Tsjechië en Slowakije sluiten de grenzen

Screenshot_173

(Vertaling: E.J. Bron)

Net zoals veel landen daarvoor sluiten nu ook Tsjechië en Slowakije hun grenzen vanwege de Corona-pandemie. Voor de eigen staatsburgers, die uit het buitenland terugkeren, geldt een algemene quarantaineplicht van 14 dagen. Alleen de Merkel-regering [en de Rutte-regering!] wil het wat betreft het sluiten van de grens weer eens beter weten.

Die Freie Welt

Het aantal nieuwe, met de Corona-pandemie verband houdende, meldingen is dusdanig toegenomen, dat het moeilijk is om constant actueel te blijven. Datgene dat zojuist nog de krantenkop van de dag was, is hetzelfde moment al sneeuw van gisteren. En toch zijn er bij het grote aantal berichten een paar die je je bij zullen blijven. Zoals de melding van de Amerikaanse president Donald Trump, die een inreisverbod in de VS uitvaardigde voor Europeanen van het vasteland, wat volgens verwachting voor felle kritiek zorgt van de kant van vertegenwoordigers van de gevestigde partijen en de mainstream media.

De reactie bij deze beide groepen zou in verband met de desbetreffende meldingen uit Tsjechië en Slowakije wel eens hetzelfde kunnen zijn. Beide landen hebben namelijk vanwege de Corona-pandemie hun grenzen volledig gesloten. In Slowakije mogen alleen nog maar mensen binnenkomen die er wonen – en die moeten eerst 14 dagen in quarantaine. Voor alle anderen geldt: wij mogen er niet in. Tsjechië is (nog) niet volledig afgesloten. Hier geldt “alleen maar” een inreisverbod voor reizigers uit Duitsland en 14 andere risicolanden[waaronder ook Nederland!].

Veel ander elanden sluiten scholen en kleuterscholen, zoals o.a. het niet echt centraal in Europa gelegen Ierland. Litouwen sluit scholen en universiteiten tot het eind van de maand. Datzelfde geldt voor Slovenië. En de Formule-1 race in Australië wordt uitgesteld.

Alleen de Merkel-regering [en de Rutte-regering!] doet niets met de leuzen om vol te houden. De deelstaten moeten zelf maatregelen nemen, opdat nationale ministers de onzin van open grenzen mogen blijven verbreiden.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Slowakije, Tsjechië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Tsjechië en Slowakije sluiten de grenzen

 1. hans-e-pans zegt:

  Zou de regerende elite in Europa en de EU zich al met een vaccin tegen Coronavirus (officieel COVID-19) hebben laten inenten?

  Like

 2. Nemesis zegt:

  Als Merkel dat zo beslist, doet haar slijmerig kontkruipsel het gewoon ook.

  Like

 3. reageerbuis zegt:

  Dus nu kunnen grenzen wel degelijk gesloten worden!

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  Angela Merkel weet natuurlijk vast NIET dat de nazi-Duitsers 6 jaar lang Tsjechië gruwelijk hebben geterroriseerd en de Russen zelfs 45 jaar lang en met behulp van de westerse geallieerden! Ik kan me daarom heel goed voorstellen dat veel Tsjechen, niet allemaal natuurlijk, nog steeds een vreselijke hekel hebben aan de Duitsers, Russen en de westerse geallieerden en willen zij zich thans niet meer door hen de les laten voorschrijven!
  Slowakije daarentegen heeft wel gecollaboreerd met de nazi’s maar zij waren de terreur van de Russen natuurlijk evenmin vergeten.
  En nou terug te komen op de vluchtelingen, immigranten en het coronavirus: Deze twee landen weten donders goed dat ze hun eigen land naar de Filistijnen helpen als ze deze figuren, mits ze het virus al hebben, daar binnenhalen dus gewoon die grenzen nog verder dichtgooien voor dat uitschot!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s