In 1972 voorspelde de Club van Rome wereldwijde ineenstorting voor het jaar 2020

Screenshot_196

Het was begin jaren zeventig en voor velen had de toekomst van de menselijke beschaving er nooit rooskleuriger uitgezien. Maar de besloten en geheimzinnige Club van Rome – waarvan de leden huidige en voormalige staatshoofden, VN-bureaucraten, diplomaten en bedrijfsleiders van over de hele wereld zijn – waren het daar niet mee eens.

Volgens deze elite en gesloten groep zou de wereld in 2020 instorten

MIT-onderzoekers hadden de opdracht van de Club van Rome gekregen om te voorspellen hoe de toekomst van wereldwijde groei eruit zou zien gezien de eindige planetaire hulpbronnen. En het wiskundige model, ontwikkeld door een baanbrekende computeringenieur bij MIT, voorspelde iets angstaanjagends. Iets zo extreem dat het in feite het einde betekende van de menselijke beschaving op aarde.

Lees verder>>>
(h/t “JG”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op In 1972 voorspelde de Club van Rome wereldwijde ineenstorting voor het jaar 2020

 1. Piet Snot zegt:

  Dat konden ze “voorspellen” omdat ze wisten dat er een verdrag zat aan te komen om de islam hier te importeren en onderdeel te laten worden van Europa.
  We lopen dus precies op schema zoals ze het berekend hebben toen.
  Misschien dat ze afwijking hebben van een paar jaar, maar veel zal het niet schelen.

  Geliked door 3 people

 2. Johan zegt:

  Wat een onzin allemaal. Het is nu 2020 en de wereld is helemaal niet ingestort.
  We hebben nu alleen te maken met een nieuwe pandemie, die de wereld in zijn greep houdt.
  Zoals de wereld dat al vaker in het verleden heeft meegemaakt. Denk aan de Spaanse griep van 100 jaar geleden, waarbij miljoenen doden vielen. Of denk aan de pest-epidemie in de middeleeuwen, waarbij half Europa uitgeroeid werd. Wat dat betreft is er dus niks nieuws onder de zon.
  Overigens zijn er tot heden slechts 10 doden te betreuren in Nederland.
  Dus de vraag is : Vanwaar al die ophef ? Waarom moet het hele land en half Europa op slot ?
  De tijd zal het leren, of het correct was om de economie de nek om te draaien.
  Of hebben we in nodeloze paniek onszelf de das om gedaan ?
  Uiteraard staan er ook nu weer meteen allerlei profeten en deskundologen te trappelen om het einde der tijden aan te kondigen. Ook wat dat betreft : niks nieuws onder de zon.

  Geliked door 3 people

  • Luchtpint zegt:

   De economie wordt sowieso de nek omgedraaid door “vluchtelingen” (=armoede) te importeren uit het bevolkingssurplus elders op deze planeet. Dat is de grote fout die we in het Westen blijven maken : solidariteit tonen met anderen zonder dat we iets van waarde terugkrijgen. Als we in West-Europa zo nodig ootmoedig proberen blijven naar de rest van de wereld toe, dan zijn onze eigen burgers slechter af. Dat merk je overal vandaag.

   Voor gewone Belgen en Nederlanders wordt het de bodem schrapen van het kan niet meer. Wie hier stomweg met het excuus “vluchteling” binnen komt, krijgt alle lusten in de schoot geworpen. Wij krijgen alleen de lasten. En de politiek wil het immigratie-en vluchtelingenbeleid niet saneren, neen. Die vinden gewoon dat wij, nu al gebukt gaand onder te hoge belastingen, heel het boeltje moeten financieren door nog meer belastingen op ons dak te krijgen. De vluchtelingen nemen het er lekker van, en wij, de gewone burgers, zitten met de handen in het haar te verarmen.

   Ik ben er zelf niet overtuigd van dat dat corona virus het echte probleem is vandaag. De overbevolking van de wereld als bron voor nog meer miserie in Europa, daarentegen, dat is voor mij het échte probleem. Maar daar hebben onze politici geen oren naar. Neen, want die plooien mooi dubbel met hun “respect” voor VN mensenrechten verdragen, en zo, dat is voor hen de prioriteit. Dat zou echt moeten ophouden, nu.

   In vergelijking stelt dat virus niks voor.

   Geliked door 2 people

   • Gienekehado zegt:

    Raak, kan zo op de voorpagina van een “nette” krant! Met groot respect voor de zorgmedewerkers, grote minachting voor de zgn. Elite (Vulles!!)

    Like

   • M. zegt:

    De wereld is niet overbevolkt dat vinden alleen onze slavendrijvers omdat de kudde voor hun te groot word om te handelen en hun eigen smerige reet veilig te houden.
    Pak eens een vliegtuig en kijken eens om je heen er is ruimte zat op de wereld.
    De mensen zitten op elkaar gepropt bij elkaar maar er zijn niet teveel mensen dat is totale onzin.

