Michael Ley: Europa heeft een nieuwe Reconquista nodig

Screenshot_87

 (Door: Michael Stürzenberger – Vertaling: E.J. Bron)

De in Konstanz geboren en in Wenen wonende schrijver en politicoloog Dr. Michael Ley (foto) is een van de scherpste islamcritici van Europa. Veel van zijn tot nu toe 30 boeken houden zich bezig met deze existentiële bedreiging waartegenover ons continent zich geplaatst ziet. Eind januari presenteerde hij in de AfD-fractieruimte van de Berlijnse Rijksdag zijn nieuwe boek “Reconquista”. In het interview met PI-News [zie video onderaan dit artikel] vertelt hij dat de democratische vrije Europese samenlevingen alleen maar een overlevingskans zouden hebben wanneer zij naar historisch voorbeeld van Spanje een nieuwe “Reconquista” zouden bedrijven, dus de verdrijving van de islam.

PI News (2)

Volgens Wikipedia ziet Ley “in de orthodoxe en radicale islam een gesel van de mensheid”. Net zoals de historicus Egon Flaig zou Ley “de sharia het ergste gevaar voor democratie en mensenrechten in de 21e eeuw” noemen. Alleen een islam zonder sharia zou verenigbaar zijn met de mensenrechten.

“In plaats van “sharia-islam” heeft zich de afgelopen jaar steeds meer het begrip “politieke islam” gevestigd. Daarmee kunnen partijen omgaan, omdat men zo ook niet verstrikt raakt in de gecompliceerde religiediscussie. Een politieke ideologie kan men omvattend bekritiseren en uiteindelijk ook verbieden. Het kleine spirituele en religieuze bestanddeel van de totale constructie van de islam wordt hierbij niet geraakt.

Daarmee kan men ook een brug bouwen naar modern ingestelde moslims, waar ze overheen kunnen lopen. In Dresden werd ik in december aangesproken door een jonge Tunesische moslim, die graag een gesprek met me wilde hebben op video. Daarin zette hij uiteen dat de islam in Europa alleen zou kunnen overleven wanneer de politieke islam verboden zou worden.

Precies daarmee begon ook de vorige Oostenrijkse ÖVP/FPÖ-regering door dit verbod stap voor stap uit te voeren. De ontzettende Ibiza-affaire maakte weliswaar een einde aan deze coalitie, bondskanselier Sebastian Kurz houdt echter vast aan deze koers en plant hiervoor ook een documentatiepunt betreffende de politieke islam.

Dit is de manier waarop het gevaarlijke probleem opgelost kan worden. Michael Ley beschreef tijdens zijn boekpresentatie de politieke islam ook als een totalitaire fascistische ideologie, die veel gemeen zou hebben met het communisme en het nationaalsocialisme. Hij stelde eveneens vast dat onze samenleving zich op dit moment in een totalitaire democratie zou veranderen, uitgevoerd door een heerschappij-kartel van politiek, media, kerken, vakbonden en ondernemingen. De enige partij die zich hiertegen zou verzetten, de AfD, zou als een lepralijder behandeld worden.

In zijn nieuwe boek “Reconquista – Mensenrecht of islam” wijst Michael Ley er op dat de islam – evenals het nationaalsocialisme – de uitvoerder van een heilsbelofte en de jihad de theologie van de islamitische wereldheerschappij zou zijn. Europa zou alleen gered kunnen worden wanneer het naar het historisch voorbeeld van Spanje gedeislamiseerd zou worden. Dr. Ley kreeg op het podium ondersteuning van de Irakese ex-moslim Waman Shakirem.

