De EU laat Italië verrekken: “Dat zullen we niet zo snel vergeten”

Screenshot_11

(Door: Collin McMahon – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl Berlijn en Brussel altijd snel zijn om “Europese oplossingen” te eisen en tegen “nationale eigengereidheid” te waarschuwen, sluit Duitsland zich na maandenlang nietsdoen nu rigoureus af tegenover Italië. “Dat zullen de Italianen niet zo snel vergeten”, aldus de plaatsvervangend hoofdredacteur van de grootste krant van Italië.

journalistenwatch

Italië is inmiddels het zwaarst getroffen land ter wereld, het aantal doden heeft dat van China gisteren ingehaald. Hulp uit de EU: vergeet het maar. “Geen enkele arts, geen enkel mondkapje, geen enkel veldhospitaal kwam er uit de EU”, beklaagt Gianluca Di Feo, plaatsvervangend hoofdredacteur van de Italiaanse krant “La Repubblica” bij de “Welt”.

“Mondkapjes, rubberhandschoenen, kunststofbrillen – dit zijn de eerste dingen waar Italië de EU om had gevraagd: het heeft om hulp gevraagd bij de opbouw van de meest eenvoudige barrière tegen het corona-virus. De vraag bleef onbeantwoord. Frankrijk en Duitsland sloten hun grenzen voor deze producten, verboden hun export en gaven ons een onheilspellend signaal: er zou geen concrete ondersteuning uit Brussel komen, niet eens de kleinste dingen.”

Terwijl de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, in februari nog 14 ton beschermende uitrusting en hulpmateriaal aan China leverde, werden de Duitse grenzen voor hulpleveringen aan Italië gesloten. Afgelopen week kwam er eindelijk hulp in Italië aan – uitgerekend uit China, niet uit de EU.

Op 12 maart gaf de wegens corruptie veroordeelde cheffin van de ECB, Christine Lagarde, de Italiaanse economie de doodsteek, toen ze in Frankfurt verkondigde dat het “niet de taak” van de ECB zou zijn om de koersen van de geteisterde Italiaanse staatsleningen te ondersteunen. De Italiaanse leningen werden in één sprong 60 basispunten duurder, de grootste ooit gemeten stijging. De Italiaanse beursindex FTSE MIB kelderde in enkele minuten met 17%, de grootste daling aller tijden.

“Terwijl Italië zijn grootste nood ondergaat, krijgen we een klap in het gezicht”, aldus de chef van de Lega, Matteo Salvini, die aankondigde schadevergoeding van de ECB te eisen. “Het enige wat de EU tot nu toe voor ons heeft gedaan, is onze aandelen- en leningenmarkt vernietigen. In één dag zijn Italiaanse spaarders € 68 miljard kwijtgeraakt.”

“Zodra deze strijd tegen Corona voorbij is, moeten we fundamenteel over de rol van de EU nadenken”, zei Salvini deze week op de Italiaanse tv. “De huidige EU kan alleen maar praten, niet handelen. In de afgelopen jaren moesten we op druk van de EU ziekenhuizen en scholen sluiten. Nu is er sprake van een noodsituatie, en iedereen moet zichzelf maar redden”, aldus Salvini.

“Waarom heeft de EU met haar kolossale administratieve en technische apparaat niets ondernomen om de epidemie te verhinderen en de indamming ervan te coördineren?”, vroeg de redacteur van “La Repubblica” zich af. “Ieder land heeft op eigen houtje beslissingen genomen. Maar wat er in Italië gebeurt, zal waarschijnlijk weldra ook in Frankrijk, Duitsland en Spanje gebeuren. Wij zouden graag gezamenlijke beslissingen hebben genomen; maar die waren er niet.”

“Waarom nam de EU niet direct de moeite om een gezamenlijk productieplan voor de fundamentele instrumenten zoals mondkapjes en handschoenen op te stellen en voor de beademingsapparaten, die in China beslissend bleken te zijn? Nu zijn alle landen wanhopig op zoek naar beademingsapparaten en beschermende kleding, terwijl de industriemacht EU binnen een maand vitale voorraden had kunnen aanleggen. Voor Italië, voor iedereen”, schreef Di Feo.

“Zelfs in deze situatie, de meest dramatische sinds de oprichting van de EU, lijkt de EU ver verwijderd van de problemen van haar burgers: een bureaucratisch complex, niet in staat tot concreet handelen. Er is noch sprake geweest van solidariteit, noch van toezicht. Het is een les, die niet vergeten wordt: als de epidemie eindigt, zal niets meer zo zijn als voorheen. En ook de EU zal zichzelf ingrijpend moeten vernieuwen, uitgaand van de behoeften van de mensen.”

