Generale repetitie?

Screenshot_233

(Door: “Peter Selie”)

Ik weet niet hoe het u tot nu toe is vergaan tijdens de periode dat wij worden geteisterd door het Corona-virus. Mij geeft het in elk geval geen goed gevoel. Ik zie het als de generale repetitie voor de wereld naar een totale dictatuur, wat tenslotte de bedoeling is van deze gewetenloze monstrueuze NWO, daarbij geholpen door de eco- en groene betweters.

Wij hebben ons door mensen als Kok, Balkenende, Timmermans en idioot Rutte en consorten van alles wijs laten maken. En laten we eerlijk zijn, wat heeft de EU tot nu toe voor de gemiddelde mens in de straat gebracht? Alleen betalen en nog eens betalen en inschikken. We hebben met alle aantijgingen  en beschuldigen genoegen genomen  en ons erbij neergelegd. Het was niet genoeg dat onze welvaart en vrijheid om zeep werd gebracht. Men wil van ons af om  ons door  een ”betere”, dus gekleurde, mens te vervangen. We mogen ze eerst nog wat manieren bijbrengen, waarna ze ons de hersens mogen inslaan met uitzondering van de betere socialisten die al een overbetaalde EU-baan uit onze portemonnee hebben. Dit alles op aanraden van onder meer de socialist  Frans Timmermans.

Wat we nu zien voltrekken, hebben we jammerlijk aan onszelf te danken, want we zitten avond aan avond gekluisterd aan praatprogramma´s van onze omroepen, die onze ouders en ook wij  hebben gefinancierd om daarna op te gaan in de NOS, waar we ons gaarne laten beledigen door zo’n brutale nitwit die hier riant op onze kosten  leeft.

Let op mijn woorden.

Door:
“Peter Selie”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Generale repetitie?

 1. Republikein zegt:

  Laat mij erbuiten svp, voor de rest klopt het wel aardig.
  Tot het Binnenhof kom ik niet want zwarte lijst, gaat nooit voorbij 😡.

  Geliked door 4 people

 2. rene zegt:

  Ik ben geen meeloper maar dit verhaal klopt zo als ik het mee maak .

  Geliked door 2 people

 3. Wim Vreeswijk zegt:

  Ik vrees dat je een heel eind gelijk hebt. Er zijn immers maar enkele Nederlanders die deugen. Degene die wel deugen worden òf vermoord, òf jarenlang gegijzeld in een safe house, òf gecriminaliseerd via allerlei kul argumenten, òf kapot geprocedeerd, de rest is gewoon te laf zijn om in beweging te komen. .

  Geliked door 8 people

 4. Lucky zegt:

  WAARSCHUWING:
  Bij klachten géén ontstekingsremmers zoals ibuprofen en cortison gebruiken, maar gebruik paracetamol!

  https://www.theguardian.com/world/2020/mar/14/anti-inflammatory-drugs-may-aggravate-coronavirus-infection

  Anti-inflammatories may aggravate Covid-19, France advises
  French minister says patients should take paracetamol rather than ibuprofen or cortisone

  French authorities have warned that widely used over-the-counter anti-inflammatory drugs may worsen the coronavirus.

  The country’s health minister, Olivier Véran, who is a qualified doctor and neurologist, tweeted on Saturday: “The taking of anti-inflammatories [ibuprofen, cortisone … ] could be a factor in aggravating the infection. In case of fever, take paracetamol. If you are already taking anti-inflammatory drugs, ask your doctor’s advice.”

  Nl
  Ontstekingsremmers kunnen Covid-19 verergeren, adviseert Frankrijk
  De Franse minister zegt dat patiënten paracetamol moeten gebruiken in plaats van ibuprofen of cortison

  De Franse autoriteiten hebben gewaarschuwd dat algemeen gebruikte vrij verkrijgbare ontstekingsremmende geneesmiddelen het coronavirus kunnen verergeren.

