Corona-zieken en het moraliteitsbeginsel van de intensive care

Screenshot_250

(Door: “Weethetwel”)

Even aandacht voor de 10.000 griepdoden in Nederland van 2 jaar geleden. Daar is nauwelijks een regel aan gewijd in de nu hyperventilerende media. Hoeveel van deze mensen zouden nu nog in leven zijn als ze destijds op de intensive care waren opgenomen? Net als nu waren het niet alleen “oude mensen met een kwaaltje”, maar ook toen waren er prachtige reportages te maken geweest van jonge mensen die in de bloei van hun leven werden weggerukt. Waarom was die aandacht er toen niet? Het antwoord is even nuchter als ontluisterend: toen was het geen hype. En dit is uitdrukkelijk geen pleidooi daar voortaan wél een hype van te maken.

Super-Hype

Een hype is een verschijnsel dat tijdelijk bovenmatige media-aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is (Wikipedia). Wanneer alle zin en onzin van de Corona-crisis op één hoop ligt, kun je in dit geval wel spreken van een super-hype. Het is ongekend dat inmiddels een heel werelddeel zijn economie gewoon afbreekt om een gevaar te beteugelen dat vooral is ontstaan in de hoofden van de mensen door een niet aflatende stroom informatie maar vooral ook desinformatie.

Kwestie van op leven of dood in de pandemie?

Eén van de opmerkingen die regelmatig voorbijkomt, is dat er groot gebrek aan plaats is op de  Intensive Care. Daarom even een paar feiten: Er zijn in Nederland 1150 Intensive Care Units beschikbaar, dat is er één op iedere 15.000 Nederlanders. Die 10.000 griepdoden van 2017 waren op ongeveer een half miljoen griepgevallen. Wie had er op de IC gemogen om nog gered te worden? Daar paste hooguit één op tien van hen die stierven?  Meer plaats was er niet. Of maximaal één op 500 van degenen die besmet waren? En alle IC’s zijn natuurlijk niet vrij voor griep of Corona. Er zijn ook nog andere urgente gevallen. Geen schijn van kans dus voor een plaats op de IC. Iedereen is vervolgens zonder media-aandacht doodgegaan. Philips brengt binnenkort een PIC (private IC) op de markt. En anders doen de Chinezen het wel.

Van leven ga je dood, dát is de natuur

De natuur kan soms wreed zijn, maar ieder jaar sterven er duizenden mensen aan griep. Dat komt meestal door een virus. Het is een bekend feit dat het vooral oudere mensen treft en mensen met een zwakke gezondheid. Dat wil niet zeggen dat men dat lot gelaten moet ondergaan. Het is heel wel mogelijk door hygiënische maatregelen, voeding, medicamenten dat lot uit te stellen. Met behulp van hun omgeving kunnen vooral de wat oudere mensen  in tijden van epidemieën zich een beetje buiten het gewoel houden. Ook dat verhoogt de overlevingskans. Deze gang van zaken is voor de meeste mensen volkomen acceptabel.

De Corona-hype dóet wat met je

Door de corona-paniek schieten veel mensen in de overlevingsmodus. Ineens is er een tastbare angst voor de dood. Overlevingsdrang wil zeggen dat je niet dood wilt, onder geen enkele voorwaarde. Je wilt geen virus, je wilt geen griep, je wilt niets! Wanneer de media dagenlang walgelijke voorspellingen over je hoofd uitbraken, is het bijna niet meer mogelijk dat hoofd koel te houden. Er is weinig andere keus dan mee te doen. Álle, maar dan ook álle feiten en cijfers worden door elkaar gehutseld.

Kijken we even naar het geval Italië. Op dit moment zouden er officieel 17.500 besmettingen zijn. Omdat men heel snel besmet raakt, ook als men maar even in zo’n gebied vertoeft, moeten er ook véél meer gevallen zijn. Dat geven de autoriteiten ook toe. Punt is alleen dat de (gratis) test alleen uitgevoerd wordt als je je longen er bijna uit hoest en je geen lucht meer krijgt. Duizenden mensen die besmet raken en er maar een beetje of niks van merken, worden zo buiten de telling gehouden. Maar vervolgens worden de 1750 doden vergeleken met het aantal officiële gevallen van 17.500 en dan gaat ineens tien procent van de Corona-patiënten dood. En dat percentage is 16 keer zo hoog als de 0,6 % in Zuid-Korea (waar ze iedereen testen) maar vervolgens wordt wél de suggestie gewekt dat dit wel een agressiever virus zal zijn. Om het sfeerbeeld dan compleet te maken wordt verhaald over hoe de lijken zich opstapelen en niet verwerkt kunnen worden. Wat hebben de Nederlanders dan in 2017 een enorme logistieke prestatie verricht door 10.000 doden vlekkeloos te verwerken.

