Parijse banlieues negeren lockdown massaal

Screenshot_19

(Door: Eveline Bijlsma)

PARIJS – Bewoners van enkele Parijse banlieues lappen de Franse lockdown-regels aan hun laars. Bij controles werden agenten bespuugd, geslagen en met stenen bekogeld. Om een voorbeeld te stellen zijn arrestaties verricht. In de buurt Léo-Lagrange in Trappes, ten zuidwesten van Parijs, liep donderdag een controle uit de hand. Fransen mogen alleen nog naar buiten om boodschappen te doen, een luchtje te scheppen, naar hun werk te gaan als dat niet anders kan of een dokter te zien. Wie zich op straat vertoont, moet een verklaring bij zich hebben. Agenten, die een groepje “jongeren” op straat naar dit document vroegen, kregen klappen. Zij vroegen versterking en rekenden twee twintigers in, die hen al bekend waren.

De Telegraaf

Woensdag werden agenten bekogeld met stenen nadat ze een clubje benaderden dat waterpijp rookte op een parkeerplaats. In de nacht voor de lockdown, die dinsdag inging, werd een buurtsuper leeggeroofd. De winkel was al maanden dicht, maar had nog wel producten in de schappen staan.

Sinds woensdag worden Fransen die zonder legitieme reden op straat zijn op de bon geslingerd. Op de eerste dag werden in het departement Seine-Saint-Denis, ten noordoosten van de hoofdstad, 1300 mensen bekeurd, op 13.000 in heel het land. In dit departement zijn vier mensen aangehouden die al meerdere keren een boete hadden gekregen. Zij werden gearresteerd voor het ’in gevaar brengen van anderen’, waar een boete van € 15.000,- en een celstraf van een jaar op staat. Het is echter de vraag of dit voor de rechter standhoudt; agenten wilden hiermee vooral een voorbeeld stellen.

De politie is niet verbaasd dat de regels in beruchte achterstandswijken moeilijk te handhaven zijn. „Provocatie van agenten is hier aan de orde van de dag”, zegt een woordvoerder van politiebond Alliance over Trappes tegen dagblad Le Parisien. „Het is geen verrassing dat het hier nu vaker uit de hand loopt door een gebrek aan burgerzin.”

Bron:
www.telegraaf.nl
(Premium-artikel)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Frankrijk, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Multiculti, Parijs, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

19 reacties op Parijse banlieues negeren lockdown massaal

 1. guusvelraeds zegt:

  Dat is niet lastig te begrijpen. Zij hebben immers hun eigen wetten en verwerpen de wetten van het gastland dat ze alleen uitzuigen tot op het bot en daarna uitspuugen. Hoe simpel wil je het hebben. Het rookgordijn voor een goed begrip wordt alleen door de goedmensen opgeworpen. De bewoners van de banlieus doen dat niet. Zij zijn duidelijk in dat wat ze willen en wat ze uitvoeren. Zij vertrouwen op Allah. Allah beslist of ze een besmetting met corona krijgen en niet dat onbenullig handen wassen, afstand houden en mondkapjes dragen. Hun onreine en aan de man onderworpen vrouwen zijn al gesluierd dus dat gezever over westerse mondkapjes moet maar afgelopen zijn.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Laat dat tuig daar in die wijken van Parijs maar het corona-virus krijgen en zij hierna niet gaan zitten janken dat Allah hen niet heeft gespaard!

   Like

 2. M. zegt:

  Niet janken, dit is toch de ‘vrede’ waar alles voor moest wijken, zelfs de eerlijke eigen burgers?
  De ‘vrede’ die door de media, die alleen maar bestaat uit betaalde leugenaars die leugens vertellen om het volk de hersens te spoelen, tot in den treure gepromoot werd als iets geweldigs?
  Omdat men anders geen ‘orde’ kan scheppen met een wapen op de kop van de eerlijke burgers uit de zelf veroorzaakte chaos ?
  Waarbij de eerlijke burgers tot slachtoffers worden gemaakt door de vijand vrij rond te laten te laten lopen en een ‘overbelaste’ politie niets voor het afgezonderde en opgesloten volk kan doen?

  Met uw hulp en verraad tegen het volk heeft u ook uw eigen leven afgenomen maar dat vergt hersens om dat te bedenken, en daar worden ze niet op aangenomen op nadenken.
  Bevelen opvolgen zonder na te denken.

  Geliked door 2 people

 3. Lekke Fietsband zegt:

  Zielige asieleisers worden zelden ziek door dit virus want komen uit de bush en hebben voldoende eigen weerstand opgebouwd zonder vaccinaties. Daarom hebben ze schijt aan de macron order om binnen te gaan zitten.

  https://www.henrymakow.com/2020/03/italy-worst-hit-area-was-vaccinated.html

  Like

 4. Jackholland zegt:

  Van verwacht je nou van primaten ? Ze hebben een i q. van 60 a 70 . Neuqen , schijten pissen luieren en vreten meer zit er niet in bij dat volk. Of je nr de zoo gaat aapjes kijken of naar zo n banlieu het aanzicht is ongeveer hetzelfde.