  De gezondheidsminister van het land, Olivier Véran, die een gekwalificeerde arts en neuroloog is, tweette zaterdag: “Het gebruik van ontstekingsremmers [ibuprofen, cortison …] kan een factor zijn bij het verergeren van de infectie. Neem bij koorts paracetamol. Als u al ontstekingsremmende medicijnen gebruikt, vraag dan uw arts om advies. “

  Geliked door 2 people

 5. KW zegt:

  Het coronavirus legt dagelijks de wereld plat met nieuws over drie doden in land X en acht doden in land Y. Maar toen het Algemeen Dagblad op 22 februari 2018 ‘500 doden in één week in Nederland door de griep’ kopte, haalden we onze schouders op. De winter van 2017/2018 resulteerde in ruim 9.000 griepdoden in ons kikkerlandje. Wereldwijd sterven gemiddeld tussen de 300.000 en 700.000 mensen per jaar aan de reguliere griep. De coronateller staat bij het ter perse gaan van dit artikel op ongeveer 4.000 doden. Na drie maanden dus nauwelijks 1% van het aantal jaarlijkse griepdoden wereldwijd.De gerenommeerde psycholoog Paul Slovic zegt over het coronavirus dat niet de statistieken maar het gevoel van risico onze angst bepaalt (New York Times, 13 februari)..Daarom blazen we het enorm op, ondanks het feit dat het coronavirus tot nu toe ‘slechts’ duizenden slachtoffers heeft geëist. Acties tot het voorkomen van doden worden sterker gedreven door acute angst, opgeroepen door enge beelden in ons hoofd (en de media), dan door ratio. zie ook https://www.worldometers.info/coronavirus/

  Geliked door 2 people

 6. Sinyo zegt:

  De leuze: VVV voor Volk, Vaderland en Vorstenhuis.
  Daar zijn alleen van overgebleven twee V’s in een andere betekenis.
  Verdeeld Volk.
  Wim je schreef: We hebben met alle aantijgingen en beschuldigen genoegen genomen en ons erbij neergelegd.
  Hier ontbreekt 2 maal het WW moeten (stilzwijgend om te voorkomen het stempel “rechts-extremist” opgeplakt te krijgen.) Die Vrees-wijkt niet Wim :o(, die blijft!

  Geliked door 2 people

 7. Rensk. zegt:

  Zelf vind ik het nog te vroeg om te weten hoe dit allemaal uit gaat pakken. Ik lees dat de eerste MKBer bankroet is. Ik lees over de pensioenen. Ik denk niet dat EU als het echt zo slecht allemaal wordt nog over klimaat kan beginnen. Moeilijk te zeggen wat er gaat gebeuren. Een persoon waar ik het niet van gedacht had hoord ik al zeggen dat Timmermans in een progamma over het klimaat begon nu met de ellende van corona. Ik hoorde de ergenis door de woorden heen.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Corona besmetting en de panepidemie komt ook door klimaat verandering wanneer snap je dat eindelijk.

   Like

  • LUCIA zegt:

   Als er toch slachtoffers moeten vallen i.v.m.Corona wil ik best wat schietgebedjes doen voor onze Klimaat paus dat ie zelf van bovenaf als asdeeltje het proces mag meemaken.

   Like

 8. Scheitleister zegt:

  Deze “crisis” zal zeker worden misbruikt om de invloed van de EU uit te breiden door middel van overdracht van macht van de lidstaten naar de EU. Zet maar in je agenda…..

  Geliked door 3 people

 9. Lucky zegt:

  Amsterdamse burgemeester Femke Halsema liet voor het weekeinde nog weten dat mensen die daar behoefte aan hadden maar lekker naar de kroeg moesten gaan om een biertje te drinken.

  Like

  • Harry zegt:

   Goed zo Halsema !
   Ze zegt achtereenvolgens :
   Ga niet op locaties waar 100 mensen of meer zijn .
   Hou een beetje afstand van elkaar.
   Maar drink een borreltje in een goeie Amsterdamse kroeg , als je daar zin in hebt .

   O.K. , een kroeg met 98 bezoekers is dus geen probleem , dan zit je hartstikke safe !
   Je vraagt je af hoe je zoveel lui in een kroeg kunt proppen en dan toch nog een beetje afstand van elkaar kunt houden ?
   Die dronken lorren gaan in je oor staan tetteren en hangen tegen je aan , hoe wou je dat voorkomen ?

   Ik kom nooit in een kroeg , alleen de lucht al , als je langs de deur loopt !
   En dat dronken gelal van al die amateurfilosofen kan ik ook niet uitstaan .
   Dus , geen kroegbezoek en al helemaal niet in Amsterdam !
   Stad van linkse gestoorde gekken en drugssnuivers .
   Helaas heeft die laatste gewoonte zich in alle richtingen verplaatst .
   Kan in mijn ooit zo rustige dorp ook al tien gevallen opnoemen van drugsteelt en gebruikers .

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Ze had iets horen luiden over ge-alcoholiseerde studenten, die niet ziek waren geworden van dit virus, wel aan een boel andere dingetjes.