    Bij een totaal verzwakte en zieke bevolking waarvan 10 miljoen chronische zieken die niet beter worden en zo’n 6 miljoen kankerpatiënten daarbij vergeleken is dit virus een lachertje.
    Zijn die mensen minder ernstig omdat ze langzaam dood gaan in plaats van snel?

    Geliked door 1 persoon

   • LUCIA zegt:

    Wij moeten de regie over onszelf terug pakken als we het aan de aardsleugenaars als Ratte & Co overlaten, dan zijn we pas dom, deze super incompetente regering moet vallen en zo snel mogelijk Ratte & co is 1000x erger dan Corona… waarom hebben de stomme mensen dat niet door!!!

    Like

 3. Zit je daar in je op 2 salarissen gekochte Kippenhok van 350.000 en gooit een Klein Beestje ‘roet in het eten’. Vakantie van 5000 ook nog naar de kloten…

  Like

 4. Lucky zegt:

  Nu is het compleet..
  https://tpo.nl/2020/03/14/isis-neemt-maatregelen-tegen-coronavirus/

  ISIS neemt maatregelen tegen coronavirus
  Jihadisten moeten mond bedekken tijdens het hoesten en regelmatig handen wassen

  Terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS) roept haar strijders op niet naar gebieden te gaan waar het nieuwe coronavirus heerst. Dat meldt televisiezender Al Arabiya zaterdag, die zich baseert op oorlogsdeskundige Aymenn Jawad Al-Tamimi.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Nou je hoeft geen wiskunde gestudeerd te hebben of computergeleerde te zijn om in te zien dat de groei van de wereldbevolking niet eeuwig door kan blijven gaan en al helemaal niet in het huidige tempo.
  Zoals ik al eens eerder gezegd heb; normaliter grijpt de natuur op zeker moment in, de ellende is dat de medische wetenschap telkens als het fout dreigt te gaan ingrijpt.
  Zet een plant in de aarde, verzorg hem en hij zal bloeien als nooit tevoren.
  Neem meerdere hectaren en zet die vol met honderdduizenden dezelfde planten, verzorg ze en binnen de kortste tijden breekt er een plantenziekte uit waardoor het leeuwendeel verloren gaat.
  Ja zult u zeggen, en al die boeren dan?
  Nou waar denkt u dat die zouden blijven zonder alle insecticiden en andere bestrijdingsmiddelen?
  Als we de Oostvaardersplassen na de inrichting nooit meer hadden bekeken dan zou de overpopulatie zich tegen zichzelf hebben gekeerd, als het niet door voedseltekort zou zijn geweest dan wel doordat er een ziekte de kop opsteekt.
  Maar ja dat vinden we dan weer zielig (terecht want we hebben zelf die omstandigheden geschapen) en dan gaan we ze stiekem bijvoeren.
  Slim, dan overleven ze het en gaan ze zich weer verder voortplanten.
  Wat de mens betreft.
  Wie weet gaat het ’t coronavirus nu wel lukken wat eerder bijvoorbeeld het ebolavirus en het aidsvirus niet lukte.
  Nee het is geen prettig vooruitzicht maar er moet iets gebeuren want met de huidige groei van de wereldbevolking kan het niet tot in het oneindige door blijven gaan.

  Geliked door 2 people

  • Raak!! Moedertje Natuur heeft altijd het laatste woord!

   Like

  • Luchtpint zegt:

   “Nee het is geen prettig vooruitzicht maar er moet iets gebeuren want met de huidige groei van de wereldbevolking kan het niet tot in het oneindige door blijven gaan.”

   Ben ik het helemaal mee eens. Plus, op die manier krijg je nog meer “vluchtelingen” die bij hoog en laag volhouden dat het in hun land niet uit te houden valt en die dan maar naar hier proberen komen. Wat gewoon niet gaat : West-Europa zit nu al vol !!

   Geliked door 1 persoon

 6. Luchtpint zegt:

  Op zich is dit wel een intrigerende video, gezien het feit dat het al in de jaren ’70 werd aangekaart, maar die problemen zijn volgens mij ergens vanzelfsprekend al vaker ter sprake gekomen : dat de wereldbevolking toeneemt en de overconsumptie daardoor stijgt en alle hulpbronnen geleidelijk aan uitgeput raken, is sindsdien door anderen al vaker ter sprake gebracht. Ik kan mij inderdaad inbeelden dat dat een impact heeft op andere zaken.

  Maar daar zit nu net het probleem. Welke conclusie trekken we daaruit m.b.t. de actuele situatie vandaag ? Want eerlijk gesproken, ik kan me inbeelden dat o.a. de armoede onder de bevolking in Westerse landen stijgt en de koopkracht daar daalt, maar daar wordt met geen woord echt over gerept, terwijl ik toch de indruk krijg dat dit voor veel mensen zo’n beetje het hete hangijzer wordt van de laatste 20 jaar. (doet me o.a. denken aan de gele hesjes, e.d.)