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Collin McMahon

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Barbarisme, Brussel, ECB, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, moralisme, Nationalisme, Patriottisme, praatjesmakers, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

37 reacties op De EU laat Italië verrekken: “Dat zullen we niet zo snel vergeten”

 1. Nemesis zegt:

  De ongekozen EU NU en ONMIDDELLIJK OPHEFFEN. IN principe bestaan ze niet eens, weg met die en wel heel rigoreus. Die lui allemaal eerst maar opsluiten, hermetisch en dan beslissen we wel of ze de door henzelf weer ingevoerde doodstraf krijgen, door of de kogel of door de guillotine. Ze hebben geen enkele genade verdiend, evenals de met hun mee heulende smerige zogenaamde regeringschefs uit de zogenaamde EU landen. AFGELOPEN. We doen het zoals Israel het doet, alle gebouwen worden met de grond gelijk gemaakt. KLAAR, EINDE EU. Hopelijk redden we dan nog een paar andere landen zoals het onze van het noodlot van Italie !!!!!!!!

  Geliked door 5 people

  • vangie1206j zegt:

   Inderdaad opsluiten in 1 groot hok en dan dat corona virus daar naar binnen blazen.
   En uiteraard zero hulp.

   Geliked door 3 people

  • Cathja zegt:

   @Nemesis

   Verschrikkelijk om te lezen hoe men in Brussel omgaat met één van haar lidstaten! Volkomen aan hun lot overgelaten. Ik heb er geen woorden voor om mijn walging en afschuw over de handelwijze van Brussel onder woorden te brengen. Het overtuigt mij wel des te meer dat wij die hele EU moeten opdoeken! Het zijn geen leiders, want wij hebben niet voor hen gekozen, maar het zijn omhooggevallen kwelgeesten, die direct moeten verdwijnen. Hun straffen mogen zij geen van allen ontlopen!

   Geliked door 4 people

   • Nemesis zegt:

    met één ???? en bijv. Griekenland dan, Balkanstaten ?? en straks zijn wij ook aan de beurt, vergis je maar niet.
    En kwelgeesten?? Criminelen van het allerergste allooi, dat zijn het.

    Geliked door 1 persoon

   • hans-e-pans zegt:

    Er zijn verschillende spreekwoorden en gezegden in de Nederlandse taal, en natuurlijk ook in andere talen.

    Een ervan zegt “Onder druk word alles vloeibaar”, een volgende is in tijden van nood leert men zijn vrienden kennen.

    Een combinatie hiervan zou het volgende spreekwoord kunnen opleveren.

    In tijden van druk in de EU leert men zijn medestaten kennen.

    Like

  • LUCIA zegt:

   Hou van hoe je denkt, als we het niet doen dan zijn en blijven we voorgoed de lul.

   Geliked door 1 persoon

   • LUCIA zegt:

    Betreft reactie op; Nemesis 09.22; Italië wordt niet alleen niet geholpen… Italië is bewust afgestraft met de ergste strain , er zijn minstens 2 komt uit onderzoek naar voren, een is mild en een is type apocalyps.

    We zitten continu naar landen te kijken als boemannen maar het zijn de organisaties daarachter, die we moeten bekijken. De organisaties die al heel wat lang langer dan u en ik al leven, aan de touwtjes trekken, die oorlogen veroorzaken en gebieden en dan heb ik het niet simpel over de warlords die wapens verkopen aan beide zijden en de bankiers die oorlogen financieren maar de mensen achter hun…. hun opdrachtgevers.Die houden hun handen schoon en ontspringen al eeuwenlang de dans, als de ellende over is komen ze weer op en bloeien weer, terwijl ze onze nieuwe ondergang smeden.
    Altijd bereid de mensheid in de shit te storten, de fucking Archons.

    Ik had een gesprek met iemand en het ging over Italië ( goede mensen daar, ben er een paar keer geweest nette goed opgevoede mensen die sinds de EU een hoop vluchtelingen shit hebben moeten opvangen, samen met Griekenland waren zij het 1e vangnet en hebben daardoor ook een hoop economische schade opgelopen, dat z.g vluchtelingengespuis is net een sprinkhanen plaag, dat overleeft geen enkele economie maar er worden uiteindelijk een aantal mensen heel erg rijk en daar gaat het toch altijd om ). Enfin we hadden het over de situatie daar i.v.m. COVID 19, zij en ik …en na het gesprek gingen mijn detective-genen en mijn crimi-analyserend-brein een kongsi aan.
    Ik wist wat van Salvini en het populisme maar ik dacht.. toch effe nagaan hoe spannend het daar potitiek bezien was. Spannender dan ik dacht Salvini was steeds populairder geworden en was bezig… niet zonder succes overigens… om nieuwe verkiezingen vervroegd te doen uitschrijven en toen sloeg daar de Corona bom in…. gelooft u in de combi erg slechte mensen en toeval????

