Aan premier Rutte

Screenshot_253

(Door: Jan Dijkgraaf)

Meneer Rutte,

Nog geen lockdown dus. Ik trok de verkeerde conclusies uit de verhoogde staat van paraatheid van het leger. De mensen kunnen beter vertrouwen op ‘de deskundigen’ dan op een stukjesschrijver uit Eesterga. Toch? Op prof. dr. J.T. van Dissel van het RIVM bijvoorbeeld. “Jaap en zijn mensen”, zoals u ze, lekker informeel, noemt.

“Jaap en zijn mensen”, die op 22 januari meenden dat de kans klein was dat er een corona-patiënt in Nederland zou zijn, maar dat er voor het geval dat wel maatregelen werden getroffen… “Jaap en zijn mensen”, die op 24 januari meenden dat het Corona-virus niet zo heel besmettelijk leek… “Jaap en zijn mensen”, die op 26 januari meenden dat het wel mogelijk was dat het Corona-virus ook naar Nederland kwam, maar dat de kans klein is dat het zich ook hier verspreidt…

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

37 reacties op Aan premier Rutte

 1. henk verhoef zegt:

  en toen kreeg ik- uitgerekend- gisteren bericht van de svb
  U moet uw bewijs van in leven zijn voor 28 april ingeleverd hebben anders gaan wij belastingdienst toeslagen spelen– uw uitkering stoppen

  dat bewijs van in leven zijn moet =bv door de FRANSE burgemeester getekend worden
  maar ik mag de straat niet op( en wil dat ook niet– 85 en virus doelgroep-)

  en dan hoor je ruttretrutje roeptoeteren en– samern en nadenken en handelen==

  hij zei ook nog iets van– nederland staat er financieel goed voor-
  KIJK maar even naar de pensioenfondsen- en hoeveel u al mist door geen index( een kwart van uw pensioen)

  klm hangt van leningen aan elkaar en de helft van de burgves heeft problematichs schulden en de hypotheekjes van de kippenhokjes zijn waanzinnig
  Gelukkig gaat de messen en de drugs verkopen nog wel soepel

  Like

 2. bozeoudeman zegt:

  Nou, nou Jan toch, heb je dan geen vertrouwen in onze grote leider Mark? Hij doet het zo leuk net als koning Pils. Ik als boze oude man heb alle vertrouwen in onze leider en zijn slaafse dwergen!

  Geliked door 1 persoon

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Die man uit Eesterga geeft toe dat hij niet deskundig is. Tenminste wat het virus betreft.
  Hij analyseert wel aardig goed. Dankzij Elsevier.
  Als hij gelijk krijgt ziet het er niet goed uit voor de Nederlandse ouderen.
  Ik hoor daar ook bij. Helaas.
  Het is afwachten zonder te veel aan Jaap en zijn mensen te denken.
  Aan de andere ‘ouderen’ – sterkte.

  Geliked door 3 people

 4. Bert zegt:

  Het crona virus is los gekomen door Rutte die houd de grenzen steeds open maar de boef luistert niet

  Like

 5. wauso zegt:

  Nu begrijp ik waarom VVDers zo tuk zijn op begrafenis ondernemingen. 20 tot 25% van de ouderen boven de 70/80 jaar zal het loodje leggen. Bedankt Mark Rutte en je Regentenvrienden, de moordenaars van deze eeuw. Zo kan de islam het zaakje hier nog sneller overnemen !

  Geliked door 2 people

 6. GT zegt:

  Wel Rutte,

  Verdiep je dan maar een in deze materie hoe overdraag baar dit is, enne Jaap lees je ook even mee!

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Virus_(biologie)

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Coronavirussen

  https://nl.wikipedia.org/wiki/SARS-CoV-2

  Like

 7. vangie1206j zegt:

  Geachte Jan D. U schrijft bij herhaling ,,Jaap en zijn mensen,, dat is correct maar beter zou zijn Mark Rutte en zijn tirannen (geen mensen.)
  Mark Rutte en zijn (mensen) helpen heel Nederland en zijn economie naar de verdommenis.
  Weet u nog die loze kreet van die Mark Rutte en zijn (mensen) het beste kabinet na de oorlog ( JE MOET MAAR DURVEN.

