Het virus is een dodelijk gevaar voor de EU

Screenshot_13

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Veel braaf belasting betalende burgers vragen zich al heel lang af wat het zowel gigantische als uitermate geprivilegieerde bureaucratische apparaat van de EU in Brussel met al die miljarden doet, die vooral naar hem toestromen vanuit Duitsland [en NL!]. Het antwoord wordt nu op de meest brute duidelijke manier gegeven door de viruscrisis: niet hetgeen in de nood noodzakelijk is.

PI News (2)

Want de EU handelt chaotisch in deze crisis, ongecoördineerd en radeloos. Daarom probeert iedere lidstaat op de een of andere manier heelhuids uit een situatie te komen, waarvoor de legerscharen extreem goed betaalde ambtenaren inclusief legers adviseurs blijkbaar geen enkel plan hebben voorzien.

Weliswaar onderscheidt zich dat niet van de situatie in Berlijn en andere hoofdsteden van de EU. Dat maakt dit falen echter daarom nog lang niet beter of meer acceptabel. Er bestaat in ieder geval een zeer wezenlijk verschil tussen de individuele landen en de EU: de eersten zullen, om het even in welke toestand, heel zeker na de crisis ook nog bestaan.

Voor de EU is dan echter zelfs de korte en de middellange termijn zeer onzeker. Dat is niet alleen het gevolg van een enorm verlies van vertrouwen in de handelingsbekwaamheid van een economisch zo ongelijke statenbond, die in de crisis iets heel anders blijkt te zijn dan een “gemeenschap”.

Nog veel negatiever voor de EU zal de catastrofale situatie van de grote lidstaat Italië blijken te zijn. Al voor de crisis was het mooie land economisch zeer aangeslagen, deze situatie is vanwege de enorme teistering van Italië echter nog erger geworden.

Ook met Spanje, dat zo enorm op het toerisme als inkomstenbron is aangewezen, is het weer slecht gesteld. In de huidige panieksituatie worden de gevolgen van deze verzwakking van veel EU-landen nog niet voldoende waargenomen. Maar dat zou weldra ook wel eens in Duitsland kunnen veranderen.

Want na beëindiging van de crisis zal ook de grootste financier en de sterkste economie van de EU geplukt zijn. De zogenaamde “Griekenland-redding” zal kinderspel geweest zijn in vergelijking met de uitdagingen die de EU en Duitsland dan staan te wachten. Zelfs de Duitse financiële reserves zullen bij lange na niet volstaan om niet alleen op de gewonde eigen economie een pleister te leggen, maar Italië en wellicht ook nog Spanje en andere landen voor staats- en financiële crises moeten behoeden.

Het politiek-mediale machtscomplex in Duitsland zal er, na alle opgedane ervaringen, niet voor terugdeinzen om de eigen bevolking onder de leugenachtige verwijzing naar de zogenaamd onverwachte “macht van de viruscrisis” te laten bloeden voor de redding van de EU. Daarvoor dient hier en nu alvast dringend gewaarschuwd te worden.

Het thema EU en de gevolgen van de crisis zou ons in de komende maanden ondanks de mooipraterij en de ignorantie van de conformistische Merkel-media nog wel eens veel meer kunnen bezighouden dan het er op dit moment naar uitziet. De steeds hondsdollere aanvallen op de enige EU-kritische partij AfD laat de conclusie toe dat de heersende kringen in Duitsland zich dat al veel meer gerealiseerd hebben dan het grote, door de ARD, ZDF, FAZ & Co. gedesinfomeerde publiek.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, dictatuur, Elite, establishment, EUSSR, kwaadaardige opzet, Linkse media, machtswellust, mainstream-media, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op Het virus is een dodelijk gevaar voor de EU

 1. Rensk. zegt:

  Allemaal een mail zenden naar de fractieleiders: waar is de EU? Zijn ze gevlucht? En daarnaast even inprenten: Virus laat zien hoe overbodig de EU is. Erger ze zijn een enorme last op de schouders van de burgers van Europa.

