Bulgarije heeft een stuwdam geopend om migranten te stoppen

(Vertaling: E.J. Bron)

De hoge waterstand in de rivier Marika zou een natuurlijke hindernis moeten worden voor illegale migranten uit Turkije. Daarom heeft de Bulgaarse leiding de stuwdam in het Ivaylovgrad-stuwmeer in het zuidoosten van het land geopend.

De beslissing om de stuwdam te openen, werd genomen op verzoek van de Griekse autoriteiten. De rivier Marika stroomt door Bulgarije, Griekenland en Turkije en mondt uit in de Egeïsche Zee. In Griekenland stroomt de rivier langs de Turks-Griekse grens, die op grond van de toestroom van door Turkije doorgelaten migranten naar Europa moeilijk te controleren is.

“Nadat de migranten de door de militairen, de politie en de Frontex-troepen geblokkeerde Kastani-kruising niet konden oversteken, sturen smokkelaars de migranten de rivier Marika over. Dit is een van de in de afgelopen jaren gebruikte routes. Tot nu toe werd de stuwdam zelfs ten tijde van de grootste toestroom van migranten in de jaren 2013-2015 nog niet geopend”, stelden de Bulgaarse media vast.

Bron:
https://de.news-front.info

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Lucky”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", Bulgarije, gezond realisme, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Turkije. Bookmark de permalink .

10 reacties op Bulgarije heeft een stuwdam geopend om migranten te stoppen

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Soms gaat mijn fantasie met me aan de haal, vandaar dat ik me bij het lezen van dit bericht bijna verslikte.
  Zag het in gedachte al voor, een vallei aan de grens waar honderden migranten hun tentje neerzetten en dan boven op de berg bij het stuwmeer een hotemetoot die zegt “doortrekken maar” en met een beweging alsof hij de wc doortrekt de sluizen openzet. 😀
  Zwemmen jongens ! Dat hou je niet tegen met een bidkleedje !!

  Geliked door 3 people

 2. Lucky zegt:

  Migrantenstop…door corona.
  https://www.breitbart.com/europe/2020/03/13/coronavirus-halts-migrant-transport-ngo-activity-italy/

  Coronavirus Halts Migrant Transport NGO Activity in Italy

  The coronavirus outbreak that has led to the quarantine of all of Italy has stopped the activity of migrant transport NGOs in the Mediterranean.

  Migrant transport NGOs have seen their ships remain in dock due to the spread of the coronavirus with the last activity taking place in late February when the NGO Sea Watch was able to land 194 migrants in the country.

  Arrivals of migrants in their own boats from North Africa have also halted since February 28th, according to a report from Italian newspaper Il Giornale, which states that the last boat to depart from the area took place off the coast of Libya and was intercepted by the local coastguard.

  Nl
  Coronavirus stopt NGO-transport van migrantenvervoer in Italië

  De uitbraak van het coronavirus die heeft geleid tot de quarantaine van heel Italië heeft de activiteiten van NGO’s voor migrantenvervoer in de Middellandse Zee stopgezet.

  NGO’s voor transport van migranten hebben gezien dat hun schepen in de haven blijven vanwege de verspreiding van het coronavirus. De laatste activiteit vond eind februari plaats, toen de NGO Sea Watch 194 migranten in het land kon landen.

  De aankomst van migranten in hun eigen boten uit Noord-Afrika is sinds 28 februari ook gestopt, volgens een rapport van de Italiaanse krant Il Giornale, waarin staat dat de laatste boot die het gebied verliet voor de kust van Libië plaatsvond en werd onderschept door de lokale kustwacht.

  Geliked door 2 people

 3. verwardeman zegt:

  Dat zouden wij met de Randstad ook kunnen doen , is heel die DEUGREGIO van iSSlamsterdam
  en omstreken verzopen !
  WEL eerst alle blanke Nederlanders tijdig waarschuwen naar het oosten van ons landje te
  komen voordat de sluizen open gaan , het gros van die kutmoSSels kan niet zwemmen……………….
  Oh ja , pardon , die DEUGKUT van een Halalsema en vrienden waarschuwen we NIET.
  Gna , gna , gna , gnaaaaaa………………….

  Geliked door 3 people

 4. Luchtpint zegt:

  De waterlinie strategie. Benieuwd of het zal werken.

  Geliked door 2 people

 5. Rensk. zegt:

  Deden ze in de vorige eeuwen ook. Land onder water zetten tegen Lodewijk de 14 de en zn leger. Dat werkte als een tierelier.

  Geliked door 4 people

 6. Mary zegt:

  Ja dan wordt het zwemmen of verzuipen en de meeste kunnen niet zwemmen……… wat een goed idee!!!!!! (LOL).

  Geliked door 4 people

 7. Blaffertje zegt:

  Geweldig.
  Geen halve maatregelen.

  Like

 8. Jules Vismale zegt:

  De Bulgaren zijn (uitzonderingen daargelaten) blijkbaar nog steeds niet dol op buitenstaanders en indringers! Tijdens WO II heeft Bulgarije wel de kant van Duitsland gekozen en meegeholpen om Joegoslavië en Griekenland onder hen te verdelen maar werden de 50.000 Bulgaarse joden niet gedeporteerd zodat zij de oorlog overleefden!
  Helaas was de Bulgaarse regering NIET zo genadig tegen de 11.000 Griekse, Servische en Bulgaarse joden uit Thracië en Macedonië, de gebieden die zij had geannexeerd, want die werden vrijwel allemaal naar Treblinka gestuurd en daar vergast waar bovendien nog de 30.000 Bulgaarse joden uit Thessaloniki moeten worden bijgevoegd!
  Niettemin hoop ik dat Bulgarije eveneens NOOIT al die vreselijke “migranten” daar zullen toelaten en hen gewoon verjagen want anders zou het land zichzelf ruïneren!

  Like

 9. Alex Delarge zegt:

  Origineel bedacht.Net als de Grieken met de ventilatoren.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s