  Like

 8. LUCIA zegt:

  ****OOK INTERESSANT OM TE LEZEN I.V.M. BESTRIJDING CORONA VIRUS****

  Viruses are constantly mutating with some viruses changing faster than other strains. That change in its genetic form makes it almost impossible to formulate any kind of vaccine that will make one immune to some viruses. The ones that mutate the most, like the flu and HIV, look very different this year than they looked last year and they are almost ….

  As I stated before, viruses mutate. So building an antivirus vaccine for one bug might not have much of an effect on its brother two or three generations down the road. So that line of thinking is of waste of time.

  ***The vaccine companies will argue with me but no less an agency than the US Office of Naval Research has agreed with me. They are following an entirely different track – protein eating (proteolytic) enzymes.
  Yep, the same things that control your digestion, clean your laundry and are your bodies’ first line of defense in:

  Als kind heb ik 3x een heftige medicijnvergiftiging gehad, 2x heel erg kantje boord en ik weet zeker dat het 1 keer een heel heftige reactie op een inenting betrof, welke weet ik helaas niet inderijd werden dat soort zaken niet bijgehouden . Ik heb om mijn leven moeten vechten dus ik weet waar ik over praat . Ik laat me dan ook niet als Wappie in de hoek wegzetten, Ik laat me nooit meer vaccineren want ik denk dat ik met de kennis die ik heb over kruiden, voedingssupplementen en apparaten die ik heb me prima kan redden …bring it on . Verder ben ik niet bang om dood te gaan, heb wel liever dat het snel gaat en Corona is een stuk sneller dan kanker…. mens tel al je zegeningen.
  Het verhaal hierboven komt uit een byzonder interessant artikel en ik wist van al de genoemde therapieën dat ze bestonden en werkten maar nu ook de wetenschap dat erkent, is er nog hoop want van BIG pharma verwacht ik niets ;

  http://www.organicsurvivalistsite.com/emergency-kits/enzymes

  Niet dat u ook maar iets mag verwachten hieromtrent hoor… Nederland is helemaal in de broekzakken van Big Pharma en al heel lang en bovendien zeer conservatief ,ondanks alle geroep van innovatief.. niet op medisch gebied, bekijk maar enkele afleveringen van Radar .Men laat je hier nog liever doodgaan dan dat men iets probeert, wat duizenden al geholpen heeft bijvoorbeeld de inzet van fagen bij bacteriële ontstekingen. Wat ik uitermate crimineel vind is dat de medische stand zelfs voor de antibiotica-resistente stammen niet over wilde gaan op de fagen therapie. Een kennis van mij haar man heeft er 2 jaar overgedaan om dood te gaan dankzij een resistente bacterie opgelopen tijdens een operatie en al die tijd was er de kennis over de Fagentherapie als het mijn partner was geweest was ik in de cel beland . Ik heb begrip voor een medische fout maar dit is koude financiële calculatie het hele systeem waarvan je beter zou moeten worden is zelf ziek . De ziekte heet hebzucht en diverse hooggeplaatste politici en medici, worden omgekocht door de Farmaceutische industrie en dat gebeurt overal ter wereld maar hier, het spijt me het te moeten zeggen, geholpen door een nogal kille, van menselijkheid en empathie gespeende volksaard . Gelukkig zijn er ook aardig wat warme liefdevolle mensen, zij het schaars..
  OVERIGENS IK BEVEEL HET TEN STERKSTE AAN HET ARTIKEL VOLLEDIG TE LEZEN I.V.M. HET cORONAVIRUS EN ALLE ANDERE VIRUSSEN DIE ZE OOIT NOG EENS OP ONS LOS ZULLEN LATEN.

  Like

 9. Rensk. zegt:

  90 procent van de bevolking voelt zich veilig met Jaap en zn mensen. Want die hebben er voor gestudeerd en als je ervoor gestudeerd hebt dan heb je sowieso de wijsheid in pacht. Tja Zelf voel ik me niet veilig en ook niet onveilig. Ik laat het over me heen komen en blijf voorzichtig en hou een meer dan normale hygiene in acht. Meer kun je niet doen en dan maar hopen dat die 90 procent ook diezelfde hygiene in acht neemt. Ik vrees echter dat die discipline er maar kort in zit. Het verslapt bij groot deel van de bevolking al heel snel is mijn verwachting

  Like

 10. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/het-bloederige-prijskaartje-van-ruttes-corona-groepsimmuniteit-tot-63-000-doden-nederland-tien-jaar-ziek/

  Het bloederige prijskaartje van Ruttes corona-groepsimmuniteit: tot 63.000 doden, Nederland tien jaar ziek

  Groepsimmuniteit opbouwen. Dat wordt dus het Nederlandse beleid om het coronavirus tegen te gaan, aldus Mark Rutte gisteravond. Het gaat ons nog jaren aan het ziekenhuisbed kluisteren en de uitvaartindustrie krijgt het nog druk: 63.000 Nederlanders zullen de strijd tegen de ziekte verliezen. Dat berekende één van ’s lands beste onderzoeksjournalisten.

