CARTOON

Screenshot_262

Ons egoïsme zou wel eens veel dodelijker kunnen zijn dan het virus.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op CARTOON

 1. Monalisa zegt:

  De DC van AH liggen propvol + hun opslag bij een bekende transporteur daar liggen genoeg voorraad

  Geliked door 1 persoon

 2. Gienekehado zegt:

  ‘k Heb vandaag een potje zitten janken! Hoe en wanneer STOPT DÍÍÍÍÍÍT????!!!!

  Like

  • Als de mensen wakker worden en beginnen te begrijpen dat ze genaaid zijn door de dieven uit Den Haag.

   Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   @ Gienekehado
   Had het vandaag nog met iemand over, dat we al lang hier weg hadden moeten gaan maar ja je blijft, want je houd van je land .Nou zodra ik er kans toe zie ben ik weg want de Nederlandse overheid houdt niet van haar mensen, vroeger niet nu niet , ik wil ergens wonen met minder luxe maar waar een mensenleven nog telt . Ik voel met je mee en vind het klote meid . Gelukkig hebben we nog mekaars oor hier op dit forum en de mesten hebben hier wel het hart op de juiste plaats..

   Geliked door 1 persoon

 3. R Thomasson zegt:

  De Cartoon, slaat spijkers met koppen. Dat is een van de eerste maatregels dat de “Bende van Rutte” (pardon regering) moest nemen. Terugdraaien van de wet die tot 1962 van kracht was. In tijd van nood – bijv. oorlog, ramp enz. – mogen winkels X aantal van een bepaald product aan een klant verkopen. Dat om tekorten op de markt te voorkomen. Behalve Henk Otten (Eerste Kamer) kwam niemand op dit idee. Wij zijn nu te midden van een biologische oorlog. Wij weten niet wie die heeft ontketent. Zoals een Nederlands spreekwoord luidt: alles weten maakt niet gelukkig!. Het maakt de situatie niet beter op. Vreemd genoeg onze volksvertegenwoordigers en een bende Timmer- Verhofstadt- en Michelkakkers in de Europese Parlement hebben het nog steeds over CO2, stikstof en hoeveel een koe mag poepen en plassen om “klimaat neutraal te blijven”. Aan de andere kant,
  zijn er geen kant en klare scenario’s in de la voor een ramp zoals de huidige epidemie.

  Geliked door 3 people

 4. Inderdaad Heer Thomasson.
  Een epidemie zoals we die elk jaar hebben tav van griep en zeker geen pandemie.
  Het woord epidemie is namelijk enkele jaren terug gedevalueerd en kan elke epidemie een pandemie genoemd worden.
  Je zult er misschien niet versteld van staan dat die devaluatie door de VN is bedacht.
  Dus elke griep epidemie kan omgezet worden in een pandemie en kunnen de mensen op regelmatige tijden onderdrukt worden als regeringen dat nodig vinden.

  Geliked door 2 people

 5. delamontagne zegt:

  Ingezonden reactie Franse Krant:
  PLUNDERINGEN, AGRESSIE: het “samenleven”, hier bewijs van de feiten…

  Gisteravond werd in Trappes [ ten Westen van Parijs ], een buurtwinkel geplunderd door een “twintigtal” Jongeren !.
  U mag raden naar het profiel van deze “jongeren”.
  Talrijke getuigen vertellen over mensen die werden geslagen om…toiletpapier, flessenwater, winkelbedienden aangevallen.
  Grote groepen mensen, waaronder talrijke gesluierde vrouwen, plunderen de stellingen en laden hun caddies vol, waardoor de toegang voor anderen wordt geblokkeerd.

  In ziekenhuizen worden doktoren en verpleegsters ook al aangevallen, vaak door “jongeren” van de nieuwe diversiteit, die vinden dat er onvoldoende voor hen wordt gezorgd …
  Weg goed burgerschap, solidariteit, respect voor anderen en de aanwijzingen op TV
  niet te hamsþeren en aan anderen te denken.
  Natuurlijk zwijgen de media over deze gevallen, maar de toename en verergering in de komende weken en de doorgifte ervan op de sociale media, zullen er uiteindelijk voor zorgen dat het op de voorpaginas komt.

