VIJF FOUTE REDENEN die er voor zorgen dat de CORONA-ANGST er goed in blijft zitten

Screenshot_66

(Door: “Weethetwel”)

1. Er zijn niet genoeg plaatsen op de Intensive Care

Een sterk argument om de angst in stand te houden. De boodschap luidt: als ú corona krijgt bent u het haasje. Wees gerust: er zijn nog genoeg plaatsen beschikbaar. Er zijn 1150 IC-plaatsen in Nederland, de helft daarvan is gereserveerd voor corona-patiënten. Van deze 575 plaatsen zijn volgens de laatste cijfers 405 bezet. Er is nog voldoende plaats. Als er plaatsgebrek zou komen, kan het leger bijspringen, want in kazernes en op marineschepen is een groot aantal IC’s beschikbaar. Verder hoeven er niet snel ziekenhuizen gebouwd te worden (die in China worden al weer afgebroken), want er is een aantal prachtige hotels die tijdelijk gebruikt kunnen worden als nood-ziekenhuizen. Daar kunnen nog een groot aantal IC-plaatsen worden gerealiseerd. Álle paniek is niet gebaseerd op de realiteit, maar op verschrikkelijke verhalen van wat er eventueel zou kúnnen gebeuren.

2. Er vallen buitensporig veel doden in Italië

De cijfers die uit Italië komen, zijn niet te verifiëren. Op een bevolking van 60 miljoen mensen sterven er gemiddeld 1700 per etmaal, in de winter kan dat oplopen tot het dubbele van meer dan 3000. Welk deel van de doden aan corona sterft, wordt niet getest en lijkt vooral nattevingerwerk. Het zal vrijwel zéker niet afwijken van het Koreaanse cijfer van 0,6 procent van wie besmet raakt, maar de media zijn geïnteresseerd in sensatie en niet in feiten. Wat wél te verifiëren valt, is dat de Italianen zó bang gemaakt zijn dat ze sociale contacten tot in het absurde mijden en zelfs de oudjes aan hun lot overlaten. Die sterven eenzaam en hun begrafenissen zijn verboden, dus de dagelijkse 3000 doden worden naar de kerken gebracht en daar achtergelaten. De hyena-journalistiek van de media smult ervan en buit deze lijkenschennis uit om er smakelijke angstverhalen van te maken.

3. De mensen houden zich niet aan de hygiënemaatregelen

Daarbij wordt bezoek van mensen aan het natuurgebied en de kust voorgesteld als een misdaad. Er zijn dan foto’s beschikbaar waar de mensen niet genoeg afstand houden tot elkaar. Belachelijke voorstelling van zaken. Veel van de mensen die daar lopen zijn familie van elkaar, die éindelijk weer een beetje ruimte hebben omdat ze al de hele dag thuis op elkaars lip zitten. Veel van die mensen slapen zelfs bij elkaar in bed of érger. Zo blijkt dat niet alle mensen hetzelfde zijn zoals onze linkse media graag zouden willen. Wat de puristen vergeten te vermelden, is dat een groot aantal ándere mensen het uit angst niet in z´n hoofd zou halen om naar buiten te gaan. Die liggen thuis op anderhalve meter van elkaar in bed en die zie je niet op de foto.

4. De overheid doet niets aan zakelijke informatie

Er zijn inmiddels genoeg feiten bekend dat het goed af gaat lopen met dit corona-virus. Het valt de politiek en haar supporters zéér zwaar om toe te geven dat ze verkeerde maatregelen hebben genomen. Vooral die maatregel om de economie tot stilstand te brengen en welke nog járen op de schouders van de gewone man terecht komt. Vanwege gezichtsverlies zijn de verantwoordelijken gebaat bij een rookgordijn. Hoe langer de bevolking in de angstmodus zit, hoe hoger ze de kans inschatten dat ze er mee weg komen. Het wordt de hoogste tijd dat de overheid de feiten presenteert: die feiten geven geen enkele grond voor de paniek die er nu heerst. De maatregelen zijn gebaseerd op gruwelijke toekomstscenario’s die allemaal niet uit lijken te komen. Het is zaak per omgaande over te gaan tot de orde van de dag. De termijn tot 3 april is véél te lang. De prijs is te hoog. Iedere dag uitstel kost de maatschappij een deel van zijn toekomstige geluk.