  Like

 5. Astrid zegt:

  Waarom deze zwarte cultuurparels niet meteen een spuitje geven en afvoeren naar het crematorium? Ter plekke afschieten mag ook.

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Zijn deze mensen nu werkelijk zo stom dat ze niet beseffen straks zelf hulp behoeven? Of willen ze ten koste van hun eigen leven het sociaal/medisch en bestuurlijk leven volkomen te desintegreren?!

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ja die jongens laten niets na om hun populariteit tot onder het nulpunt te brengen….!

  Like

  • Piet Snot zegt:

   En maar klagen dat ze uit gescheten worden door iedereen en niemand ze moet.
   Gek hé, dat je dan nooit een stage of werkplek zal vinden met zo’n mentaliteit.
   Ze doen er dan ook verdomd hun best voor om dat te bereiken.

   Like

 8. Wim Vreeswijk zegt:

  Deze no go areas waren toch al niet meer te redden. Bouw er maar een muur omheen, stop er geen subsidie meer in en dan mogen ze het in hun banlieu helemaal zelf gaan uitzoeken

  Like

 9. Luchtpint zegt:

  Die banlieues in Frankrijk zijn al lang verloren terrein. Nu gaan smeken om die gasten verstand bij te brengen gaat natuurlijk niet meer + ze hebben toch de pest aan alle wetten die we uitvaardigen.

  Allah zal ze wel redden, denken die. Niks aan te doen. Een beter bewijs dat we risico lopen met dat soort concentratiewijken kan je moeilijk vinden, tegenwoordig. En de juiste partijen hadden al decennia geleden hiervoor gewaarschuwd en nu zien we wat de gevolgen zijn voor de maatschappij in zijn geheel. Allemaal te weinig en te laat, dankzij onze politici en het migratie-woekerbeleid.

  Like

 10. Gienekehado zegt:

  ‘Die wind zaait, zal STORM OOGSTEN!! 1000en MILJARDEN zijn er ingestoken, De Zielenpieten-industrie!!! Jáááá, we gaan het beleven!

  Like

 11. waarom zijn die moslims hier?

  Like

  • Astrid zegt:

   @ Alphons Mantel

   Voor het gratis geld o.a. Maar als de wereldeconomie straks instort en het geld op is, wat moeten ze dan nog, behalve ons eindeloos blijven treiteren. Het zijn namelijk vanuit hun eigen islamcultuur geprogrammeerde narcisten en die houden zelden op met ellende scheppen. Zij hebben geen empathisch vermogen, dat hebben ze van de ouders en vele verre voorouders nimmer meegekregen. Ze komen uit een zieke cultuur en omdat zij zagen dat onze cultuur floreerde en de mensen hier gelukkig waren, moesten ze dat wel komen verzieken. Een narcist duldt niet dat een ander gelukkig is, want diep vanbinnen zijn die lieden allemaal behept met een minderwaardigheidscomplex. Daarom zoeken zij ons op, om ons te pijnigen, zodat zij hun eigen pijn niet zo voelen. Met hun messen nemen zij het ontleden van de zin van het leven wel erg letterlijk. Hebben is voor hen belangrijker dan ‘zijn’. Op dat niveau zitten zij, terwijl wij hier in het Westen de Verlichting al lang achter de rug hebben. Ik verwacht nog heel veel ellende en uiteindelijk wordt het matten tussen islam en de rest van de wereld. De moslim denkt nog steeds dat alles een soort wedstrijd is en het ego van de narcistische moslim is heel groot, die zal en moet winnen.

   Like

 12. Alfred zegt:

  Individuele moslims kunnen geweldige kwaliteiten hebben, maar de invloed van de religie verlamt de sociale ontwikkeling van haar volgelingen.
  Er bestaat geen sterkere regressieve kracht in de wereld.
  Verre van stervende, is de islam een militant geloof dat mensen wil bekeren.
  Het is al verspreid over geheel Centraal-Afrika, bij elke stap onverschrokken strijders voortbrengend, en ware het niet dat het christendom wordt beschut door de sterke armen van de wetenschap, de wetenschap waartegen het (de islam) tevergeefs heeft geworsteld, dan zou de beschaving van het moderne Europa kunnen vallen, zoals de beschaving van het oude Rome is gevallen
  Winston Churchill in zijn boek “The river war” uitgebracht in 1899

  Like

 13. jack black zegt:

  Werk voor het franse vreemdenlegioen !
  In een nacht is de vloer zuiver van deze moslimbroed !
  Garandeerd !

  Like

 14. delamontagne zegt:

  Tientallen [ nieuwe ! ] Fransen dringen de SuperMarché Auchan in Cergy binnen.
  Cergy is een randgemeente van Parijs, vol immigrées en het gebied waar het Coronavirus op z’n hevigst is.
  actu.fr

  Cergy (95) : Des dizaines de clients pénètrent en force dans les 3-Fontaines pour faire leurs courses

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s