Orbán maakt buitenlanders voor binnenslepen van Corona-virus verantwoordelijk

Screenshot_190

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije zou “een oorlog aan twee fronten” tegen de immigratie en het Corona-virus voeren, zei de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto).

epoch times

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán ziet in de immigratie de belangrijkste reden voor de uitbreiding van het nieuwe Corona-virus in zijn land. Op de vraag waarom Hongarije de universiteiten, maar niet de scholen zou sluiten, zei Orbán gisteren in een radio-interview: “Omdat er veel buitenlanders op universiteiten zijn”. De ervaring zou zijn dat vooral buitenlanders de ziekte binnengesleept zouden hebben en dat deze zich zou uitbreiden onder buitenlanders.

Hongarije zou “een oorlog aan twee fronten” voeren tegen de immigratie en het Corona-virus, zei Orbán. “Er bestaat een logische relatie tussen beiden, omdat beiden zich uitbreiden door beweging.” Tot nu toe werden in Hongarije 19 mensen met een Corona-infectie geregistreerd. Onder hen negen Iraniërs, die grotendeels met een studiebeurs in Hongarije studeren, evenals een Brits staatsburger.

Het Hongaarse ministerie van Binnenlandse Zaken kondigde gisteren aan twee Iraanse studenten uit te zetten, bij wie het virus werd gediagnosticeerd. Zij zouden in een ziekenhuis zonder toestemming een quarantaineafdeling zonder beschermende kleding hebben verlaten. Iran behoort tot de meest door de virusziekte getroffen landen.

Rellen in het ziekenhuis

Tibor Lakatos, leider van de Corona-virus-Taskforce, legde maandag 9 maart in een persconferentie de situatie in Hongarije met betrekking tot de uitbreiding van de Wuhan-longepidemie uit. Hij meldde dat de twee Iraanse studenten die zich met het Corona-virus geïnfecteerd hebben, absoluut niet meewerkten in quarantaine.

“Ze gedragen zich absoluut niet verstandig”, zei Lakatos. Ze zouden geprobeerd hebben om de quarantaineregels te omzeilen. Daarom bewaken op dit moment politieagenten het ziekenhuis waar ze zijn ondergebracht, aldus de leider van de Taskforce.

Op een vraag antwoordde Lakatos dat de beide Iraanse studenten helemaal niet met het medisch personeel zouden samenwerken en meerdere stoelen uit de kamer gegooid zouden hebben.

“Ontbrekende samenwerking wordt met uitzetting bestraft”

Ondertussen heeft het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken besloten om geen Iraniërs meer in Hongarije binnen te laten, zei de leider van de Taskforce. Ook diegenen die weliswaar een visum hadden gekregen, maar dit nog niet gebruikt hebben, mogen ook niet meer naar binnen, deelde Lakatos maandag mee.

Tijdens de persconferentie werd ook bekendgemaakt dat het zich niet houden aan de epidemieregels bestraft zou worden: “Ontbrekende samenwerking wordt met uitzetting bestraft.”

Brigadegeneraal Attila Kiss, directeur van het Hongaarse rijkskantoor voor immigratie en asiel, voegde er aan toe: “Diegenen die niet met de gezondheidsdienst samenwerken, kunnen eveneens uitgezet worden.”

Na de quarantaineperiode zouden ze in verzekerde bewaring genomen kunnen worden, waar ze tot zes maanden zouden blijven. Deze periode zou men kunnen verdubbelen, daarna zou uitzetting volgen, aldus Kiss verder.

Kiss benadrukte dat de Iraanse staatsburgers over alles van tevoren geïnformeerd werden. De Iraanse ambassade in Boedapest werd eveneens verzocht de informatie onmiddellijk aan haar landgenoten door te geven.

Vrijdag voerde de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas (SPD) in een videoconferentie overleg met zijn collega´s uit de vier Visegrád-landen Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Polen. Ze zouden het gehad hebben over wederzijdse maatregelen om de uitbreiding van het Corona-virus in te dammen, verklaarde Maas. “Juist in Corona-tijden hebben we meer, niet minder internationale samenwerking nodig.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hongarije. Bookmark de permalink .

3 reacties op Orbán maakt buitenlanders voor binnenslepen van Corona-virus verantwoordelijk

  1. Rensk. zegt:

    Globalisering is een feestje. Volgens Timmermans dan. De megalul was bij wereld draait door. Weet niet waar het over ging, want ik hoef niks meer te horen van wat deze man te ouwehoeren heeft.Een vent waarvan je over je nek gaat. Laat de Tweede Kamer maar eens een boek lezen. Zoals het boek waar angst regeert. Heel heel misschien dat ze ietsje pietje wijzer worden. Die hoop echter is bij mij allang vervlogen. Oppervlakkig volk daar kun je niks mee. Niks opbouwen ook. Oppervlakkig mensen breken in de regel enkel af.

    Geliked door 1 persoon

  2. M.A.L. Sion zegt:

    Heiko Maas lijdt dus duidelijk aan het EU-virus. Dat betekent dubbele besmetting en is onvermijdelijk dodelijk.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s