5. We weten niet hoe lang het nog gaat duren

Ook dit is een drogreden. Binnen afzienbare tijd is het virus onder controle. Dat is al gebleken in de landen die ons voorgingen. Door dit niet toe te geven, worden op steeds langere termijn economische activiteiten afgelast en doorgeschoven. Daar moet zo spoedig mogelijk een einde aan komen. Angst voor de toekomst  verlamt de spirit en het optimisme. Zonder een toekomstdroom is onze natie verloren.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op VIJF FOUTE REDENEN die er voor zorgen dat de CORONA-ANGST er goed in blijft zitten

 1. De cijfers die uit Italië komen, zijn niet te verifiëren.
  Men wil ook niet dat die cijfers te verifiëren zij om de bevolkingen bang te houden,omdat intussen al duidelijk is dat de meeste doden vallen doordat de mensen al meerdere ziekten onder de leden hebben.
  Het is ook helemaal niet nodig dat alle mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden maar mensen die hoesten of kuchen zelf afstand houden.
  dit hele corona gebeuren wordt door overheden en media zo ver opgeblazen dat het eigenlijk pathetisch is.

  Geliked door 2 people

 2. Laura van der Storm zegt:

  Ik geloof dat ik het hier helemaal mee eens ben. Is ook mijn visie. Ik woon in dat dorp aan de kust. Mensen komen frisse lucht halen. Niets aan de hand. Maar de plaatselijke bevolking heeft zo een stampij gemaakt, dat ons dorp vandaag dicht ging. Stelletje gekken! Ik ben ook een chronisch zieke bejaarde, maar laat me niet in mijn huis vast zetten. Doe zelf mijn boodschappen. Ik let goed op en dat gaat prima.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nemesis zegt:

  Bovendien blijkt nu uit de berichten uit bijvoorbeeld Brabant dat de meeste mensen gewoon een buitengewoon flinke griep hebben met longen ontsteking, nu dat had ik dus vorig jaar een dubbele longen ontsteking erbij en de gevolgen ervan zie je nu nog. Niks geen corona dus en ook zijn er heel weinig mensen overleden bergelijkbaar met andere influenza jaren.
  Die journalisten zijn inderdaad geen journalisten maar inderdaad lijkenschennis plegers, afschieten zou je ze moeten.

  Geliked door 3 people

 4. Tineke zegt:

  Als de (r) overheid nu eens bewust aanstuurt op een economische crisis?
  Om dan een mondiaal systeem te lanceren?
  Er moet meer achter zitten,dan het coronavirus alleen,waarmee ik niet beweer dat het virus niet onder ons is.
  ….
  Alleen al het wereldwijd vaccineren,waar de laatste maanden veel over te doen was.
  De pro-vaxxers versus de anti-vaxxers.
  De grote vraag is,wordt dit verplicht,of wordt het vrijblijvend.?
  Ik persoonlijk denk het eerste.

  Dat alleen al zou een burgeroorlog kunnen ontketenen……

  Like

  • Ijsbeer zegt:

   Mocht je denken dat zowel CCP-China , Deep State , financiële elites of media een tweede termijn van Trump zien zitten.
   Ze hebben allen een buitenkans met beide handen aangegrepen.
   Daar hoeft totaal geen overleg , coordinatie aan pas te komen, de kans zien en in hun belang handelen ..
   En wat van een psychopaat meehebben.

   Geliked door 1 persoon

 5. guusvelraeds zegt:

  Heerlijk weer even met twee benen op de grond. We gaan het zien.

  Geliked door 1 persoon

 6. Sinyo zegt:

  Als technisch geschoolde persoon en als zodanig ook werkzaam geweest heb ik mij aan feiten moeten houden “wilde de boel blijven draaien of alles zoemt en snort zoals de productie dat wenst”.
  Boven het maaiveld had je ook nog te maken met het feit, dat economische aspecten prevaleren boven veiligheidsaspecten . . . . totdat er wat gebeurd, dat niet als “incident” kan worden beoordeeld.
  Maak je borst maar nat als dan de Veiligheidsinspectie op de stoep staat. . . .je “weethetwel” hoe laat het is. . . Er staat: “maar de media zijn geïnteresseerd in sensatie en niet in feiten.”
  “Techneuten” verwoorden het iets anders “doen niet aan beeldvorming, maar houden zich aan feiten”. Bij de politici is dat 180 graden gedraaid. . . . daarbij kunnen zij manipuleren “bij het leven” en met “succes” als je ook nog “welbespraakt” bent. “Yes we can” was daar een lichtend voorbeeld van.

