MUST READ!: Corona…

Screenshot_41

(Door: H. Numan)

I hear the mission bells above Laat ik maar beginnen met een grapje, de werkelijkheid is nogal afschuwelijk. Om te beginnen; de naam Corona of Covid-19 is niet correct. Dit moet eigenlijk de Chinese griep heten. Trump heeft volkomen gelijk als hij dit de Chinese griep noemt. Niets racistisch aan. Als er één overheid opzettelijk heeft lopen blunderen, dan is het de Chinese regering. Niet de eerste keer overigens. Herinnert u zich Sars nog? Dat kwam ook uit China. En ook van een versmarkt.

Versmarkt moet u iets anders zien dan de slagerij bij Appie Heijn of de weekmarkt op het plein. Ik kom er soms, wij hebben die ook. Vers betekent dat de slagerij in de open lucht werkt. Twee of meer tafels met vlees. Eén om te verkopen, de ander om te snijden. Het ruikt er, laten we het voorzichtig zeggen, niet zo fris. Het bloed loopt onder de tafel via de goot de riolering in. In Thailand zijn er relatief strengere regels qua hygiëne dan in China. Ter plaatse slachten bijvoorbeeld is verboden. Het zal u dus niet echt verbazen dat ik er nooit of te nimmer vlees koop. In Thailand kun je er enkel ‘gewoon’ vlees kopen. In China zo ongeveer alles wat pootjes heeft.

Hoe komt dat? Tot in de jaren-70 was China een straatarm land waar hongersnood heel gewoon was. Dit is zo’n beetje de norm in volksrepublieken. Het laatste enthousiaste lid van de club is Venezuela. Een land met enorme grondstoffen waar anderen enkel van kunnen dromen. Men koos Chavez, en in no time was het geld op. De bevolking verhongert nu, terwijl el presidente ijskoud een taco schranst op tv.

Na de dood van Mao stond de communistische partij op zeer bescheiden schaal privéondernemingen toe. Ongeveer hetzelfde als in Nederland coffeeshops: het mag eigenlijk niet, maar we gedogen het. Vooral als die kleine ondernemertjes voedsel produceerden. Dat was in China een gat in de markt vanwege de enorme hongersnoden. Kleine fokkers begonnen met de teelt van wilde dieren. Als u trek heeft in een broodje civetkat, vlieg naar Wuhan. U heeft misschien wat moeite om een vers broodje te vinden op een versmarkt, maar civetkat is geen enkel probleem. In ruime mate te vinden op de versmarkt. De enige reden dat u er geen panda’s aantreft is dat die beesten zich niet voort willen planten.

Dat vlees is spartel vers; het leeft nog. Wordt geslacht waar u bij staat. Er zijn geen hygiëneregels. Wat uit de hogere kooien naar beneden valt, komt in en op de lagere kooien terecht. Zie hier de reden voor het Chinese virus. In dit geval is het waarschijnlijk afkomstig van vleermuizen.

De gewone Chinees kan zulke luxe niet betalen. Hooguit een bakkie vleermuizensoep. Deze kleine industrie draait vrijwel enkel voor de partijelite, die zich alle luxe die ze maar wil kan veroorloven. Voor de goede orde: particuliere ondernemingen bestaan niet in China. De staat is eigenaar van alles, het is nog steeds een communistische volksrepubliek. Waar, zoals gebruikelijk in dat soort landen, het partijkader schijt heeft aan alles en iedereen.

Het Corona-virus had voorkomen kunnen worden, maar China heeft het zo lang mogelijk onder de pet proberen te houden. Wederom, niet voor het eerst. Pas toen ontkennen onmogelijk was, kwam men in actie. Waarom zo laat? Gezichtsverlies.