    Ik niet en kijk maar wat er dan verder gebeurt wat voor politieke moves de EU maakt als je niet danst op hun muziek . Duitsland en Frankrijk worden agenten van verraad en financieel wordt Italië in 1 dag (de Italiaanse spaarders) 68 miljard armer. Dat is geen verwaarlozing… wat an sich al erg zou zijn, dit is een duidelijke criminele afrekening en afstraffing van Italië. Als dat nog niet duidelijk is wat dan wel.
    Gelukkig kwam er hulp uit onverwachte hoek, er hangt misschien een prijskaartje aan maar in nood is alle hulp welkom. We moeten ons allen in Toekijkend Europa verdomde diep schamen, we hebben niet alleen politici gekozen die ons naaien en bestelen maar die ons ook nog opzadelen met een morele collectieve schuld.

    Tja dan kun je ons dat steeds jaren later nog onder de neus schuiven net als het duitse volk met de 2e wereldoorlog, diezelfde f…g mensen… die het nu organiseren dit complete waanzin scenario en zwarte pieten spel , slaan je morgen ermee om de oren en kapitaliseren op je schuldgevoel… fucking vampieren.

    Like

 2. Lucky zegt:

  Leger in Lombardije
  https://www.breitbart.com/health/2020/03/20/italy-calls-in-military-to-enforce-lockdown-as-coronavirus-death-toll-skyrockets/

  Italy Calls in Military to Enforce Lockdown as Coronavirus Death Toll Skyrockets

  Italy is calling in its military to help enforce the lockdown in the nation’s heavily coronavirus-stricken northern region of Lombardy, as people have been ignoring the government’s quarantine rules while the country’s death toll and confirmed cases of the virus continue to surge.

  The Italian government has decided to use its military for enforcing the nation’s coronavirus lockdown, according to Attilio Fontana, the governor of Italy’s Lombardy region, who spoke during a press conference on Friday, reports La Repubblica.

  Lombardy is the worst-infected region in all of Italy, as well as the epicenter of Europe’s coronavirus crisis.

  Fontana said during the press conference that he had spoken with Italian president Sergio Mattarella regarding the usage of the military to help enforce the lockdown, and that the president agreed.

  “I repeated to President Mattarella the need to use the Army to support the police in order to [enforce] compliance with the rules,” said the Lombardy governor. “I can say that President Mattarella shared my request for the good and protection of the health of the community.”

  Nl
  Italië roept militairen op om de blokkering af te dwingen als het dodental van het Coronavirus omhoogschiet

  Italië roept zijn leger in om de afsluiting in de zwaar door coronavirus getroffen noordelijke regio van Lombardije te helpen handhaven, aangezien mensen de quarantainevoorschriften van de regering hebben genegeerd terwijl het dodental van het land en bevestigde gevallen van het virus blijven toenemen.

  De Italiaanse regering heeft besloten haar leger in te zetten voor de handhaving van de coronavirusvergrendeling van het land, aldus Attilio Fontana, de gouverneur van de Italiaanse regio Lombardije, die vrijdag tijdens een persconferentie sprak, meldt La Repubblica.

  Lombardije is de ergst geïnfecteerde regio van heel Italië en het epicentrum van de Europese coronaviruscrisis.

  Fontana zei tijdens de persconferentie dat hij met de Italiaanse president Sergio Mattarella had gesproken over het gebruik van het leger om de sluiting te helpen afdwingen, en dat de president daarmee instemde.

  ‘Ik heb president Mattarella herhaald dat het leger moet worden gebruikt om de politie te ondersteunen om de naleving van de regels [af te dwingen]’, zei de gouverneur van Lombardije. ‘Ik kan zeggen dat president Mattarella mijn verzoek om het welzijn en de bescherming van de gezondheid van de gemeenschap heeft gedeeld.’

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Dus de mens daar vergeet dit niet, Nederland wil geen steun geven aan Italië, Italië word straks het volgende land is wat uit de EU gaat. De bericht geving uit Italië is niet luik.