Welnu, eenmaal in de overlevingsmodus, wíl je helemaal niet dood. Je wilt helemaal geen kans van 10% om te overlijden. Je wílt helemaal niet staan te rotten in een kist aan de ingang van het kerkhof. En dan eis je hárde maatregelen van meneer Rutte. En bent bereid om alles te slikken wat uit de hoed getoverd wordt. De spijt komt later pas. Want als de stofwolken zijn opgetrokken, blijkt er nauwelijks iets aan de hand te zijn geweest. De natuur ging zijn gang zoals alle jaren. Maar je economie ligt wél in duigen. Dat gaat nog jaren duren daar weer bovenop te komen.

Pandemie

Het heeft weinig zin te discussiëren met mensen die volkomen geblokkeerd zijn in hun denken. Die alleen maar roepen om maatregelen, terwijl ze absoluut niet meer in staat zijn enige nuchterheid op te brengen en iets van logica in hun gedachtegang. Die niet in willen zien dat ze het slachtoffer zijn van een meedogenloze mediahype. Die geen notie hebben van wat een wérkelijke pandemie is?

Vraag het de schrijver Leon de Winter, die al een decennium bezig is aan zijn script over een gruwelijk dodelijk virus dat in de maatschappij toeslaat. Honderden mensen liggen kermend op straat te sterven, grijs gekleurd, dikke bulten waar bloed en etter uitstromen, de darmen komen naar buiten. Tussen de besmetting en het sterven liggen maximaal 24 uur. In 3 maanden sterft de helft van de bevolking. Overal liggen lijken te rotten waar de virussen triomfantelijk rond dansen. De stank is niet te harden. Het aantal besmettingen is ook niet meer te doseren. En de Intensive Care  plaatsen zijn gereserveerd voor de mensen die het land door deze moeilijke tijd moeten loodsen. En wie liggen daar op de IC ? Aan het besmuikte kaartje aan het voeteneind kun je nog zien dat het Rutte, Pechtold, Feras en Ollongren waren.  De enige nog goed herkenbare is Robot Jetten, die heeft alleen maar een lege accu.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Corona-zieken en het moraliteitsbeginsel van de intensive care

 1. Trucker zegt:

  HAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
  je gelooft je oren niet.
  Ken een chirurg die staat nu met beide voeten in de (zo heten ze het) “frontlinie” ZEIKT er hier ene over “een hype” alras gevolgd door een schare ZOMBIES.
  JE HOUD HET NIET VOOR MOGELIJK ZOVEEL STUPIDITEIT OP EEN WEEK GELEZEN TE HEBBEN OP DEZE BLOG.
  Gooi men eigen er af voor een tijd af, weet dat er SOORTEN bestaan die ik ten alle tijden mijd in the real world maar dat ik met hetzelfde zooitje geconfronteerd wordt op een blog is er teveel aan.

  Like

  • M. zegt:

   Het is uiteraard onzin maar men wist al van te voren dat Tom Hanks zogenaamd ziek zou worden.
   Kijk naar het filmpje wat al ver voor de hele corona bullshit bekend was.
   Omdat het allemaal zo echt is ?

   Voor dat je mensen voor gek gaat verklaren zal je ik om je oren slaan met filmpjes waar men van te voren al wist wat er vandaag ging gebeuren.

   Gek he zijn al die mensen die door hebben dat ze er in genaaid worden.
   Ik begeleidt mensen in de laatste fase van hun leven.
   Geen corona patient gezien, wel gewoon griep en mensen afgevoerd en geisoleerd en weggewerkt.
   En al die bekenden zijn ook niet ziek ook al liegt men van wel.

   Nogmaals de mensen die lullen dat de aarde te vol is lullen ook over reduceren van de mensheid en niet omdat de aarde te vol is.
   Gewoon keiharde feiten die ze zelf ook nog uitspreken.