  En dan staan we nog pas aan het begin, als de economische situatie erger wordt, de mensen minder geld hebben, de dealers blijven zitten, over een paar weken, maanden ? Dan zullen we gaan zien waar dit allemaal eindigt.
  Generaal Villiers had al eerder voor algemene onverschilligheid gewaarschuwd, voor overbalsting van de stadsbestuurders en het onvermogen van de Politie om op te gaan treden in het geval van een algemene opstand.

  . Generaals Martinez en Tauzin praten al maanden over het risico van rellen, zelfs een burgeroorlog en de ontoereikendheid van middelen om dit alles in te dammen.
  De naïviteit van onze elites zal duur worden betaald, maar nogmaals, wij zijn het die zullen worden blootgesteld aan de ongereldheden, rellen.

  ZIJ…… zullen stilletjes gebarricadeerd blijven in hun appartementen en zullen ons smeken om
  niet te generaliseren………..

  Geliked door 2 people

  • Gienekehado zegt:

   Er werd ook al geplunderd lang voordat Corona er was. Dit kon je 20 jaar terug, of nog eerder, al zien aan komen. Er is gewaarschuwd! Als Corona idd nog maanden doorwoekerd, kan de hele Tent ontploffen. Wapens liggen al klaar!

   Geliked door 2 people

 6. BigLJohn zegt:

  Eens zal het hamsteren ophouden, als de mensen door hun financiele reserves heen zijn. Jan met de Pet zal heus niet al zijn geld en zaligheid in levensmiddelen gaan steken die na verloop van tijd gaan bederven. Of wat moet je in huis met 100 pakken toiletpapier, ook weer 100 pakjes natte w.c. doekjes en 50 kratten bier. Verwachten ze soms een kernoorlog ? De supermarkten die het nu o zo druk hebben, kunnen op termijn hun omzet gaan inleveren en zullen personeel moeten ontslaan. Al die idiote paniek over dat Coronavirus en dat hamsteren….En opeens toont Rutte compassie met het Nederlandse volk, iets wat totaal niet bij hem past. Wat voert hij in zijn schild ? Als de vos passie begint te preken, boer pas op je kippen !

  Geliked door 1 persoon

 7. LUCIA zegt:

  @ Henk v.d.N; Ik heb een behoorlijk politiek claustrofobisch gevoel er aan overgehouden was al bezig met voorbereidingen om uit Nederland te vertrekken.en nu zit ik in de bajes nowhere to run nowhere to hide.Zit in zo’n typische flat met mensen die denken dat ze uppermiddleclass zijn maar zijn gewoon allemaal Rutte & neo- NSB’ers, Zat ook voorheen al 5 jaar te kijken om ergens anders in Nederland te gaan wonen maar overal is er wat . Te klein land , te veel problemen.

  Like

  • Ik zou je een raad kunnen geven Lucia.
   Ik weet niet of je gepensioneerd bent maar wil je weg hier dan zou Ik je aanraden om eens rond te gaan kijken in Hongarije Roemenië of Bulgarije.
   Dat zijn namelijk landen die als je daar met een Nederlands pensioen naar toe gaat je er leeft als god in Frankrijk.
   Ikzelf wilde er ook naartoe (Bulgarije) maar wegens de nodige lichamelijke klachten zit het er voor mij niet meer in.
   Zou je het overwegen om het land te verlaten moet je er wel rekening mee houden dat je verplicht wordt om Nederlands verzekerd te blijven.
   Hieronder een indicatie van de inkomens van de landen.
   Is wel van 2014 maar het geeft je een idee.

   https://www.dutchromaniannetwork.nl/roemenie-en-bulgarije-laagste-bruto-uurloon-kosten-eu/

   Like

 8. Dan nog een aardigheidje.
  Lachen in Nederland man, de supermarkten zijn het niet eens met mensen die bestelwagens scheitpapier komen kopen dat moet maar eens afgelopen zijn want de supermarkt ketens zijn daar helemaal niet blij mee.

  Hamsterwoede legt Nederlandse supermarkten geen windeieren: 1 miljard euro omzet in een week tijd

  Alleen kerstweek van 2017 presteerde beter

  Nederlandse consumenten die vanwege het coronavirus zaken als zeep, toiletpapier en houdbaar voedsel insloegen, hebben voor een forse omzetstijging gezorgd voor de supermarkten. Volgens onderzoeksbureau Nielsen werd er vorige week voor 998 miljoen euro uitgegeven in de supermarkten. Alleen in de kerstweek van 2017 gaven Nederlandse consumenten in één week meer uit.

