Corona-virus: Ook Denemarken sluit de grens en laat geen buitenlanders meer binnen

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Vanwege het Corona-virus sluit Denemarken de grens en zal het geen buitenlanders het land meer binnenlaten. Dat heeft de sociaaldemocratische minister-president Mette Frederiksen gisteren op een persconferentie aangekondigd. Levensmiddelen en medisch materiaal mogen nog steeds ingevoerd worden, maar toeristen en andere reizigers mogen niet binnenkomen.

Daarvoor had de Deense minister van Buitenlandse Zaken alle Deense toeristen opgeroepen om terug te keren naar huis. Denen, die in het buitenland wonen, mogen daar echter blijven. Tot gisteren waren er meer dan 800 bevestigde besmettingen met het Corona-virus in Denemarken. Scholen en crèches blijven twee weken lang gesloten. Het parlement in Kopenhagen heeft bovendien een strikte noodplan-wet aangenomen dat het zich niet houden aan regels, zoals voorgeschreven testen, bestraft. Naturalisaties werden eerst opgeschort, omdat de ceremonie afgesloten wordt met een handdruk. Critici beschouwen dat als een excuus.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, gezond realisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Corona-virus: Ook Denemarken sluit de grens en laat geen buitenlanders meer binnen

 1. vangie1206j zegt:

  Oh wat prachtig geen asiel eisend getijsem.

  Geliked door 1 persoon

 2. Stef zegt:

  Er is een iets wat nu wel bewezen is. De grenzen zijn zo gesloten!

  Like

 3. Rensk. zegt:

  En dan lees ik: artsen schrikken ervan hoe weerloos we zijn. Tja dat het hele (oostblokmensen weten nog zich nog wel de slechte tijd te herinneren) europese volk totaal weerloos is dat weet ik al jaren. Je hoeft alleen maar te observeren op straat en je oor te luisteren leggen en je weet voldoende! 1 klik met de computer en men is vriend of vriendin van elkaar. Het is om je werkelijk dood te lachen en zooooooooooooo ontzettend triest om maar een klein voorbeeld te noemen. Indien men vrede wil wees voorbereid op oorlog.

  Geliked door 1 persoon

 4. koddebeier zegt:

  Verstandige regeringen nemen verstandige besluiten,he Rutte !!

  Geliked door 1 persoon

 5. droevige mof zegt:

  “Critici beschouwen dat als een excuus.” Excuus, voorwendsel, dat is het sleutelwoord om de coronahype te illustreren. De Denen zijn de realiteitsgestoorde Duitsers en Zweden al geruime tijd spugzat. En ze willen ook niet meedoen aan de afschaffing van hun nationale identiteit via migratie en vluchtelingen. De Denen hebben de Duitsers al in 1940-45 laten zien dat ze zich niet laten onderdrukken. En deze keer laten ze ons weer zien hoe nationale trots en dapperheid eruit ziet. En in Berlijn krabben ze aan hun hoofd.
  Wanneer sluiten de Nederlanders de grens met Duitsland totdat de Duitsers tot bezinning zijn gekomen? (Helaas ook voor de Duitsers die het niet verdienen.) Want het Merkel systeem is de motor van de Europese zelfvernietiging
  Corona is een goed excuus.

  Like

 6. Eric zegt:

  Vijgen na Pasen. Het sluiten van de EUROPESE grenzen had in januari moeten gebeuren. Rusland, Mongolië en Singapore hebben vanaf januari geen Chinezen meer binnengelaten, waardoor het coronavirus niet voorkomt in die landen. Maar onze ‘leiders’, met vooraan de linkse Italiaanse regering, wilden natuurlijk de grenzen niet sluiten. Ze worden niet gesloten tegen islamtuig, waarom zouden ze dan tegen coronachinezen gesloten worden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s