   Like

 10. Lucky zegt:

  Ondertussen in de VS
  https://www.breitbart.com/politics/2020/03/15/gun-sales-surging-citizens-react-possibility-civil-unrest/

  Gun Sales Surging as Citizens React to Possibility of Civil Unrest over Coronavirus

  The Los Angeles Times reports that gun stores are one aspect of the economy seeing a surge in business as Californians react to coronavirus news.

  According to the LA Times, the line of customers at the Martin B. Retting Gun Shop in Culver City stretched out the front door and around the block on Saturday. Many of those in line waited five hours for their opportunity to buy a gun.

  A doctor who wanted to buy a gun at the store said, “I want to buy a handgun, I think they call it a Glock, but I’m not sure. I have a house and a family, and they’ll need protection if things get worse. The fear is that civil services will break down”

  Nl
  Wapenverkopen stijgen als burgers reageren op de mogelijkheid van burgerlijke onrust over Coronavirus

  De Los Angeles Times meldt dat wapenwinkels een van de aspecten van de economie zijn die een golf van bedrijvigheid zien, terwijl Californiërs reageren op coronavirusnieuws.

  Volgens de LA Times strekte de rij klanten in de Martin B. Retting Gun Shop in Culver City zich zaterdag uit over de voordeur en rond het blok. Velen van hen in de rij wachtten vijf uur op hun kans om een ​​wapen te kopen.

  Een arts die in de winkel een pistool wilde kopen, zei: ‘Ik wil een pistool kopen, ik denk dat ze het een Glock noemen, maar ik weet het niet zeker. Ik heb een huis en een gezin, en ze hebben bescherming nodig als de zaken erger worden. De angst is dat overheidsdiensten zullen instorten “

  Like

 11. Lucky zegt:

  Hoezo “griepje”….er komt een drama op ons af!
  https://tpook.nl/2020/03/16/hoogleraar-geneeskunde-schrijft-open-brief-er-komt-een-drama-op-ons-af-het-zal-catastrofaal-worden-we-lopen-met-open-ogen-in-de-afgrond/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Hoogleraar geneeskunde schrijft open brief: ‘Er komt een drama op ons af, het zal catastrofaal worden, we lopen met open ogen in de afgrond’.

  Wim Derave is professor aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen van de Universiteit Gent

  Ik begrijp dat veel mensen verward zijn door de coronacrisis. Toegegeven, het is niet makkelijk te begrijpen: een onzichtbaar virus dat alleen kan bestreden worden op het moment dat het nog niet echt heeft toegeslagen. Laat me die verwarring wegnemen: er komt een drama op ons af. Als we de huidige maatregelen strikt opvolgen, dan zal het hels zijn, maar misschien nog niet catastrofaal.

  Maar dit weekend ging het al mis. Dus het zal wel catastrofaal worden. We lopen met open ogen in de afgrond, uit eigenbelang.

  Er is geen tijd meer om lacherig te doen over de adviezen, het er nog eens goed van te pakken en een lockdownparty te organiseren. De maatregelen die donderdag aangekondigd waren, moesten eigenlijk woensdag al zijn ingegaan. Om het organisatorisch haalbaar te maken, liet de regering ze pas ingaan in de nacht van vrijdag op zaterdag; niét om de mensen nog één avond te kunnen laten genieten van gezelligheid met vrienden op café of restaurant.

  Begrijp me niet verkeerd. Ik heb zeer veel begrip voor het leed van de restaurant- en café-uitbaters, de organisatoren van alle ontelbare events die gecanceld moeten worden en die zullen geconfronteerd worden met (bijna) faillissementen van organisaties, zelfstandigen en bedrijven. Maar de ‘reçette’ van één vrijdagavond gaat hierin geen soelaas bieden.

  Zelfs een mooie opbrengst op vrijdagavond verdwijnt in het niet bij de verliezen die gepaard gaan met één dag later in ‘social distancing’ gaan. Dat ene etentje maakte dus wél uit. Binnen drie weken gaan we ons dit laatste bacchanaal serieus beklagen.

