Corona-virus: Schoolsluitingen in Beieren, Bremen, Berlijn, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Schleswig-Holstein en Saarland

Screenshot_179

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Corona-virus veroorzaakt drastische ingrepen in het dagelijks leven van de Duitsers. Vandaag verkondigden de deelstaten Beieren, Bremen, Berlijn, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Schleswig-Holstein en Saarland de volledige sluiting van hun scholen vanaf aanstaande maandag. Ook crèches zullen in de meeste van deze deelstaten gesloten worden.

Duits - Zuerst

“De Duitse regering heeft de scherpere maatregelen die door het Robert-Koch-Instituut worden geadviseerd, opgepakt en verdedigd. De vakmensen van het instituut zouden tijdens de bijeenkomst met de ministers-presidenten van de deelstaten ´uitermate dringend hebben voorgelegd´ dat men nu nog de mogelijkheid zou hebben om in de komende vier tot zes weken bij de verlangzaming van de uitbreiding van het virus ´echt iets te kunnen doen door het aantal sociale contacten zoveel mogelijk te beperken´, zei regeringswoordvoerder Steffen Seibert. Hij verwees naar het advies om niet alleen grotere, maar ook kleinere bijeenkomsten af te zeggen en naar de aankondiging van meerder deelstaten om nu scholen, crèches en hogescholen te sluiten. ´Omdat het er om gaat deze vier tot zes weken nu te gebruiken, die zeker mede beslissend zijn over het verloop van de pandemie in ons land´”, vat de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” de actuele ontwikkeling kort en bondig samen.

Intussen is ook het Duitse leger er in het kader van de ambtelijke hulp mee begonnen actief te worden in de civiele gezondheidszorg en heeft het hospitaalsoldaten geactiveerd.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

7 reacties op Corona-virus: Schoolsluitingen in Beieren, Bremen, Berlijn, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Schleswig-Holstein en Saarland

 1. Pingback: Aan de weglachpremier | E.J. Bron

 2. Monalisa zegt:

  Nederland wacht nog even een tijd dat de scholen dicht gaan de kinderen moeten eerst opa en oma aansteken, dan houd Rutte een hoop geld over. Geen aow en pensioen meer.

  Like

 3. Tineke zegt:

  Als er nog geen naam gegeven was aan dit virus,had iedereen gezegd het was een heftig griepseizoen dit jaar.
  Ik wil niets bagatelliseren,maar mensen worden ook heel bang gemaakt,en daar steken ze ook heel veel mensen mee aan ,ze maken elkaar gek.
  Een kennis belde mij vanmorgen of ik nog naar de winkel durfde.
  Ik zeg”we moeten toch eten”?
  Lang verhaal kort…..ze gaat maandag wel naar het ziekenhuis voor controle.
  Wat ik bedoel te zeggen…waar moet je de grens trekken…..
  Het lijkt alleen nog maar over ”corona” te gaan.
  Vanuit Den-Haag nog niemand gehoord over dat Wiebes en Asscher allang op de hoogte waren van de toeslagenaffaire,ook nog niemand daar gehoord over die kale kneiter van justitie in de zaak van Julio Poch.
  Iedereen is druk met corona,corona…….

  Like

 4. andre zegt:

  Hier zie je hoe systemen werken/niet werken. In Duitsland is er lokaal/federaal beslist wat het beste is voor de lokatie/federatie onderbouwd door mensen met kennis van zaken en een normaal nuchter verstand. In NL zit de centrale macht in Den Haag en nog beroerder een stukje verderop in Bruxxel. Hier zit geen kennis laat staan verstand om federaal lokaal te kunnen beslissen. Sterker nog het interesseert ze geen reet en daarom Nexit!! En daarom weg met Rutte met zn achterlijke partij kartel. Terug naar de republiek.

  Like

 5. M. zegt:

  De behandeling op de intensive care is vooral: beademen. “We volgen het behandeladvies van het RIVM. Daar staat in dat malariamiddelen ingezet mogen worden. Of medicijnen tegen hiv. Dat wordt nu op basis van theoretische gronden gebruikt omdat die effectief zouden kunnen zijn.

  Men doet maar wat?

  Geliked door 1 persoon

 6. M. zegt:

  Omdat men bang is om besmet is raken gaat men met elkaar op een kluitje staan in de overvolle winkels met elkaar staan te lullen over corona?
  En zitten ze allemaal aan dezelfde pinapparaten omdat men bang is om besmet te raken?
  Als ik mijn geld van de bank haal zit ik er aan en de kassa mevrouw en voor de rest niemand maar die smerige neus peuterende vingers die allemaal op het pinapparaat komen dat maakt nog vele male meer contact met vingers uit de neus en weet ik waar die geweest zijn.
  Dit volk is echt knettergek en als je in de winkels komt dan zie je pas hoe gek ze zijn.

  Nogmaals als u niet te vreten heeft na een week is uw stront ook op dus daar zit je dan met je schuur vol met toiletpapier.

  Grote evenementen moeten gesloten behalve grote evenementen in de winkel met zijn allen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s