De manier van aanpak met het verbod van de politieke islam biedt modern ingestelde moslims de kans hun spirituele islam te behouden en een complete de-islamisering te verhinderen. De meeste islamitische functionarissen en verenigingen zullen daarentegen waarschijnlijk hardnekkig weigeren om af te zien van de vele politieke bestanddelen van hun ideologie. Maar alleen al de discussie daarover zal de opheldering van de bevolking bespoedigen. Daardoor ontstaat dan druk op politieke partijen, waaraan zij zich niet lang meer zullen kunnen onttrekken. Uiteindelijk volgt dan de invoering van veel verschillende maatregelen in het kader van het verbod van de politieke islam. Wanneer de georganiseerde islam zich hiertegen verzet, zal hij zijn bestaansrecht kwijtraken. Hoe dan ook zullen de vrije democratische samenlevingen van Europa met deze handelwijze hun overleven garanderen.

 

Bron:
www.pi-news.net
Door: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Counterjihad, Elite, establishment, Eurabië, Europa, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Jihad, kwaadaardige opzet, Moslims, Nationalisme, nieuw fascisme, onwetendheid, Patriottisme, political correctness, politici, Rotzakken, sharia, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Michael Ley: Europa heeft een nieuwe Reconquista nodig

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Dat is een andere kijk op het probleem.
  Het is wellicht de moeite waard om dit idee te steunen.
  Michael Ley heeft dit bij de AfD gedropt.
  Mogelijk zou ook de PVV en de FvD hieraan mee kunnen doen?

  Like

 2. bobzelf zegt:

  mijn god , dan wel grote manitou
  kan deze man morgen gelijk beginnen

  hoeft geen intake gesprek of te solliciteren

  MORGEN BEGINNEN ,

  DANK U

  OME BOB

  Geliked door 1 persoon

 3. Aegolius cs zegt:

  Uitstekende analyse: de sharia als geloof te scheiden van de politieke islam. Politieke insteek kan men verbieden maar geloof niet.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Het is voor de doorsnee westerling lastig om de islam en de moslim te begrijpen. Maar de sharia is de politieke en religieuze islam in uitvoering. De sharia losweken van de islam is niet mogelijk want dat zou hetzelfde zijn als de wetgevende macht losweken van de uitvoerende macht. Dat kan niet. De sharia en de koran en de overleveringen van de profeet zijn als ying en yang. De islam is een politiek religieus construct dat uit ontelbare geboden en verboden bestaat. De moslim zelf is het verboden na te denken over de islam laat staan er kritiek op te hebben. De moslim is letterlijk onderworpen en hem is niet toegestaan vrij te kiezen hoe zijn leven in te vullen. De moslim kan alleen de islam consumeren maar mag niet productief zijn in het veranderen van de islam naar moderne maatstaven. De islam is volledig dichtgetimmerd voor verandering en de moslims zijn dermate gebrainwashed dat er altijd uit de groep enkelingen zullen opstaan die de islam met geweld zullen verdedigen. Want het geweld voor verdediging van de islam is legitiem en wordt ondersteund door de sharia, de soenna en de hadieth. Het is niet voor niets dat de islamitische wereld altijd een poel van geweld is geweest. Geloof de westerse apologeten niet als ze het hebben over een verlichte islam. Die is niet en zal nooit zijn. Er draait op dit moment op Netflix een film genaamd “Het Kalifaat”. Deze film is een Zweedse produktie maar ondanks dat het een Zweedse produktie is laat de film haarfijn zien hoe de islam functioneerd en hoe zij een angst regiem schept binnen gezinnen en gemeenschappen. Een westerse islam is bullshit want als die er al zou zijn heeft ze niets te maken met de islam zoals die beleefd wordt door het overgrote deel van de moslims en hun leiders.

   Geliked door 2 people

 4. Luchtpint zegt:

  In principe kan je hier eigenlijk altijd verwachten dat het oorlog wordt met moslims. Er zijn voorbeelden zat waarbij christelijke naties moesten vechten om te overleven, maar Europa wil zijn eigen geschiedenis niet meer in herinnering brengen. We hebben namelijk niets geleerd van ons eigen verleden. Beter heel de zaak begraven en vergeten, denken we dan.

