De euro wankelt . . .

Screenshot_70

(Door: “Bezige Bij”)

Diverse landen, waaronder Nederland, hebben hun reservisten al opgeroepen en hebben voornemens alle verloven in te trekken om de orde te handhaven binnen de landsgrenzen. Er is plotseling wel verdacht veel geld beschikbaar gekomen om de bedrijven en de banken te steunen. Geld dat in de vorige kabinetten-Rutte werd bezuinigd op de zorg, wat duizenden mensen het leven heeft gekost, vooral ook omdat er veel IC-bedden werden wegbezuinigd, op de sociale zekerheid, Defensie, Justitie en op andere vitale overheidstaken. Wat blijkt?

De Eurozone staat op omvallen. Het corona-virus wordt als excuus gebruikt voor de steun voor de bedrijven en de inzet van het leger, maar de werkelijke reden is dat het geld wordt veiliggesteld voordat het is verdampt, en het leger wordt ingezet om plunderingen tegen te gaan en een grote opstand neer te slaan. Want het kan best eens zijn dat er deze week geen contant geld meer opgenomen kan worden en alles digitaal betaald moet gaan worden. Kortom, er komt een verbod op contant betalen en binnen korte tijd moeten we ons goud inleveren. Dat kan best eens de nieuwe werkelijkheid zijn binnen drie maanden. Wie nog goud heeft, gauw buiten de Eurozone parkeren, verkopen of beleggen.

Door:
“Bezige Bij”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, belangenverstrengeling, Brussel, ECB, euro, Eurocrisis, Europese Commissie, EUSSR, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op De euro wankelt . . .

 1. Piet Snot zegt:

  Goed idee man, maak de mensen nog banger zodat ze al hun spaargeld gaan uitgeven.
  En blijkt dat er niks aan de hand is, dan hebben ze niks meer achter de hand.
  Ik bekijk het zelf wel even i.p.v. iedere schreeuwer achterna lopen, dat loopt meestal slecht af.
  Ben jij soms financieel expert of econoom? Of iets wat ook maar in de buurt komt?
  Of klets je ook maar bij elkaar gelezen berichtjes na,
  We weten het allemaal niet, maar om er nou naar te gaan zitten raden, lijkt mij niet zo slim.

  Like

  • Groene Leeuw zegt:

   Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Vind jij het niet toevallig dat er nu wel heel veel geld zomaar uit de hoge hoed getoverd wordt, wat er anders niet was piet snot? Je hoeft het niet uit te geven schreeuwer, je kan het houden. Je mag het zelf weten wat je ermee doet. Maar beter zelf ervan profiteren dan inleveren…….toch?

   Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Argentinië was 10- tallen jaren geleden één van de rijkste landen ter wereld.
   Naderhand kwam de waardevermindering keer op keer en moest je een tas vol Pesos hebben om naar de winkel te gaan en een “half stokbroodje” te kunnen kopen.
   Maar zoiets kan in NL natuurlijk NOOIT gebeuren, want het is ’t land waar alles ’t allerbeste is geregeld………
   Over ’n week of 2 – 3 staan de aandelen op z’n laagst.
   Daar moet je dan een zooitje van kopen want niet lang erna gaan ze weer stijgen naar ongekende hoogten.

   Like

 2. Anneke zegt:

  Inderdaad, het zou zo maar kunnen dat het papier voor het drukken van Euro’s op raakt en daarmee is het einde oefening van het ECB en EU. Rutte, Koning Willem-Alexander en al die andere hotemetoten zullen peentjes zweten maar vele burgers daar en tegen hoera roepen als de EU ploft ik zelf ook trouwens, tegen EU gestemd maar niet beloont. Het volk is altijd de l..l maar ze zijn sterker dan welke “macht” dan ook.

  Geliked door 5 people

 3. vangie1206j zegt:

  Ik vraag mij af of dit op ons afkomt.
  Het enige wat het leger moet doen is de grenzen gaan bewaken
  Alle asiel centrum binnen vallen en al die gasten oppakken en NEDERLAND uitzetten.
  Hij/zij die zich verzetten met zeer harde hand aanpakken en niet het land uit zetten maar uit trappen.
  En verder moet het leger deze verwoestende RUTTE en zijn tuig aresteren wegens misdaden tegen het Nederlandse volk.

  Geliked door 8 people

  • karton zegt:

   @ vangie1206j.
   Mee eens.
   Dat de gehele EUSSR in elkaar moge storten, nét op ´t moment dat ons aller Fransje T., Verhofstadt, van Baalen. Ursula v.d.Leyen enz. binnen zijn !
   Uit uw reactie spreekt mij het meeste aan, uw voorstel om het leger (of wat daar nog van over is) de opdracht te geven tot arrestatie van Pias Rutte en z´n kontlikkers en hen te laten berechten door een volks-tribunaal. Fijn plan !!!!!

   Geliked door 6 people

  • Dick zegt:

   AZC’s kunnen dan als FEMA kamp gebruikt worden, waar de ” opstandige en niet meewerkende Nederlanders ” gehuisvest worden.

   Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Voor 100% mee eens, er zijn er hier in Fr die dit beeld voor ogen hebben, er van dromen…
   Macron die wordt gearresteerd……….
   Helaas,….dromen zijn bedrog !

   Geliked door 1 persoon

 4. M. Schettini zegt:

  @piet snot
  ik begrijp uw reactie heel goed. om als een halve zool achter iedereen aan te rennen die een doemscenario schetst, is stupide. echter u dient zich wel te realiseren, dat de € inderdaad op omvallen staat en dat het goud vermoedelijk geconfiskeerd wordt, is ook geen geheim. in 1970 is er een wet in de 2e kamer aangenomen, die het de overheid mogelijk maakt, om met alle middelen, goud dat zich in particuliere handen bevindt, tegen inlevering van een schuldbekentenis (wat is dat waard?) in beslag te nemen. indien ik u een advies mag geven, koop zoveel mogelijk zilveren (99,9 gehalte) munten want die worden in dit topic geschetste scenario ‘goud’ waard. er is wel een probleempje, velen zagen dit scenario aankomen met als gevolg dat er een ‘wachtlijst’ is in de levering van deze munten. de gedachtegang van ‘bezige bij’ is niet zo vreemd.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Als het zou gebeuren, dan gebeurt het niet in 24-48 uur.
   En tegen die tijd keer ik mijn spaarpot wel om nog even uit te geven

   Like

   • M. Schettini zegt:

    @piet snot
    ik ben bang dat u een misrekening maakt. indien men besluit om de EU burgers nog meer vrijheden te ontnemen, dan zal dit altijd in het weekend gebeuren. niemand kan dan nog iets doen. met u, hoop ik, dit dit doemscenario niet gerealiseerd zal worden.

    Like

 5. ronjaspers zegt:

  alwine kerkhof.Klopt,in 2018 zijn er ongeveer 9.500 mensen overleden alleen al in nederland dit kwam nog niet eens in het nieuws,er zijn nu ook duizenden mensen die aan het griepvirus overlijden in heel europa,dat zullen die elite smeerlappen wel als corona doden bestempelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s