Opvolger corona-virus ligt op de markt

Screenshot_43

Skeletten, botten en andere lichaamsdelen van dieren werden in China als medicijn verkocht. Een verbod moet daar een eind aan maken.

(Door: Annelie Langerak)

Wildhandel in Azië is ’tikkende tijdbom’

BANGKOK – Markten in Azië waar wilde dieren worden geslacht en verkocht, zijn een ’tikkende tijdbom’ voor een nieuwe en mogelijk nog dodelijker epidemie dan de huidige uitbraak van Covid-19. Experts waarschuwen dat het slechts een kwestie van tijd is voordat een nieuw virus de kop zal opsteken, als de markten open blijven en de wildhandel niet wordt aangepakt. De verontrustende voorspellingen komen terwijl het nieuwe corona-virus zich wereldwijd verder blijft verspreiden.

De Telegraaf

Horrormarkten

Het virus is naar alle waarschijnlijkheid op een markt in de Chinese miljoenenstad Wuhan van dier op mens overgesprongen. Het lijkt te zijn ontstaan in vleermuizen, die in China levend worden gekookt in pannen soep. Maar ook de bedreigde termieteneters en slangen zijn genoemd als verdachten.

Screenshot_44

China heeft – opnieuw – een verbod op dierenmarkten afgekondigd, maar het verbod na SARS sneuvelde al na een paar jaar.

De wilde dieren op ’horrormarkten’ als die in Wuhan komen deels van fokkerijen in China, maar veel zijn uit het buitenland ingevoerd of gesmokkeld. Op elkaar gepropt in kooien en teilen wachten ze op de slachtbijl. Vaak worden uiteenlopende diersoorten in stukken gesneden met hetzelfde, ongewassen mes en met blote handen verwerkt door de slagers. „De perfecte mix voor de uitbraak van een virus. Ook hiv, ebola, SARS en MERS sprongen allemaal over van wilde dieren op mensen”, aldus Steve Galster, directeur van Freeland, een organisatie die strijdt tegen de illegale handel in wilde dieren.

Verbod

China kondigde vorige week een strikt verbod af op de handel en consumptie van wild in het land. Later dit jaar zou dat een wet moeten worden. De Chinese president Xi Jingping is daarmee een onverwachte medestrijder in de jacht op criminele syndicaten in Zuidoost-Azië die de illegale wildhandel runnen. „Dit verbod kan een goed moment voor ons zijn om meer gegevens over smokkelaars te achterhalen”, aldus generaal-majoor Viwat Chaisangka, die voor een speciale unit van de Thaise politie werkt. Zo belandt meer dan vijftig procent van de schubbedieren, het meeste gesmokkelde beest ter wereld, op de Chinese markt voor exotische delicatessen via Thailand. Wetenschappers en natuurbeschermers sporen andere landen in Azië aan een voorbeeld te nemen aan China, in de hoop dat lokale en internationale schakels die profiteren van de leveringsketen van wilde beesten, skeletten, botten en andere lichaamsdelen, achter de tralies belanden. „Wat China nu moet doen, behalve het permanent sluiten van de dierenmarkten, is samenwerken met autoriteiten in landen als Thailand, Indonesië, Vietnam, Cambodja, Laos en een aantal Afrikaanse landen. Dezelfde criminele netwerken die Wuhan bevoorraadden, voorzien ook andere markten in Azië van wild”, aldus Galster.

Risico

Onderzoekers waarschuwen al jaren dat de markten slecht gereguleerd, onhygiënisch en een groot risico voor de volksgezondheid zijn. Ze zien het verbod van China dan ook als een belangrijke eerste stap, maar roepen Beijing op om een einde te maken aan de mazen in de wet, zoals het gebruik van wilde dieren in traditionele Chinese medicijnen. Hoewel beschermde dieren geliefd zijn als exotische delicatessen. statussymbool of huisdieren, moeten veel Chinezen er niets van hebben. Paniek over het corona-virus uit Wuhan veroorzaakte in het land zelf een golf van afkeer en kritiek op wildconsumptie. De vraag is of China en andere landen de lucratieve handel permanent aan banden zullen weten te leggen. Na de uitbraak van het dodelijke SARS-virus achttien jaar geleden stelde China ook een verbod op de wildhandel in. Maar dat werd na enkele jaren alweer ingetrokken. Ook SARS ontstond op een Chinese markt, via civetkatten die door vleermuizen waren geïnfecteerd. Tien procent van de geïnfecteerde mensen stierf. Na de uitbraak werd in Guangzhou ook de verkoop van slangen tijdelijk aan banden gelegd. Maar tegenwoordig wordt in delen van China nog steeds volop van gerechten met deze dieren gesmuld.

