Coronavirus: Dit is wat Vladimir Poetin doet om zijn volk te beschermen

Screenshot_9

De Russische president Vladimir Poetin.

(Door: Boris Genadevitch Karpov – Vertaling: “delamontagne”)

Enkele woorden om me voor te stellen. Ik ben Boris Genadevitch Karpov.  Ik ben 50 jaar oud en woon in Moskou, Rusland. Voor mijn werk heb ik heel veel jaren in Frankrijk gewoond, daarna ben ik weer naar mijn eigen land terug gegaan. Maar ik ben nog steeds geïnteresseerd in wat er in Frankrijk gebeurt: een groot land, een grootse natie, en ik ben verbijsterd over hetgeen daar nu aan de hand is. Maar ik wil het nu niet hebben over Frankrijk, maar over Rusland. Ik lees nog wel geregeld de Franse kranten en ben gechoqueerd over wat zij over Rusland schrijven. Het Corona-virus nu bijvoorbeeld laat de Franse media weer “dingen” zeggen.

Zo las ik drie dagen geleden online dat winkels in Rusland worden bestormd door woedende menigten… en daarom nu leeg zijn. Daarom ben ik naar een van de 20 Hypermarches  van Auchan [ is een Franse winkelketen!] gegaan. Daar zijn er dus 20 van in Moskou en ik laat hier foto’s zien hoe het er uitziet. Verbaasd? Nee? […] De klanten en het winkelpersoneel zijn heel kalm en dragen geen  maskers, noch handschoenen. Sorry dat ik het jullie moet schrijven, maar hier is absoluut geen sprake van de hysterie zoals ik die in Frankrijk zag in de winkels (bedankt You Tube!)

Screenshot_7

Screenshot_8

Men moet zeggen dat de maatregelen die door Vladimir Poetin vanaf het begin van de crisis zijn genomen snel en bijzonder effectief waren: totale blokkering van de grenzen met China, daarna enkele dagen later totale stop op vliegverkeer en treinen met China zowel als Iran. Daarna kwam de algehele sluiting van alle grenzen. Geen enkele vreemdeling kreeg toestemming om Rusland binnen te komen, op de eigen inwoners na. En die werden dan 14 dagen in quarantaine geplaatst. En hier RESPECTEERT men de quarantaine! Rusland heeft al meer dan 1000 mensen teruggestuurd naar Moskou alleen, omdat ze dit verbod hebben overtreden (camera’s met gezichtsherkenning zijn erg handig). Russen die terugkeren uit het buitenland worden ook in gedwongen quarantaine geplaatst, overtreding leidt tot gevangenisstraf tot 5 jaar na plaatsing in quarantaine.

De maatregelen zijn de laatste dagen verscherpt met de sluiting van alle scholen tot 12 april, ook samenkomsten zijn verboden. Maar winkels blijven open, ze mogen dat zelf bepalen. En de Russen kunnen gaan en staan waar ze willen. Dat is de reden dat ’t leven in Rusland nu gewoon doorgaat.

Een Franse vriend, die een paar jaar geleden naar Moskou kwam, vertelde me dat hij verrast was “de opwinding van vrijheid te voelen”. Oké, die vrijheid ziet men vandaag de dag nog. Sommigen van jullie hebben ’t dan over roekeloosheid, wij zeggen liever “levensvreugde”…..en vertrouwen in onze bestuurders! Het kan wel kloppen dat dit gevoel de Fransen verrast, zij hebben zelf al lang geen leider meer die het vertrouwen van de kiezers echt heeft … Om nog maar te zwijgen over de huidige leider van Frankrijk, waarover de tevredenheid tegenovergesteld is aan de tevredenheid over Poetin die men heeft.

Over ’t geheel gezien: 20 jaar dictatuur van die Verschrikkelijke Poetin hebben ons gemaakt tot wat we zijn en natuurlijk, alles is niet perfect in Rusland. Er zijn nog veel dingen die anders zouden moeten, maar een ieder die de jaren van Jeltsin heeft meegemaakt, kan vertellen dat er veel veranderd is. Niet alleen in Moskou, maar ook in de regio. We zijn een vreedzame natie, we werken 363 dagen per jaar, maar houden ook van plezier en van de natuur. Dit gezegd hebbende, moet ons niet lastig vallen, wij laten ons nooit onderwerpen en we zullen tot elke prijs terugslaan. De 27 miljoen doden tijdens de Tweede Wereldoorlog, gevallen tot aan de overwinning, zijn daarvan het bewijs.

Deze weigering tot onderwerping aan wie dan ook geeft ons dan wel problemen van de kant van bepaalde politici die zich inbeelden ons hun wil te kunnen opleggen. Ze zitten ons dwars met hun sancties, maar die leiden ertoe dat wij onze binnenlandse economie verder ontwikkelen.

Ze bedreigen ons en verzamelen hun troepen bij onze grenzen en wij worden dan weer gedwongen om ons leger verder te ontwikkelen. Zij proberen om onze mensen te misleiden met onnatuurlijke, walgelijke ideologieën – en zodoende  moedigen ze  onze conservatieve mensen weer aan zich achter onze idealen te scharen. Het is allemaal verspilde moeite en het zou genoeg  zijn voor buitenlanders om ons te komen bezoeken en zelf te zien hoe het is. Iedereen is zonder uitzondering verbaasd om het verschil te zien tussen de realiteit in Rusland en het beeld dat de Franse media creëren.