  Het maakt me verdrietig. We zijn een eigenwijs en tegendraads volk. Je m’en fous, zeggen we. Veel te veel gesteld op onze individuele verlangens om deze epidemie de baas te kunnen. Ons individualisme gaat ons de das om doen. De enige landen (zoals Japan, Hongkong en Singapore) die er tot nu toe in geslaagd zijn om de epidemie in bedwang te houden, die ‘#FlattenTheCurve’ echt hebben gerealiseerd, zijn landen 1) die getraind zijn in epidemieën (SARS, vogelgriep, etc), 2) die snel reagerende overheden hebben die drastisch kunnen en durven ingrijpen, en 3) wiens bevolking grote burgerzin en veel discipline heeft, en die het collectief boven het individu plaatsen. In België hebben we geen van die drie. Aan de eerste twee kunnen we zelf weinig doen, maar dat derde, dat hebben we aan onszelf te danken.

  Dit is een historische kans. We kunnen nu echt iets betekenen voor elkaar en voor het land. Ieder van ons kan nu een leven redden door zich verantwoord te gedragen, door het collectief boven het individu te plaatsen.

  Onze taak is duidelijk. De besmettingsgraad voor dit fel onderschatte virus is 2 à 3. Dit betekent dat elke besmette persoon gemiddeld 2 à 3 andere mensen besmet. Dit lijkt mee te vallen, denk je, maar dat is niet zo. Want als je twee andere mensen besmet, dan besmetten zij elk ook twee andere mensen (dus 4 in totaal), en zij op hun beurt (8) en hun beurt (16), en als je dit 10 keer herhaalt, heb je in je eentje meer dan 16.000 mensen besmet.

  Dat was het optimistische scenario. Als je elk 3 mensen besmet (en zij doen dat op hun beurt ook), dan heb je na even veel dagen 1,5 miljoen mensen besmet. Aangezien je niet de enige bent die besmettingen doorgeeft, zitten we binnen enkele weken in een situatie waar alle haarden met elkaar versmolten zijn en dat 60 tot 70 procent van alle mensen in Europa besmet is.

  We moeten de besmettingsgraad dus onder de 1 brengen! Je moet met zo weinig mogelijk mensen in contact komen, zodat je 1) zelf niet besmet geraakt, of 2) maximum 1 andere mens besmet (maar liefst geen enkele) als dat wel zo is. Aangezien de meeste mensen niet alleen wonen, en aangezien het bijna onmogelijk is om je huisgenoten (partner, kinderen) niet te besmetten als je zelf besmet bent, is dat tweede in de praktijk bijna onmogelijk. Dus enkel het eerste is haalbaar: zorgen dat je niet besmet raakt.

  Aangezien we niet weten wie er besmet is en wie niet (de labo’s kunnen zo veel analyses niet aan), moet je ervan uitgaan dat iedereen potentieel besmet is. Dat is het venijnige aan dit beestje: je weet pas een week later dat je al een week eerder besmet was, dus het staat bij niemand op het voorhoofd af te lezen. Binnen enkele weken wordt de kans vrij groot dat de mensen voor en achter je in de rij bij de bakker besmet zijn. Momenteel zijn er zogezegd maar ruim 500 mensen besmet in België, maar dat aantal ligt in realiteit 10 tot 15 keer hoger (wetenschappers zijn het eens over die aantallen), dus 5.000 à 10.000 vandaag in België, maar dat is over een paar dagen een veelvoud hiervan.

  De opdracht is duidelijk: isoleer jezelf met je huispartners. Beperk contact met anderen tot het strikt noodzakelijke (bv. voeding inkopen), en hou in dat geval afstand van elkaar en volg de regels van handhygiëne etc. Vrienden bezoeken behoort niet tot de opties. Het leed van de genomen maatregelen is zeer groot (bv de financiële verliezen in de horeca, de reissector, de culturele sector etc), maar het wordt nog veel zuurder voor iedereen als die maatregelen zinloos worden gemaakt, door toch nog af te spreken met vrienden en de feestjes voortaan thuis te organiseren (in plaats van op café of restaurant).

  Veel mensen ergeren zich aan andere mensen die hamsteren. Ik begrijp die ergernis, maar ik begrijp ook de hamsteraars. Eigenlijk doen hamsteraars weinig fout. Het is een natuurlijke reactie (hamsters en eekhoorns doen het ook), het is ook des mensen. Het is niet zo gek om te denken dat er een probleem kan komen als de drie bakkers in je buurt binnen enkele weken alledrie tegelijk ziek in bed liggen met Covid-19. Hamstergedrag raad ik af, want het is vervelend, maar het is niet gevaarlijk. Lockdownfeestjes en homeparty’s zijn wel extreem gevaarlijk. Dat is regelrecht egoïsme.