Je gezicht verliezen is in Azië dodelijk. Men doet er alles aan om dat te voorkomen. Zelfs als dat tot nog veel meer gezichtsverlies lijdt. Ik zie het regelmatig in Thailand. Het kan tot de meest hilarische  en in dit geval gruwelijke situaties lijden. Thailand is het land met het gevaarlijkste verkeer ter wereld, na Libië. Binnenkort vieren we Songkran, Thais Nieuwjaar. Dat feest duurt een week, waarbij ruim 400 doden gaan vallen. Elk jaar weer. Door veel te veel zuipen, en dan toch auto of motor te gaan rijden. Elk jaar opnieuw gaat de overheid daar massaal wat aan doen. En elk jaar opnieuw vallen er +400 doden, plus nog veel meer mensen die gewond raken. Als er zoveel doden bij ons in Nederland in een week vallen, dan komen er subiet maatregelen.

In eerste instantie werden artsen die waarschuwden voor het Corona-virus gearresteerd. Pas toen de situatie compleet uit de hand ging lopen, trad de Chinese regering op. Maar toen was het al te laat.

Op zich is het virus niet zo gevaarlijk. Het gevaar van het virus is de overbelasting van het medisch systeem. Als er +10.000 patiënten komen, kan geen enkel ziekenhuis dat aan. Vergelijk het als volgt: u heeft een hele grote vijver. Daar legt u 1 waterlelie in. Die verdubbelt iedere dag. Op dag 90 is de vijver vol. Wanneer merkt u dat u een serieus probleem heeft? Pas op dag 88. Immers, op dag 90 is de vijver vol. De dag ervoor, dag 89, half vol. De dag daarvoor, dus dag 88, is de vijver voor een kwart gevuld.  Tot dag 85 is er niet veel aan de hand. Maar daarna gaat het razendsnel.

Iedere dag 10 patiënten is geen enkel probleem. 100 gaat ook nog wel lukken. Maar als er de dag erna 750 patiënten verzorgd moeten worden, klapt het systeem in elkaar. Vooral als de dag erop er 1500 patiënten te verzorgen zijn. Dan krijg je afgrijselijke toestanden waarbij triage toegepast moet worden. Nu bijt de poging van de overheid en progressief links om euthanasie op bejaarden te legaliseren de bedenkers opeens hard in de ballen. Bejaarden willen over het algemeen niet afgemaakt worden. Als het medisch systeem straks (binnen 14 dagen) vastloopt, is er geen andere oplossing… Vertrouwen in de regering, zo die er nog was, zakt naar een dieptepunt. Gek hè?

China zegt dat ze het virus nu onder controle heeft. Zegt, want niemand kan dat controleren. Ook niet hoeveel doden en zieken er echt zijn. De cijfers zijn precies even betrouwbaar als die van het Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda, totaal niet. We weten het gewoonweg niet. Wat we wel weten, is dat China een hele grote zak zilverlingen gegeven heeft aan de chef van de World Health Organisation om de loftrompet te steken.

Gaan we naar Nederland. Rutte gaat nu de vruchten plukken van 12 jaar krankzinnig bezuinigen op de volksgezondheid. Rutte gokt, met u als inzet. Hij kan kiezen voor een lockdown, met desastreuze gevolgen voor de economie, of niet, en hopen dat het allemaal gaat meevallen. Het is duidelijk dat Rutte gekozen heeft voor geld. Een wonder gaat er niet komen, dus over een week of wat moet hij alsnog een lockdown afkondigen – maar dan is het veel te laat.

De minister van Volksgezondheid is flauwgevallen en opgestapt. Wie gaat hem vervangen? Martin van Rijn. Dat is een PvdA´er. Die partij zit niet eens in het kabinet. Is Van Rijn een dokter? Of expert in pandemieën? Alles behalve. Dus vakbekwaamheid kan hij niet claimen. Het laat wel zien wat Rutte doet: de open grenzen politiek zo lang mogelijk volhouden tot U er bij neervalt. Als u kijkt hoe de crisis zich heeft ontwikkeld, is dit gewoon dom gokken op een wonder. Of de grenzen hermetisch op slot gooien nog helpt, vraag ik me af. Dat had een dikke maand geleden wel geholpen. Maar nu? Twijfelachtig.

Het sluiten van grenzen is een PVV-thema – en dat moet ten koste van alles vermeden worden. Rutte vertegenwoordigt wat de pandemie mogelijk maakt: open grenzen. Dus liever iemand van de PvdA die ook open grenzen wil dan iemand anders. U ziet waar de volkspartij voor gekozen heeft. Niet voor het volk, maar voor de knip.