Bron:
www.telegraaf.nl
(Premium-artikel)

h/t “Tistochwat”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in achterlijkheid, Azië, Barbarisme, China. Bookmark de permalink .

23 reacties op Opvolger corona-virus ligt op de markt

 1. Monalisa zegt:

  Een Chinees is een barbaar volk. Nu kan je zien zoal de Corona uitbraakt dat we te veel uit China halen, geen handschoenen geen mondkapjes terwijl we dit ook zelf kunnen maken.
  Nederland is met deze methoden uit gerangeerd als industrie, alles moest goedkoop. Nu plukt Nederland de vruchten hier van.

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   ik betaal heel graag meer voor een mondkapje, als het maar gemaakt is Nederland volgend de Nederlandse wetten en normen die er al betaan, Daar zou de regering zich mee bezig moeten hoeden i.p.v. een totaal overbodige miljarden kostende green deal of zulke waanzin bedacht door idioten en nitwitten,

   Like

 2. Piet Snot zegt:

  Dat volk is wel zo ontzettend bijgelovig, dat ze werkelijk alles vreten of ergens in verwerken als ze denken dat het ergens goed voor is.
  Ik geloof zelf gedroogde tijger penissen vreten, of van welk beest dan ook, omdat dat goed zou zijn voor een erectie.
  Alles kan je ze daar wijs maken. Een zeer primitief volk.

  Geliked door 5 people

  • delamontagne zegt:

   Ik ben dat “alles-eten” wel zo’n beetje met je eens.
   Er is een gezegde: “Chinzen eten alles o.a. alles op 4 poten, behalve de tafelpoten”………
   Maar dat het een primitief volk is, nou dat klopt niet.
   Toen ze in NL nog in bevervellen rondliepen, hadden de Chinezen al zijde uitgevonden en bouwden ze de grootste bouwerken.
   En de Europeanen ?, de NL-ers b.v. woonden toen nog in plaggenhutten of van die rietbouwsels….

   Geliked door 3 people

   • LUCIA zegt:

    WC-papier hadden ze enkele honderden jaren voor ons zeer intelligent volk in de oudheid.
    Marco polo heeft een heleboel kennis uit China meegenomen en doorgegeven aan Leonardo da Vinci.

    Geliked door 2 people

   • Harry zegt:

    En vergeet niet hun kennis van de mens en geneeskunde !
    Ze beoefenen hun geneeskunde , vaak met acupunctuur en natuurlijke medicijnen al zo’n drieduizend jaar ongehinderd . Wel met voortdurende aanvullingen .
    Daar is nooit een grote ommekeer of verstoring in gekomen !
    200 Jaar geleden deden we hiér nog aan aderlatingen om ” het kwade bloed ” , weg te laten stromen ! Onze geneeskunde is eigenlijk maar decennia in ontwikkeling .
    Vergeet ook niet de grote aantallen Chinese artsen die wereldwijd werkzaam zijn als specialisten en chirurgen , onverslaanbaar in de priegeloperaties !

    Ik heb zeven jaar samengewoond met een Chinese arts .
    De inzet voor haar patienten was haast onbegrensd !

    Er zijn nogal wat onwetenden , lui die nooit scholing gehad hebben in China .
    Dat het viespeuken zijn , qua milieu kan ik beamen .
    Ze eten krab en vis op een veranda en gooien de oneetbare restanten gewoon over de railing op straat ! Vaak zijn dat ook maar modderpaden dus alles wordt vermengd !
    Maar aan de andere kant , er studeren ieder jaar meer dan 500.000 ingenieurs af in China ,
    IEDER JAAR WEER !

    Maar ook zijn Chinezen vreselijke sjoemelaars qua regels en wetgeving ,
    daar hebben ze eigenlijk lak aan , diplomatiek gezegd .

    Geliked door 3 people

  • Lucky zegt:


   Levende octopus

   Like

 3. Jackholland zegt:

  Ca 8000 slachtoffers wereldwijd tot nu toe in de wereld door Corona . Wat doet men terecht ?grenzen dicht. In tegenstelling tot het mijden van moslims die al sinds 2001 eveneens gemiddeld jaarlijks voor 8000 slachtoffers zorgen vanwege hun allahgezeik.

  Geliked door 5 people

 4. M. Schettini zegt:

  Geachte heer Bron,
  Nog niet zo lang geleden hield u op deze site bij, hoeveel slachtoffers de islam maakte. deze gegevens zie ik de laatste tijd niet meer. ondanks de Chinese griep, is het gevaar van de islam, vele malen groter. het aangeven van de aantallen slachtoffers zou ook de heer Jackholland uit zijn onwetendheid verlossen. hij is van mening dat de islam ‘slechts’ 8000 slachtoffers op jaarbasis maakt.

