Wegens corona-virus: Migranten kunnen schriftelijk asielaanvraag indienen zonder hoorzitting

Screenshot_15

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Ondanks de corona noodtoestand en de daarmee gepaard gaande enorme beperkingen voor het openbare leven en de bevolking in Duitsland, wordt de asielprocedure niet uitgesteld en gaan de aanvragen gewoon door. Per slot van rekening gelden de inreisbeperkingen niet voor beschermingzoekers.

politikstube

Ter bescherming van de medewerkers van het BAMF (Federale dienst voor Migratie en Vluchtelingen) en om de besmettingsketen te doorbreken, kunnen asielaanvragen op dit moment alleen nog maar schriftelijk ingediend worden. Daarmee komt de persoonlijke hoorzitting te vervallen. Het speelt geen rol of de aanvraag terecht is of niet, of de aanvrager met Covid-19 besmet is of niet, of de corona gevallen in asielzoekerscentra toenemen, de verblijfsvergunning wordt verstrekt en de onvoorwaardelijke financiële ondersteuning is gegarandeerd. Wie had ook iets anders verwacht?

De bevolking en vooral de politie staan nog “rooskleurige” tijden te wachten. Als het vanwege het corona-virus tot landelijke uitgaansverboden komt en asielzoekerscentra/ankercentra onder quarantaine geplaatst worden, dan zouden de rellen in de instelling voor eerste opname in Suhl wel eens alleen maar een voorproefje geweest kunnen zijn.

[…] De Federale dienst voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF) neemt op grond van het besmettingsgevaar door het corona-virus volgens informatie van de WDR, de NDR en de “Süddeutsche Zeitung” asielaanvragen “met onmiddellijke ingang” alleen nog schriftelijk in ontvangst. Dat bevestigde de woordvoerder Jochen Hövekenmeier. Asielaanvragen zouden echter vanzelfsprekend nog steeds verwerkt worden.

In het schrijven aan de leiding van het BAMF, dat in bezit is van de WDR, de NDR en de “Süddeutsche Zeitung”, hadden de vertegenwoordigers van het personeel bekritiseerd dat het in de praktijk niet gegarandeerd zou zijn dat aanvragers zichzelf later niet toch met het virus besmet zouden hebben. Bovendien zouden de begeleiders of tolken, die niet getest zouden zijn, een risico vormen. “Stopt u deze waanzin – onmiddellijk!”, aldus de plaatselijke vertegenwoordiger van het personeel van het BAMF. (Bron: http://archive.md/0pmJL).

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Duitsland, establishment, Eurabië, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Merkel, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Wegens corona-virus: Migranten kunnen schriftelijk asielaanvraag indienen zonder hoorzitting

  1. guusvelraeds zegt:

    Vele bescherming zoekenden zijn analfabeet maar dat maakt niet uit. NGO’s staan klaar met horden vrijwilligers en tolken voor 500 Euro per uur om behulpzaam te zijn de formulieren in te vullen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s