  Geliked door 3 people

  • De EU zal niks van zich laten horen Rensk.
   Je weet dat de regeringsleiders om de zoveel tijd in Strasbourg bij elkaar komen en neem van mij maar aan dat die landverraders daar geinstreerd zijn welk scenario gevolgd moest worden in geval corona Europa zou bereiken.
   Dit hele gebeuren is gewoon een testcase om te kijken hoe ver men kan gaan ingeval zo’n zelfde iets vanuit de EU nodig gevonden zou worden.
   Als er een echte pandemie zou zijn zouden alle landen een totale lockdown in stellen aangenomen dat regeringen er voor de burger zou zijn.
   Maar wat zie je gebeuren, er zijn in de verschillende landen ook verschillende maatregelen , zodat vanuit Brussel bekeken kan worden wat het beste zal werken als ze de opdracht geven om de zaak op slot te gooien om welke reden dan ook.
   Het verschil aan maatregelen viel me al direct op en dacht al, hier klopt iets niet, hier worden spelletjes gespeeld met de verschillende bevolkingen.
   Nou zouden er mensen kunnen zijn die denken, die Henk is zwaar paranoide aan het worden, maar Ik ben dat niet geloof me maar alleen Ik heb totaal geen vertrouwen in de regering hier en zeker niet in dat spul in Brussel.

   Geliked door 2 people

   • M. zegt:

    Ik denk in iedere geval niet dat je paranoïde bent, Henk. Integendeel.
    En geen vertrouwen hebben in je beulen is gezond verstand.

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Nou Henk de ECB heeft laten weten dat ze om de eventuele economische rampspoed af te wenden 780 miljard bij gaan drukken!
    780 Miljard, je verstand staat erbij stil!
    Ben zeker geen econoom maar de schrik slaat je om het hart, als je zulke bedragen uit het niks gaat creëren hoever zijn we dan nog af van Zimbabwe toestanden met hyperinflatie.

    Like

 2. Rensk. zegt:

  MIsschiend dat de mensen wer enigszins normaal gaan doen en niet zo godvergeten verwend.
  nb las net op GS dat Klaver iedereen vraagt een kaarskein de vensterbank te zetten. Mijn god wat een idioot. En dat wil ook president worden. Net als de president die zwetst over gave vaasjes. Je broekt zakt nog verder de grond in. Iedereen staat zo onderhand in de blote kont van afgrijzen.

  Geliked door 6 people

 3. Jan zegt:

  Communistische staat Californie overweegt een totale overname van het publieke leven, overweegt staat van beleg af te kondigen nadat TWAALF!!!! mensen zijn overleden.

  Governor Gavin Newsom said during a press conference on Tuesday that California is considering martial law after 12 Coronavirus deaths were confirmed in the state.

  There are currently around 500 confirmed cases of Coronavirus in California and the death toll hit 12 so the Communist governor is now floating the possibility that full military authority will replace existing laws.
  ….
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/03/newsom-california-considering-martial-law-after-12-coronavirus-deaths-confirmed-in-the-state/

  Like

 4. Peter zegt:

  Klimaatgelul was de hoofdzaak,om de grootste beroving aller tijden door te voeren, nu dit er tussen komt kunnen ze alles op hun buik schrijven,omdat iedereen falliet gaat en Timmerfrans bij voortdurend gedram moet oppassen dat ze hem niet kielhalen,waar ik persoonlijk niks op tegen zou hebben.
  De EU is binnen no time vergaan ,gewoon omdat er niemand loopt die iets werkelijk kan .

  Geliked door 4 people

  • guusvelraeds zegt:

   Vroeger waren er twee vormen van kielhalen. Een zware en een lichte. Ook hing veel af van de snelheid waarmee de bemanning aan de touwen trok. De zware was vanaf de achtersteven in het water gooien met een touw om je buik met aan twee kanten een trektouw. De veroordeelde werd dan over de volle lengte van de boot richting de voorsteven getrokken. Dat waren lange afstanden. De lichtere was aan bakboord in het water flikkeren en aan stuurboord weer omhoog trekken. Timmermans mag van mij de zware krijgen maar dan drie maal.