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Verstandig besluit.
   Voor zover ik kan oordelen is het de bedoeling van de mogelijkheid tot reageren op een site dat mensen van gedachten kunnen wisselen over onderwerpen en er eventueel met wat vertraging over kunnen discussiëren.
   Dat is wat anders dan andersdenkenden uit te maken voor alles wat mooi en (vooral) lelijk is.
   Maar er is licht aan het eind van de tunnel, het is namelijk niet verplicht om te lezen wat anderen ergens van vinden, dat staat iedereen vrij.
   Aangezien u de mening bent toegedaan dat u ‘het’ weet en alle anderen uit hun nek kletsen is het voor uw en onze gemoedsrust het beste dat u even een pauze inlast.

   Like

   • bobzelf zegt:

    NOU DAN ZOU IK ALS IK TYL WAS
    een maandje of wat oprotten hier ,

    trucker is n.l. een man met “”WERELDWIJSHEID ”

    DAAR heeft u nog nooit van gehoord, en je hebt ook geen flauw benul waar ik het nu over heb,,,,,,,,,

    U irriteert alleen maar mensen , weet ..,komt ook nooit met geen enkel tegen argument
    en zit maar te zuigen

    ik heb 6 x een vriendelijk verzoek gestuurd, of u even wilde reageren

    maar zelfs dat stukje fatsoen heeft u niet ,,

    dus ga koken mens, en houdt gewoon je kop als je geen informatie hebt

    opzouten graag

    ome bob

    Like

   • M. zegt:

    Tijl speelt altijd net alsof hij het niet weet.

    Like

 2. delamontagne zegt:

  Er zijn in Nederland 1150 Intensive Care Units beschikbaar ? ?
  Op meer dan 17 Miljoen inwoners !, is dat niet iets te weinig.
  Hype of niet, als je zelf ooit op IC hebt gelegen praat je misschien anders.
  Ik heb in verleden 2 x hier in Fr op IC gelegen en ben bepaald niet happig om dat nog eens mee te maken.
  Dus we zijn allebei voorzichtig en gaan zo min mogelijk van ons terrein.
  Maar zoals ik een van de sprekers op de NL radio hoorde:”Nederland is een kippenhok, vol vol……overvol”en dan steek je elkaar eerder aan.

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  Helemaal met je eens weethetwel. De bevolking word compleet gek gemaakt. De linkse politiek zal hier dankbaar gebruik van maken om een bange bevolking naar hun hand te kunnen zetten. Het duurt nog even tot de nieuwe tweede kamer verkiezingen, maar de linkse politiek zal middels de Corona crisis proberen greep te krijgen op veel kiezers, want het Corona virus komt voor hun als een geschenk uit de hemel. Het kan ook een soort roep van het bange kiesvee worden om een sterke leider (Rutte) in crisistijd. Hopelijk gaan we door dit alles niet afstevenen op een Rutte 4 kabinet….

  Geliked door 1 persoon

 4. Mr Dumass zegt:

  Hoe het allemaal begon:

  Like

 5. Jan zegt:

  Zombies
  [video src="https://i.imgur.com/W1Y4d5S.mp4" /]

  Like

 6. Piet Snot zegt:

  Vind wel dat veel mensen erg paniekerig reageren.
  Ik hoestte even gisteren buiten de winkel, je ziet meteen allerlei mensen opkijken wie dat was en waar het vandaan kwam.
  Midden in de zomer hoest ik nog of moet ik mijn neus snuiten, dat is iets chronisch bij mij.
  Daar heb ik vrijwel het hele jaar “last” van.
  Nu wordt je meteen als gevaar gezien.

  Geliked door 2 people

  • Marlous zegt:

   Ja, echt irritant.

   Ik liep gisteren op straat…mensen die helemaal voor je aan de kant gaan (normaal nooit). En ook 1 vrouw liep langs mij keek mij angstig aan en liep met een boog om mij heen …nog net niet de bosjes in….:/.

   Like

 7. Republikein zegt:

  Ik heb alvast een kaartje aan m’n grote teen gehangen, geen bloemen en geen toespraak, van stof tot stof .
  Btw, virus is erg wreed en kiest willekeurig, jammer maar helaas.

  Geliked door 1 persoon

 8. M.A.L. Sion zegt:

  Jensen komt over als een (prettig) opgewonden standje.
  Hij dreigt wel gelijk te krijgen.
  Nederland wordt via deze hype de armoede ingejaagd voor ”’niets”” .
  Griep = Griep = Griep
  En een klein deel van die griep heet CORONA.
  Een deel van de maatregelen is terecht. De overgrote meerderheid is net zo onzinnig als de hype om met het klimaat te kunnen knutselen.
  Nederland, wordt wakker. Er is tegengas nodig tegen het links geknutsel. Vóórdat 50% van onze rijkdom is verdampt en 25% in de W.W. terecht is gekomen.
  Rutte is de premier van een “rechtse” partij, die LINKS opereert.

