Politieagenten in quarantaine – criminelen maken gebruik van de corona-crisis!

Screenshot_18

(Door: “Deutschland Kurier” – Vertaling: E.J. Bron)

Nu wordt het extreem gevaarlijk

Minstens 1500 politieagenten uit de in totaal 16 Duitse deelstaten bevinden zich op dit moment thuis in quarantaine. Meer dan 120 politieagenten zouden al bewijsbaar besmet zijn met corona, meldt de “Welt” onder verwijzing naar informatie van de ministeries van Binnenlandse Zaken van de deelstaten. Ondertussen maken steeds meer boeven gebruik van de gelegenheid. Regeert weldra de misdaad op straat? Dreigt zonder de inzet van het leger de pure anarchie?

Deutschland Kurier

De politiebureaus in Baden-Württemberg blijken op dit moment met 30 positief op corona geteste agenten het hoogste aantal te hebben. Daarna volgen Rheinland-Pfalz (23 gevallen) en Beieren (22). Nordrhein-Westfalen wilde geen exacte aantallen noemen, maar volgens de deelstaatregering in Düsseldorf zou het aantal gevallen in de “dubbele cijfers” lopen. Met bijna 1000 politieagenten is het opnieuw Baden-Württemberg met het grootste aantal politieagenten in quarantaine.

Gangster: “Rot op smerissen – ik heb corona!”

Ondertussen surft de criminaliteit op de corona-golf! Bijvoorbeeld: in Kempten (Allgäu) werd de politie gealarmeerd wegens een inbraak. Toen de agenten aankwamen, werden ze door een van de beide verdachte broers (oorspronkelijk uit Turkije afkomstig) verwelkomd met de woorden: “Rot op smerissen – ik heb corona!”

Toen de agenten de man met de geboden voorzichtigheid in voorlopige hechtenis wilden nemen, kwam de tweede verdachte erbij, duwde een van de agenten weg en probeerde zijn broer te bevrijden. Daarop gebruikten de agenten pepperspray en namen beide mannen (43 en 37 jaar oud) met mondkapjes alsnog in voorlopige hechtenis. Zowel een alcoholtest als een drugstest waren positief.

In het hele land proberen bedriegers van de gelegenheid gebruik te maken en verschaffen zichzelf toegang tot seniorenwoningen – bijvoorbeeld met de bewering dat men van de gezondheidsdienst zou zijn en uit voorzorg een test zou moeten doen. Terwijl de ene met een wattenstaafje “test”, plundert de ander de woning leeg.

OF: Boeven doen zichzelf aan de telefoon voor als kleinkind (“ach, jij bent het Michael”) en laten zich door de goedgelovige oudere mensen geld overmaken, omdat ze anders de huur niet zouden kunnen betalen. Je gelooft het niet, maar de “kleinkind-truc” werkt volgens de recherche nog steeds!

Het migrantenhart lacht: niks vreemdelingendetentie – vrij!

Als eerste deelstaat stelt Niedersachsen vanwege de pandemie alle uitzettingen officieel uit. “Terwijl er vanmorgen nog zes personen in vreemdelingendetentie zaten, zijn inmiddels alle gevangenen vrijgelaten”, juicht de “Vluchtelingenraad Niedersachsen”.

Het probleem bij uitzettingen: er zijn geen vliegverbindingen. De meeste landen hebben vanwege de besmettelijke ziekte inreis-verboden opgelegd. Ook repatriëring van asielzoekers volgens het Akkoord van Dublin, vooral naar Italië, zijn praktisch onmogelijk.

Kritiek op totale mislukkeling Spahn

Ondertussen focust het debat rondom de corona-crisis zich steeds meer op de totale politieke mislukkeling, de Duitse minister van Gezondheid Jens Spahn (CDU). Op een bijna koppige manier houdt deze politieke toneelspeler constant vol dat Duitsland “goed” op de corona-uitbraak voorbereid (geweest) zou zijn. Leveranciers en vertegenwoordigers van artsen beschuldigen hem echter van zware tekortkomingen.

De Duitse regering zou niet één enkel mondkapje hebben aangevoerd, klaagt Walter Plassmann, voorzitter van de Vereniging Ziekenfondsartsen Hamburg. Hij ziet eclatante tekortkomingen bij de uitrusting van het medisch personeel. “We proberen al wekenlang wanhopig om ergens in de wereld beschermende uitrusting te kopen, dat is bijna niet mogelijk”, aldus Plassmann. Van de Duitse regering zou de beloofde hulp tot nu toe zijn uitgebleven. “Er is niets gekomen. We hebben niet één mondkapje gekregen”, bekritiseerde Plassmann letterlijk. Het zou iedereen duidelijk moeten zijn: “Als we geen beschermende uitrusting meer hebben, dan is het afgelopen.”

Bron:
www.deutschland-kurier.org
Door: “Deutschland Kurier”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Duitsland. Bookmark de permalink .

16 reacties op Politieagenten in quarantaine – criminelen maken gebruik van de corona-crisis!

 1. Kuu zegt:

  Het is tijd van oorlog: criminelen in dit soort gevallen direct liquideren!

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Deze bedriegers zijn gewoon een stel aasgieren, uitvreters, oplichters en smeerlappen die wat mij betreft inderdaad het coronavirus mogen krijgen! Misbruik maken van andermans ongeluk, pech, ouderdom of goedgelovigheid kan niet zwaar genoeg worden afgestraft!

   Like

 2. M. zegt:

  Net echt allemaal, als je in sprookjes gelooft.

  Like

 3. Harry zegt:

  Ik vraag me af wat je tijdens een burgeroorlog wél en niét mag doen !
  Waar ligt de grens ?
  Wie weet hier meer van ?

  Geliked door 1 persoon

 4. Anneke zegt:

  Er zijn hogere boze machten doende de hele Wereld te ontwrichten, oké misschoen doe ik aan doemdenken maar als ik zie hoe het her en der uit de klauwen loopt, Europese grenzen zijn zo goed als allemaal dicht, toch staan grote groepen gelukzoekers aan de poort te kloppen van het mini landje aan de Noordzee, rara hoe kan dat.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  “Rot op smerissen – ik heb corona!”

  Dan meteen een schot tussen de ogen geven.

  Geliked door 1 persoon

 6. Bob zegt:

  Wie wind zaait zal storm oogsten

  Like

 7. Tja hier kon je op wachten.
  Ook de hermandad kan niet vechten tegen iets wat onzichtbaar is en gewoon in de lucht hangt.
  Zoals Kuu stelt zou dat de beste oplossing zijn maar in Nederland gaat dat niet gebeuren en ook in de rest van Europa niet een enkele keer uitgezonderd misschien.
  Het enige wat we kunnen doen is alert blijven en doe een sluiting meer op je deur.
  Overigens Harry, gezin verdedigen onder elke omstandigheid want Ik weet dat je daar de kloten voor hebt.

  Like

 8. Verdorie dat zie Ik nou pas.
  Is onze lieve Wachteres overleden.
  Bij deze Henk mijn diepste condoleänces

  Like

 9. Pingback: BREAKING!: Bondsregering en deelstaten zijn het eens over contactverbod | E.J. Bron

 10. Mijn condoleance Henk met het verlies van ‘wachteres’….ik miste haar al op de site. Vreselijk nieuws. Heel veel sterkte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s