  (Trouwens, de echte asociale hamsteraars zitten op de beurs. Die brokers verkopen massaal hun aandelen bij het begin van een crisis (wat de crash verder uitlokt) en kopen dan doodleuk terug in als de put bereikt is, en het bloedbad voltrokken is. Zij maken winst in volle miserie. Gewone mensen hamsteren wc-papier voor cash; brokers hamsteren cash voor waardepapier (aandelen), en ze hebben dat geld helemaal niet nodig.)

  De oorlog van de komende weken en maanden zal in de ziekenhuizen worden gestreden. Dat wordt het slagveld, en het zal niet mooi zijn. De frontsoldaten zijn de verplegers en verpleegsters, dokters en alle helden in de zorg. De meeste andere mensen zullen wel merken dat het oorlog is, maar zullen de vijand niet recht in de ogen kijken. Ze zullen de maatregelen wel voelen, maar de eigenlijke gevechten alleen op tv zien. Tenzij je zelf een zieke (groot)vader of (groot)moeder naar het ziekenhuis moet brengen en daar te horen krijgen dat hij/zij te oud is om nog verzorgd te worden en je best terug naar huis keert om hem/haar daar te laten sterven. Dat is pure horror, en ik hoop dat je daarvan gespaard blijft.

  De frontsoldaten zullen daar niet van gespaard blijven. Ze zullen hartverscheurende keuzes moeten maken, omdat ze niet iedereen kunnen helpen die hulp nodig heeft. In Italië sterven momenteel veel meer mensen dan eigenlijk zou moeten voor het virus. Voor elke vier coronasterfgevallen hadden er drie vermeden kunnen worden als er genoeg bedden, verzorgers en vooral beademingstoestellen waren geweest.

  De frontsoldaten riskeren hun leven, want de beschermende kledij en maskers gaan ooit op zijn en onvoldoende kunnen aangevuld worden. Binnen enkele weken is de epidemie overal tegelijk ontploft en is er een wereldwijde schaarste op beschermende kledij, mondmaskers etc.

  Volgens de berekeningen van de experts gaan onze eigen klinieken onvoldoende capaciteit hebben om deze epidemie te doorstaan. Zelfs in een optimistisch scenario, waarbij slechts 30 in plaats van 60 procent van de Belgische bevolking geïnfecteerd zal geraken (op voorwaarde dus dat niemand nog home party’s houdt en vrienden bezoekt vanaf nu), zullen 150.000 Belgen moeten gehospitaliseerd worden, waarvan 30.000 in de intensieve zorgen en aan de beademing. We hebben niet eens een fractie van die capaciteit ter beschikking! Ze mogen absoluut niet allemaal tegelijk komen, we moeten de epidemie vertragen. Een deel van die 30.000 zullen we kunnen redden, de rest zal dus sterven. In Italië is dit dus momenteel één op de vier die kan gered worden, en zij zitten al op de knieën en ze zitten nog niet eens op de piek van de epidemie!

  Het voelt vreemd om deze zinnen op te schrijven. Het lijkt alsof wij dit niet kunnen meemaken, dat het niet past in ons wereldbeeld, dat zachter is en minder rauw. Maar naar alle waarschijnlijkheid zal het toch gebeuren. Ik vind allerminst genoegen in het bang maken van mensen, maar zo lang veel mensen de ernst nog steeds niet vatten, moeten we expliciet zijn.

  We kunnen twee dingen doen. Het eerste is extra capaciteit creëren. Dat is wat de ziekenhuizen nu doen (vandaar dat je gisteren en vandaag bij alle ziekenhuizen hoort dat ambulante consultaties geannuleerd worden, en niet-dringende ingrepen uitgesteld worden). Maar dat blijft volstrekt onvoldoende. Dus hangen we af van de tweede strategie, de discipline van de bevolking om de epidemie minder snel te laten stijgen. Flatten the curve, dus. We slagen hier op dit moment niet in. We zitten nog redelijk in het begin, maar we volgen momenteel het groepje Europese landen die Italië achterna gaan. Niks geen ‘flattening the curve’ zoals in Japan, Hongkong en Singapore. Maar ook niet zo dramatisch als in de VS.

  Wie de komende weken de pech heeft om ernstig ziek te worden, zal afhankelijk zijn van de moed, zelfopoffering en onbaatzuchtigheid van de helden van de zorg. Zij gaan pauzes overslaan, dubbele shiften draaien, oververmoeid verderwerken, het werk van hun door corona gevelde collega ook nog erbij nemen, en dit weken, zelfs maanden aan een stuk. Mijn schoonzus, Gaella Labarque, zal als verpleegster werken op een corona-afdeling. Ik krijg tranen in mijn ogen bij de gedachte.

