Londen wil niets weten van verlenging overgangsperiode Brexit vanwege corona

Screenshot_227

Londen/Brussel – Ondanks de Corona-pandemie wijst de Britse regering de verlenging van de Brexit-overgangsfase “onder alle omstandigheden” af. Dat heeft een woordvoerster van premier Boris Johnson zondag gezegd op vragen van het Duitse persbureau dpa.

Wegens de wereldwijde uitbraak van het Covid-19-virus is de tweede ronde van de onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU over de toekomstige betrekkingen uitgesteld. Die zou woensdag beginnen in de Engelse hoofdstad. Volgens Londen wordt nog bekeken in hoeverre het mogelijk is het overleg toch voort te zetten via videoconferentie.

Tijdens de eerste ronde in Brussel hebben de onderhandelaars weinig bereikt, terwijl de tijd dringt. Voor eind december moet er een handelsovereenkomst liggen en afspraken zijn gemaakt over de samenwerking op andere terreinen. Een no-deal zal ernstige gevolgen hebben voor met name de economie.

Groot-Brittannië is op 31 januari uitgetreden uit de Europese Unie, maar is tot het 1 januari 2021 nog gebonden aan de EU-regels. Verlenging van de transitieperiode is tot eind juni een optie.

Bron:
www.europa-nu.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Londen wil niets weten van verlenging overgangsperiode Brexit vanwege corona

 1. guusvelraeds zegt:

  Fuck off EU. Gewoon een harde Brexit. Kap de trossen en koers je eigen weg.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mary zegt:

  Heel goed niks vertraging ook nergens voor nodig, pak de telefoon, computer etc. zou ik zeggen, zouden ze wel willen die EUSSR!!!!

  Like

 3. andre zegt:

  Wij hebben ook nog een oud Europa waar het giga aan het scheuren is met de EU. De straten in Bruxxel zijn al leeg, oftewel de ratten hebben het zinkende schip verlaten. Waar een griepje al niet goed voor is haha. Gewoon alles in lockdown en over 5 weken gaan we koppen hakken.

  Like

 4. J.A. Kapteyn zegt:

  Overleggen, polderen en inschikken is langzamerhand – ook internationaal – gemeengoed geworden. Daar komen zouteloze compromissen uit. Zie alle eerdere Brexitgesprekken. Als GB niet gepiepeld wil worden door de EU moet ze gewoon haar poot stijf houden en eind van het jaar wegwezen.

  Like

 5. Laura van der Storm zegt:

  En zo is het!

  Like

 6. Eppo zegt:

  over 5 weken zijn we allemaal financieel dood.
  Vooral de kleine belegger .

  Like

 7. vangie1206j zegt:

  Londen moet zeggen tegen die blaaskaken in Brussel wij zijn jullie getreiter spuugzat nu bepalen wij de regels en niet jullie punt…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s