Spanje: “Alarmtoestand” vanaf maandagmorgen 08.00 uur

 

(Vertaling: E.J. Bron)

In de strijd tegen de Corona-virus pandemie heeft Spanje een zogenaamde “alarmtoestand” ingesteld die twee weken dient te duren. Door het desbetreffende decreet van de ministerraad van de regering zal de bewegingsvrijheid vanaf maandagmorgen 08.00 uur aanzienlijk beperkt worden.

De alarmtoestand zou voor de langst mogelijke periode van 15 dagen zijn uitgeroepen, zei minister-president Pedro Sánchez. Het zal voor echt iedereen mogelijk zijn om naar zijn werk te gaan, boodschappen te doen, medicijnen in de apotheek te kopen, geld te pinnen of de hond uit te laten. Dit zijn de dagelijkse handelingen die het gebruik van de openbare ruimte rechtvaardigen. Ook de leden van de ministerraad zetten tijdens hun vergadering in op lichamelijke afstand om besmettingen te voorkomen. Na Italië is Spanje in Europa het zwaarst getroffen land. Het aantal Corona-virus gevallen neemt sinds twee dagen toe. Het ministerie van Gezondheid registreerde onlangs meer dan 6000 besmettingen en meer dan 190 doden.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Spanje. Bookmark de permalink .

10 reacties op Spanje: “Alarmtoestand” vanaf maandagmorgen 08.00 uur

 1. Rensk. zegt:

  Hier zegt iedereen alles af. Alleen gisteren waren een sportvriendin en ik een van de ongeveer 10 mensen in de sportschool. Ik snap niet wat ze nu in WNL zeggen dat Rutte luistert naar RIVM want die weten er alles van. Kennelijk doen de landen om ons heen het dan niet goed en zijn wij de enigen die meer expertise hebben en beter weten wat te doen. Wij doen alles anders dan alle landen om ons heen. Net als van het gas af. Het enige land die dat doet. Bijzonderrrrrrrrrrrrrrr. Hoor Wiebes net op WNL . Hij geeft nergens echt antwoord op. Kletsen kunnen ze als de beste.

  Snap best dat mensen fouten maken en zonder fouten kan je niet werken, maar met dit kabinet gaat het niet meer om een fout te maken, Zij doen niet anders dan rare foute beslissingen met foute uitkomsten. Poltiie uitgedund. Slecht onderwijs door import en ga zo maar door.

  Like

  • Lise zegt:

   Rutte luistert naar het RIVM. Dit Rijksinstituut geeft adviezen die passen in het straatje van Rutte. Adviezen gebaseerd op economische belangen. Onze gezondheid is van ondergeschikt belang. Duidelijk was dit te zien toen Rutte en de pief van het RIVM elkaar de hand schudden nadat het volk was opgeroepen handenschudden na te laten.
   Onsterfelijk belachelijk hebben zij zich gemaakt en volstrekt onbetrouwbaar.

   Geliked door 2 people

 2. Lucky zegt:

  https://www.politicalite.com/coronavirus/breaking-uk-to-go-into-lockdown-next-week-with-major-events-banned/

  BREAKING: UK to go into LOCKDOWN next week with major events BANNED

  BRITIAN will go into lockdown next week to curb the spread of the deadly killer bug Coronavirus that is sweeping Britain.
  The move will see millions forced to work from home and sporting and mass gatherings like concerts banned.
  So far 790 people have been infected in the UK, including the worlds youngest victim – a newborn baby.

  Nl
  BREAKING: UK gaat volgende week LOCKDOWN in met grote evenementen BANNED

  BRITIAN gaat volgende week op slot om de verspreiding van de dodelijke bug Coronavirus die Groot-Brittannië overspoelt te beteugelen.
  Door de beslissing zullen miljoenen gedwongen worden thuis te werken en sport- en massabijeenkomsten zoals concerten worden verboden.
  Tot dusver zijn in het VK 790 mensen besmet, waaronder ’s werelds jongste slachtoffer – een pasgeboren baby.

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Best wel ironisch dat ik hier een aantal maanden geleden nog tikte dat een virus het bevolkingsvraagstuk wel op zou gaan lossen. Het virus is er nu, maar denk niet dat het bevolkingsvraagstuk opgelost word door dit virus, Meer waarschijnlijk de nasleep ervan zou het bevolkingsvraagstuk nog wel eens op kunnen gaan lossen. We gaan het zien. Mensen zijn heel heel hulpeloos merk ik om me heen. Zijn niet gehard door het leven. Raken snel in paniek en zo.Weten niet wat ze dan moeten doen en gaan allerlei rare dingen doen zoals closetpapier halen. Met closetpapier kun je alles overleven. Right. Het wordt tijd dat de mensen hun oerinstinct weer terug krijgen.

  Geliked door 2 people

 4. guusvelraeds zegt:

  In de USA hebben de wapenhandelaren en fabrikanten op dit moment een ongeziene topdrukte.

  Like

 5. Statler & Waldorf zegt:

  View this post on Instagram

  #stayathome #quedateencasa #blijfthuis #quarantaine

  A post shared by Rossana Kluivert (@rossanakluivert) on

  Geliked door 1 persoon

 6. LUCIA zegt:

  Ja , de rare idiote non-maatregelen van dit K-Binet zijn des te vreemder omdat Nederland een van de dichtstbevolkte landen is ter wereld en met de pest hebben we een ding geleerd… grote steden iedereen dood en op het platte land had je nog overlevenden.
  Hutje mutje op mekaar wonen… iedereen op kuch afstand is desastreus en je kunt je afvragen wat Ratte en consorten precies willen. Er is in Nederland, minder dan in Amerika bijvoorbeeld, oog voor geopolitieke kanten van het Coronavirus en die kunnen bedoeld en onbedoeld zijn
  De egocentrische sociopaat, vindt het misschien een interessant sociaal experiment om de zaak helemaal in de soep te laten lopen, om daarna de grote redder uit te gaan hangen i.v.m. verkiezingstijd. Een paar doden meer of minder zegt een heleboel regeringsleiders weinig, hun geweten zo laag afgedaald dat het in de pot belandt is.

  Like

 7. fleckie zegt:

  Bocaccio’s boeken , heptamarone, pentamarone, etc.vertellen hoe men aan DE. PEST dacht te ontkomen, ( vooral ‘de’ rijkeren, die bezittingen ( villa’s e.d. bezaten op het platteland! en daar ‘hun tijd afwachtten, tot terugkeer, nadat het. ‘Pest – gevaar ’. geweken was. ….( Men mag raden wie. WEER . de. schuld. in. de. schoenen kregen. geschoven??!!! ) …….<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s