  In een normale oorlog hangt de ernst van het gevecht niet af van de discipline van je eigen achterhoede. Nu wel. Hoe meer wij ons nu gedragen, hoe minder de kans dat onze frontsoldaten binnen enkele weken door de knieën gaan.

  Doe het voor Gaella, en voor alle frontsoldaten: “Flatten the curve, and spread the word!”

  Like

 12. M.A.L. Sion zegt:

  Uit alle bijdragen klinkt ontevredenheid en hang naar actie.
  Via politiek, cq democratische verkiezingen is niets te verwachten.
  Robert Jensen geeft op zijn podcast uitdrukking aan gevoelens die bij velen leven.
  Hij heeft twee speerpunten gekozen: KLIMAAT OPTIMIST en NEXIT.
  Dat zijn twee items waar grote groepen van Nederlanders achter staan.
  Het gedoe rond het KLIMAAT is nergens op gebaseerd buiten het gebazel van kind “Greetje” Thurberg.
  De klimaatdwazen beseffen niet dat wij als nietige mensjes niet in staat zijn met welke middelen dan ook het klimaat te beïnvloeden. De enige mogelijkheid is om een enorme brandweerraket te bouwen en daarmee naar de zon te gaan om op momenten de zon wat af te koelen. Ziet u het voor u. Dit is net zo haalbaar als wat de klimaatdwazen nu van plan zijn. Bullshit!
  NEXIT is onvermijdelijk als we niet door de EU in de afgrond gestort willen worden.
  Wellicht is via de uitzendingen van Robert en de gerichte artikelen van Elise Nijmegen een verbinding te leggen naar een actie op niet te lange termijn.
  Initiatief gevraagd !!!!!

  Like

  • M. zegt:

   Het mooiste zou zijn als Jensen de resolutie 1743 onder de aandacht zou brengen in combinatie met de motie Halsema 2010 zodat iedereen kan zien dat we geen regering hebben welke het volk vertegenwoordigd.
   Zo dat daar geen discussie meer over kan zijn.
   Dat de mensen kunnen zien en voor gelezen kunnen worden hoe wij als Europeanen door mensen die het hardst schreeuwen tegen discriminatie te zijn worden gediscrimineerd op een manier waar de honden geen brood van lusten.
   Je moet het ze namelijk voorkauwen anders lezen ze het niet.

   Like

 13. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/het-gaat-beginnen-economische-recessie-komt-in-beeld-centrale-banken-kiezen-massaal-de-aanval/

  Het gaat beginnen! ‘Economische recessie komt in beeld. Centrale banken kiezen massaal de aanval.’

  We waren er al bang voor, en onze angst wordt nu werkelijkheid. Dit jaar komt er een zware recessie aan voor de Europese Unie. Zo’n 20.000 bedrijven hebben nu al werktijdverkorting aangevraagd, hele sectoren zijn compleet ontregeld en ontmanteld. Dit gaan we allemaal voelen in onze portemonnee. Ook in Brussel neemt de paniek toe, want wat zullen de gevolgen zijn voor de euro?

  Ondanks internationale maatregelen is de angst goed zichtbaar, de beurzen tonen alleen maar rode cijfers. De Eurocommissaris voor de interne markt, Thierry Breton, voorspelt nu al dat dit een enorm rampjaar gaat worden voor de EU. De eurozone zal in een recessie worden geduwd. Grote delen van de economie raken compleet verlamd, en niemand weet nu precies voor hoelang.

  Like

 14. Laura van der Storm zegt:

  Helemaal mee eens!

  Like

 15. LUCIA zegt:

  De ECB heeft continu als een idioot geld zitten drukken oftewel een rietje in ons gestoken en opgezogen en om dat te verbloemen monopoly geld drukken. Ergens loop je dan tegen een financiële realiteitsgrens aan en dan is zo’n virus een mooie pasklare zondebok waar je alles aan kan ophangen. Overigens ook opvallend dat alle bestanden van orgaandonors verdwenen zijn in een tijd dat men veel slachtoffers verwacht,,, de chinezen hebben ook flink organen geroofd van zieke mensen.Walgelijke f…g crimi’s.Nedeerland met zijn hoog VOC-gehalte zit zich al in de handen te wrijven om je te oogsten.SOYLENT ORGANS!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s