  Like

 9. LUCIA zegt:

  Gelukkig dat er ook nog mensen zijn die de complete waanzin en hysterie benadrukken, want ik wordt helemaal niet goed van de hysterische media aandacht en ik wou dat ze iemand anders de z.g. maatregelen lieten oplezen, desnoods Jetten als het echt niet anders kan maar niet onze nationale aartsleugenaar, die alleen maar braakneigingen bij me oproept

  Like

 10. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/03/17/sweden-preparing-measures-that-could-leave-some-die-coronavirus/

  ‘Ethical Dimension’: Sweden Considers Who Will Live, Who Will Die in Rationing Coronavirus Healthcare

  The Director-General of the Swedish National Board of Health has confirmed the country is looking into triage measures that could prioritise care for those most likely to survive serious coronavirus infection.

  Director-General Olivia Wigzell spoke at a press conference saying that the authority was looking at triage measures that are often used in a crisis situation when resources are unable to cope with the volume of cases.
  Wigzell did not comment on specific measures but acknowledged there as an “ethical dimension” to the new considerations, Nyheter Idag reports.

  “It includes priorities that have an ethical dimension, absolutely. It should be a support for the professionals in the priorities that will… can be very difficult,” she said.

  Triage, or the rationing and prioritising of care, has been used extensively in Italy, which has become the epicentre for the coronavirus outbreak in Europe, with doctors revealing that those infected with coronavirus above the age of 80 are often left to die without treatment.

  “If someone between 80 and 95 has serious breathing difficulties, you probably don’t proceed [with treatment],” said Bergamo hospital anaesthetist Christian Saloroli.

  Marco Vergano, the head anaesthetist at San Giovanni Bosco Hospital in Turin added: “We can’t invent new intensive care unit beds.” Vergano went on to say: “It’s important to understand that patients who arrive with a grave interstitial pneumonia from Covid-19 will not be in intensive care for a few days but for weeks.”

  Nl
  ‘Ethische dimensie’: Zweden overweegt wie zal leven, wie zal sterven in de rantsoenering van Coronavirus Healthcare

  De directeur-generaal van de Zweedse nationale gezondheidsraad heeft bevestigd dat het land triage-maatregelen onderzoekt die prioriteit kunnen geven aan de zorg voor diegenen die het meest waarschijnlijk een ernstige coronavirusinfectie overleven.

  Directeur-generaal Olivia Wigzell zei tijdens een persconferentie dat de autoriteit naar triage-maatregelen keek die vaak worden gebruikt in een crisissituatie wanneer de middelen de omvang van de zaken niet aankunnen.
  Wigzell gaf geen commentaar op specifieke maatregelen, maar erkende daar een ‘ethische dimensie’ aan de nieuwe overwegingen, meldt Nyheter Idag.

  “Het bevat absoluut prioriteiten die een ethische dimensie hebben. Het moet een ondersteuning zijn voor de professionals bij de prioriteiten die… heel moeilijk kunnen zijn, ”zei ze.

  Triage, of het rantsoeneren en prioriteren van zorg, wordt veelvuldig gebruikt in Italië, dat het epicentrum is geworden van de uitbraak van coronavirus in Europa, waarbij artsen onthulden dat degenen die met coronavirus ouder dan 80 jaar besmet zijn, vaak zonder behandeling overlijden.

  “Als iemand tussen de 80 en 95 jaar ernstige ademhalingsmoeilijkheden heeft, ga je waarschijnlijk niet door [met behandeling]”, zei anesthesioloog Christian Saloroli in Bergamo.

  Marco Vergano, de hoofdanesthesist van het San Giovanni Bosco-ziekenhuis in Turijn, voegde toe: “We kunnen geen nieuwe bedden op de intensive care-afdeling bedenken.” Vergano zei verder: “Het is belangrijk om te begrijpen dat patiënten die aankomen met een ernstige interstitiële longontsteking van Covid-19 niet enkele dagen maar weken op de intensive care zullen blijven.”

  Like

 11. LUCIA zegt:

  Overigens een zeer goed geschreven artikel, de kwalitiet hier, vind ik echt stukken beter dan andere plaatsen, ook Elise van Nijmegen vind ik erg goed

  Like

 12. LUCIA zegt:

  Ik moet echt een andere bureaulamp… kwalitiet/kwaliteit, is slecht!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s