  Nee, de strategie om in Nederland groepsimmuniteit te regelen tegen dit virus gaat ons 63.000 doden kosten. Dat becijfert onderzoeksjournalist Ton F. van Dijk:

  “Het NOS Nieuws neemt het narratief van premier Rutte volledig over. Maar ‘vergeet’ relevante toevoeging aan gekozen scenario: indien 9 miljoen (meer dan de helft) van de mensen corona krijgt, en 0,7% (lage schatting) overlijdt, betekent dat 63.000 doden.”

  Like

 11. jegeloofthetniet zegt:

  Je eigen gezonyde verstand gebruiken. Van de zogenaamde “deskundigen” heb ik mijn buik vol. Komt iemand op tv iets verkondigen is die ineens een “deskundige”. De “deskundigen” van de weersvoorspelling zitten heel vaak fout.
  Dus?

  Like

 12. Rensk. zegt:

  Maar 1 ding is zeker: de grenzen kunnen wel degelijk dicht. En als dit cornageval voorbij is en ze gaan weer vrolijk door met migranten binnen laten dan zou het me verbazen als mensen dan nog niet in opstand komen. Want reken er maar op de de beursjes van de mensen minstens met een kwart naar beneden gaan kelderen en dat kan zomaar meer zijn dan dat. Want dat dit coronageval geld gaat kosten is mij allang duidelijk. Heel veel geld. Mensen gaan het voelen en dan pas worden ze opstandig als ze zien dat migranten nog steeds welkom geheten worden.
  En daar zullen mensen als Timmermans en companen geen last van hebben.

  Like

 13. Hovawart zegt:

  De politisering van een SOA (Sociaal Overdraagbare Aandoening) is slechts een volgende stap op weg naar een Europese politiestaat……want waar heeft de politiek nu geen zeggenschap in?…overal een dikke vinger in,…..banken,zorg,onderwijs,rechtspraak, noem maar op.
  Politiek is geen politiek meer, het is zoals D66 graag wil, de politieke beschikking over het leven, een goddelijke status in de breedste zin van het woord.

  Geliked door 2 people

 14. Lucky zegt:

  https://tpook.nl/2020/03/17/internationale-virusexperts-breken-herd-immunity-beleid-zoals-voorgesteld-door-rutte-tot-op-grond-toe-af/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Internationale virusexperts breken ‘herd immunity’-beleid, zoals voorgesteld door Rutte, tot op grond toe af.

  “De vermaarde Italiaanse professor in microbiologie en virologie Roberto Burioni, verbonden aan de San Raffaele universiteit in Milaan, kraakt de Nederlandse aanpak van de coronacrisis. „De Nederlandse regering neemt een heel groot risico.”

  Er is geen enkele wetenschappelijke basis om te spreken over groepsimmuniteit”, stelt de Italiaanse arts. „Het is een heel groot risico dat de Nederlandse regering neemt. We weten namelijk nog helemaal niet of er wel immuniteit voor dit virus kan ontstaan. Dat is nog onbekend. Bovendien is er nog geen vaccin.””

  Like

 15. bobzelf zegt:

  ja groeps immuniteit ?????????????????????

  je moet er maar opkomen ,,,

  en een remedie vinden tegen het virus ???

  600.000 griep doden per jaar , en ieder jaar zie ik die brief weer binnen vallen
  want geld stinkt niet

  ome bob, u zit in de risico groep , dus u kunt even langs komen
  voor uw jaarlijkse injectie

  ??????????????????????????????????????????????????

  nou ik zeg niet af, ik ga niet en ook morgen niet,,,

  DUS LUISTER ,,,

  het helpt niet hoor volgens ,,, JAAP EN ZIJN MENSEN

  OME BOB NEEMT AL 40 JAAR IEDERE MORGEN EEN OVERDOSIS VITAMINE C

  PERST EEN CITROEN UIT , OOK VIT. C

  EN WERKT OP JE NUCHTERE MAAG IN EEN GLAS WARM WATER PERFECT TEGEN BRANDEND MAAGZUUR EN ZURE OPRIPSINGEN
  IK ROEP HET MAAR EVEN , NOOIT GEEN LAST MEER !!