   Geliked door 2 people

 5. Cathja zegt:

  Een inktzwarte toekomst voor de genoemde landen. Maar hoe zullen wij deze vreselijke crisis doorstaan en te boven komen? We hebben als voorproefje al berichten kunnen lezen dat het er met onze pensioenen zeer slecht voor staat. Aan de rekenrente willen ze niet tornen, dus de gepensioneerden in ons land zullen ‘begrip’ moeten opbrengen als hun uitkeringen naar beneden bijgesteld worden. We zullen allemaal offers moeten brengen.

  Maar…, is dit virus eigenlijk niet zeer welkom in de ogen van diegenen die menen dat ze boven ons gesteld zijn, en ons kunnen maken en breken? Ze zijn in staat om elke maatregel te koppelen aan het corona-virus. Alsof wij niet door hebben dat dit virus niet het ECHTE probleem is….
  Hoe dan ook, de glans is van alles af. En dat in een relatief korte periode.

  Ik heb hartzeer om mijn kinderen en kleinkinderen!

  Geliked door 5 people

  • M. zegt:

   Als de mensen uit de angst vandaan stappen is het zo gedaan met ze maar hoe krijg je het volk uit hun angst vandaan ?
   De angst van de mensen zal de toekomst van onze kinderen afnemen en ons leven.
   Dus laten we hopen dat de mensen uit hun angst vandaan komen en de tv zien voor wat het is …hersenspoeling van het volk.

   Like

 6. Rensk. zegt:

  Wat een gruwelijk geklaag op de buis over eenzaamheid. Man ga wat doen. Sporten in huis. Sporten buitenshuis.Wandelen. Lezen. Taal leren. Fietsen, Lekker koken. Etc etc etc. Ik blijf zonder corona bij zulke mensen altijd weg. Je kunt onderweg kletsen op afstand met mensen. Zag een jongen vissen en zei: jij overleeft de crisis en als je als enige overblijft in Nederland trouw je met een bloedmooie italiaanse en heb je heel Nederland voor jezelf. Nou? Vond ie een goed plan.

  Geliked door 3 people

 7. Rensk. zegt:

  Ben totaal niet bang voor dat virus. Je verstand gebruiken en zeer goed opletten wat je doet en waar je met je fikken aankomt en weinig tot geen fysieke contacten en kletsen op afstand en je komt een heel eind. Ben vele malen banger voor dat tribale volk wat hier door de politici zo welkom geheten word. Bang voor de onvoorstelbare wreedheid, die er in groot deel van die mensen schuilt. Daar valt niet tegen te vechten. Zelfs als je je verstand gebruikt dan nog begin je niks tegen mensen, die de dood omhelzen.

  Geliked door 3 people

 8. hslot4 zegt:

  Berichtje vanaf de IC want het treft natuurlijk alleen ouderen en zieken toch ? https://twitter.com/kr3at/status/1240296333354950658?s=20

  Like

  • Ja natuurlijk Hslot4
   Zeker zullen mensen er onderdoor gaan die een wat jongere leeftijd hebben
   Dat is te voorzien.
   Maar het zijn overwegend ouderen die het loodje leggen en daar ben Ik er ook een van.
   Maar bekijk het nou eens uit mijn standpunt.
   Ik denk als Ik met mijn mindere gezondheid het loodjeleg er een lampje is uit gegaan op deze wereld maar er branden er zo’n 7 miljard en het doven van mijn lampje zal dan niet echt opvallen tussen al dat licht.
   Begrijp meniet verkeerd Ik wil nog wel wat jaartjes mee hoor maar als mijn tijdgekomen is dooft dit lampje.
   Zo eenvoudig is het

   Like

   • Nout zegt:

    Beste Henk,
    Jouw bijdragen op EJbron zijn altijd een verademing en mocht je ‘lampje doven’? -Wodan verhoedde het- dan zullen vele het als een gemis ervaren.
    Blijf SVP nog heel lang met EJbron een lichtend voorbeeld voor ons!

    Like

  • Merci Noud.
   Serieus een opsteker.

