Nog een jaar onder Sadiq Khan: verkiezingen afgezegd wegens Corona

Screenshot_193

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Ook in Groot-Brittannië heerst de “Corona-koorts”. De inwoners van Londen zullen vooral blij zijn. Daar worden de komende verkiezingen – dankzij Corona – met een jaar uitgesteld. De “mes”-hoofdstedelingen krijgen nog een extra 12 maanden onder hun islamitische linkse burgemeester Sadiq Khan (foto) cadeau.

journalistenwatch

De verkiezingen voor de volgende burgemeester van Londen, evenals een serie andere burgemeester- en gemeenteraadsverkiezingen die in mei zouden moeten plaatsvinden, werden wegens bedenkingen met betrekking tot het Corona-virus 12 maanden uitgesteld.

Terwijl de Britse regering tot nu toe geen stappen zoals grenscontroles of het reisverbod van en naar Italië heeft ondernomen om het publiek te beschermen, zou ze vrijdag ter bescherming van politici besloten hebben om de verkiezingscampagne voor de nieuwe verkiezingen op 12 mei aanstaande uit te stellen, verklaarde de burgemeester van Londen op Twitter.

De gemeenteraad- en burgemeestersverkiezingen in Londen zullen nu pas op 12 mei 2021, 12 maanden na dato, plaatsvinden. Of de ambtsperiodes vanwege de verschuiving ingekort worden, zou volgens “Breitbart” nog niet duidelijk zijn.

De beslissing betekent minstens 12 maanden meer voor de Londense burgemeester Sadiq Khan. Hoewel de criminaliteit onder hem tot ongekende hoogten is gestegen en Londen nu geldt als de hoofdstad van de mes-aanvallen en doden, is de moslim heel populair in het bonte Londen. Hij doet het – nog – goed in de peilingen en er werd verwacht dat hij als winnaar uit de verkiezingen tevoorschijn zou komen.

Het uitstel zou mogelijk de Conservatieve uitdager Shaun Bailey ten goede kunnen komen, die in vergelijking met de zwaargewichten, die traditioneel om de functie van burgemeester van Londen hebben gestreden, naar verhouding niet echt bekend is. Een extra campagne jaar kan het voor hem mogelijk maken om zijn profiel te verbeteren.

De beslissing om de verkiezingen uit te stellen, werd donderdag door de kiescommissie op advies van de regering genomen. De commissie had aan de regering meegedeeld dat er “toenemende risico´s” voor de verkiezingen bestaan en dat veel mensen mogelijkerwijs niet zouden kunnen stemmen, bericht de “Daily Telegraph”.

Verkiezingscampagnes omvatten in de regel veel persoonlijke contacten, reizen en bezoeken aan vreemden, een risico dat de huidige premier Boris Johnson blijkbaar niet wil nemen.

Enkele dagen geleden had burgemeester Khan aan het Londense radiopubliek meegedeeld dat de verkiezingen wel zouden doorgaan. Er zou “geen logische reden bestaan om de verkiezingen op te schorten of af te zeggen. Als iemand bang is om naar een stembureau te gaan, dan is het belangrijk om het schriftelijk stemmen zo eenvoudig mogelijk vorm te geven”, aldus de 43-jarige.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Londen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Nog een jaar onder Sadiq Khan: verkiezingen afgezegd wegens Corona

  • M. zegt:

   Dat lag in de lijn van de verwachting dat ze bekende mensen zouden gaan inzetten om u er van te overtuigen dat u zich vooral moet laten vangen.
   Met de ebola stonden ze ook allemaal vooraan om mee te liegen.

   Geliked door 1 persoon

 1. delamontagne zegt:

  Macron op TV gisteren:
  “Iedereen moet gaan stemmen morgen zondag 15 Maart, geen paniek veroorzaken”…………..
  Maar toen………….
  https://www.ad.nl/buitenland/verontruste-topdokters-slaan-alarm-alle-landen-moeten-in-totale-lockdown-er-is-geen-tijd-meer~ac8264b3/

  Like

 2. hans zegt:

  Omdat het (corona) namelijk indirect ook hun koker komt! Het is een middel tot iets. Kan er nog niet helemaal mijn hand op leggen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s