  Geliked door 2 people

 5. Rensk. zegt:

  In China hebben ze het nu onder controle. Vraag me af als zeer binnenkort die beestenmarkten weer open gaan of ze het onder controle houden.

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   Rensk ben het vaak met je eens maar bijna alle krankzinnige virussen e.a. ziekteverwekkers komen tegenwoordig uit labs mede door de WHO ook opgezet om virussen en plagen te maken voor de “moderne oorlogen” en dit is al veel langer aan de gang ; Ik zal een paar voorbeelden opnoemen, er zijn veel meer maar enkele bekende ; SYphilis heeft men een heel zwaar vermoeden van maar is niet zeker, ziekte van Lyme, HIV/AIDS, de Ebola outbreak 2018 ook uit een lab , ze zitten verdomme ziekten te verbouwen, beetje DNA van die erin en beetje van dat, kruising tussen lego en heksenketels maar de heksen deden vaak ook goede dingen, deze mensen zaaien alleen maar verderf .Je hebt teveel slechte mensen die ook nog intelligenst zijn en geld hebben en geen geweten fatale combinatie daar kan geen chinese markt tegenop . Een virus wat bij een dier werkt is zeer zelden overdraagbaar er moeten zoveel tussenstappen genomen worden… tenzij dat virus een flink handje geholpen wordt ..

   Geliked door 1 persoon

   • M. zegt:

    Ja je kan het gewoon opzoeken men heeft zelfs de patenten op deze ziektes.
    Alle ziektes zijn man made.
    En meestal na het prikken komt de ellende.
    Overal in landen waar men spuiten tekort had werden de mensen ineens minder ziek en weer meer ziek toen men weer begon te spuiten.
    De spuit hebben ze al voor men het ‘probleem’ veroorzaakt waar zij de oplossing voor hebben.
    Hier in Nederland kon het tv kijkende volk ook gewoon zien hoe men met het vogelgriepvirus wat niet overdraagbaar was op mensen tot overdraagbaar had geknoeid en dat men bang was dat het in terroristische handen zou vallen.

    En niemand vraagt zich af waarom men het overdraagbaar maakt op mensen en dan even reclame maakt op tv om de ‘terroristen’ te vertellen waar ze het kunnen vinden?

    Met 16 miljoen zieke mensen wat hebben ze eigenlijk voor goeds gedaan voor het volk?
    Het volk ziek maken en er stevig aan verdienen?
    Want van genezen is maar weinig sprake.

    Like

 6. Hovawart zegt:

  De meeste Hollanders voelde de bui al hangen, en bouwde massaal een zgn.. “houten tuinkamer’ in hun achtertuinen, een houten constructie met drie wanden en een dakje, loungeset en buitenkeuken erin,……..iets dat vroeger een ‘tuberculose huisje’werd genoemd……voor patiëntjes die frisse lucht en zonlicht nodig hadden om te herstellen……en anderen niet te besmetten.

  Geliked door 1 persoon

 7. Rensk. zegt:

  Hoorde van iemand dat het veel turken zijn die op de IC komen. Of het waar is weet ik niet. Zou kunnen, want veel arabische mensen hebben diabetici en hebben dus onderliggende problemen. (ramadan en veel suikermisbruik)

  Geliked door 2 people

 8. LUCIA zegt:

  Als je bij de huisarts gaat ook zelfde liedje en ik snap het niet… zie ze altijd veel fruit en groente kopen dus ja aan slecht eten, zal het niet liggen

  Geliked door 1 persoon

 9. Anna zegt:

  Niet die dieren zijn gevaarlijk dat hadden er al veel eerder uitbraken van virussen geweest, omdat die marktjes al honderden jaren bestaan……. maar de CCP in China is levensgevaarlijker de hele wereld………
  China maakt dit soort virussen ( eerst SARS en nu Corona) zelf in het uiterst gevaarlijke F 4 labortorium in Wuhan.
  We zullen inderdaad meer uitbraken krijgen omdat China dit gaat gebruiken als een Biologisch wapen.
  Misschien was het nu nog “ per ongeluk “ ontsnapt omdat het de eigen bevolking trof maar in de toekomst zullen er “ besmette agenten “ ( ws gevangenen als koerier want nu werden ze ook al gebruikt voor orgaan donatie!) van China over de wereld worden gestuurd om de economie op deze manier naar hun hand te zetten
  China heeft in het begin zelf agressief ingezet met nieuwe ziekenhuizen enz omdat ze verwachtte dat het totaal dodelijk zou zijn toen dit niet het geval bleek waren er opeens geen besmettingen
  meer…..
  de CCP is bikkelhard en gaat op deze manier de wereld economie met “ schone handen” naar hun hand zetten…..
  ZEER GEVAARLIJK

  Like

 10. jegeloofthetniet zegt:

  Nog een zogenaamd virus zou al te verdacht zijn toch?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s