  Denk maar aan de volgende voorbeelden :

  De Joegoslavische burgeroorlog : katholieke Kroaten en orthodoxe Serviërs tegen moslim Bosniërs. En in de nasleep daarvan het etnisch conflict tussen moslim Kosovaren (Albanezen) tegen orthodoxe Serviërs. Dat laatste conflict blijft chronisch, maar in onze mainstream media horen we er niets meer van, alsof het al lang niet meer gaande is.

  Iets verder van huis denk ik dan bijvoorbeeld ook aan het Nagorno-Karabach conflict van 1988 tot en met 1994 : Armenië + Nagorno Karabach (christelijke Armeniërs) tegen moslim Azerbaijan.

  Als je die conflicten gaat bekijken, dan valt het meteen op dat wanneer christenen en moslims op een hoopje door elkaar leven in enclaves e.d. dat er dan altijd heibel te verwachten valt.

  West-Europa doet vaak te laconiek over dit soort zaken en probeert liever de geschiedenis uit het collectieve geheugen te wissen, maar is een grote vergissing om te denken dat we hier immuun voor zouden zijn.

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  Ik ben het in elke geval niet eens met Ley als er in dit stuk gesteld wordt dat “Alleen een islam zonder sharia zou verenigbaar zijn met de mensenrechten.” Dat is misschien wel een parafrasering, maar ik leidt daaruit wel af dat Ley echt denkt dat je Sharia van de Islam kan gescheiden houden.

  Ik meen in alle ernst dat dat gewoon niet kan. Sharia is sowieso onlosmakelijk een deel van het islamitisch “denken”. Zonder Sharia kan de islam niet bestaan, zonder Sharia is de islam geen islam meer, maar iets totaal onbeduidend, een bijna lege doos zonder ideologische inhoud.

  Ik veronderstel dat Ley het op die manier probeert in te vullen als er wordt gezegd “Het kleine spirituele en religieuze bestanddeel van de totale constructie van de islam wordt hierbij niet geraakt.” Maar dan moet hij eerst wel eens kunnen uitleggen wat de zgn. spirituele kanten er van zijn. Want eerlijk gesproken, de islam is per definitie politiek, heeft bij uitstek internationalistische ambities op het oog : ofwel wordt iedereen moslim, ofwel moeten de niet-moslims zich onderwerpen.

  Het is dus die ambitie, waarbij Allah over de hele wereld moet regeren, die er net voor zorgt dat alles in het kader van de islam politiek gedachtegoed is.

  Like

 6. maarten1954 zegt:

  Ik ga helemaal met deze man mee, wat een verstandige praat!
  Zal onze premier mark uitverkoop (g)rutte(r) wel verwerpen.

  Het artikel geeft tenminste wat hoop voor de toekomst.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Ik wil in het Westen helemaal geen islam, niets noppes nada, mag ik toch wel zeggen?
  Zo niet, dan zeg ik het toch en ben geen politicologische dr. wegens geen ambitie.
  Logisch of niet, bekijk het maar.

  Geliked door 3 people

  • guusvelraeds zegt:

   De islam binnenlaten is de grootste fout geweest in de Europese geschiedenis. Als we dit laten doorgaan is de herrinering aan de 2 wereldoorlogen kleinbier bij de maatschappelijke ravage die de islam nog zal gaan aanrichten in Europa als ze niet gestopt en terug gedrongen wordt.

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Ley gelooft in een soort euro-islam. Alsof de islam te hervormen valt met Westerse ideeën, maar dat is net waar de islam resistent tegen is. Het kan niet bestaan in de theorie, noch in de praktijk.

   Like

 8. Lucky zegt:

  https://www.journalistenwatch.com/2020/03/23/der-krieg-tuerkei/

  Der Krieg ist da: Türkei schießt griechische Grenze sturmreif

  Während die Corona-Krise die Welt lahmlegt, geht der islamische Ansturm auf Europa weiter: Sonntag Abend versuchten hunderte Invasoren, die griechische Grenze zu stürmen. Türkische Beamte beschossen griechische Grenzbeamten mit über 1000 Tränengasgranaten.

