Taliban veranderen met Duitse ontwikkelingshulp gefinancierde scholen in koranscholen en kazerne

Screenshot_199

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse regering stelde de commissie voor economische samenwerking en ontwikkeling in haar vergadering op 11 maart 2020 op de hoogte van de humanitaire hulp en de zwaartepunten van de Duitse ontwikkelingssamenwerking met Afghanistan.

politikstube

De woordvoerder ontwikkelingspolitiek van de AfD-fractie in de Duitse Bondsdag, Markus Frohnamaier, confronteerde de Duitse regering in de commissievergadering met een evaluatie van de Kredietbank voor Wederopbouw (KfW). Die stelde vast dat de Taliban gebouwen, die met Duitse ontwikkelingshulp opgericht of gerenoveerd waren, in koranscholen en in één geval in een militaire kazerne hebben veranderd. Daarop verklaarde de Duitse regering niet te kunnen garanderen wat er uiteindelijk met door ontwikkelingshulp gefinancierde gebouwen zou gebeuren.

Daarover verklaarde Markus Frohnmaier:

“Bijna twee decennia ontwikkelingshulp voor Afghanistan à raison van € 3,2 miljard zijn in feite weggegooid geld. Dit geld werd niet alleen regelrecht uit het raam gegooid, maar het kwam ook bewijsbaar in handen van de radicaalislamitische Taliban terecht. Onderwijsgebouwen werden islamitische indoctrinatie-instellingen en een militaire kazerne. Hoewel de Duitse regering zelf toegeeft niet te kunnen garanderen wat er met ontwikkelingsgeld gebeurt, betaalt het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking nog steeds jaarlijks ongeveer € 250 miljoen aan Afghanistan. Dat moet eindelijk afgelopen zijn.

Vooral in verband met fragiele, corrupte en door extremisme beïnvloede landen blijkt ontwikkelingshulp keer op keer enorm contraproductief te zijn, omdat ze onbekwame regeringen stabiliseert of omdat ze gewoon oneigenlijk gebruikt wordt. Onlangs nog heeft een studie van de Wereldbank gezorgd voor krantenkoppen, die vaststelt dat ontwikkelingsgelden wegsijpelen in het moeras van de corruptie. Daarvan is ook Afghanistan de dupe, een van de meest corrupte landen in de wereld.”

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), Afghanistan, corruptie, cultuurrelativisme, Duitsland, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Rotzakken, Taliban, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Taliban veranderen met Duitse ontwikkelingshulp gefinancierde scholen in koranscholen en kazerne

 1. Rensk. zegt:

  Ze zouden eens moeten lezen wat die Taliban en hun samenwerking in het begin met de opstarter van het kalifaat met mensen deden. Je kan er niet bij met je kop hoe wreed ze zijn. Er is ook een handleiding voor georganiseerde wreedheden. Bv een boormachine gebruiken om die door de hoofden van levende mensen te boren. Ik zeg dat we het meest afgrijselijke volk binnen krijgen waar meeste mensen geen voorstelling van kunnen hebben. Er staat ons nog wat te wachten. De oorlog tussen soennieten en sjiieten gaat ook nog steeds door. Die gasten kunnen niet zonder vrede. Haat is hun leuze. Ook zijn er genoeg Koerden die een salafistische staat wilden. Denk dus maar niet dat Koerden allemaal fijjne heerschappen zijn.
  Yezidi´s idem. Ook een ongelofelijke achterlijke cultuur. Al die mensen wil je hier niet en toch komen ze met bosje ons land binnen. Dank zij de EU. Die stukken stront die daar zitten en alles kapot maken

  Geliked door 3 people

 2. Peter zegt:

  Duiters zouden de AFD op een schild moeten heisen,voor degelijk onderzoek,wat de media onder het toeziend oog van de regering onder tafel wil houden .

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Ik zou me drukker maken om de koranscholen in Duitsland. Die ook met Duitse subsidies van de grond zijn gekomen. Daar niet van. Wat hadden ze dan verwacht in Afghanistan? Dat de Duitse waarden overgenomen zouden worden. Wat een naïviteit. Wergwezen uit die landen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dr. Heinz zegt:

  Nou dat past mooi bij dat: Die USA Messias Obama heeft samen met de EUSSR proleten, liggen stoken in diverse Arabische landen.
  Die Mark Rutte is VVD, heeft nog tientallen nieuwe Toyota pickup weg gegeven aan de rebellen in Syrië!
  Ze zijn knettergek in Europa!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Corona-virus!!! | E.J. Bron

 6. LUCIA zegt:

  De moslims zaten indertijd ook in bepaalde eenheden van Hitler’s leger dus ja, misschien een soort na-oorlogse uitkering .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s