  Bovendien lijkt die Club van Rome ook nog eens een soort hernieuwd internationalisme voor te staan, en daar knelt bij mij de schoen. Vanuit mijn eigen standpunt worden er meer problemen veroorzaakt door supranationale organisaties dan er worden opgelost. Moeten al die tendensen een excuus gaan vormen om nog meer internationalistische bemoeienis te propageren ? Want eerlijk gezegd, het belangrijkste probleem dat ik zie opduiken in de 21e eeuw is toch wel het gebrek aan inspraak van gewone burgers, een totaal democratisch deficit op alle niveau’s, zowel op het niveau van nationale staten als regionale niveau’s (zoals bv. steden en gemeenten).

  En dan denk ik o.a. aan manipulatie van de mainstream media, aan een gebrek aan vrije meningsuiting of allerlei pestbelastingen die ervoor zorgen dat een gewone burger niet rond komt op het einde van de maand, en zo.

  Dat zijn voor mij nog altijd de belangrijkere factoren die onze eeuw op dit moment onleefbaar maken : alles wordt over onze hoofden heen beslist en die zogenaamde leidinggevende politieke niveau’s geven geen moer om gewone mensen.

  Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ik ga een heel eind met u mee, het enige is dat u nog steeds gelooft dat we in een democratie leven.
   Nou die is al een tijdje terug overleden hoor !
   Rutte komt dagen na de verkiezing plots met een miljarden kostend plan waar in verkiezingstijd met geen woord over gerept is.
   De PVV en het FvD worden schaamteloos overal ‘democratisch’ uitgesloten.
   Hoezo democratie ??

   Geliked door 2 people

   • LUCIA zegt:

    @ Tijl Uylenspiegel;

    Uit het Dagboek; Vampieren en hun virussen, je vindt ze overal; Nu nog knoflook en een houten staak;

    DEMON-cratie van
    een enge ADDAM’s family
    ze liegen en ze naaien
    verzinnen en verweten-
    schappen hun leugens
    met instituten van
    “uw vraag, wij draaien!!”
    zij doe het zelven
    met het maffia kompas
    met de rechter’s hamer
    en de links terroristische
    vergeet-wat-eens-was-
    niets-pistool
    (niks mag behalve drugs) en
    de onderwereld; Mokro’s riool
    De terroristische kant
    Volkerts hand
    en een hooggeplaatste
    viel met haar paard
    door de mand
    Wij verdrinken al
    lang in dit regeervirus
    erger dan Corona
    en vlooien en luis
    is ongekroond
    regeer gespuis

    Geliked door 1 persoon

   • Luchtpint zegt:

    Dat is het hem nu net. Ik ben juist van mening dat we per definitie niet in een democratie leven. West-Europa houdt de schijn van democratie in stand. Heel de politiek wordt beheerst door bobo’s, gauche caviar, salonsocialisten en neo-liberale bourgeois die de voeling met de verzuchtingen van het volk helemaal kwijt zijn. Dat democratisch deficit wordt niet alleen veroorzaakt door instellingen op supranationaal niveau, maar ook door de politici van de staten die in die instellingen opgenomen zijn. Uiteindelijk zijn het dezelfden die het probleem veroorzaken, op 2 niveau’s tegelijk.

    Ik geloof eigenlijk helemaal niet meer in “democratie”, zelfs niet op nationaal niveau.

    Like

 7. Monalisa zegt:

  Verdienmodelletje verdubbeling eigen bijdrage enz.enz. Dit virus is in 1980 gemaakt in Wuhan laboratorium zelf jammer dat ik geen foto kan doorgeven van boek waar dit in staat, boek is van 1981 Li Chen bracht dit naar de United States naam WAHAN 400 RDNA labs alleen mensen zullen getroffen worden it was the 400 viable strain of man made microorganisms en kan niet langer dan 1 minuut buiten het lichaam overleven. Oke plaatsen zul jij niet maar lezen wel dus hoop dat jij er iets mee doet! Want dit is schandalig!

  Geliked door 2 people

 8. Pingback: Corona-virus!!! | E.J. Bron

 9. Bob Koster zegt:

  Ik heb hier nog het boekje “grenzen aan de groei” plus een dik boek met commentaren, wereldwijd verzameld door Willem Oltmans. De club van Rome was een gezelschap van industriëlen dat wi8lde weten wat groei van bevolking em welvaart betekende voor de ptijs van grondstoffen. Ze gebruikten daar een computer voor, een nieuwerwets apparaat waarvan er toen acht bestonden, alle in de VS. De input bestond uit nullen en enen, evenals de output, toetsenbord en beeldscherm kwamen pas later. Er was niks geheims aan dat gezelschap, er waren ook gaan wereldleiders bij betrokken, dus bovenstaand artikel slaat nergens op.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s