  Geliked door 3 people

  • Ik mag hopen dat Italië eruit stapt Monalisa.
   Des te eerder gaat het EU construct op zijn kont

   Geliked door 6 people

  • Rensk. zegt:

   Was het maar waar dat de mens niet snel vergeet. Ze vergeten heel heel snel.Sneller dan het licht. Er zijn nog steeds heel veel mensen, die belang hebben bij de EU. Omdat ze flink verdienen aan alleen al het beleid van de EU. (asielindustrie b.v.klimaat b.v. etc etc ) En dat laatste gaat gewoon door hoor. Het is een vaste groep waar je niks tegen begint, omdat de rest van de bevolking een en al verdeeldheid is en dat weten ze. Graag doen ze er nog een schepje bovenop om verdeeldheid te zaaien. Nee deze macht geven ze niet zomaar uit handen. O nee.

   Geliked door 2 people

   • LUCIA zegt:

    Ja Rensk, je zegt het z.a. het is..m zolang ze eraan verdienen gaan ze gewoon door met wat voor agenda dan ook menselijkheid kennen ze niet.

    Like

  • guusvelraeds zegt:

   Nederland heeft de handen vol met het steunen van terroristen in het midden oosten. Italianen zijn nog lang geen Palestijnen of negers in Afrika. Wat denken ze wel niet.

   Geliked door 1 persoon

 4. Hoe dom bevolking kan zijn en is.
  De populariteit van Rutte schoot omhoog en een paar maanden geleden was een groot deel van Frankrijkde mening toegedaan dat Makron zijn kop eraf moest onder de Guillotine.
  Toen kwam er een klein kutvirusje en het volk liet zich bespelen.
  Alstublieft Dames en Heren.

  Populariteit Macron piekt dankzij aanpak coronavirus

  De populariteit van de Franse president Emmanuel Macron was de voorbije twee jaren nooit zo hoog. Dat blijkt uit een opiniepeiling die vrijdag werd gepubliceerd. Macron krijgt veel vertrouwen voor zijn aanpak van de coronavirus-crisis.
  Zo’n 51 procent van de Fransen “hebben vertrouwen” in Macron, zo blijkt uit een interactieve poll voor de televisiezender LCI. Dat is een stijging met dertien procent ten opzichte van vorige maand en de hoogste score sinds januari 2018.

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/populariteit-macron-piekt-dankzij-aanpak-coronavirus~a8bb7c2d/

  Geliked door 4 people

  • Rensk. zegt:

   In de wijken van Parijs met voornamelijk allochtonen houden ze zich niet aan de regels. Wat uiteraard de verwachting was. Hier is een coronaspuger zwaarder gestraft dan normaal. Aha nou kan het ineens dus wel. Dit stuk ongeluk schreeuwde tegen de politie: ik krijg toch geen straf kan alles maken. Laat zien dat ze totaal 0 respect hebben voor politie en dat heeft weer te maken met de mores die vanaf Den Haag opgelegd word door managers te plaatsen, die vóór het regime zijn.
   De wereld is al veel te lang bezopen Het stikt van de goedkope emotie van klappen voor verzorgers tot constant op de buis het medelijden tonen voor ouderen, die eenzaam zijn. Allemaal leuk en aardig, maar woorden over eenzaamheid en even klappen daar koopt niemand wat voor. En zeker niet als ze van de BNers komen. Wat ik liever had gezien van Willem dat ie van zn vele geld een zooi mondkapjes opkocht om maar een voorbeeld te noemen. Maar goed de mensen met een IQ van hun schoenmaat zijn weer even tevreden gesteld,want papa koning heeft ze gerustgesteld.

   Geliked door 3 people

   • koddebeier zegt:

    Alleen jammer dat er vele miljoenen in Nederland rondlopen met een IQ van hun schoenmaat !

    Like

 5. Claudia Millenaar zegt:

  De Grieken laten ze ook al barsten, laat dit het einde van deze geldverslindende oncontroleerbare en bijzonder ondemocratische glibber zijn. Tot niets in staat, veel wol, maar hier geen garen!

  Afgelopen met: “dure Tops”, eindeloze vergaderingen gelardeerd met dure spijzen en blijkbaar ook veel alcohol, het miljoenen verslindende reiscircus Brussel-Straatsburg, belachelijke regelgeving, compleet onhaalbare plannen! Enfin, het hele onbetaalbare en onnutte zooitje daar.