Bron:
https://ripostelaique.com
Door: Boris Genadevitch Karpov

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", demoniseren, Desinformatie, Frankrijk, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, mainstream-media, meningsdictatuur, Nationalisme, onwetendheid, Patriottisme, Poetin, Rotzakken, Rusland, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Coronavirus: Dit is wat Vladimir Poetin doet om zijn volk te beschermen

 1. Cathja zegt:

  Misschien vindt iemand mij nu naïef…, dat kan. Maar ik geloof wat deze man ons vertelt. Ik word er bijna jaloers op!

  Over leiderschap gesproken!

  Geliked door 9 people

 2. M. zegt:

  Men heeft hier in het westen een hekel aan Putin om dat hij teveel zinnige dingen zegt en daarmee laat zien wat voor achterlijke clowns we hier in het westen hebben.
  Hij laat geen minderheden de meerderheid waanzin opleggen zoals men hier doet.
  Hij nodigt geen vijanden van zijn land uit zoals we hier wel doen en kuch terreur hebben ze daar niet hier wel.

  Ons land wat bestaat uit Joden , Christenen en ongelovigen heeft een regering die mensen met een enorme Jodenhaat, Christenhaat en ongelovigenhaat binnen haalt.
  En zelfs in tijd van nood met een ‘virus’ BLIJFT binnenhalen.
  Dus waar zijn deze viespeuken van onze regering van ons land dan mee bezig?
  Het risico volk gewoon blijven binnenhalen terwijl men de eigen burgers opsluit??

  En de burger vind dat allemaal goed ?

  Geliked door 7 people

  • bobzelf zegt:

   geweldig stuk
   gave reactie van cathja
   en M
   als vanouds , mens met zelf denkende hersens bravo

   MAG IK JULLIE EFFE OP DE SCHOUDERS NEMEN , HUGGIEEN DIKKE KUS

   DUSoom bob ,zal het nog 1 x herhalen

   U en ik zijn omringd door een dikke 16.000.000 leeghoofden, zakkenvullers, hersendoden , en lobotomy patienten
   suf geluld ,en een super klein korte termijn geheugen

   ZE GAAN VOLGEND JAAR NOG 1 X OP RUTTE STEMMEN WHAHAHAA

   U WEET WEL DIE OPMERKING VAN EINSTEIN ?ZWEISTEIN oder DREISTEIN ??

   Krankzinnigheid is keer op keer hetzelfde doen en een ander resultaat verwachten. Als je uit bent op andere resultaten, doe dan niet weer hetzelfde

   Het leven is erg gevaarlijk. Niet vanwege kwaadwilligen, maar eerder door de mensen die achterover leunend toekijken terwijl het kwaad geschied.”

   Er zijn twee dingen oneindig: menselijke domheid en het universum; en ik ben niet zeker over het tweede.

   EN EVEN AFSLUITEN MET ONZE GELIEFDE VRIENDIN ,,,

   IK SPREEK U LATER NOG WEL, HET STRAND LONKT VOOR EEN UURTJE

   CORONA ARIE

   Geliked door 5 people

 3. Jean zegt:

  Poetin heeft nog een wet voorgeschreven, “maximum 3 Russen in een auto want 1 Rus meer betekent vierussen”

  Geliked door 2 people

 4. LUCIA. zegt:

  Putin een bijna vergeten verschijnsel een leider met ballen, zeer intelligent en houdt van zijn volk als het daar niet zo verrekte koud was zou ik daar mijn pensioenjaren wel willen slijten. Liever 1000 Putins dan 1 Rutte kunnen we hem niet inruilen.Die vent is zo slecht voor ons imago wat te denken van een volk dat onder dictatuur leeft en de dictator is een brabbelende Boterletter.

  Geliked door 3 people

 5. Tistochwat zegt:

  Ik wou dat ik ook in Rusland woonde.
  Als ik Poetin was, zou ik Rutte zelfs mijn laarzen niet laten likken.

  Like

 6. eurorist zegt:

  > Dit is wat Vladimir Poetin doet om zijn volk te beschermen
  Te weinig en te laat. Het is de regering die dat doet. Maar winst, te weinig en te laat.

  DE SLEUTELWOORDEN: … natuurlijk, alles is niet perfect in Rusland. Er zijn nog veel dingen die anders zouden moeten.

  LUCIA. zegt: Putin een bijna vergeten verschijnsel een leider met ballen, – Niet echt.
  > zeer intelligent – Niet echt.
  > houdt van zijn volk – Niet echt.
  > als het daar niet zo verrekte koud – Bullshit. -10 graden Celsius in de droge Russische lucht wordt veel comfortabeler gevoeld dan bijvoorbeeld 0 Celsius in de vochtige maritieme lucht van Amsterdam. Ik heb in Oost-Siberië bij -40 (zonder wind) een ijsje gekocht en outdoors gegeten. Je voelt het alleen maar echte koud bij -60. Droogte is de sleutel.
  Dat geldt ook voor de warmte: +30 Centigrade in hetzelfde Oost-Siberië in de zomer (of +40 in Iran – ik was er!) voelt veel comfortabeler dan +30 in het broeierige Singapore, New York of Bangkok.
  > was zou ik daar mijn pensioenjaren wel willen slijten – OK, Oké, kom en laat je arresteren op een valse verdenking op het Rode Plein. Je wordt dan gechanteerd op het politiebureau.

  . Liever 1000 Putins dan 1 Rutte kunnen we hem niet inruilen – En En je zult er daarna vreselijk spijt van krijgen. Dat doen veel Russen na Gorbatsjov, met zijn domheid, ook.

  Like

 7. eurorist zegt:

  Tistochwat, jij bent van harte (van de roofzuchtige roof-“politie”) welkom! 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s