  „An der griechisch-türkischen Grenze ist es erneut zu Zwischenfällen am Übergang von Kastanies/Pazarkule gekommen. Eine Gruppe von rund 200 Migranten haben am Sonntagabend einen Baum gefällt und damit den Grenzzaun auf griechischer Seite beschädigt“, berichtet Oe24.

  Türkische Sicherheitskräfte haben versucht, hunderten afghanischen, pakistanischen und syrischen Migranten über die griechische Grenze zu helfen,“ berichtete der BBC-Kommentator Babak Taghvaee auf Twitter. „Türkische Geheimdienstmitarbeiter in Zivil feuerten Tränengasgranaten auf die griechischen Grenzschutzbeamten.“

  „Ist das eine Kriegserklärung der Türkei gegen Griechenland?“ fragte der BBC-Korrespondent. „Das Video zeigt eindeutig, dass türkische Beamte Tränengas- und Rauchgranaten auf die griechischen Grenzschutzbeamten abfeuerten, um den afghanischen, pakistanischen und syrischen Migranten über die griechische Grenze zu helfen.“

  Nl
  De oorlog is hier: Turkije is klaar om de Griekse grens te bestormen

  Terwijl de Corona-crisis de wereld lamlegt, gaat de islamitische rush naar Europa door: zondagavond probeerden honderden indringers de Griekse grens te bestormen. Turkse functionarissen schoten meer dan 1.000 traangasgranaten naar Griekse grensfunctionarissen.

  ‘Aan de Grieks-Turkse grens waren er weer incidenten bij de kruising Kastanies / Pazarkule. Een groep van ongeveer 200 migranten heeft zondagavond een boom gekapt en het Griekse grenshek beschadigd ”, meldt Oe24.

  Turkse veiligheidstroepen hebben geprobeerd honderden Afghaanse, Pakistaanse en Syrische migranten over de Griekse grens te helpen ‘, meldde BBC-commentator Babak Taghvaee op Twitter. “Turkse civiele inlichtingendiensten hebben traangasgranaten afgevuurd op Griekse grenswachten.”

  ‘Is dat een oorlogsverklaring van Turkije tegen Griekenland?’, Vroeg de BBC-correspondent. “De video laat duidelijk zien dat Turkse functionarissen traangas en rookgranaten afvuurden op Griekse grenswachten om Afghaanse, Pakistaanse en Syrische migranten te helpen de Griekse grens over te steken.”

  Like

 9. Rensk. zegt:

  Krijg je niet voor elkaar. Zucht weer zo een. Ik geloof er werkelijk niet in. Het is namelijk niet alleen de Islam alleen, maar ook de cultuur binnen die gezinnen. En die krijg je er met geen honderd jaar uit. Deze mannen geven de macht niet af. Weg ermee zou ik zeggen. Ben best een tolerant mens, maar alleen bij mensen, die zich gedragen kunnen. Islam hoort hier niet. Islamieten moeten in arabische landen blijven. Daar horen ze thuis. NIet hier. Er is maar 1 Islam en dat is de politieke Islam. Verlichting gaat bij dit volk NIET gebeuren.

  Geliked door 1 persoon

 10. Erik Bink zegt:

  Luchtpint zegt het. Ik kan daaraan de volgende uitspraak van Martien Pennings toevoegen:
  “Er is namelijk geen enkel fatsoenlijk principe in de islam waaromheen zo’n hervorming zou kunnen clusteren.” Een dergelijke principe duikt ook niet op in de islam als er van de sharia geabstraheerd zou worden (wat al niet mogelijk is).
  Ley heeft als politicoloog doorgeleerd op het gebied van politiek – en mogelijk ook op de ‘politieke islam’ -, maar van dat “spirituele” in de islam heeft hij kennelijk geen sjoege, want dat is er niet.
  Islam en “politieke islam” zijn een en hetzelfde. Helaas.

  Geliked door 1 persoon

 11. jean zegt:

  Ik smeek al jaren op een totaal verbod van die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwijnerij in onze westerse seculiere samenleving.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Het is als bier 0/0 %, klote van de bok.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s