Griekse patriotten actief om Europa tegen de invasie van de migranten te verdedigen

Screenshot_201

(Door: Nicholas Paphitis – Vertaling: E.J. Bron)

Morio, Griekenland (AP) – In de loop der jaren zijn de dorpsbewoners, die in de buurt van de Griekse grens met Turkije wonen, eraan gewend geraakt dat kleine groepen mensen illegaal hun land binnenkomen. De Griekse bewoners boden de net aangekomen nieuwelingen vaak een beetje eten aan en brachten hen naar het dichtstbijzijnde politiebureau of treinstation. Maar de hartelijke begroetingen werden steeds minder.

News for Friends.de

Toen Turkije ermee begon duizenden mensen naar Griekenland te leiden en erop stond dat haar oude regionale rivaal en NAVO-bondgenoot hen als vluchtelingen op moest nemen, sloot de Griekse regering de grens en haastte zich om de politie en het leger te versterken om de stroom in te dammen.

De Grieken in de grensregio gingen achter de toenemende groep grenswachten staan, verzamelden proviand en droegen aan de als nationaal beschouwde inspanningen bij om een door Turkije aangespoorde inval te stoppen.

In meerdere gevallen verzochten de autoriteiten de met het plaatselijke terrein vertrouwde dorpsbewoners om te helpen bij de speurtocht naar migranten, die het gelukt was om door de gaten in het grenshek te kruipen of de rivier Evros over te steken, die het grootste deel van de 212 kilometer lange grens met Turkije vormt.

“Wij zijn hier geboren, wij wonen hier, wij werken hier, wij kennen de oversteekpunten beter dan wie dan ook”, zegt Panayiotis Ageladarakis, burgemeester in Amorio, een dorp dat ongeveer 300 meter van de oever van de rivier verwijderd ligt.

Andere dorpen reageerden eveneens op de oproep om vrijwilligers. Kleine groepen ongewapende mannen bewaken bekende oversteekpunten na het invallen van de duisternis.

“We zitten op de oversteekpunten en ze komen”, zei Ageladarakis tegenover The Associated Press, toen hij ´s nachts in een pick-up over een hobbelige weg in een Grieks grensdorp reed. “We houden ze meestal op die plek, roepen de politie, die hen dan arresteert. Daarna is het een zaak van de politie. Het interesseert ons niet waar ze hen naartoe brengen. Wij proberen alleen de inspanningen van het leger en de politie te ondersteunen.”

Ook kwam er hulp voor de grenstroepen van ondernemingen en winkeliers in de Evros-regio. Nikos Georgiadis, hoofd van de plaatselijke vereniging van restauranteigenaren, zei dat zijn collega´s levensmiddelen en water aan eenheden geleverd zouden hebben die op vier plaatsen aan de grens gestationeerd waren. “Ze hebben ons ook om maskers en handschoenen gevraagd en we zullen proberen deze op te scharrelen”, zei hij.

Agedalarakis zei dat alle migranten die hij in de afgelopen dagen ontmoet zou hebben, coöperatief geweest zouden zijn. “Deze mensen zijn bang. Niemand heeft voor problemen gezorgd”, zei hij.  Maar de burgemeester zei dat de mensen die hij zou ontmoeten er volgens hem niet zo zouden uitzien alsof ze op de vlucht zouden zijn voor oorlog in hun eigen landen. “Er komt niemand uit een oorlog”, zei hij. “Geen een van hen is vluchteling. Het zijn allemaal illegale migranten die daarom proberen om op deze wijze Europa binnen te komen.”

De Griekse autoriteiten geven aan dat van de 252 personen die verleden week vrijdag wegens illegale binnenkomst gearresteerd werden, 64% Afghanen, 19% Pakistani, 5% Turken en 4% Syriërs waren. De anderen kwamen uit Irak, Iran, Marokko, Ethiopië, Bangladesh en Egypte.

Bron:
https://news-for-friends.de
Door: Nicholas Paphitis

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, burgermoed, Demografie, Eurabië, Europa, gezond realisme, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, soevereiniteit, Turkije, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Griekse patriotten actief om Europa tegen de invasie van de migranten te verdedigen

 1. Luchtpint zegt:

  Overschot van gelijk hebben ze.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  Hadden ze beter direct kunnen doen, want als je realitisch nadenkt dan voel en weet je dat er geen end aan komt en je dat toch niet vol kunt houden. Simpel zat. Gewoon een kwestie van je hersens gebruiken. Dan hadden ze eerder een signaal afgegeven aan die idioten van de EU

  Geliked door 1 persoon

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Misschien is het een idee om een crowd funding te starten om deze Grieken te helpen met materiaal. En mogelijk zijn er ook vrijwilligers om daar te gaan helpen.

  Like

 4. Alex Delarge zegt:

  Hoog tijd om de Grieken te helpen door bijvoorbeeld een deel van hun schulden kwijt te schelden.

  Like

 5. Jan zegt:

  Frontversterkingen

  Like

 6. NAVO moet ons beschermen tegen dictator Erdhogan, maar doet dit niet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s