Hongarije sluit de grenzen – Orbán roept op tot nationale verbondenheid

Screenshot_244

(Door: Szilvia Akbar – Vertaling: E.J. Bron)

Wegens de uitbreiding van de Wuhan-longepidemie worden de grenzen van Hongarije gesloten voor personenverkeer. Alleen Hongaarse staatsburgers kunnen het land nog binnenkomen, deelde minister-president Viktor Orbán (foto) in het Hongaarse parlement mee.

epoch times

In de strijd tegen de uitbreiding van het nieuwe Corona-virus wil nu ook Hongarije zijn grenzen sluiten. Er worden inreisverboden voor buitenlanders verordend – zo kunnen alleen Hongaarse staatsburgers het land binnenkomen, kondigde minister-president Viktor Orbán vandaag voor de zitting van het Hongaarse parlement aan. Desbetreffende maatregelen zouden op dit moment voorbereid worden.

Als reactie op de Corona-virus pandemie hadden meerdere Europese landen hun grenzen al gesloten, waaronder Polen, Tsjechië en Slowakije. Ook Duitsland sloot vanmorgen de grenzen voor vijf buurlanden, waaronder Frankrijk en Oostenrijk, grotendeels af.

Volgens Orbán worden in Hongarije vanaf morgen bovendien alle openbare manifestaties verboden. Alle vermaaksgelegenheden, bioscopen en culturele instellingen moeten sluiten. De openingstijden van restaurants en cafés worden aanzienlijk beperkt. De scholen in Hongarije zijn al gesloten.

Verzorging van de ouderen heeft prioriteit

Orbán riep mensen van 70 jaar en ouder op om thuis te blijven: “Ik denk dat de regering het niet kan verbieden dat mensen die ouder zijn dan 70 jaar hun woningen verlaten, maar ik kan ze verzoeken dit niet te doen”, verklaarde Orbán in het parlement.

Orbán heeft de gemeentes ertoe verplicht zich bezig te houden met de verzorging van de ouderen – ze zouden hun capaciteiten en krachten daar in de eerste plaats op moeten concentreren.

“De strijd met de uitbreiding zal langdurig en zwaar zijn – hij zal van ons allemaal bepaalde aanpassingen vereisen”, zei de premier. In de komende maanden zal het werk van medisch personeel en ordebewaarders een grote rol spelen, voegde Orbán er aan toe.

“Verbondenheid en discipline zijn onze belangrijkste bronnen”

Orbán houdt er rekening mee dat de uitbreiding zich in de komende dagen van individuele gevallen naar groepsgevallen ontwikkelt. “Tot we een vaccin hebben, is onze enige kans om de uitbreiding te matigen”, zei hij.

Orbán roept op tot nationale verbondenheid

De premier noemde in zijn toespraak dat het virus uit Iran, uit Italië en uit Israël naar Hongarije kon komen. “Omdat er op dit moment geen globale oplossing voor de uitbreiding bestaat, ontwikkelt elk land zijn eigen beschermingsmaatregelen.” Deze situatie zou echter niet onbekend zijn, want zo ging het ook bij de migratiecrisis en bij de hoogwatercatastrofes.

“We zijn vaak in moeilijke situaties terechtgekomen, ook in de afgelopen tien jaar. Daarvan hebben we geleerd: hoe groot het gevaar ook is, onze beste kans is wanneer we elkaar door dik en dun bijstaan. Dat moeten we ook deze keer doen. Ik verzoek iedereen om in deze situatie de weg van de gemeenschappelijke handeling en van de nationale verbondenheid te gaan”, aldus Orbán.

In Hongarije werden tot nu toe 39 besmettingen met het Corona-virus en één dode geregistreerd.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Szilvia Akbar

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hongarije, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op Hongarije sluit de grenzen – Orbán roept op tot nationale verbondenheid

 1. Rensk. zegt:

  Hij heeft het over discipline. Ja dat is een heel heel belangrijke eigenschap, waar het heel veel Nederlanders totaal aan mankeert.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Rednsk.
   Helemaal mee eens.
   Maar wat wil je dan ook ? Een z.g. min.president die alleen maar liegt en bedriegt, ministers die liegen én bedriegen (Zijlstra, Opstelten, Bruins, Wiebes en nog 10-tallen anderen) “volksvertegenwoordigers die landverraders blijken te zijn.
   Een fraai stelletje schorem !

   Like

 2. Jan zegt:

  Intussen in Italië

  [video src="https://i.imgur.com/QcaCRiq.mp4" /]

  Like

 3. Jan zegt:

  Politie van Oregon smeekt mensen niet langer 911 tebellen als hun wc-papier op is

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s