   Like

 9. Nemesis zegt:

  Wie er vooral voor gaan bloeden, en helemaal leegbloeden, zullen de Nederlanders zijn met hun grote spaarpot, ons zelf in betaalde pensioen dames en heren. Eindelijk heeft dat rattenpak nu de gelegenheid gevonden die tot op de laatste cent te plunderen.
  De vraag is alleen voor wie. Werkelijk voor Italie of Spanje of zelfs Duitsland of voor het globale misogyne duivelsbroed zelf, zodat ze in hun ondergrondse hol zich kunnen verstoppen dat bij het vliegveld van Denver is en zo de volkswoede kunnen ontgaan, tot dat het volk op een paar stomme slaven na is uitgemoord en ze niks meer te vrezen hebben als alleen hun eigen bloeddorstige kameraden in het kwaad.

  Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Nemesis
   “Nederlanders zijn met hun grote spaarpot”
   Jij zou toch als geen ander moeten weten;
   “Mensen met paarden
   hebben een hemel op aarde
   maar als ze sterven
   valt er niks te erven”.
   😀

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Dat klopt zover Tijl, maat ik heb wel een goed betaalde baan gehad en dus on sommen in het pensioenfonds en de AOW potten in betaald. Dat naast het houden van een dure grap als paarden.

    Like

 10. Henk zegt:

  De EU is meer dodelijk dan dit virus,begrijp mij niet verkeerd voor veel mensen
  heeft dit virus een hut bij werking en van die veel mensen ben ik er een van.
  Voor de meesten zal het als een verkoudheid of een griepje aan voelen
  maar voor mensen zo als ik die vroeger long problemen gehad hebben
  kan het zeer hard uitpakken.
  Verkoudheid heb ik opgelopen door een dame een kus tegeven die verkouden
  was de volgende dag had ik het ook in de midag begon het hoesten en dat gaat
  niet goed samen met roken en bier drinken aan de bar.
  Bij thuiskomst direct malaria tabletten genomen de volgende dagen m,n longen
  er bijna uit gehoest ik had dus geen malaria wat de zelfde ziekte beeld heeft
  in het begin maar een zware broncites met vocht in de longen.
  De malaria kuur efgemaakt daarna gelijk een antibiotica kuur en penadol
  tegen de korts na twee weken was ik weer 80% een week later 100%.
  Nooit gestpt met roken wel minder bier de eerste weken dit begon 7 weken
  geleden nu zat ik gisteren aan de bar als eenige en ieder een heeft het over
  het virus yep het is een verkoudheid voor de geen die wel heel ziek worden
  het medicijn bestaat allang gebruik het, het advies van een old timer
  bouwjaar 1950,

  Like

 11. delamontagne zegt:

  Als het bouwjaar 1950 is van ’n “old-timer”, dan ben ik een “oldsmobile-timer” met m’n eerdere bouwjaar.
  Als oudere zou ik toch maar nog voorzichtiger zijn met die “nieuwe”verkoudheid die nu heerst en stoppen met roken ? moest ik lang geleden ook om andere redenen………..

  Like

  • Henk zegt:

   delamontagne, ha ha ja hier ben ik een old timer ( Afrika ) er zijn er
   niet veel in een bar hier.
   Voorzichtiger zijn met een verkoudheid kan hier je einde zijn je moet hier
   direct reageren op een virus, het begin van het virus en een malaria
   is het zelfde snotteren als een verkoudheid.
   Na de malaria kuur neem ik normaal een antibiotic kuur standaard.
   Ik ben in 40 jaar niet zo ziek geweest het was de oude broncites die ik
   vroeger zeer vaak had,de persoon die mij aanstak was gewoon verkouden .
   Medicatie tegen het virus ( zie ook breitbart )
   Panadol , tegen de koorts .
   Artemether & Lumafantrtine tablets ( tegen malaria ).
   Flucamox, ( Antibiotic ).
   Het klinkt gek maar het werkte bij mij zeer goed.
   Met roken stop ik als er geen bier meer is.
   Groet, Henk.

   Like

  • Monalisa zegt:

   Goh mijn bouwjaar is veel ouder 😂😂😂

   Like

 12. vangie1206j zegt:

  1 voordeel als Europa in elkaar donderd kan geen enkel land meer de helpende hand toesteken.
  WANT de rijke landen bv. DUITSLAND en NEDERLAND zijn dan ook failliet.

  Like

 13. vangie1206j zegt:

  Met dank aan Corona of COVID 19 virus

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s