Zweden publiceert aantal Corona-besmettingen niet meer

Screenshot_232

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Gezondheidsautoriteit: geen belangrijke informatie

De Zweedse gezondheidsautoriteit vaart nu een nieuwe koers in de overmeestering van de Corona-crisis: er worden geen updates meer gepubliceerd met betrekking tot het exacte aantal personen dat met het Corona-virus is besmet. Bovendien worden er in het vervolg in het hele land alleen nog maar bij risicogroepen of personen in het ziekenhuis Corona-testen uitgevoerd.

Blick Oostenrijk

Sinds de uitbraak van het Corona-virus werd in Zweden, net zoals in Oostenrijk, dagelijks verslag gedaan van het aantal bevestigde gevallen van besmetting. Dat zal in het vervolg niet meer gebeuren, kondigde de voor Zweden verantwoordelijke epidemioloog Anders Tegnell aan. De focus zou nu ergens anders liggen. Men zou er dus niet meer over discussiëren of men 458 of 562 gevallen zou hebben. In plaats daarvan hoe grote delen van Zweden getroffen zouden zijn – en hoe zwaar. Het zou er namelijk niet om gaan welke groepen van de samenleving het meest ziek zouden zijn. Om te weten hoeveel mensen in Zweden besmet zijn met het virus zou onbelangrijk zijn.

Oproep van de WHO niet aan te voldoen

Daarmee spreekt Tegnell de oproep van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tegen. Haar chef, Tedros Adhanom Ghebreyesus, zei onlangs dat Europa het centrum van de pandemie zou zijn. Alle landen moeten een omvattende Corona-strategie volgen. “Doet u alles! Opsporen, isoleren, testen en behandelen. Doe dat bij elk geval om de infectieketen te doorbreken.” De brand zou geblust moeten worden, zei hij tegenover de Engelse krant “The Guardian”.

Tegnell ziet dat anders: de landen bevinden zich in verschillende stadia. Op zeker moment zullen zij niet meer alle gevallen kunnen vinden. 80-90% van alle gevallen van de pandemie verlopen zeer mild. Men zou niet alle bronnen voor hun verpleging kunnen opbrengen, maar men zou zich moeten concentreren op die 10% die echt verzorging nodig hebben. De boodschap van de chef van de WHO zou voor de hele wereld bestemd zijn. Er zouden immers ook landen zijn die nog maar aan het begin staan, dan zou dat nog mogelijk zijn. Italië echter zou al lang niet meer kunnen voldoen aan deze oproep.

Slechts het topje van de ijsberg?

Ook zou het niet zinvol zijn om alle mensen, die uit verschillende landen in de wereld komen en lichte symptomen hebben, te testen. Met betrekking tot de Zweden die in het buitenland waren en positief getest werden, zei Tegnell: men zou niet weten of die slechts het topje van de ijsberg zouden zijn. Daarom zou men nu meer in andere groepen testen om te zien wat er werkelijk aan de hand is. Men zou hopen daarover de komende dagen nieuwe informatie te krijgen.

Tot nu toe 924 besmettingen en twee doden

Het aantal van de in Zweden met Corona geïnfecteerde personen bedroeg ´s ochtends 14 maart 924 personen, waarvan 341 gevallen in Stockholm. De meerderheid van de personen zou in het buitenland, of via iemand die uit het buitenland kwam, besmet zijn geraakt, zei men. Tot nu toe overleden er twee mensen aan de infectie. In beide gevallen waren het oudere mensen met een vroegere ziekte.

De Zweedse autoriteiten hebben ertoe opgeroepen grote groepen mensen te vermijden en bijeenkomsten met minder dan 500 deelnemers te houden om een uitbreiding van het virus te bestrijden. Daar kwam van meerdere kanten kritiek op. Het gevaar zou over het algemeen in de concentratie van mensen op één plek liggen, werd er gezegd.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zweden publiceert aantal Corona-besmettingen niet meer

 1. Anna zegt:

  Tja; je kunt zelfs met Corona je kop in het zand steken.

  Like

 2. Eric zegt:

  Het Zweedse zand moet erg te lijden hebben met die miljoenen koppen erin !

  Like

 3. Jan zegt:

  Wij blijven thuis

  Geliked door 2 people

 4. Lucky zegt:

  Ze registreren natuurlijk wél, maar brengen gewoon het aantal gevallen niet meer naar buiten.

  Like

 5. Lucky zegt:

  Ondertussen in GB, rampscenario…

  https://tpook.nl/2020/03/15/the-guardian-gelekt-geheim-brits-rapport-corona-epidemie-tot-lente-2021-80-besmet-8-miljoen-in-ziekenhuis-500-000-doden/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  The Guardian – gelekt geheim Brits rapport corona: epidemie tot lente 2021, 80% besmet, 8 miljoen in ziekenhuis, 500.000 doden.

  “The coronavirus epidemic in the UK will last until next spring and could lead to 7.9 million people being hospitalised, a secret Public Health England (PHE) briefing for senior NHS officials reveals.

  The document, seen by the Guardian, is the first time health chiefs tackling the virus have admitted that they expect it to circulate for another 12 months and lead to huge extra strain on an already overstretched NHS.

  It also suggests that health chiefs are braced for as many as 80% of Britons becoming infected with the coronavirus over that time.

  The document says that: “As many as 80% of the population are expected to be infected with Covid-19 in the next 12 months, and up to 15% (7.9 million people) may require hospitalisation.”

  If the mortality rate turns out to be the 1% many experts are using as their working assumption then that would mean 531,100 deaths. But if Whitty’s insistence that the rate will be closer to 0.6% proves accurate, then that would involve 318,660 people dying.”

  Nl
  “De coronavirusepidemie in het VK duurt tot volgend voorjaar en kan leiden tot de opname van 7,9 miljoen mensen in het ziekenhuis,” onthult een geheime briefing van Public Health England (PHE) voor hoge NHS-functionarissen.

  Het document, gezien door de Guardian, is de eerste keer dat gezondheidshoofden die het virus aanpakken, hebben toegegeven dat ze verwachten dat het nog 12 maanden zal circuleren en een enorme extra druk zal veroorzaken op een toch al overbelaste NHS.

  Het suggereert ook dat gezondheidshoofden zich schrap zetten voor maar liefst 80% van de Britten die in die tijd besmet raken met het coronavirus.

  Het document zegt dat: “Verwacht wordt dat maar liefst 80% van de bevolking de komende 12 maanden met Covid-19 zal worden besmet, en tot 15% (7,9 miljoen mensen) kan ziekenhuisopname nodig hebben.”

  Als het sterftecijfer de 1% blijkt te zijn die veel experts als hun werkaanname gebruiken, zou dat 531.100 doden betekenen. Maar als Whitty’s volharding dat het percentage dichter bij 0,6% komt, accuraat blijkt te zijn, dan zouden er 318.660 mensen sterven. “

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Ze steken liever hun linkse koppen in het zand !!

  Like

 7. Piet Snot zegt:

  Is dat de nieuwste versie van die EU vlag?

  Like

 8. Jules Vismale zegt:

  Hopelijk krijgt het criminele allochtonen-tuig en links, die Zweden naar de knoppen hielpen allemaal de corona! Die hebben dat meer dan verdiend!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s