Het ergste is dat het ergste nog moet komen. Namelijk een economische crisis formaat Grote Depressie. Alle luchtvaartmaatschappijen zijn gestopt met vliegen of vliegen minder dan 20% van hun capaciteit. De toeristenindustrie in Thailand is kapot. De toeristenindustrie in Europa is kapot aan het gaan. Hotels komen in de problemen. Bedrijven die aan hotels leveren dus ook. China zegt dat ze het virus overwonnen heeft en dat de mensen weer aan het werk gaan. Maar het gaat even duren voor u er wat van merkt. De productie heeft drie maanden compleet stilgelegen. De gevolgen daarvan gaat u nu merken. Zelfs als er een miraculeuze kuur gevonden wordt en de Chinese fabrieken weer draaien, dan nog moet u op massaontslagen rekenen.

Eén ding waar u niet op kunt rekenen, is de VVD. Die heeft al gekozen. Maar niet voor u.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op MUST READ!: Corona…

 1. in Rusland slechts 1 corona-dode door tijdig de grenzen sluiten; maar de EU houdt van open grenzen

  Geliked door 2 people

 2. Piet Snot zegt:

  Maar hoe staat het er voor met corona in Thailand.
  Daar schrijf je niks over.

  Geliked door 2 people

 3. Stef zegt:

  Precies zoals het is Heer Numan,
  Dit komt beslist NIET in de volkskrant.

  Geliked door 1 persoon

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Geweldig Numan. In de roos geschoten.
  Ik ben twee maal naar Thailand geweest. Wat u beschrijft zie ik voor mijn geestesoog. De stap naar het nog viezer China is niet zo moeilijk.
  De gevolgen van het wanbeleid komen op ons af. Dat is niet tegen te houden.
  Met één aspect was u niet duidelijk genoeg. Het is inderdaad een wonder dat een PvdA-er gekozen is om Bruins te vervangen. U vergat erbij te vermelden dat hij de staatssecretaris was die grote delen van de zorg heeft afgebroken. De sloper moet gaan bouwen?
  Duidelijker bewijs van wanbeleid van Rutte en zijn team is niet te bedenken.
  malsion@orange.fr

  Geliked door 5 people

 5. Kees zegt:

  “Het sluiten van grenzen is een PVV-thema – en dat moet ten koste van alles vermeden worden. Rutte vertegenwoordigt wat de pandemie mogelijk maakt: open grenzen. Dus liever iemand van de PvdA die ook open grenzen wil dan iemand anders. U ziet waar de volkspartij voor gekozen heeft. Niet voor het volk, maar voor de knip”

  Hoe weet u dat, ik wil mijn vrijheid NIET ingeperkt worden dus spreek niet over het volk, het volk wilt helemaal geen lockdown, voor wat paar honderd doden op 17,5 miljoen inwoners. 2 jaar geleden heerste een griepepidemie, meer dan 12.000 doden, geen lockdown geen elke telling wie dood of besmet is en lockdown.

  Rutte doe het prima, laat hem zijn werk doen inplaats alleen over zeuren over lockdown, als rechtse partijen zeuren voor een lockdown, terwijl ze zelf voor vrijheid zijn dan zal ik deze partijen nooit op kunnen vertrouwen zo simpel is.

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   ” als rechtse partijen zeuren voor een lockdown, terwijl ze zelf voor vrijheid zijn dan zal ik (op) deze partijen nooit (-) kunnen vertrouwen (,) zo simpel is (het).”
   Dat wat je schrijft is inderdaad simpel in een bepaalde betekenis, Kees.
   Zelfs té simpel. Lees je wel eens iets anders dan de MSM ?

   Like

   • Kees zegt:

    Ik lees nooit linkse meut, probeer het te begrijpen. Een rechtse partij die voor onze vrijheid knokt,moet niet tegen onze vrije wil in onze woning opsluiten,dat is ontnemen van mijn vrijheid.

    Hopelijk begrijp je het.

