor zegt dat als je een wetenschapper bent die niet gelooft in de opwarming van de aarde, dat je automatisch geen wetenschapper maakt.

  In feite zijn tienduizenden wetenschappers sceptisch over de rampzalige door de mens veroorzaakte opwarmingstheorie, waaronder enkele van de meest vooraanstaande experts in het veld, waaronder natuurkundigen Dr. Richard Lindzen van MIT en Dr. Will Happer van Princeton

  Like

 7. Lucky zegt:

  Ondertussen in Spanje

  International mainstream media refuses to cover the fact that Spanish farmers have joined the international #GiletsJaunes #YellowVest movement weeks ago & are now rebelling against the globalist Spanish far-left govment which treats local farmers horribly

  Internationale reguliere media weigeren te vermelden dat Spaanse boeren zich weken geleden hebben aangesloten bij de internationale #GiletsJaunes #YellowVest-beweging en nu rebelleren tegen de globalistische Spaanse extreem-linkse regering die lokale boeren vreselijk behandelt

  Like

 8. Lucky zegt:

  Tsja, wat is hamsteren…..je kan beter 1 keer flink shoppen voor een wat langere tijd, dan elke dag in de supermarkt met besmettingsgevaar rond te gaan lopen.

  https://tpo.nl/2020/03/13/mark-rutte-stop-met-hamsteren-het-is-niet-nodig/

  Mark Rutte: Stop met hamsteren, het is niet nodig
  Bovendien treft het hulpverleners

  Premier Mark Rutte roept Nederlanders op te stoppen met het hamsteren van bijvoorbeeld wc-papier en voedsel. Dat is niet alleen onnodig, het treft ook “mensen die hard voor ons aan het werk zijn” en na een lange dag de schappen leeg aantreffen, zegt hij.

  Like

 9. Hans van Straaten zegt:

  Goed stuk weer, Ben het helemaal met Henk V eens, kudo’s

  Like

 10. M. zegt:

  Is iedereen aan de schijterij van de angst of zo dat men zo een drukte maakt om wc papier en er bergen van in slaat?
  Als na een week je koelkast leeg is dan valt er weinig meer af te vegen.

  Geliked door 1 persoon

 11. M. zegt:

  Er is geen klimaatprobleem.
  Wel mensen die met weermodificatie het weer kunnen beinvloeden waarmee het moet lijken dat er klimaat problemen zijn.
  Men kan het laten regenen, hagelballen veroorzaken, stormen opwekken etc.
  En als je weet waar je moet kijken want men maakt alles openbaar voor wie oplet en men maakt altijd de plannen kenbaar als je weet waar je kijken moet.
  Een militair geloofde mij niet toen hij naar Sint Maarten moest voor de schade van de storm en dat ik zei dat hij wel langer zou moeten blijven omdat storm Marie ook nog langs zou komen.
  En wie kwam er langs , precies storm Marie.
  Nu weet hij dat ik niet achterlijk ben want hoe kon ik dat weten?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s