  Geliked door 1 persoon

 7. Piet Snot zegt:

  Als de bevolking er achter komt dat ze werkelijk iedereen die overlijd noteren als corona slachtoffer, dan nemen ze alles alleen nog met een korreltje zout.
  Wees eerlijk over de cijfers en overdrijf niet om het aantal doden op de lijst te laten stijgen.
  Geen enkel bericht of maatregel wordt dan meer serieus genomen als ze blijven liegen.

  Geliked door 2 people

  • mike zegt:

   Als het nou precies andersom is, er gaan mensen dood an corona die niet in de statistieken belanden (bewijs is gepost op rivm twitter) om koste wat het kost massale paniek te voorkomen, wat dan, alwetende Piet?

   Like

   • M. zegt:

    In een land met 10 miljoen chronisch zieken met 1 of meerdere aandoeningen en zo’n 6 miljoen mensen met kanker wil men toch ook niet koste wat het kost paniek voorkomen en hoeveel mensen denk je dat er straks zogenaamd aan corona gaan overlijden om die cijfers weg te poetsen.
    Men moet zich doodschamen zo een drukte te maken over een paar griepdoden die nog minder zijn dan voorgaande jaren als men de 16 miljoen doodzieke mensen voor het gemak maar even doodzwijgt.
    Om paniek te voorkomen?
    Het interesseert de massa geen donder wat er met die mensen gebeurd.
    Alleen of ze zelf mogelijk ziek raken interesseert de mensen, een heel ziek volk interesseert ze geen donder men geeft geen reet om de ander.

    Like

  • mike zegt:

   “Er zijn al wel eerder patiënten in Dordrecht overleden die verschijnselen hadden van het coronavirus, maar daar niet op getest zijn vanwege hun conditie en de vooruitzichten. Ze zijn wel in isolatie verpleegd.” https://www.rijnmond.nl/nieuws/193448/Patient-met-coronavirus-overleden-in-Albert-Schweitzer-ziekenhuis

   Like

 8. bozeoudeman zegt:

  Vooral een lading politieke psychopaten hebben besloten dat iedereen in Nederland besmet moet worden en dus zijn ze met de uitvoering van hun briljante plannen gestart: het vervoeren van veel besmette patiënten vanuit Brabant door de rest van het land waarmee zij het virus mee verhuizen. Briljant die bestuurders die wij hebben. Binnen een week of twee kan wellicht nu heel Nederland besmet zijn en straks door de EU worden afgegrendeld om verdere besmetting te voorkomen? Oh wat ben ik toch blij dat ik in het grandioze Nederland woon met een super koning en idem premier die al ginnegappend in New York bewezen dat ook zij nog gewoon schooljongens kunnen zijn. En zo volwassen ook, dus ik heb er alle vertrouwen in!.

  Geliked door 1 persoon

 9. koosv8 zegt:

  Wie zwijgt stemt toe, wordt wel eens gezegd.
  Maar ik zeg hier, dat ik het met uw uiteenzetting HELEMAAL EENS BEN👍👍👍.

  Like

 10. het begint op een staatsgreep te lijken van de globalisten en de EU; in 2018 waren er 12.000 griep-doden en toen deed de overheid niets

  Geliked door 2 people

 11. Lucky zegt:

  China, waar mensen financieel uitgeperst worden, het dodental zéker 10x hoger ligt, de mensen uitgehongerd worden en de gevangenis in gegooid worden wanneer ze durven te spreken over de werkelijke toestanden tijdens de coronacrisis.

  Like

 12. Evert zegt:

  Best gek dat eigenlijk Europa zo hard getroffen wordt . Europa lag toch aan de rand van de afgrond . Ja de elite niet dan iets he .

  Like

 13. jacquelinevandenoever zegt:

  kan alleen maar zeggen volg Q kijk de fall of the cabal

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s