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Kees, je verwart échte ‘onvrijheid’ met een – wellicht noodzakelijk in te stellen – tijdelijke vorm van bewegingsbeperking die weliswaar enige ‘onvrijheid’ inhoudt, maar toch van geheel andere aard is.

    Geliked door 1 persoon

 6. Rensk. zegt:

  Daarom houdt Taiwan China ook zo in de gaten. Die hebben allang door hoe gevaarlijk China met hygiene omspringt. Taiwan is zeer alert op wat daar in China gebeurd.

  Like

 7. Jan zegt:

  Politie vindt ruim 3600 kilo aan gestolen wc papier

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Vanachter mijn pc geef ik een klein applaus !!
  Een leuk weetje; de stank bij de slachterij komt niet van het vlees maar van het bloed.
  Er was bij ons op stal lang geleden een paard met hoefbevangenheid, ik zal u de details besparen maar dit is zeer ernstig, wat men dan doet is twee liter of meer bloed aftappen in een poging verergering te voorkomen. Iedereen was druk in de weer en het opgevangen bloed stond zolang in een emmer op de spoelplaats.
  Op de een of andere manier werd de emmer min of meer vergeten en pas uren later weer ‘ontdekt’ omdat het zo stonk.
  Geen nood dan moet het alsnog ‘even’ weggespoeld worden.
  Nou dat kun je dus vergeten, het is gedeeltelijk gestold en er komt een stank vanaf waar zelfs de meest geharde persoon ter plekke van gaat braken.
  Dan nog even de vergelijking met griep.
  Een longarts luidt in het AD de noodklok vanwege de vele tekorten en zegt dat er bij de gevallen die opgenomen moeten worden eerder sprake is van een zeer ernstige longontsteking.

  Geliked door 1 persoon

 9. Lucky zegt:

  Goed nieuws betreffende mondkapjestekort
  De ontdekker van het mondkapjes steriliseren dmv plasmasterilisatie, ken ik toevallig en mensen van over de hele wereld nemen contact met hem op vanwege deze uitvinding.
  https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200318_00152390/maastrichts-ziekenhuis-groen-licht-voor-sterilisatie-mondkapjes

  Maastrichts ziekenhuis: groen licht voor sterilisatie mondkapjes

  Mondkapjes die worden gesteriliseerd volgens een verfijnde methode, kunnen volledig veilig weer opnieuw worden ingezet als beschermingsmiddel tegen corona. Dat heeft onderzoek aan het Maastrichts UMC+ aangetoond.

  Als de zogeheten plasmasterilisatiemethode wordt toegepast, kunnen FFP2-mondneusmaskers in totaal drie keer worden gebruikt omdat ze volledig kiemvrij kunnen worden gemaakt. Het RIVM heeft inmiddels groen licht gegeven voor de methode. Met de plasmasterilisator kunnen er op dit moment maximaal 2400 mondmaskers per dag voor hergebruik beschikbaar worden gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

  • Philip De Smet zegt:

   Ik begrijp er helemaal niets van, er zijn zoveel studies en wetenschappelijke bewijzen dat UV-C licht organismen en SARS virussen kan doden. Al het schaarste materiaal kan toch gedesinfecteerd worden met UV-C, alsook bussen, trein, en zowat alles, waarom wordt dit niet op grote schaal toegepast ? Dit is toch geen nieuwe geheime informatie … op mijn fb pagina staat zoveel hierover, alsook over technieken met onder andere ozon therapie die dit virus kunnen inactiveren, waarom is niemand hierin geïnteresseerd ? https://www.facebook.com/philip.desmet

   Like

 10. Lucky zegt:

  Verdachte situatie bij pand fabrikant chloroquine
  https://www.ad.nl/binnenland/politiebewaking-bij-fabrikant-die-voorlopig-medicijn-tegen-corona-maakt~a98ea6c9/

  Politiebewaking bij fabrikant die ‘voorlopig medicijn’ tegen corona maakt
  Medicijnfabrikant Ace Pharmaceuticals in Zeewolde wordt bewaakt door de politie. Het bedrijf maakt het medicijn chloroquine dat is opgenomen in het voorlopige behandelplan van het RIVM tegen het coronavirus.

