Onmogelijk tijdens de Corona-crisis: Luxemburg kan geen “vluchtelingenkinderen” opnemen

Screenshot_60

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Slechts zeven EU-lidstaten willen de “coalitie van de willigen” vormen om minstens 1600 kinderen en andere “vluchtelingen” op te nemen. De rest bedankte ervoor, dus die regeringen met verstand. Eigenlijk wilde Luxemburg wel 10 onbegeleide minderjarigen opnemen, maar nu haalt uitgerekend de Corona-pandemie een streep door de rekening.

politikstube

De kinderen, door onverantwoordelijke ouders op reis gestuurd in de hoop op gezinshereniging, bij wie het overwegend gaat om jongeren vanaf 14 jaar, met of zonder baardgroei, moeten nu helaas nog langer op de Griekse eilanden blijven om te wachten op het transport naar het sociale paradijs.

[…] Samen met nog zes andere EU-landen wil Luxemburg in totaal ongeveer 1000 onbegeleide vluchtelingenkinderen en jongeren van de Griekse eilanden, maar ook van het vasteland, bij zich opnemen. Die zouden onder “zeer precaire” omstandigheden leven, aldus Asselborn vorige week vrijdagochtend in Brussel.

En nu gaf Asselborn gisteren tegenover de “Deutsche Welle” toe dat Luxemburg tijdens de Corona-crisis geen vluchtelingenkinderen kan opnemen. “Dat zou “onmogelijk zijn in de moeilijke tijd waarin we nu zitten.”

Asselborn voerde redenen van veiligheid, de gezondheid en ook de verzorging aan, die dat op dit moment niet zouden toestaan. Op dit moment zou geen opname “in fatsoenlijke omstandigheden gegarandeerd kunnen worden”. Luxemburg en ook andere landen zouden echter alles voorbereiden om de kinderen “zodra het mogelijk is over te brengen”.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Griekenland, Luxemburg. Bookmark de permalink .

9 reacties op Onmogelijk tijdens de Corona-crisis: Luxemburg kan geen “vluchtelingenkinderen” opnemen

 1. Pingback: EN WEER ZIJN KINDEREN DE DUPE! | eunmask

 2. Florent Van De Voorde zegt:

  “vluchtelingenkinderen” opnemen.?? en enkele weken later de verloren gewaande ouders ook zeker, natuurlijk met de hele familie, kwestie van… je kan het raden zeker.??

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   In Luxemburg krijg je trouwens ook geen uitkering als je niet werkt! Iedereen moet daar aan de arbeid omdat in Luxemburg GEEN plaats is voor nietsnutten, parasieten, uitvreters klaplopers e.d. dus laten ze die “vluchtelingenkinderen” en hun familie’s, die hopen dat ze daar gratis brood, bad en bed krijgen, in Luxemburg ook daarginder HEEL ver vandaan houden!

   Like

 3. Blaffertje zegt:

  En wij, lulletje rozenwater van de Europa, openen een noodopvang voor de die kneuzen.

  Kazerne in Zoutkamp wordt noodopvang voor asielzoekers #rtvnoord

  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/220266/Kazerne-in-Zoutkamp-wordt-noodopvang-voor-asielzoekers

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Ook zonder corona zijn deze “vluchtelingen” minderjarig of niet een groot gevaar voor Europa. Corona komen we te boven maar een invasie van moslim strijders zet Europa blijvend in de achteruit. Over het veiligheid aspekt kan ik verder beter zwijgen. Dat ze maar thuis blijven ze hebben genoeg woestijn om te ontginnen zou ik zo zeggen. Dus de mouwen opstropen. maar een fatsoenlijke arbeidsethos hebben deze kamelendrijvers nooit opgebouwd want van origine waren het slavenhouders die leefden van een oorlogseconomie die rijk werd van het uitzuigen van veroverde gebieden. Moslims hebben nog nooit een maakindustrie opgezet die in staat is een natie fatsoenlijk te voorzien van inkomsten. Wat dat betreft ben ik blij als we geen olie van hun meer nodig hebben als we over zijn gegaan op waterstof. De overname gebeurd in Europa hetzelfde als vroeger alleen nu met toestemming van de Europese elite.

  Geliked door 2 people

 5. Dr. Heinz zegt:

  De deskundigen roepen het al tientallen jaren, dat van die vluchtelingen ruim 97% economische profiteurs zijn!!
  Helemaal niet toelaten!!!
  Dat geklier en geklopt moet eens afgelopen zijn!!
  Dan denk je als een fatsoenlijk mens nu dat Corona virus wereldwijd heerst, dat nu eindelijk de grenzen wereldwijd dicht gaan met controle!!
  Niets daarvan……
  Die EUSSR proleten maken alles kapot, maar dan ook alles!!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Bob zegt:

  Kinderen die alleen honderden km door de
  woestijnlopen, geholpen door de legale
  mensen smokkelaars van de EEG. Zij zijn corona vrij.

  Like

 7. bozeoudeman zegt:

  – ironie switch aan –
  Nou, nou, nou mensen wees eens wat humaner, wat moet er anders gebeuren met die duizenden alleen reizende kinderen tussen de 20 en 40 jaar, neem hen liefdevol op in jullie huizen, dat doen Rayman, Alie B, Jinek, Fransje Timmeraar, mijn vader en ik ook, J. de Snol.
  – ironie switch uit –

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s