  EN NEEM DAN EEN LEKKER GROOT GLAS VERS GEPERST SINAASAPPELSAP

  GRIEP ?? GRIEP ?? WELKE GRIEP

  WERKT NIET HOOR, MAAR IK HEB GEEN GRIEP , DUS ??
  DAN WERKT HET TOCH LEKKER NIET
  WHAHAHAHA

  IK BEN TROUWENS EEN UURTJE NAAR HET STRAND ZO

  ALTIJD POKKENWEER HIER, WHAHAHA

  OME BOB

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Vraag jezelf aar eens af, of er überhaupt immuniteit voor virussen is, voor welk virus dan ook .
   En als toetje Ome Bob, eet nog een kiwi, dat zit de meeste vitamine C in :D, geen geintje, echt waar.

   Like

   • bobzelf zegt:

    het antwoord is nee grote vriend

    VIRUS , GRIEP VIRUS, NAAR JE NEST 6 , 8 ,10 ,12 DAGEN

    EN SLAPEN EN JE HET LAZARUS VERVELEN ,

    JE KUNT OM DE KOORTS WAT TE DRUKKEN IEDERE DAG EEN 8
    PARACETAMOLS NAAR BINNEN GOOIEN
    EN BERGEN VITAMINE C

    en ,,,,whahaa ik ben nu op een leeftijd “””

    dat ik dingen eet en drink die ik lekker vind whahahaha

    een kiwi met al die pestpokken pitjes, nee dank je wel vriend

    huggie ome bob

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    klopt als een zwerende vinger ome Bob, die pitjes moet je ook niet eten, alleen het vruchtvlees zonder pitjes,

    Like

   • Monalisa zegt:

    Die kloten pitjes mag jij niet hebben daar krijg je ontsteking van, maar dat weet deze man niet Gr hou je taai, vriend.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Die pitjes lust ik niet en blijven toch ook in m’n keel hangen, dus geen pitjes voor mij.

    Like

  • M. zegt:

   Groepsimmuniteit …met de grens open voor nieuwe patienten uit risico gebieden omdat ze asiel komen aanvragen????
   Je zou verwachten dat die Nederlander wel eens door heeft dat ze vet genaaid worden maar men gaat als schaap vrijwillig naar de slachtbank.
   En gaat er zelfs zelf om lopen gillen.

   Covid -19
   Engelen uit de bodemloze put gaan de schaapjes slachten dat is wat het betekent in hun satanische taaltje.

   Like

 16. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Doodeng ?
  Jazeker.
  Het is een unieke situatie waarin we beland zijn, eentje zonder precedent, niemand kan uit zijn ervaring putten om de beste strategie naar voren te halen.
  Daarbij helpt het niet dat de een het serieus neemt en de ander het maar een overtrokken iets vindt. Hier op de site lijkt er een groot deel het allemaal maar overdreven te vinden onder het motto “het is maar een griepje”.
  Zoals te verwachten steken er ook weer allerhande complottheorieën de kop op; “het is door de Chinezen gemaakt”, “het is onderdeel van een biologische oorlogsvoering”, “de ‘NWO’ voltrekt zich”.
  Helaas, daar ben ik te nuchter voor (nou ja ‘helaas’, eerder gelukkig)
  En zoals te doen gebruikelijk weet iedereen weer de oplossing.
  In een situatie als deze kan een mens het echter niet goed doen, als het achteraf blijkt mee te vallen dan heb je overdreven gehandeld en als het toch blijkt dat er heel veel slachtoffers gaan vallen dan heb je het onderschat en heb je te weinig gedaan.
  Zoals de meesten hier ben ik geen fan van Mark Rutte en vorige week was ik nog van mening dat hij te laks met maatregelen kwam. Gisteren kwam dan de toespraak en ook tot mijn eigen verbazing denk ik dat hij dit keer de goede weg heeft gekozen en hij laat zich daarbij leiden door medisch specialisten, en om eerlijk te zijn, ik denk dat dit de meest verstandige keuze is.
  Veel is afhankelijk van hoelang deze situatie blijft aanhouden, blijft het beperkt tot drie weken en komt alles daarna weer langzaam op gang dan denk ik de de schade te overzien zal zijn.
  Duurt het daarentegen langer dan gaan we onzekere tijden tegemoet en is het koffiedik kijken wat daar de consequenties van zullen zijn maar ik denk dat die aanzienlijk zullen zijn.
  Optimisten en pessimisten, we gaan het allemaal meemaken en achteraf buitelen we weer allemaal over elkaar om te zeggen “zie je wel, ik had gelijk”!