  Waarom het pand wordt bewaakt, is nog niet helemaal duidelijk. ,,De politie is daar aanwezig in verband met een verdachte situatie.” Wat de verdachte situatie precies inhoudt, wilde een woordvoerder niet kwijt. Ook is onbekend om hoeveel politie-eenheden het gaat. Volgens Omroep Flevoland zou het gaan om een auto op elke hoek, met voornamelijk agenten in burger.

  Like

 11. Lucky zegt:

  Dit komt door al die dwarse, opstangige egoïsten die niet willen meedoen….
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/oproepen-vanuit-allerlei-lagen-van-de-samenleving-blijf-thuis/

  Oproepen vanuit allerlei lagen van de samenleving: ‘blijf thuis!!!’

  De overheid riep per NL-alert al op om 1,5 meter afstand te houden en thuis te blijven. Deze oproep tot een vrijwillige lockdown wordt door zo’n beetje alle lagen uit de samenleving nog eens heel dik onderstreept!

  Hier zien we Rotterdamse burgemeester Aboutaleb een oproep doen. Artsen van allerlei ziekenhuizen gaan (sorry voor de term) viral op social media door foto’s met de tekst: ‘Wij blijven hier binnen voor jullie. Blijven jullie binnen voor ons?!’ Duidelijker kan haast niet! Ook GeenStijl doet een oproep, weliswaar op hun eigen manier, maar goed. Zij reageren op de hypocrisie van mensen die zelf buiten zijn om sociale controle voor anderen uit te oefenen. En ook gemeentes, veiligheidsregio’s en andere officiële instanties pleiten voor thuisblijven.

  Dit betekent wat mij betreft dat er een lockdown aan zit te komen. Mensen blijven overduidelijk nog te veel buiten en hebben lak aan de anderhalve meter afstand. Reden voor de overheid om in te grijpen, maar op zichzelf waarschijnlijk niet genoeg.

  Sietske Bergsma

  @SBergsma
  Ik heb aanwijzingen dat een lockdown wordt besproken in Catshuis nu

  Like

  • Kees zegt:

   1,5 meter afstand houden,dat werkt voor geen meter,de virus zit er overal,en zeker in winkel gebouwen waar redelijk veel mensen komen.

   Geliked door 3 people

   • Nemesis zegt:

    Daarom heb ik als ik nu moet gaan winkelen, om een paar levensmiddelen te kopen, zo lastig en vervelend ik het ook vind, een mondkapje aan met filter en handschoenen die de zusters en dokters ook hebben. Buiten gaat het er weer af en uit voordat ik met die handschoenen ook aar iets van de auto aanpak. Het mooiste is daarvan, hoewel ik door dat stomme ding bijna geen lucht krijg, dat de mensen je gewoon vanzelf flink uit de buurt gaan (lol)

    Like

  • Nemesis zegt:

   Ga wel naar buiten, de tuin in, daar komt niemand in en ook al helemaal niet langs, voordeel als jet laatste huis in een steegje bewoond.

   Like

   • Lucky zegt:

    Ik ben ook met handschoenen aan in de supermarkt geweest een aantal dagen terug, maar ga nu ook een mondkapje dragen als ik er weer uit moet, zeker nu het aantal besmettingen oploopt.
    Ik heb het te doen met mensen zonder tuin.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Daar keken ze niet eens naar, schijnbaar was dat wel normaal, maar een mondkapje en ook nog met filter, dar was wel heel vreemd,

    Like

 12. Luchtpint zegt:

  China zegt dat ze het virus nu onder controle heeft. En zelf geloof ik er niks van. Wie kan die communisten nog vertrouwen ?

  Like

 13. H Wierenga zegt:

  Mooi verslag en qua vleermuizen nog waar ook.

  Geliked door 1 persoon

 14. Baksteen zegt:

  Wat een heerlijk stuk!
  Heb weer eens uitbundig kunnen lachen, na een dagje Corona gezeur.

  Like

 15. Jan zegt:

  Hoe de regering van China mensen opzettelijk liet doodhongeren en zelf aan de crisis verdien(t)(de)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s