VIDEO Dr. Nikolaus Fest over regeringswaarheden in tijden van corona (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Volgens peilingen neemt de instemming met de politiek van de CDU/CSU bijna net zo snel toe als de infectiepercentages. Dat is, op z´n minst gezegd, verrassend! Minister van Verkeer Scheuer (CSU) beloofde enkele dagen geleden nog dat er geen mensen uit corona risicogebieden het land meer binnen zouden mogen komen. Daar zou hij voor zorgen. Desondanks landden er nog steeds vliegtuigen uit China en Iran, en de passagiers werden ook niet in quarantaine geplaatst of op symptomen van een infectie onderzocht.

Twee weken geleden verkondigde de Duitse minister van Gezondheid, Jens Spahn (CDU), dat er geen grenssluitingen zouden komen, want “het virus zou immers sowieso al in Duitsland zijn”. Bondskanselier Merkel bevestigde dat nog eens op 11 maart: “Geen grenssluitingen”. Een week later waren zo goed als alle grenzen dicht.

Nog maar een week geleden werd van de kant van de regering verbreid dat beperkingen van het openbare leven zoals in Italië, dus uitgaansverboden en winkelsluitingen, niet ter discussie zouden staan. Halveringstijd tot het exacte tegendeel: vier dagen!

In februari schonk minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas (SPD), beschermende kleding en desinfecteermiddelen aan China. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd. Nu ontbreekt deze beschermende kleding in Duitsland.

Nogmaals Jens Spahn: de minister van Gezondheid wordt het niet moe om te benadrukken dat Duitsland veel beter dan Italië op de crisis voorbereid zou zijn, omdat hier een veelvoud aan ziekenhuisbedden met beademingsapparatuur voorhanden zou zijn. Wie praat met deskundigen weet echter: deze plekken bestaan alleen maar op papier. Want iedere beademingsplek vereist 5-15 andere apparaten, en daarvoor ontbreekt het gewoon aan personeel. Want daarop werd bezuinigd, overigens ook onder Jens Spahn. Op een snelle medische verzorging zou men hier net zomin moeten vertrouwen als in Italië.

En dat doen blijkbaar ook steeds minder mensen. Als je naar de Lidl of de Edeka gaat, wordt dit bevestigd: lege schappen en mensen, die 30 flacons handzeep kopen, honderd liter melk, 30 kilo pasta. Blijkbaar vertrouwen ze de beloftes van de regering niet dat er geen leveringstekorten zullen komen. En men mag zulke beloftes ook niet vertrouwen. Want in tijden van grenssluitingen zijn leveringstekorten onvermijdelijk. Dat zegt overigens ook de Europese Commissie, en dat is immers ook logisch. Alleen hier beweert de regering het tegendeel.

En nu komt het verbazingwekkende: hoewel heel veel mensen zich op een langere uitzonderingstoestand instellen; hoewel ze hamsteren en heel duidelijk de bekendmakingen van Merkel, Spahn of Scheuer niet meer vertrouwen; en hoewel ze daarvoor alle redenen hebben, omdat de regering hen steeds opnieuw belogen en meermaals haar totale onbekwaamheid heeft bewezen, zou de instemming voor deze regering toenemen? Misschien. De Duitsers zijn een prachtig, maar vaak ook wonderbaarlijk volk. Desondanks: de instemming voor de Groenen met hun haat op de nationale staat en het onverantwoordelijke gebazel van de “open grenzen” neemt weer af. Dat geeft dan wel weer hoop!

Een prettige dag. Blijft u gezond, blijft u sceptisch! En blijft u maar beter thuis!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op VIDEO Dr. Nikolaus Fest over regeringswaarheden in tijden van corona (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Tistochwat zegt:

  Want in tijden van grenssluitingen zijn leveringstekorten onvermijdelijk.

  En dan is het ook zo lekker ‘groen’ en handig om alle boeren weg te treiteren, hè, Ruttekut?
  Degenen die ervoor zorgen dat er in ‘eigen’ land nog iets te eten wordt geproduceerd.
  Maar wat weet jij daar nou eigenlijk van, hersenloze, slappe rookworst?
  Het zou me verbazen als je wist waar eieren vandaan komen.

  Hoewel: ‘hersenloos’…
  Dat niet, je bent doortrapt en sluw.

  Geliked door 3 people

  • Monalisa zegt:

   Lieve dame er is eten zat de opslagloosten voor u groot grutters liggen tot de nok gevuld, dat is al 51 jaar zo, er zijn nu tekorten bij AH dat heeft niet te maken met de voorraden maar met de scan apparaat wat niet werkt via internet. Wel kan er probleem met groente zijn, het vervoer uit het buitenland ligt op zijn kont. Te lange wachttijden bij de grens wat anders kan, maar ja wie ben ik.

   Geliked door 2 people

 2. andre zegt:

  Frau Merkel gaat ook in quarantaine, net als ons Fransje want ze hebben iemand gezien en gehoord………met corona.

  Nou dit is het hamster pakket van frau Merkel: 4 rollen schijtlinnen en 4 flessen alcohol, Duitsland succes met het bestuur vanuit haar bunker.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s