  Like

  • M. zegt:

   Omdat je doet alsof je onwetend bent.
   Iedere leider heeft al over de NWO gesproken zelfs Rutte maar voor Tijl is het niet zo.
   Daar zal je niet voor betaald worden met je pro overheid praat

   Geliked door 1 persoon

 17. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/03/17/dutch-priorities-amsterdam-potheads-panic-buy-marijuana-as-govt-orders-coronavirus-store-closures/

  Dutch Priorities: Amsterdam Potheads Panic Buy Marijuana As Govt Orders Coronavirus Store Closures

  Hundreds of local users in Amsterdam lined up outside the country’s infamous “coffee shops” to stock up on marijuana after the government announced that the shops would be closed for the next three weeks.

  On Sunday, the Dutch government announced that it would be closing all restaurants, cafes, and schools, as well as shutting down all brothels, sex clubs, sport schools, and marijuana coffee shops in an attempt to curb the spread of the coronavirus.

  Nl
  Nederlandse prioriteiten: Amsterdam Potheads paniek Koop marihuana terwijl de regering de sluiting van de coronaviruswinkel beveelt

  Honderden lokale gebruikers in Amsterdam stonden buiten de beruchte ‘coffeeshops’ in de rij om marihuana in te slaan nadat de regering had aangekondigd dat de winkels de komende drie weken zouden worden gesloten.

  Zondag kondigde de Nederlandse regering aan dat het alle restaurants, cafés en scholen zou sluiten en alle bordelen, seksclubs, sportscholen en marihuana-coffeeshops zou sluiten in een poging de verspreiding van het coronavirus te beteugelen.

  Like

 18. Lucky zegt:

  https://www.geenstijl.nl/5152432/corona-in-nederland-terugblik-bruno-bruins/

  Corona in Nederland: een terugblik
  Een overzicht aan de hand van vijf uitspraken van minister Bruno Bruins

  24 januari – “Volgens minister Bruno Bruins (Medische Zorg) is de kans klein dat het virus de oversteek naar Europa maakt.”

  26 februari – “Kans op corona in Nederland is een reëel risico.”

  27 februari – “Euh ja euhh er wordt euhhh mij bevestigd dat er een euhhhh patiënt is met het coronavirus in Nederland.”

  8 maart – “We proberen de uitbraak klein te houden.”

  15 maart – Iedereen gaat eraan

  Like

 19. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/nog-een-reden-voor-thuisblijven-alleen-zwaarste-verdachten-worden-nog-opgepakt-andere-criminelen-blijven-vrij/

  Nóg een reden voor thuisblijven: alleen zwaarste verdachten worden nog opgepakt, andere criminelen blijven vrij

  Nederland is de komende weken niet alleen een nogal ziek land, maar helaas naar alle waarschijnlijkheid ook een onveiliger land. Het Openbaar Ministerie gaat namelijk stoppen met het oppakken van de meeste criminelen. Alleen de meest hardleerse gevallen worden nog in de cel gegooid: de rest mag vrij blijven rondlopen.

  “Het Openbaar Ministerie (OM) gaat verdachten van lichte strafbare feiten tijdelijk niet meer laten oppakken. Vanwege de beperkte capaciteit door de coronacrisis beperken OM en politie zich tot zware zaken, waarbij bijvoorbeeld sprake is van geweld, kwetsbare slachtoffers en zeden.
  Justitie hoopt zo de beperkte capaciteit in de strafrechtketen minder te belasten.”

  Like

 20. koddebeier zegt:

  Dus “Jaap en zijn mensen” lullen voor het merendeel dus gewoon uit hun nek en Rutte wauwelt ze na !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s