  Voorspoed en vrede zou het brengen! Ik weet niet hoe het anderen vergaat, maar ik zie het niet! Intussen blijkt de saamhorigheid in de natiën zelf ook maar een heel dun laagje vernis. Ik hou mijn hart vast voor als dit echt uit de hand gaat lopen…

  Geliked door 3 people

 6. Piet Snot zegt:

  Italië liet ook de rest van Europa verrekken toen ze massa “vluchtelingen” binnen halen om ze door te sturen naar ons, zolang zij er maar van af waren.
  Dat zijn wij niet vergeten.

  Geliked door 2 people

 7. Lucky zegt:

  Griep virusje?
  Dodenaantal griep en corona vergeleken:

  Like

 8. bobzelf zegt:

  IEMAND ENIG IDEE ??
  van DE FENOMENALE EU HULP ,

  TEGEN DE “”ATTILA DE HUN TROEPEN VAN ERDOGAN “” BIJ DE GRIEKSE GRENS

  alleen , de oude oostbloklanden en verder NADA , NOPPES

  goed he, ????

  EU , ONE FOR ALL, ALL FOR ONE

  NOU HET LIJKT MEER OP ,,, EN GOD VOOR ONS ALLEN

  mijn god en bij de oprichting , stond ome bob al voorop

  zijn hoofd te schudden ,,,,,

  IK HEB GESCHREVEN , GEBRULD , GEGILD , dit kan helemaal niet ..

  1 cccp nieuw 2000 en 1 peperdure munt, , nou we hebben de successen gezien

  gehoord en GEVOELD, GOED HE, DIE OPEN GRENZEN OOK , WHAHAHA

  ZE LEREN HET NOOIT, EEN HEEL CONTINENT , HEEL EUROPA

  NAAR GOD ,NAAR DE GROTE MANITOU EN AAN ALLAH DE HAKKENBAR GEHOLPEN

  U HEEFT ER OOK 20 JAAR VOOR GESTEMD HE , TROTS OP U

  EN EEN NIEUWE HOOIVORK KOSTTE IN 2000 HELEMAAL NOPPES NU EURO 49.95

  WHAHAHAHAA

  DUS BLIJF ZITTEN WAAR JE ZIT EN VERROER JE NIET ,
  WANT DE JAGER IS OP JACHT EN HIJ ZIET JE NIET !!!!!!
  AALL TOGETHER NOW

  OME BOB

  .p.s. schrijf alvast in ,dan kunt u als eerste uw corona virus injectie straks ophalen
  vraag gelijk om een chip in je arm !!!!

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  En ook de EU zal zichzelf ingrijpend moeten vernieuwen, uitgaand van de behoeften van de mensen.”

  Wat zeg je, de EU vernieuwen. Bij het grof vuil zul je bedoelen.

  Dat apparaat moet per direct ontmanteld worden. De EU parlementariërs naar huis gestuurd zonder wachtgelden (ww is goed genoeg voor dat gajes) en de commissie leden kunnen het beste zonder financieële bijstand naar huis gestuurd worden want ze hebben genoeg bij elkaar kunnen graaien om de rest van hun waardeloze leven uit te zingen.

  Terug naar de oude EEG is het enige dat zinvol is.

  Like

  • LUCIA zegt:

   Het lijkt verdomme wel die ouwe show van die gekke amerikaanse shrink, van stellen die mekaar naar het leven stonden maar niet uit mekaar wilden, omdat ze al zolang bij mekaar waren alsof het z.g. excuus van tijdsinvestering een miserabel leven kon goedmaken/excuseren.
   De EU is niet te hervormen, is opgezet door captains of industry en vuile secret societies als experiment voor het uiteindelijke doel.. the one world government.. daarom zie je ook overal ter wereld die verregaande ( met politieke implicaties) Handelsverdragen langskomen en let maar op die volgen precies het EU-verhaal, dat worden allemaal losse monster EU’tjes die dan uiteindelijk een grote Oneworld Government worden. althans dat is het lange termijnplan , als ze je bang genoeg kunnen maken, is er een korte termijn versie dan laten ze het ontsporen er ontstaat in de landen een roep om orde en hulp en dan… ta.. da uit de hoge hoed ..the one world government en vanaf dat punt ben je volledig meer dan ooit… slave of the system.

   Like

 10. koddebeier zegt:

  Als het de EU uitkomt laten ze gewoon elk land verrekken !!

  Like

 11. Bob zegt:

  Wir schaffen es, hullie moeten het oplossen.

  Like

 12. johan zegt:

  wij zsm Nexit….. beter af zonder die graaiers en nietsnutten in Brussel.
  Nu zijn we nog op tijd om eruit te stappen want geloof me Italië is de volgende die Brussel gaat verlaten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s