  De omzet lag een derde hoger dan in dezelfde week vorig jaar. “Dat viel te voorspellen als we kijken naar andere landen die ons zijn voorgegaan”, meent directeur Benelux Johan Vrancken van Nielsen.

  Een derde hoger dat willen ze helemaal niet hebben man, volksgezondheid is de kreet en de gekkies geloven het allemaal.

  https://tpo.nl/2020/03/17/hamsterwoede-legt-nederlandse-supermarkten-geen-windeieren-1-miljard-euro-omzet-in-een-week-tijd/

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het is inderdaad treurig, ik was zaterdag in winkelcentrum Leyweg alwaar drie of vier grote supermarkten zitten, het leek wel alsof er geplunderd was, ik was er voor mijn normale boodschappen, maar van de tien of meer soorten brood was niets meer leverbaar. Toiletpapier, suiker !?, eieren, pasta alles helemaal leeg verkocht.
  Vandaag dus maar even kijken of er al brood voorradig was, helaas, en ook de andere spullen die zaterdag uitverkocht waren was niets te vinden, een van de meisjes vertelde dat er wel geleverd was maar om 11 uur was het allemaal alweer weg.
  Wat moet je in godsnaam met die spullen? Eieren zijn maar beperkt houdbaar en je kunt ze niet invriezen, waarom dan ineens groot inslaan ?
  Suiker ?!? Wat moet je daar dan mee ?

  Geliked door 1 persoon

 10. Nog een klein beetje meer geld want het mag wat kosten niet dan???

  Coronavirus – Kabinet trekt tientallen miljarden uit voor economie, ondernemers en zzp’ers

  Regelingen gaan met terugwerkende kracht in vanaf 1 maart

  Het kabinet trekt tientallen miljarden uit voor de economie, ondernemers en zzp’ers. Dat zei minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) maandag tijdens een persconferentie in Den Haag. Het zal gaan om zo’n tien tot twintig miljard euro per kwartaal.

  Bedrijven die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis kunnen 4000 euro tegemoetzien van het kabinet. Onder meer de horeca en de cultuursector kunnen daarop aanspraak maken, zei minister van Economische Zaken Eric Wiebes (VVD). De tegemoetkoming is onderdeel van een noodpakket voor de economie dat het kabinet dinsdag heeft gepresenteerd.

  Ja mensen den ouwe Henk heeft zeker geen gelijk.
  De gappers uit Den Haag zijn niet uit op jullie geld.
  Dat betalen ze allemaal uit eigen zak niet waar

  https://tpo.nl/2020/03/17/coronavirus-kabinet-trekt-tientallen-miljarden-uit-voor-economie-ondernemers-en-zzpers/

  Like

 11. Jan zegt:

  Niet alleen wordt massaal wc papier gehamsterd, maar ook munitie en vuurwapens, zelfs de tegenstanders van vuurwapens

  Gun and ammo sales surge in US with coronavirus fears. ‘Better safe than sorry’

  Stores across the United States hardly can keep hand sanitizer and toilet paper on their shelves, and sales of guns, ammunition and tactical wear also have surged during the coronavirus pandemic, according to media reports.

  The growing number of cases in the country has led people to buy guns for the first time, a California gun shop owner told KTVU-TV.

  “People who tell me that they don’t like guns, but they’re here to begrudgingly buy one,”…

  https://www.sacbee.com/news/nation-world/national/article241164136.html

  Like

 12. Jan zegt:

  Bijzonder. Winkelpersoneel, vrachtwagenchauffeurs, mensen in de gezondheidszorg zijn ineens belangrijker dan de omhooggevallen BN’ers en maatschappelijke nullen als Paul de Leeuw of Jinek

  Like

 13. Piet Snot zegt:

  Ik verwacht ook niets anders van mij “medemens” dan egoïsme in deze tijd.
  Dat is ook nooit anders geweest en zal nu alleen nog maar nog erger worden.
  Alleen op tv beweren ze iets voor andere over te hebben of daar naar uit te kijken, als het ze gevraagd wordt.
  Maar ze echt eerlijk waren dan kan iedereen het corona krijgen, zolang ze zelf maar overal baat bij hebben en vooraan bij staan.
  Ik vertrouw en geloof helemaal niemand meer.
  Ieder voor zich en alles voor hun eigen, zo leven ze altijd al, en zo is het altijd al geweest.
  Alleen zal het nu nog een graadje erger zijn.
  Zorg goed voor jezelf, want niemand zal het anders doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s